Babamın malı benim malım,benim malım babamın malı diyen eş!!

Bu kadar gerginlik evlilikleri çıkmaza sokuyor sonunda . Siz Kp kızıp evliliginizi sarsiyorsunuz yavaştan farkındamısınız.

Siz bir şey demeseniz bile iki günde bir arabayı isteyen Kp eşiniz bir süre sonra isim var demeye başlar emin olun şuan yeni araba heves etmiş babam hemde zorda kalmasın diye düşünmüştür.

Erkeklere direk suçlayıcı laflarla konuşma yaparsanız herzaman suçlu olursunuz ve asıl anlatmak istediğinizi aslaaaaa anlatamazsınız .

Hele ki şuan sizin durumunuz da eşinizin sizin hakkınız da hiç olumlu şeyler düşündüğünü sanmıyorum .birde mesajlarda yazmışsınız babanızın evinde oturduğunuzu ve bunu da dillendirmissiniz baya baya hiç olmamış gerçekten .

Bu da kepçeyle verip gözüne sokmaktır . Soylenmektense hiç oturmayın babanızın evinde eşiniz de daha çok sorumluluk alır ev için uğraşırdı belki zorluk çekersiniz evet ama evlilik bu denli sarsılmaz o zaman .

Bu tarz konuların geri dönüşü olmuyor malesef .insan eşi de olsa olumsuz bir kanıya vardiysa bir kere o her zaman orada kalır.

Bu kadar gerginlik evlilikleri çıkmaza sokuyor sonunda . Siz Kp kızıp evliliginizi sarsiyorsunuz yavaştan farkındamısınız.

Siz bir şey demeseniz bile iki günde bir arabayı isteyen Kp eşiniz bir süre sonra isim var demeye başlar emin olun şuan yeni araba heves etmiş babam hemde zorda kalmasın diye düşünmüştür.

Erkeklere direk suçlayıcı laflarla konuşma yaparsanız herzaman suçlu olursunuz ve asıl anlatmak istediğinizi aslaaaaa anlatamazsınız .

Hele ki şuan sizin durumunuz da eşinizin sizin hakkınız da hiç olumlu şeyler düşündüğünü sanmıyorum .birde mesajlarda yazmışsınız babanızın evinde oturduğunuzu ve bunu da dillendirmissiniz baya baya hiç olmamış gerçekten .

Bu da kepçeyle verip gözüne sokmaktır . Soylenmektense hiç oturmayın babanızın evinde eşiniz de daha çok sorumluluk alır ev için uğraşırdı belki zorluk çekersiniz evet ama evlilik bu denli sarsılmaz o zaman .

Bu tarz konuların geri dönüşü olmuyor malesef .insan eşi de olsa olumsuz bir kanıya vardiysa bir kere o her zaman orada kalır.

Başa kakmak amaçlı söylemedim şundan dolayı söyledim, babası dediğim gibi arabayı aldığımızın ertesi günü bende kalsın bir süre ben bi bakayım demeye başladı...
Ve bugün de arabasını tamire vermesinden dolayı, ben dışarı çıkamayacaktım ki eşimin Sanki benim söz hakkım yokmuş gibi bana danışmama davranışından dolayı şöyle dedim “ eğer biz bu evde oturmasaydık, arabayı alamayacaktın, benim ailem düşünmüş böyle bir destek sağlamışlar ki senin benim düşüncelerimi hiçe sayman nasıl iş diye “ ..
Evet çok pişmanım burda oturduğumuza .. ağzından bir defa Allah razı olsun lafını duymadım.. şuan bu evde oturmasak babamın maaşına +800 tl fark yansıyacak oysa..
Keşke o sıkıntıyı yaşasaydı da şuanki nimetin farkına varsaydı diyorum..

Siz nasıl orta yol buluyorsunuz bu tür konularda ?

