Babamın malı benim malım,benim malım babamın malı diyen eş!!

Mesela eve masa alınacak parasını siz ödeyeceksiniz ama onlar ailece beğenmeyen gidiyorlar,hangi ısıtıcı ile isinacaginiza karar veriyorlar,birikiminizi napicaginizi söylüyorlar vb.

Yok. Bu tarz konulara karışamazlar...
O kadarına izin vermem...
O zaman ben olmam zaten, gitsin ailesiyle yaşasın...
Bileziklerini almaları iyi oldu bi yönden onu eskisi kadar kafama takmıyorum..

Neden derseniz almasalardı eşim benim altınlarım ile araba almayı düşünüyordu, ve anlarsınız ki ailesinin taktıklarını aldıkları İçin şimdi bizim tarafımızdan takılanlarda hak iddia edip isteyemiyor..
Takılarımın tamamını verip te alınan arabaya o kp binse o zaman daha çok koyardı bana..

En sonunda babası parkederken vs.saga sola surtucek eşiniz o zaman yok benim ihtiyacım var diyecek.Sikmayin canınızı ,su an ne deseniz siz kötü olursunuz.

En sonunda babası parkederken vs.saga sola surtucek eşiniz o zaman yok benim ihtiyacım var diyecek.Sikmayin canınızı ,su an ne deseniz siz kötü olursunuz.

Hafta geçmiyor ki bu konu yüzünden tartışmayalım..
Gerçekten çok canım sıkılıyor ya, anlaşılamıyorum...
Beyfendi babasına bir şey söyleyemiyor, konu hakkında benim en ufak sözüme de tahammül edemiyor ya...

Bana haklısın, ama durum şöyle, hep böyle olmayacak dese tamam ... ama hep suçlu hem güçlü..
Sinirlerim çok bozuk ya ne yapacağımı bilmiyorum...
Sadece ailesine inanılmaz derecede gıcık kapıyorum ..

Kp hep merakli bu araba isine benimkide oyle annesine ne goturulecekse esimi ariyor sanki adamin isi hayati yok ama benim artim calostigim icin kv soyledigimde haklisin diyor simdinsen desen oglumuzun parasi derler turk akli cunku ben hep diyorum kadin ayaklarinin uzerinde durmali

Geçenlerde yine böyle bir arabalı konu vardı.kimseye vermem verdirmem dedim.kendi ailemede vermem dedim.hatta babam refleksleri konusunda rahatsız kullanamaz dedim.iki kendini bilmez babamın hastalığı ile dalga geçip napalım mendil alıp aglayalım mı dediler.@anamnez işte tam da böyle bir başımıza gelir diye vermem diye vermem diyordum

Valla olmaz diye birşey yok,konunun başında söyledim 4 sene önce tazminat olarak dünyanın parasını ödediler rahmetlinin çarptığı kişiye.Arkadasim öyle intizar etti ki adam mezarında dönmüştür.Cocuklarimin boğazından kesip oduycem diye yanimda agladi kiz sinirden.Millet basina gelmeyenle eglence çıkarıyor tabi

İnşallah gidip bir yere kaldırıma, duvara vs arabayı iyi bir çarpar da kp.. iyi bir de borcu çıkar arabanın ...
O zaman görür anyayı konyayı eş kişisi diyorum artık..

Bence fazla takma.

Senin KP baya cocuk beyinli çıkmış.
Benim ablamın iki arabasi var, öğrenci yıllarımda vardiyalı çalışırken geceleri otobüsle gitdim işe ama almadim. Öz ablam ve enişte hakki olmamasina rağmen.

Bence sen kenarda bekle, para kazanmaya başladığın gün kendine çek bir araba. Kp ve eşin ne yaparsa yapsin. Kadinlar genelde para, hak, hukuk konularını cok düşünüyor. Erkekler yapmıyor ve sanada kırbacı vurmak kaliyor. Hic acima eşine... birak zamani gelince iki kredi ödesin.

Düşünmeden yapamıyorum ya... o kadar geniş bir insan ki ben böylesini görmedim, Allah ım göstermez de inşallah..

Geçen hafta pikniğe gitmiştik, 2 vesayet yapıp evine gidemedi ya bizi apar topar beni eve götürün, arabayı bana Bırakın diye çağırdı...

Ben bunları anlatınca söyleyince eş kişisi babasına toz kondurmuyor, hemen sinirler tavan..
Kendimi anlatamıyorum ya, 6 bin tl para kattığı İçin kendini hak sahibi görüyor sanırım...
Biz de şuan babamın evinde oturuyoruz, tamamen kendi evi.. o zaman işler öyle yürüyorsa babam da bizim evden çıkmasın....
Denilecek ama denilmiyor işte...

