• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babamin is yerinde virus çıktı :(

16 yaşındayken "vah vah çok da gençmiş" dedikleri babamı kollarımda kaybettim ve yanımda bana sarılacak kardeş de yoktu bir annem bir ben kaldık.. Sizi tatmin eder mi acı konusunda? Acılarımızın boyutunu kıyaslamak istemem ama.
Düğünle kıyaslama yapmadım tekrar okuyun. Vakalarda düğün, taziye ve asker ugurlamalarin payı büyük deniyor onu diyorum.
Sizin pek koronayı ciddiye almayışınız kardeşinizin halsizliginden şüphe etmediğinizden belli kusura bakmayın ama.
Bahsettiğiniz twitterda sadece markete gittim covid oldum diyen bir dolu insan da var.
İstanbul'da yaşıyorum ve çevremde pek çok covid geçiren oldu. Birini anlatayım size arkadaşımın eşi; kalabalık bir ortamda çalışıyor öksürük şikayeti başlıyor doktor faranjit diyor ama asla yüksek bir ateşi olmuyor sadece gıcık gibi gelen kuru öksürük. Ailelerle görüşmeye devam ediyorlar. Aradan 1 hafta geçerken arkadaşımda kas ağrısı, halsizlik annesinde ateş başlıyor babada hiçbir belirti yok. Astım hastası annenin ateşinin çıkması endişe ettirdiği için test yaptırdılar ve 4 covid pozitif sonuç. Yani ateşi olmayan öksürük şikayeti olan kişi 3 kişiye daha bulaştırdı ve birinde ateş vardı birinde belirti bile yoktu salgının ilk günleri olduğundan test yapıldı şimdi ona yapılmaz bile. Buna o doktorlar ne diyecek? Evet %87 ateş görülüyor ve semptom gösterdiği zaman virüs epeyce artmış olduğundan bulaş artıyor ama diğer zaman dilimlerinde de bu bulaş mümkün. Bir çok bilimsel kaynak öyle diyor.
Avmlere girişte ateş ölçmelerinin sebebi başka bir somut veri elde edilemeyişindendir.
O dakika boğaz ve burun sürüntüsü alamayacaklarına göre. Kaldı ki 40 derece güneşin altından avmye giriş yapan kişilerin ateş ölçümü de çok sağlıklı değil. Eşim geçen ateş ölçülerek girilen bir yerde öğle saati çok kuyruk beklemiş güneşin altında, ateşi 38 çıkmış.. Güvenlik siz kenarda biraz soğuyun tekrar ölçelim demiş şaka gibi değil de ne? Ateş ölçme olayı tam anlamıyla hiç önlem almıyor değiliz bakın demek. Hiç düşündünüz mü demişsiniz de ben öyle düşünüyorum.
Testler bile yanlış çıkabiliyor, yalancı pozitif yalancı negatif gibi kavramlar konuşuluyor. Bu sebeple fiziksel bulguları da çok önemsemiyorum. 4 aydır covid taşıyıcısı olabilirim mantığıyla yaklaşıyorum en azından benden başkasına bulaşır diye vebal almak istemiyorum. Obsesif miyim bilmem ama vebal anlamında içim rahat. Sizler ne mutlu ki atlatmışsınız kimseye de bir şey olmamış covid dolayısıyla ne güzel.. Ama olsaydı işin vebal kısmının ağırlığı zor olurdu eminim.