Anladım..
Evlendikten sonra artık erkeklerin de ayrı bir yuvası olduğunu kabul etse aileler sıkıntı kalmayacak ta..
Ben gayet yardımsever bir insanım, İnanın başka yüzlerini görmesem ihtiyaçları olduğunu fark ettiğim an eşime, arabayı ver diye ondan önce düşünerek derim..
Fakat kendi arabaları zaten var, bizim arabayı alma nedenlerinin en başında merak duygusu geliyor, ben buna gelemiyorum neyini merak ediyorsun ya gelmişsin 50 yaşına , araba peşine düşmüşsün..
evet yardim etmek ayrı sömürmek ayri sizin esinizin ailesi maalesef büyüttükleri cocuklarinin büyüme parasının taksit taksit kendisine geri ödenmesini bekleyen cinsten.başka aileler kendi ayaklari üstünde dursunda muhtac olmasin isterler.bu tipler ise siz bir alsanız bin görür ler

Başa kakmak amaçlı söylemedim şundan dolayı söyledim, babası dediğim gibi arabayı aldığımızın ertesi günü bende kalsın bir süre ben bi bakayım demeye başladı...
Ve bugün de arabasını tamire vermesinden dolayı, ben dışarı çıkamayacaktım ki eşimin Sanki benim söz hakkım yokmuş gibi bana danışmama davranışından dolayı şöyle dedim “ eğer biz bu evde oturmasaydık, arabayı alamayacaktın, benim ailem düşünmüş böyle bir destek sağlamışlar ki senin b bin düşüncelerimi hiçe sayman nasıl iş diye “ ..
Evet çok pişmanım burda oturduğumuza .. ağzından bir defa Allah razı olsun lafını duymadım.. şuan bu evde oturmasak babamın maaşına +800 tl fark yansıyacak oysa..
Keşke o sıkıntıyı yaşasaydı da şuanki nimetin farkına varsaydı diyorum..

Ben sizi anlıyorum sadece farklı bir boyutu göstermek istedim inanın bu durumlar sadece size ve evliliginize zarar verir . Erkekler düz mantık onları şekillendirmek bizim elimizde çoğunlukla ( tabi bazı psikopatlar filan ayrı )

Siz olanı söylediniz ama eşiniz bunu benim anlattığım şekilde başa kalkma gibi görüyor muhakkak . Bi kere bile dillendirmemesinden de belli zaten .

Siz araba Kp derdini bırakın önce bu konuyu halledin bence . Verip verip kötü olmayın hele ki ailenizden alip hic vermeyin bırakın kocalar sorumluluk alsin evliliğin başlarında bu çok önemli .

Bi bahane bulun ev için bence

Ben sizi anlıyorum sadece farklı bir boyutu göstermek istedim inanın bu durumlar sadece size ve evliliginize zarar verir . Erkekler düz mantık onları şekillendirmek bizim elimizde çoğunlukla ( tabi bazı psikopatlar filan ayrı )

Siz olanı söylediniz ama eşiniz bunu benim anlattığım şekilde başa kalkma gibi görüyor muhakkak . Bi kere bile dillendirmemesinden de belli zaten .

Siz araba Kp derdini bırakın önce bu konuyu halledin bence . Verip verip kötü olmayın hele ki ailenizden alip hic vermeyin bırakın kocalar sorumluluk alsin evliliğin başlarında bu çok önemli .

Bi bahane bulun ev için bence

Şuan bu çok zor :KK43:
Yerimizden kımıldayacak durum yok, kredi ödemeler vs.. hatta bu ay o kadar sıkıştık ki annem bana “ eğer çok zorlanırsanız biz yardımcı oluruz dedi” ve baktım eşim düşünüyor, annem böyle dedi dedim.. bir kere gerek yok felan filan dedi, ana sesi çıkmadı verseler almama demeyecek yani..
Bugün de kardeşimin dişçiye verecekleri parayı bahane ederek , ben annemlerden para felan alamam, sen düşün dedim.. hiç sesi çıkmadı..
Benim ailem o kadarını bile düşünüyor..
Dediğim gibi şuan bu evden çıkmayı çok isterim, Canım babam kiraya verdin katkı olsun, elin oğluna yaranılmaz ama .. fazlasıyla borcun içindeyiz bu şuan olamaz..
Fakat dgs ve KPSS hazırlanıyorum, dgs ile okul kazanırsam bu evden taşınıp gideceğiz zaten..

