geçmiş olsun canım ama hastanede 1 gün yatıp çıkması normal değil,
bir kere felç önemli bir rahatsızlıktır ve tekrarlaması muhtemeldir, felcin kaynağı araştırılmalı, kalp, şeker, tansiyon, felcin başlıca nedenleridir, babanın bir tıp fakültesine yatırılması şarttır.
felç geçiren insanlar ömrünün sonuna kadar kan sulandırıcı kullanmak zorundadır hiç bir tedavi almamışsa derhal tıp fakültesi nöroloji bölümüne yatırın,
tedavisi tamamlandıktan sonra, babanıza uygun bir rehabilitasyon tedavisi alabilirsiniz, yalnız küçük bir yerde yaşıyorsanız bu zor olur inşallah büyük bir yerdesinizdir, o zaman rehabilite çalışmalrından faydalanırsanız, daha çabuk netice alırsınız, ancak bu imkanınız yoksa bile ilk bir yıl içinde felcin fiziksel etkileri önemli oranda azalıyor, yüz ifadesi mutlaka düzeliyor
ben felç konusunda çok hassasım çünkü biricik anneciğim, 46 yaşında birinci felcini geçirdi 1 yıl içerisinde düzelmişti tedavi olurken maalesef 47 yaşında 2. felcini geçirdi ve hayatta değil..
asla ihmal etmeyin çok geçmiş olsun..
Cnm benim gecmis olsun Allah sifa versin.
Bende kismi felc gecirdim ama cok zordu benim konusmamda problem yoktu ama
20 gun hic kipirdamadan yattim cok zordu.
Birden bire oldu belli bi sebebide yok.
Babaniza iyi bir fizik tedavi lazim gunde iki defa veya uc
Cunku boyle hastalar cok yorgun dusuyorlar.
Hergun duzenli fizik tedavisiyle iyilesir Allahin izniyle sizler sadece sabirli olun ona karsi
Zorlamayin kirmayin moralde cok onemli
Ben bidaha yasiyacakmiyim diye dusunmuyorum cunku bu sekilde yasanmaz.
Siz tabi neden oldugunu arastirip iyi bir doktor takibi yapin cnm.
Saten bu rahatsizlikta ilk 6 ay ve bir yil cok onemli 2yila kadar gelisme goruluyor.
Insallah sizde sifa bulursunuz.
Ben eskiye donemedim tam olarak yinede buna da sukur.
Başın sağolsun canım çok üzüldüm gerçekten Allah nur içinde yatırsın. Kolestrol, şeker ve kan sulandırıcı kullanıyor. İlk hasta olduğu zaman tahlilleri yapıldı daha sonra tahlil yapılmadı hiç. İş göremez raporu aldı 6 ay şimdi çalışma izni verdiler çalışıyor şuan. İstanbuldayım ben. Yüz ifadesi düzeldi ama konuşması kötü biraz. dediğiniz gibi götürmem lazım bir tıp fakültesine.
sağol canım, annem kalp ritim bozukluğu hastası olduğu için sürekli pıhtı oluşturuyodu, felce neden oluyodu, ama şükür babanınki şeker miş, kontrol altına alınması daha kolay, şekeri yükselmediği sürece onun için risk olmaz, ama kan sulandırıcı 2-3 haftada bir kan tahlili yapılarak kullanılır, siz gidin bir nöroloji polikliniğine, konuşmasıda düzelir zamanla önemli olan tekrar yaşamaması için önlem almak, hiç yürüyemeyip yıllar sonra yürüyenler var, Allah yardımcınız olsun canım
allah yardımcın olsun.okurken kendi babam geldi gözümün önüne onlar önümüzde öyle sağlam çınarlarki hastalık yakışmıyor onlara.neyse cok şükür hala başınızda ya.iyi bir nöroloji ve fizik tedavi uzmanı ile tedavi sağlanabilir ama 1 yıl oldu diyorsun 1 yılda iyi bir doktor bulamadınızmı.ayrıca yeniden felç olmaması için iyi bir diyet yapması gerek.yani beyne ve kalbe zararlı seyleri yememesi lazım.allah yardımcınız olsun.onun sınavıda böyleymiş hepimiz sınavdan geçiyoruz bu dünyada değilmi.allah yardımcınız olsun tekrardan.
Canım çok geçmiş olsun geçenlerde haberlerde gördüm yaşlı bir kadın (80 üstü) sürekli felç geçiriyomuş ve şah damarından ameliyat olmuş doktorun adını net hatırlıyamıyorum ama yusuf tu sanırım yarım saat sürmüşameliyat ve kadın geziyo dolaşıyogayet sağlıklı görünüyordu bi araştır istersen
çok çok geçmiş olsun.acil şifalar diliyorum.inşallah tez zamanda sağlığına kavuşur....
benim rahmetli dedemde felc gecirmisti ilk zamanlar konusmasında sorun vardır ama sonra sonra acıldı tabi hafif bir pelteklik vardı ama konusmasını anlıyorduk bide yas bakımından dolayıda biraz kelimeleri tam cıkartamıyordu ama evde oturmazdı hic teyzemlere bize kendi basına giderdi valla belkide onunda etkisi oldu biraz konusmasına babanın daha yasıda genc zamanla daha iyi olur dedem ustelik doktorların dediginide yapmazdı kendi keyfine gore yer icerdi :) ama cok uzun bir sure yasadı korkmayın sizde motive edin bence babanızı iyisin konusman duzeliyor vs diye..doktor konusunda birsey diyemiycem bilgim yok acıkcası ama umarım babanız icin bundan sonra cok hızlı bir iyilesme donemi olur..
Benim babamda 1 hafta yatmadı bile kalktı yatağından annemle dolaşmalara çıktı oturmadı hiç. 6 ay iş göremez raporu verdiler şimdi çalışıyo. bizde konuşmasını anlıyoruz babamda peltek konuşuyo ama o üzülüyo bizde üzülüyoruz. her konuştuğumda aaa baba konuşman düzelmiş bu sefer daha ii geldi iyileşiyosun bak diye motive ediyorum. Annemler ve çevreside öyle hep destek halindeyiz :) ilgin için sağol canım
tabi insan eski halini bildigi icinde uzulur yine ama olsun cnm Allah beterinden korusun sapasaglam yanınızda cok sukur ilerde daha da duzelir Allah basımızdan eksik etmesin onları
Canim yacok gecmis olsun. İnsallah duzelir hemencecik.
Dayimda bir sabah boyle oldu. Dr sinir birikintisi demis.
Dort bes ayin sonunda bir sabah kayboldu hastaligi konusmaya basladi
İnsallah sizinde oyle olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?