Ben sizin hala 16 yasinda yaşadığınız acı dahil hiç bir şeyi anlamadığınızı görüyorum. Siz heralde covid i takıntı haline getirdiniz. Çünkü ölmek üzere annesi çırpınırken kimin aklına gelir kendi ile ilgilenmek. Ciddiye almamak ne demek bu seçenek aklımıza gelmedi diyorum, gayet insanı değil mi. Apar topar annemi taburcu ettiler yemek yemiyor damar yolu ile veriyorlardi..biz ne bilelim damar yolu açmayı. Hastane hemşire yollllamaya 500 lira istedi. tanidik hemşire aradık.. dayanılmaz ağrı çekiyor morfin verilmesi lazım rapor gerekiyor ilacı almak icin..bu arada küçük bebekler var. Detay veriyorum çünkü covidden daha önemli gelmiyor size enteresan şekilde.. Ayrıca cenaze töreni duzenlenmedi. Bunu da yazmıştım oysa.Kimse çağırılmadi. "Biri tek tek aradık gelmeyin" dedik falan dems asagida. Ben telefonlarımi acmadim.birakin gelin ya da gelmeyin demeyi başın sağolsun diyene sağol diyecek kadar gücüm olmadığı için. O yüzden bu düğün değil plan yapamazsınız organizasyon yapamazsınız. Sen şuraya otur sen burada dur denemez.. cenaze namazı gasilhane önünde sosyal mesafeli filan kılındı sizi tatmin edecekse. Diğer söylediğiniz örneklere gelecek olursak sizin değil etraftan duyduklarıniz kusura bakmayın ama veri değil. Kayınpederim geçen ay hasta gibi hissetti Eyvahbaba virüs kapmayasın dedik. Evden çıktığım mi var cevabını aldık. Sabah kahveye gitmen dışında mi diye sordum cevap yok... Düğünde asker alayında kim ne durumda kim kime ne kadar yakın bilmiyoruz. Ben size net verileri söyledim. Ateş yoksa bulaş yoktur da demedim. "Semptom" yoksa bulaş yokmus doktor öyle söyledi, bizde bu şekilde tecrube ettik dedim. Öksürük bir semptomdur. Ciddi bir semptom hemde. Bizde sadece 1 kişi de öksürük oldu. O da ben. Çünkü bende astım var. Öksürüklü hastanın ciğer hasarı vardır. Öksürüge gelene kadar sırtı ağrimistir mutlaka ateşi de çıkmıştır bu arada olcmemistir. Çünkü covidin farklı bir ateşi var..gündüz hiç yok gece inip çıkan şeklinde. Bir olcersin 38 bir olcersin 36... İnsanlar saçma sapan köpürtülmus haberlerle covid olunca öleceklerini sandıklarından tedbirsiz davranıyorlar işte bu anlattığıniz sadece onu gösteriyor. Benim çevremde hatta burada da çok okudum... Ateşim var gibi boğazım acıyor ama üşüttüm heralde klima yedim diyen o kadar çok ki. Daha dün benim zorumla bir tanıdığım test yaptırip pozitif olduğunu öğrendi. Ve yine birebir görüşmelerle satış yapması gereken bir işde çalışan bu kişi aa nereden kaptim acaba hiç de bir yere gitmedim ki dedi. Kimse kondurmuyor kendine.