Kendi arabası tamirdeyse toplu taşıma kullansın neden sizin arabanızı alıp sizi mağdur ediyor ki? Ödünç araba olayını hiç anlamam ne kimseden isterim arabasını ne de kimse benden istesim isterim. Taksi var otobüs var metro var. Ben biniyorsam herkes binebilir pekala.

Anlayamıyorum işte...
Babasına toz kondurmuyor..
2 gün önce kardeşinin yemin töreni vardı oraya gittik, spor salonunu bulamadı arabayla devamlı dolaşıyoruz, babası bunu yerin dibine soktu, diğer oğlum olsa hemen bulurdu vs..
Bunlara tek kelime cevap veremedi..

Fakat babası araba isteyip te ben tepkimi gösterince bana Aslan kesiliyor..
Benden başka kimseye de ağzını açıp tek kelime edemiyor..
Ne yapacağımı şaşırdım..
Götürdü demin yine arabayı kp binecek 4-5 gün.... tövbe yarabbim ya....

Deme zaten. Sen doğruları söyledikçe eşin sana karşı tavır alır. Erkekler ve aileleri hep böyle.

Hemen hemen hepsi ayni.

Benden sana tavsiye: iyice maddi ez eşini. Hic düşünme. Cik babanin evinden veya baban borc uydursun ve kira istesin.

Biz kadinlar her kuruşu düşünüyoruz erkekler elleri bol olunca hemen kendi ailesine gönderiyor paraları.

Rahat verme maddi acidan

Benim ailem şuan maddi sıkıntı çektiğimiz için para teklif etti hatta alır mıyım hiç...
İnan’ın bu dediğinizi yapmayı o kadar isterdim ki şu araba kredisi olmasa şu kış ortasında çıkıyoruz bu evden derdim...
Fakat keşke imkan olsa.. en ufak imkan olsa işin peşini Bırakmam ama şuan yerimizden kımıldayacak hal yok
Yoksa razı olur muyum elin oğlu babasıyla ortaklık kursun, hazır ev de sağlansın..

Ozaman sessiz kal ve zamanın gelince hamleni yap. Insan sinir hastasi oluyor. Hem kendin hem ailen.

Ablamin eşinin pislik ailesi öyle. Yahu adamlar bir iğne almadi, düğün yapılmadı yani gercekden yabanci gibi takildilar ama bil bakalim kim kuruluyor yayılıyor ablamin evine? Bil bakalim kim her 3 ayda bir ajitasyon yapip 2 bin 3 bin Euro koparıyor? Bu tip insanlara ACIMA.

Otur plan proje yap. Eşinin sirtindan borc eksik kalmasin. Aslinda sevmem böyle şeyleri ama hayat öğretdi diyorum

Size bir şey söyleyim mi evime hiç çağırmıyorum ailesini.. onlar da benden yüz bulamayınca gelemiyorlar..
Ben ki kalabalık aileyi, birlikte yeme içmeyi çok severken...
Arayıp sormuyorum... temizlik anlayışları da sıfır zaten..
Kendilerine de ayda yılda bir gidip karnım aç dönüyorum, İçin alarak bir tas çorba içemiyorum evlerinde...

Çoğu evlilikte yaşanan olaylar , fazla takılıp kendini üzme.
Bizim üzüldüğümüz şeylere başkaları kahkaha ile gülüp geçiyor bende buna kahroluyorum.

Erkek egemen toplum işte, onların ki aile ama kızın ki değil.. Maddi açıdan sen de kullan eşini. Ona güvence verme. Malının mülkünün kıymetini bilsin.
Aslında ikiniz de haklısınız ama olay bir süre sonra aşırılığa kaçıyor. Gereksiz. geriliyorsun,
Aslında bu şekilde davranıp, ailesini savunmaya çalıştıkça, seni daha çok uzaklaştırdığının farkında değil. Kutuplaşma oluyor. Sana tavsiyem tatlı dille güzellikle anlatmaya çalış. Kutuplaşma olmasın eşin ailesi ve senin aranda.

Biraz sabret, çok sıkıntı yaşayacak olursan, kasko sigorta giderlerini bahane edip, sattır arabayı. Birikiminizi kenara koyun. Kiralık araba kullanmayı teklif edin.

Bu da bir yöntem. Kafan rahat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…