Babamin is yerinde virus çıktı :(

demissiniz ki "tek bulas riski hapsirmak". ben de diyorum ki sadece hapsirmak degil konusurken oksururken vs agzinizi acip karsiya uflemeniz nefes vermenizde bile bulastirablrsiniz dedim. simdi saglik bakaninin maskeyle ilgili soyledigi sozle ne alakasi var benim soyledigimin? ne alaka yahu?
Tümüm vb yazacaktım yazmamışım.. biz alıntıladıktan sonra farkettim düzenleyemedim.. 😒 ben iş yerinde falan maske takıyordur diye düşünerek yorum yaptım o yüzden sağlık bakanınının söylediğini söyledim

Hey Allahım yaa.. koskoca bakan hakkında ne dedim.. bu bakıştan bakarsak yalan demek ki koruma olayı diyorum nede sözlerimi çarpıtıyorsunuz.. 😒😒
sen bnm sozlerimi carpitirken nasildi? ne yazidiginizi okuyun biraz. sadece hapsirmakla geciyor demissin. ben de sadce hapsirmakla degil demisim. sonra bakan yalan soyluyor demissin.bn pek alaka kuramadim. bakani dinleyin biraz. o gerekli tum bilgileri veriyor. sadece hapsirmakla geciyor demedi bakan. uyadirmayin. rica edicem

Sıkmayın canınızı abdest alıyorsa temizdir ve zinhar mikrop bulaşmaz. Araştırmalara göre virüs bir tek namaz kılmayıp abdest almayan mınafıklarda rastlanıyormus . Haaa ülkemize bu mikrobu ümre topluluğu getirdi ama onlarda yolda toptan cünüp olup topraklarımıza cenabet geldiklerinden mütevellit bu belayı sardılar başımıza.
Not :İnançlı biri olarak bile yorumun saçmalığına dayanamadım kusura bakmayın.

Benim orada demek istediğim farkliydi. Nerelere cekmissiniz

özel hastaneleri bilmiyorum ama devlette öyle her gidene test falan yapılmıyor malesef.burda bile daha geçen gün konu vardı ailede birisinde çıkmış hastanede ilaçlarını verip eve yollamışlar ve toplu taşımayla eve dönmüş, aile apartmanı , diğer kattakı kaynı da ateşler içindeymiş ama ona da yapılmıyomus, gelen giden arayan soran yokmuş.düşmeyen ateş, boğaz ağrısı ve şiddetli nefes darlığı şüphelerinden en az 2 tanesinin olması gerekiyor ki korona şüphesi muamelesi yapsınlar.kimbilir kaç kişide var bu hastalık ama test yapılmıyor ki gerçek sayı ortaya çıksın.

özel hastaneleri bilmiyorum ama devlette öyle her gidene test falan yapılmıyor malesef.burda bile daha geçen gün konu vardı ailede birisinde çıkmış hastanede ilaçlarını verip eve yollamışlar ve toplu taşımayla eve dönmüş, aile apartmanı , diğer kattakı kaynı da ateşler içindeymiş ama ona da yapılmıyomus, gelen giden arayan soran yokmuş.düşmeyen ateş, boğaz ağrısı ve şiddetli nefes darlığı şüphelerinden en az 2 tanesinin olması gerekiyor ki korona şüphesi muamelesi yapsınlar.kimbilir kaç kişide var bu hastalık ama test yapılmıyor ki gerçek sayı ortaya çıksın.
O süre içinde bulaşana bulaştı bulaşmayan kurtuldu.. 😒

bu 'bulaş riski' bu aralar moda bir kelime sanırım.. her yerde bu sözcükle yorumlar görüyorum virüsle ilgili:D bulaşma riski değil miydi o :deli:
her neyse bu virüs illeti maalesef mekan ve zaman farketmeksizin her yerde çıkabilir.. bizim de yan apartmanda çıkmıştı. biz önlemimizi alalım son seviyede, gerisi Allah'ın takdiri.. elden bişey gelmez fazla

bu 'bulaş riski' bu aralar moda bir kelime sanırım.. her yerde bu sözcükle yorumlar görüyorum virüsle ilgili:KK70: bulaşma riski değil miydi o :deli:
her neyse bu virüs illeti maalesef mekan ve zaman farketmeksizin her yerde çıkabilir.. bizim de yan apartmanda çıkmıştı. biz önlemimizi alalım son seviyede, gerisi Allah'ın takdiri.. elden bişey gelmez fazla
Sık kullanlan bir kelme olduğu için aklmda kalmş.. Ben sadece normalleşmeye başyandığında 3 kere anneme gittm.. toplu taşma hiç kullanmadım.. evde dura dura bunalm geçrcem 😂

Bende bugün sağlık ocağına gittim 10 dk bekledim aklım çıktı üst katta doktor pcr testinden bahsediyordu maskeni tak diyordu ödüm koptu doktorun yanına girene kadar inşallah bulamamıştır. Maske var ama insan güvenemiyor ki en iyisi 14 gün karantinada kalmak inşallah babana da size de geçmemiştir

Marketten aldıklarımızın üzerinde virüs olmasını çok çok düşük bir ihtimal ile değerlendiriyorlar.
Zaten bağışıklık sistemimiz ne kadar güçlüyse o kadar virüsü etkisiz hale getirebiliyoruz.
Hatta belki de bağışıklandınız, düşük bir ihtimal ama %1,5-2 oranında virüs geçirmeyenlerde bağışıklık çıktı antikor testinde.
83 Milyon bilinen nüfuslu ülkede henüz 260bin kişi tanı aldı belki de onlarla henüz karşılaşmadınız.
İhitimaller çok ama yanlış bilgilere inanmayın lütfen.
Haklısınız
Yanlış bilgilere inandığımdan da değil de eşim çok dikkat ediyor ben en başından beri o kadar edemiyorum. Bugün de Hacettepe hastanelerini gezdim zorunlu bir iş için. Artık iyice riskin pik yaptığı yerlere de girdim çıktım hayırlısı :/

Back
X