Muhtemelen hepinize test yapılır ve karantina süreci geçirirsiniz.Maskenin tek başına korutuculuğu yok ama bir şey olmadığını düşünüyorum babanıza bunu yine de test belirler.Geçmiş olsun.
Malesef temaslı herkese test yapılmıyor. Aynı evin içindeyse bile belirti verirsen test yapılıyor

Abdest degil de sabunla temizlik virusu oldurur. Veya iste dezenfektanlar.

Bizim isyerimizde de cikti virus. Cok asiri panige kapilmaniza gerek yok. Hem isyeri hem de calisanlar gerekli tedbirleri alirsa umarim bulas artmadan atlatilir. Bu durumda maske, devamlı sabun veya dezenfektanla temizlik ve olmazsa olmaz sosyal mesafe cok onemli.

Ben sizin hala 16 yasinda yaşadığınız acı dahil hiç bir şeyi anlamadığınızı görüyorum. Siz heralde covid i takıntı haline getirdiniz. Çünkü ölmek üzere annesi çırpınırken kimin aklına gelir kendi ile ilgilenmek. Ciddiye almamak ne demek bu seçenek aklımıza gelmedi diyorum, gayet insanı değil mi. Apar topar annemi taburcu ettiler yemek yemiyor damar yolu ile veriyorlardi..biz ne bilelim damar yolu açmayı. Hastane hemşire yollllamaya 500 lira istedi. tanidik hemşire aradık.. dayanılmaz ağrı çekiyor morfin verilmesi lazım rapor gerekiyor ilacı almak icin..bu arada küçük bebekler var. Detay veriyorum çünkü covidden daha önemli gelmiyor size enteresan şekilde.. Ayrıca cenaze töreni duzenlenmedi. Bunu da yazmıştım oysa.Kimse çağırılmadi. "Biri tek tek aradık gelmeyin" dedik falan dems asagida. Ben telefonlarımi acmadim.birakin gelin ya da gelmeyin demeyi başın sağolsun diyene sağol diyecek kadar gücüm olmadığı için. O yüzden bu düğün değil plan yapamazsınız organizasyon yapamazsınız. Sen şuraya otur sen burada dur denemez.. cenaze namazı gasilhane önünde sosyal mesafeli filan kılındı sizi tatmin edecekse. Diğer söylediğiniz örneklere gelecek olursak sizin değil etraftan duyduklarıniz kusura bakmayın ama veri değil. Kayınpederim geçen ay hasta gibi hissetti Eyvahbaba virüs kapmayasın dedik. Evden çıktığım mi var cevabını aldık. Sabah kahveye gitmen dışında mi diye sordum cevap yok... Düğünde asker alayında kim ne durumda kim kime ne kadar yakın bilmiyoruz. Ben size net verileri söyledim. Ateş yoksa bulaş yoktur da demedim. "Semptom" yoksa bulaş yokmus doktor öyle söyledi, bizde bu şekilde tecrube ettik dedim. Öksürük bir semptomdur. Ciddi bir semptom hemde. Bizde sadece 1 kişi de öksürük oldu. O da ben. Çünkü bende astım var. Öksürüklü hastanın ciğer hasarı vardır. Öksürüge gelene kadar sırtı ağrimistir mutlaka ateşi de çıkmıştır bu arada olcmemistir. Çünkü covidin farklı bir ateşi var..gündüz hiç yok gece inip çıkan şeklinde. Bir olcersin 38 bir olcersin 36... İnsanlar saçma sapan köpürtülmus haberlerle covid olunca öleceklerini sandıklarından tedbirsiz davranıyorlar işte bu anlattığıniz sadece onu gösteriyor. Benim çevremde hatta burada da çok okudum... Ateşim var gibi boğazım acıyor ama üşüttüm heralde klima yedim diyen o kadar çok ki. Daha dün benim zorumla bir tanıdığım test yaptırip pozitif olduğunu öğrendi. Ve yine birebir görüşmelerle satış yapması gereken bir işde çalışan bu kişi aa nereden kaptim acaba hiç de bir yere gitmedim ki dedi. Kimse kondurmuyor kendine.
Hanımefendi acıdan ne anladık ne anlamadık ortada. Sizin acınız yanlış yaptığınız, yanlış bilgiler verdiğiniz gerçeğini değiştirmiyor maalesef. Hepimizin çevresinde vefat edenler oldu, birilerinin annesi birilerinin babası birilerinin evladı vefat etti. Herkes hassasiyet gösterdi. Evlerimizden dualarımızı ettik çünkü her cenazeye covidli gibi muamele edilmesi gerektiğini bas bas bağırdılar. Bakın yanlışı da kabul etmenizi beklemiyorum ama yanlış bilgi vermeyin şu ortamda.
Mesela dilek hemşire olayını biliyorsunuz. Her yerde 30 yaşında vefat etti hiç bir hastalıgi yoktu diye verdiler. Oysa ciddi bir hastalik olan fmf 'i vardı. O hastalığı çok iyi biliyorum. Hamileler o hastalıgin ilacını kullanamiyor. Ve kizcagiz hamileyken yakalandı maalesef...
Dilek hemşireden bahsetmişsiniz. Pandeminin ilk günlerinde vefat eden hasta kayıt sorumlusu Dilek Hanım FMF hastasıydı, hamileyken virüse yakalanan Dilek hemşire 1 Haziran'da vefat etti. FMF gibi bir durumu yoktu bir isim benzerliğinden geldiğiniz nokta bu yanlış bilgi.
Birde hastalık semptom varken hatta sadece ateş varken bulaşıyormus.
Avmlerde mağazalarda kafelerde vs neden ateş ölçülüyor acaba düşündünüz mü ?
Ateş konusunda yazdıklarınız bunlar bunlara istinaden çevremde yaşananı anlattım. Benim etraftan duyduklarım veri değilse sizin anlattıklarınızı veri olarak nasıl kabul edebiliriz ayrıca?
Kayınpederinizle geçen anlamsız diyalogu, birinin sizin zorunuzla gidip test yaptırmasını şu anlattıklarınızla hiç bağdaştıramadım. Galiba virüsü ciddiye alıyorum falan demek istediniz.
Doktorlar bile bu virüse çok yabancıyız, her gün bir yeni bilgi ediniyoruz derken siz bence burada kendinizle çelişen ve yanlış bilgilerinizi "bilirkişi geldiii" diye paylaşmayın.
Annenize tekrar Allah rahmet eylesin.