Son düzenleyen: Moderatör:
Şuan bu çok zor :KK43:
Yerimizden kımıldayacak durum yok, kredi ödemeler vs.. hatta bu ay o kadar sıkıştık ki annem bana “ eğer çok zorlanırsanız biz yardımcı oluruz dedi” ve baktım eşim düşünüyor, annem böyle dedi dedim.. bir kere gerek yok felan filan dedi, ana sesi çıkmadı verseler almama demeyecek yani..
Bugün de kardeşimin dişçiye verecekleri süreyi bahane ederek , ben annemlerden para felan alamam, sen düşün dedim.. hiç sesi çıkmadı..
Benim ailem o kadarını bile düşünüyor..
Dediğim gibi şuan bu evden çıkmayı çok isterim, Canım babam kiraya verdin katkı olsun, elin oğluna yaranılmaz ama .. fazlasıyla borcun içindeyiz bu şuan olamaz..
Fakat dgs ve KPSS hazırlanıyorum, dgs ile okul kazanırsam bu evden taşınıp gideceğiz zaten..

İnşallah toparlanirsiniz bir an önce . En önemlisi inşallah sınavınız güzel geçer işinizi elinize alırsınız.

Oturmuş bir evliliginiz olsa aileniz yardım etsin diyebilirdim ama daha yenisiniz sanırım zorda kalsanız da almayın . Hatta dile getirmeyin bile bu seçenek olmasın hiç .

Mecbur kalınca ailesinden ister belki hem denemiş de olur tepkilerini sıkışınca el uzatiyorlar mi diye .

İnşallah toparlanirsiniz bir an önce . En önemlisi inşallah sınavınız güzel geçer işinizi elinize alırsınız.

Oturmuş bir evliliginiz olsa aileniz yardım etsin diyebilirdim ama daha yenisiniz sanırım zorda kalsanız da almayın . Hatta dile getirmeyin bile bu seçenek olmasın hiç .

Mecbur kalınca ailesinden ister belki hem denemiş de olur tepkilerini sıkışınca el uzatiyorlar mi diye .

1.5 senedir evliyiz, dediğiniz gibi 1.5 yıldır bunu hiç dile getirmedim..
Ve en önemlisi insan biraz kıymet bilir, eşimde bunu hiç göremediğim için bir daha ailemin öyle bir talebi olsa dahi eşime bunu kesinlikle yansıtmayacağım..

Çoktan teşekkür ederim güzel temennilerinizden dolayı.. inşAllah..

Benim bu konular için tek ölcutum var
Eger sizin babanız arabayı istese derhal deyip sıkıntı cikarmadan verir miydi
Evetse sorun yok hayirsa sorun çok

Bunun cevabını ona sormadan verebilirim sanırım.. yanılmıyorsam tanıdığım kadarıyla verirdi..
Fakat benim babam kendi arabası varken tutup bizim arabayı isteyecek karakterde bir insan değil..

1.5 senedir evliyiz, dediğiniz gibi 1.5 yıldır bunu hiç dile getirmedim..
Ve en önemlisi insan biraz kıymet bilir, eşimde bunu hiç göremediğim için bir daha ailemin öyle bir talebi olsa dahi eşime bunu kesinlikle yansıtmayacağım..

Çoktan teşekkür ederim güzel temennilerinizden dolayı.. inşAllah..

Rica ederim . Eşinizi seviyorsanız ve evliliginize inanıyorsanız fevri olmaktansa sakin olup ona doğruları göstermenin bir yolunu bulmalısıniz. En iyi siz tanırsınız .

Ailesine olan kizginliginizi da anlıyorum ama inanın bir çok gelin aynı durumlara maruz kalıyor. Kotuleyerek bir yere varamazsınız olan size olur hep yani evliliginize.

Kızlar bu konumu geçen açmıştım, içerik aynı olduğu İçin burdan devam edeyim dedim...
Babası az önce yine aradı ve yine arabayı istedi...
Kardeşi astsubay olacak ve eğitimine devam etmek için 1 hafta izni var ve şehir dışına gidecekmiş...
Babası yine bizim arabayı istedi...
Ya bu adam düşünemiyor mu bizim de gitmemiz gereken bir yer olur bize de lazım olur diye..
Eşim olacak insan bunu diyemiyor mu bize de lazım olur diye....
Kendisine memnun musun ya bu durumdan dedim, hee çok memnunum dedi... kendisiyle yine tartıştık...
Ben ne yapayım Kızlar, nasıl davranayım lütfen bir şey söyleyin.. çok sinirliyim şuan... 3 günlüğüne istiyormuş ama Eminim daha uzun sürer..

