Babamın malı benim malım,benim malım babamın malı diyen eş!!

Şöyle söyleyeyim 30 milyarlık araba aldık, 6 milyarını babasının diğer arabasını satarak onun parasını kattılar...
Bu sebeple ortak mı olunur ?

Sizin arabaya katkiniz ne kadar oldu? 6 bin veren ortak olmuyorsa siz yarisini falan odediniz de bu kadar sahipleniyorsunuz sanirim.

Sizin arabaya katkiniz ne kadar oldu? 6 bin veren ortak olmuyorsa siz yarisini falan odediniz de bu kadar sahipleniyorsunuz sanirim.

Ben 2 yıl borcunu çekeceğim, yeri gelecek yeme içme, gezme tozma ,kılık kıyafetimden kesilecek..
Borcuna babası destek sağlamıyor..
Ama mal sahibi olarak babası da görülüyor, ben artık evliyim ve artık ayrı bir evim var mantığını güdülmüyor..

Sizinde katkiniz varsa esinizin bunu demeye hakki yok..

Sen ailesinden hoslanmadigin icin gozunde buyumus bu durum yoksa babasina 2 gunlugune araba verilir. Senin ailen istese hayur vermem mj diyecektin? Ama sogumakta haklisin o da ayri bir konu.

Yorumları okumadım da kredi öderken sizin katkınız oluyor mu
Şimdi okudum da evde sınava hazırlanıyormuşsunuz. Şimdi şöyle bir durum var garip bir şekilde para ödenmesine katkıda bulunmayana karşı pis tavırlı adamlar vardır sizinki de böyle biri. Yani hem para vermiyorsun hem konuşuyorsun şeklinde.
Aslında siz bir ailesiniz babasının elini sizden çekmesi lazım.
Diğer taraftan para kazansaydınız sesiniz daha gür çıkardı ve eşiniz hak verebilirdi ben baban rahat rahat arabaya binsin diye mi kredi ödüyorum eşşşekk gibi çalışıyorum diyebilirdiniz.
Bilmiyorum eşinizin tutumu hatalı.

Çalışsa ne fark eder, kafası böyle olan erkek çalışan karısının parasının da hesabına düşüyor
Hak hukuk bilmez, insan tipine uyuz oluyorum
Ne alaka? Burada para hesabına düşen adam değil ki. Yanlış mı okudunuz? Hak ile hukuk ile alakası yok. Babasına arabayı veriyor bu kadar. Konu sahibi de çalışıp destek olsa desteğini kes derdim. Ama öyle bir durum zaten yok, abartılacak bir şey bile yok.

Evet, farklı anladım. Sonra sildim ama alıntı yapmışsınız bile :)

Benim esim calismasa ve babamin destegiyle, kendi odeyecegim krediyle araba alsam, bir de esim ustune babamla ortaklasa kullanmama laf etse onu buna bin pisman ederdim. Ha evet malin sahibi babam olmazdi bu durumda. Araba tamamen onun olduysa haklisiniz. Ama arabami istedigim zaman babama verebilirim, bu esimi ilgilendirmez ki. Esim giyiminden gezmesinden kisilmasini istemiyorsa kalksin pasa pasa calissin, her seyini en alasindan alsin. Belli bir hastalik vesaire yoksa tabi ki...

Ayri bir evim var mantiginin gudulmesi icin babadan tamamen apayri bir sekilde mal edinilmeli. Arabanin bir kismini babaya odetip sonra bizim ayri bir evimiz duzenimiz var demek olmuyor.

Arabanın parasının 1/5 ini babası ödesin,kalan 4/5 kısmını ben sıkıntı çekerek ödeyeyim...iyi istediği gibi gezsin ohh ne ala...
Sizin başınıza gelde siz de anlardınız..

Arabanın parasının 1/5 ini babası ödesin,kalan 4/5 kısmını ben sıkıntı çekerek ödeyeyim...iyi istediği gibi gezsin ohh ne ala...
Sizin başınıza gelde siz de anlardınız..

Siz mi oduyorsunuz? Ben yanlis anladim galiba. Kusura bakmayin. Ben siz calismiyorsunuz ve esiniz oduyor diye anladim.

Ne kadar uzatıyorsunuz konuyu. Yahu evinizde huzuru kaçırıyorsunuz. Eşiniz ne kadar haksızsa sizde bi o kadar haksızsınız. Halbuki bugün susup uygun zamanda konuşsanız daha etkili olurdu.

Siz mi oduyorsunuz? Ben yanlis anladim galiba. Kusura bakmayin. Ben siz calismiyorsunuz ve esiniz oduyor diye anladim.

Sınava hazırlanıyorum KPSS çalışıyorum, babamın evinde oturuyoruz.. babam kızım maddi sıkıntı çekmesin diye bu evi bize sağladı..
Ve bir araba aldık, ben onun borcunun sıkıntısını çekerken.. kp nin binip gezmesini hazmedemiyorum anladınız mı..
Kendi babam kira ödeyip te sıkıntı çekmemem için kendi evini sağlamışken, eş tarafının arabaları varken bile bizim arabaya merak duyup kullanmak istemesi çok saçma değil mi..

İşte bu kafada eşim yüzünden rabbim guc kuvvet versin çalışayım.onlara ve kocama muhtac olmayayim.bende bunlari yasamamak için maalesef kocamla ortak gelir yatırım vb konularda anlaşamıyorum.destek de olmuyorum.nasil benim kocama kredi cektirip kardeşime araba esya alınması tuhafsa ayni sekilde benim elimdeki ile babasina bilmem ne alınması yada bize alinip baskasina hibe alınması o derece yanlış.

Siz nasıl orta yol buluyorsunuz bu tür konularda ?

Ben calisiyor7um yemek isleri alışveriş bende.kocam elektrik su doğalgaz ödüyor.babasinin işlerine beden gücü ile yardim ediyor.bizim icin ilerisi de kayıp ucuz olmasi icin araba yada motoru kadının üstüne yapilmasi gerekiyormus. Ben kabul etmiyorum binmeyeceğim araba benim mi olacak.cimriliginin tek işe yaradığı yer.niyetleniyor.fakat biliyor birazda başına gelecekleri sonuca erdirmiyor.benden beklenti içinde trilyonluk ailesi de ondan beklenti içinde

Anladım..
Evlendikten sonra artık erkeklerin de ayrı bir yuvası olduğunu kabul etse aileler sıkıntı kalmayacak ta..
Ben gayet yardımsever bir insanım, İnanın başka yüzlerini görmesem ihtiyaçları olduğunu fark ettiğim an eşime, arabayı ver diye ondan önce düşünerek derim..
Fakat kendi arabaları zaten var, bizim arabayı alma nedenlerinin en başında merak duygusu geliyor, ben buna gelemiyorum neyini merak ediyorsun ya gelmişsin 50 yaşına , araba peşine düşmüşsün..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…