Babam güvenlikci olarak çalışıyor. Yarından sonra memlekete gideceğiz. Bugün bi arkadasi babamı aradi ve is yerinde virüs çıktığını söyledi. 2 kişide virüs varmış. Babamgil grup grup çalışıyor. Babamın grubunda değil de diğer grupta virüs çıkmış :KK43: Babam gayet temiz abdest alır maske vs takar. Canım çok sıkıldı :KK43:
Sıkmayın canınızı abdest alıyorsa temizdir ve zinhar mikrop bulaşmaz. Araştırmalara göre virüs bir tek namaz kılmayıp abdest almayan mınafıklarda rastlanıyormus . Haaa ülkemize bu mikrobu ümre topluluğu getirdi ama onlarda yolda toptan cünüp olup topraklarımıza cenabet geldiklerinden mütevellit bu belayı sardılar başımıza.
Not :İnançlı biri olarak bile yorumun saçmalığına dayanamadım kusura bakmayın.

Sıkmayın canınızı abdest alıyorsa temizdir ve zinhar mikrop bulaşmaz. Araştırmalara göre virüs bir tek namaz kılmayıp abdest almayan mınafıklarda rastlanıyormus . Haaa ülkemize bu mikrobu ümme topluluğu getirdi ama onlarda yolda toptan cünüp olup topraklarımıza cenabet geldiklerinden mütevellit bu belayı sardılar başımıza.
Not :İnançlı biri olarak bile yorumun saçmalığına dayanamadım kusura bakmayın.
Seher yıldızı savurdu bizi 🤣🤣🤣🤣

Babam güvenlikci olarak çalışıyor. Yarından sonra memlekete gideceğiz. Bugün bi arkadasi babamı aradi ve is yerinde virüs çıktığını söyledi. 2 kişide virüs varmış. Babamgil grup grup çalışıyor. Babamın grubunda değil de diğer grupta virüs çıkmış :KK43: Babam gayet temiz abdest alır maske vs takar. Canım çok sıkıldı :KK43:
Kesinlikle gitmeyin. Gittiğimiz yerdeki insanları da riske atarsınız bu virüsün kişinin temiz olması ile alakası yok. Tuttuğu dosyası tutsa elini yüzüne sürse geçecek bir virüsten bahsediyorız. Kesinlikle 14 gün karantinada kalın

Hanımefendi acıdan ne anladık ne anlamadık ortada. Sizin acınız yanlış yaptığınız, yanlış bilgiler verdiğiniz gerçeğini değiştirmiyor maalesef. Hepimizin çevresinde vefat edenler oldu, birilerinin annesi birilerinin babası birilerinin evladı vefat etti. Herkes hassasiyet gösterdi. Evlerimizden dualarımızı ettik çünkü her cenazeye covidli gibi muamele edilmesi gerektiğini bas bas bağırdılar. Bakın yanlışı da kabul etmenizi beklemiyorum ama yanlış bilgi vermeyin şu ortamda.

Dilek hemşireden bahsetmişsiniz. Pandeminin ilk günlerinde vefat eden hasta kayıt sorumlusu Dilek Hanım FMF hastasıydı, hamileyken virüse yakalanan Dilek hemşire 1 Haziran'da vefat etti. FMF gibi bir durumu yoktu bir isim benzerliğinden geldiğiniz nokta bu yanlış bilgi.