Ne yapayım peki...
Bu konudan dolayı sıkıntı yaşadığımızı problem olduğunu biliyor , ama düzeltmek için neden bir çabası yok...
Eşiniz arabanizi arabasi olarak görüyor.Keske arabanin alımında altininizi vermiş olmasaydiniz kendi aralarında ne istiyorlarsa yapsalardi.Baska konularda da bu şekilde mi davranıyor.Evinizi sizi ilgilendiren konularda baba oğul mu karar verirler?

Kızlar bu konumu geçen açmıştım, içerik aynı olduğu İçin burdan devam edeyim dedim...
Babası az önce yine aradı ve yine arabayı istedi...
Kardeşi astsubay olacak ve eğitimine devam etmek için 1 hafta izni var ve şehir dışına gidecekmiş...
Babası yine bizim arabayı istedi...
Ya bu adam düşünemiyor mu bizim de gitmemiz gereken bir yer olur bize de lazım olur diye..
Eşim olacak insan bunu diyemiyor mu bize de lazım olur diye....
Kendisine memnun musun ya bu durumdan dedim, hee çok memnunum dedi... kendisiyle yine tartıştık...
Ben ne yapayım Kızlar, nasıl davranayım lütfen bir şey söyleyin.. çok sinirliyim şuan... 3 günlüğüne istiyormuş ama Eminim daha uzun sürer..

Kp ile bir araya geldiğinizde sen söyleyebilirsin aslında.
Araba yoktu da otobüste süründüm çok zor oldu o gün gibisinden muhabbet arası.
Belki akıl eder bundan sonrası için..

Eşini de anlıyorum babaya veremem demek zor.
Ama sana verdiği cevaplarında çok hatalı.
Orada haklısın. Seni yatıştırması gerek.

Babası düşünceli olacak en başta ama nerdeeee...

Eşiniz arabanizi arabasi olarak görüyor.Keske arabanin alımında altininizi vermiş olmasaydiniz kendi aralarında ne istiyorlarsa yapsalardi.Baska konularda da bu şekilde mi davranıyor.Evinizi sizi ilgilendiren konularda baba oğul mu karar verirler?

Altınımı vermedim ki..
Kendi taktıkları 3 bileziği başka borç İçin aldılar..
Bizim tarafımızdan takılanları da bıraktım aileme orda güvende duruyor..
Evi ilgilendiren derken ? Orayı biraz açarsanız cevap vereyim hemen

Mesela eve masa alınacak parasını siz ödeyeceksiniz ama onlar ailece beğenmeyen gidiyorlar,hangi ısıtıcı ile isinacaginiza karar veriyorlar,birikiminizi napicaginizi söylüyorlar vb.

Kp ile bir araya geldiğinizde sen söyleyebilirsin aslında.
Araba yoktu da otobüste süründüm çok zor oldu o gün gibisinden muhabbet arası.
Belki akıl eder bundan sonrası için..

Eşini de anlıyorum babaya veremem demek zor.
Ama sana verdiği cevaplarında çok hatalı.
Orada haklısın. Seni yatıştırması gerek.

Babası düşünceli olacak en başta ama nerdeeee...

Babasıyla konuştu ve yine mi arabayı istiyor dedim inanın hemen parlamaya başladı..
Veremem mi deyim, benim Canımı sıkmayın.. senin baban istesin gelsin alsın vs konuştu...
Cevap vermedim daha fazla ya, babasına en ufak laf edemiyor ama benim konu hakkındaki tek yorumuma tahammül edemiyor..
Kendisi de çok memnun gibi değil ama bakalım nereye kadar böyle sürecek..
Fakat ben hem borcunun sıkıntısını çektiğim, hem de binemediğim bir arabanın sıkıntısını böyle giderse uzun çekmem...

Şunu da ekleyin demişsiniz ya laf arasında otobüsle gittim vs yordu de diye..
İnanın bunu desem hiç dikkate almayacak kadar da geniş bir adam..

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X