Ateş konusunda yazdıklarınız bunlar bunlara istinaden çevremde yaşananı anlattım. Benim etraftan duyduklarım veri değilse sizin anlattıklarınızı veri olarak nasıl kabul edebiliriz ayrıca?
Kayınpederinizle geçen anlamsız diyalogu, birinin sizin zorunuzla gidip test yaptırmasını şu anlattıklarınızla hiç bağdaştıramadım. Galiba virüsü ciddiye alıyorum falan demek istediniz.
Doktorlar bile bu virüse çok yabancıyız, her gün bir yeni bilgi ediniyoruz derken siz bence burada kendinizle çelişen ve yanlış bilgilerinizi "bilirkişi geldiii" diye paylaşmayın.
Valla iş.ateşle olsaydı covid ülkemise girmezdi 🙄 gelen gidenin ateşini ölçtüler sonuç ülkemiz covidle savaşıyor..
NOT; yanlış alıntıladığım için özür dilerim

Başınız sağolsun anneniz için.
Sizlere de geçmiş olsun.
Ben de diyorum ben hala nasıl hasta olmadım.
Çünkü ne marketten alınanları yıkıyorum ne de çamaşır suyu falan kullanıyorum.
Kimseyle sarılıp öpüşmüyorum ama çocuğum kreşe ben işyerine yemekhaneye vs her yere gidiyoruz. Sonumuz hayrolsun inş
Marketten aldıklarımızın üzerinde virüs olmasını çok çok düşük bir ihtimal ile değerlendiriyorlar.
Zaten bağışıklık sistemimiz ne kadar güçlüyse o kadar virüsü etkisiz hale getirebiliyoruz.
Hatta belki de bağışıklandınız, düşük bir ihtimal ama %1,5-2 oranında virüs geçirmeyenlerde bağışıklık çıktı antikor testinde.
83 Milyon bilinen nüfuslu ülkede henüz 260bin kişi tanı aldı belki de onlarla henüz karşılaşmadınız.
İhitimaller çok ama yanlış bilgilere inanmayın lütfen.

Valla bu virüs nasıl bulasacagini şaşırdı bence ..

Daha dün eşim anlattı ağzı bozuk bir adam da virüs çıkmış

Herkes şunu konusuyormus
Adamda virüs çıktığı günden bir gün önce karısı ile birlikte olmuş karisında çıkmamış :olamaz:

İş arkadaşları da bu nasıl olur diyorlarmış eşim bunu bana anlattı şaşırdım dinlerken ama böyle :işsiz:

yok benim tanidigimda da kendisinde pozitif, evde birlikte yasadigi kisilerde negatif, esi cocugu falan.

muhtemelen daha onceden ailecek gecirdiler ama benim tanidigimda virus tamamen temizlenmedi, diger aile bireylerinde ise tamamen temizlendi diye dusunduk biz

Evet bilir kişi olarak geldim.. Corona geçirdim cevap vereyim. Kendi tecrübemixi anlatayım anlayacaksiniz zaten nasıl bulaşır ya da bulaşmaz.
Anneciğim ömrünün son günlerinde idi. Hastanede yatıyordu. Yanina Corona şüpheli hasta yatırıldi itiraz ettik. Dendi ki testi negatif çıktı. O hasta 2 gün sonra öldü. Annemi de kısa bir süre sonra taburcu ettiler. Yer yok vs. diye. Bu dönemde anneme refakat eden kardesim hasta hissettiğini söyledi ama hiç birimiz kardeşim kendisi dahil üstünde duramadik. Acımız çok büyüktü malum. Ateşim var gibi geliyor dedi ateşini bile ölçmedik öyle düşünün. Taburcudan 2 gün sonra annem vefat etti. 3 gün sonra bir sabah (5 kardeşiz) 3 kardeş ve eşlerimiz hasta uyandık aynı anda. Testlerimiz pozitif çıktı. Çocukların testi negatif çıktı. Eşimin testi basta negatif çıktı. Sonra tekrar test istedi pozitif çıktı yatış verildi. (Yani kişinin testinin negatif çıkması kriter değil. o zaman bunu bilseydik kanser hastası ile aynı odaya korona şüphelisi nasıl yatırılır diye daha büyük olay cikairirdik :KK43:. ) Cenaze döneminde belki 100 kişi ile temas ettik kimseye bulasmadı. Göz yaşları ve dolayısıyla sümüklerimiz ile insanlara sarıldık optük. Evimize her gün gelen yemek yapan yemek yiyen insanlar oldu. 1 kişiye bile bulasmadi. Ama biz sürekli gorusen 20 kişi pozitif çıktık. Yani kısa süreli temas ile bulasma olmuyor. Az bulaş diye bir şey var. 5 tane virüs ile 50 tane virüs e temas etmek arasında ciddi fark var. Gençlere ve bağışıklığı güçlü olanlara hastalık bulaşmayabiliyor. Birde hastalık semptom varken hatta sadece ateş varken bulaşıyormus. Doktor öyle söylemişti. Aynende öyle oldu. Semptomu olmayan bulaştırmadi. 17 yaşındaki kardeşim ve kendi çocuğum ve yeğenlerimin testi negatif çıktı. Bir tane yeğenimin testi pozitif çıktı. Diş döneminde olduğu için diye tahmin ediyoruz. Ama çok hafif geçirdi. Hiç belirtisiz. 35 günlük yeğenim vardı anne baba pozitif olan. ona test yapılmadı çok küçük diye. Onda da hiç belirti olmadı. 20 kişiden 3 kişi semptomlu ateşli ağrılı geçirdi. Kalanlar belirtisiz ya da çok hafif belirtili. Yani bana göre babanıza hastalık bulaşmamistir. Market torbasından vs hastalık geçmez ona da çok eminim 😁 şu çamaşır suyu ile silme işini bırakabilirsiniz.

Başınız sağ olsun

geride kalanlar da sağlıklı günler geçirsin

Hanımefendi acıları yarıştıran sizsiniz! Herkes her durumda sizin kadar soğuk kanlı olmak zorunda değil. Benim gözüm görmedi beceriksiz davrandım kendimi çocuğumu koruyamadim diye suçlanmam ne kadar acimasiz. Hatta terbiyesiz ve hadsiz... Ben benim yaşadıklarımı gayet insanı olduğunu anlatmaya çalıştım. Bakın benim bilgilerim yanlış değil sizinkiler yanlış 😃 şaka mısınız gerçekten. Yukarıda şu şu tanıdığıma aynı evde bile virüs bulaşmamış nasıl oluyor anlamiyorum dedikleri için ben işimi gücümü bıraktım. Şu şu durumda gecti. şöyle olduğunda bulasmadı diye (sağdan soldan duyduğum ne kadarı abartı ne kadarı yanlis belli olmayan muğlak bilgiler vermedim) Tek tek yaş yaş kime ne kadar ne durumda bulaştı, doktorlar ne dedi onu yazdım! Ne fazla ne eksik. N'apalım gerçekler sizin hezeyanlarıniz ile uyuşmadı diye! 20 kişi hastandik 5imiz oldu 10 kişi entube deseydim mutlu olacaksınız galiba. Bin tane farklı örnek ve açılarla tarif ettim. Aralardan cımbızla laflarımi çekip manipüle etmek sizi iyi mi hissettiriyor. Çok enteresan insanlar var şu hayatta gerçekten:) Kayınpederim ile geçen anlamsız dialogu sizin çevrenizden duyduğunuz anlamsız dialoga benzer olduğu için ornekledim. tek doğru anladığımız şey o dialogun anlamsız oluşu olmuş 😃 ayrıca pandeminin ilk günlerinde ölen hanımefendi fmf değil KOAH di. Hamile olan dilek hemşire fmf ti. 🤦🏻‍♀️

Hanımefendi acıları yarıştıran sizsiniz! Herkes her durumda sizin kadar soğuk kanlı olmak zorunda değil. Benim gözüm görmedi beceriksiz davrandım kendimi çocuğumu koruyamadim diye suçlanmam ne kadar acimasiz. Hatta terbiyesiz ve hadsiz... Ben benim yaşadıklarımı gayet insanı olduğunu anlatmaya çalıştım. Bakın benim bilgilerim yanlış değil sizinkiler yanlış 😃 şaka mısınız gerçekten. Yukarıda şu şu tanıdığıma aynı evde bile virüs bulaşmamış nasıl oluyor anlamiyorum dedikleri için ben işimi gücümü bıraktım. Şu şu durumda gecti. şöyle olduğunda bulasmadı diye (sağdan soldan duyduğum ne kadarı abartı ne kadarı yanlis belli olmayan muğlak bilgiler vermedim) Tek tek yaş yaş kime ne kadar ne durumda bulaştı, doktorlar ne dedi onu yazdım! Ne fazla ne eksik. N'apalım gerçekler sizin hezeyanlarıniz ile uyuşmadı diye! 20 kişi hastandik 5imiz oldu 10 kişi entube deseydim mutlu olacaksınız galiba. Bin tane farklı örnek ve açılarla tarif ettim. Aralardan cımbızla laflarımi çekip manipüle etmek sizi iyi mi hissettiriyor. Çok enteresan insanlar var şu hayatta gerçekten:) Kayınpederim ile geçen anlamsız dialogu sizin çevrenizden duyduğunuz anlamsız dialoga benzer olduğu için ornekledim. tek doğru anladığımız şey o dialogun anlamsız oluşu olmuş 😃 ayrıca pandeminin ilk günlerinde ölen hanımefendi fmf değil KOAH di. Hamile olan dilek hemşire fmf ti. 🤦🏻‍♀️
Siz bir yakınınızı kaybettiniz mi diye kıyasa başlayan sizsiniz hatırlatırım. Yaşadıklarınız sizin tecrübeniz ama burada insanları yanlış bilgilerle yanlış yönlendirmelerinizi uyarmak benim halk sağlığı açısından vatandaşlık görevimdir.
Benimle aynı fikirde olup yazan bir çok kişi var ama cevaplarınız sadece bana nedense.
Birilerine bulaşan virüsün diğerlerine bulaşmamasının tek sebebini şu an BAĞIŞIKLIK olarak açıklayabiliriz.
Alttan alttan bana ettiğiniz hakaretleri de kibliyorum.
Son cümlenize ithafen haber linkini bırakıyorum. Cümle alemin ulaşabildiği haberi bile burada yanlış olarak ısrarla yazıyorsunuz, diğer verdiğiniz bilgileri çürütmek için buraya pubmed makaleleri paylaşmama gerek yok bu haberin doğrusu yeterlidir.

Ben virüsün bulasmamasindan çok ona şaşırdım zaten annesine bile söylemeye çekinir yani söylenmez ama bu iş arkadaşına bahsetmiş

Oda ulu orta herkese anlatmış :olamaz:
Kocanız da gelmiş size anlatmış siz de gelmiş bize anlatıyorsunuz. Tencere dibin kara seninki benden kara olayı tam 🤪

ALLAH Allah örnek olarak hapşırmayı verdim.. esnemeyi kim söyledi ben bir yerde duymadım ?.. sağyık bakanı maskenin %90 üzerinde koruyuculik sağladığını söylemesi üzerine öyle söyledim.. sağlık bakanı yalan söylüyor demek ki .. 🤔
demissiniz ki "tek bulas riski hapsirmak". ben de diyorum ki sadece hapsirmak degil konusurken oksururken vs agzinizi acip karsiya uflemeniz nefes vermenizde bile bulastirablrsiniz dedim. simdi saglik bakaninin maskeyle ilgili soyledigi sozle ne alakasi var benim soyledigimin? ne alaka yahu?

ALLAH Allah örnek olarak hapşırmayı verdim.. esnemeyi kim söyledi ben bir yerde duymadım ?.. sağyık bakanı maskenin %90 üzerinde koruyuculik sağladığını söylemesi üzerine öyle söyledim.. sağlık bakanı yalan söylüyor demek ki .. 🤔
ayrica yalan soyluyor vs diye konusamazsiniz siz bir bakan hakkinda.

Back
X