Babamin mantiksiz kararlari ...

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.668
498
Babam 61 yaşında. Şuan oturdukları evi hariç bi tane daha oturdukları şehirde evleri var . ( babaannem hayattayken bi babama bi diğer oğluna iki evini paylaştırdı . ) birde babaannem kendi çok eski olan evini yiktirip iki katli bahceli garajlı ev ysptirdi ama uat katin ici yapili degil . yıllarca tek başına çalışıp biriktirip yapti bunlari canim babaannem. Benim bu hayatta en sevdiğim insanlardan onu o kadar çok seviyorum ki anlatamam . 80 yaşında hiç-bir sağlık sorunu yokken beyin kanaması geçirip 1 gecede vefat etti o memleketteki iki katli ev amcamla babamın üstüne pay edildi . Amcam acele edip evi satmak istedi oğluna ev alacakmış . ( oğluyla ben hayatımda bir kez görüştüm o da babaannemin cenazesinde ailesi babaannemi istememişler amcamın bizde o yüzden hiç görüşmedik)
Amcam hayattayken babaannemin evine bir kez gitmeyen karısını annesinin evine soktu . Kadin babaannemin bademlerine kadar ay ayıkmayalım bunları filan demis şerefsiz.. kadin olmuş pislik kadin badem derdinde . Amcama da yazıklar olsun hayattayken annesinin evine girmeyen karısını eve soktu. Amcamı severim .annesinin ölümüne çok üzüldü ama bunlar çok ayıp şeyler .. herneyse o 2 katli ev değerinden çok aşağı paralar istiyorlarmış o yüzden babam satmak istemedi .hem annesinin o emeklerine hatırasına saygı duymak amaclı . Amcam da acele etti biran önce satmak için oğluna ev almak için. Babam da borca girip bugün evi tamamen üstüne almaya gitti amcamın hakkını ona ödeyerek yani bütün iki katli ev babamın oldu . Yıllarca borç ödeyecek babam şimdi .
Ben de bu durumun böyle olmasını çok saçma buluyorum . Babam diyor ki başı sıkışan o evde gider kalır. Ikide bir bak Enisten ablanı kapıya koyuyordu dünyanın bin bir türlü hali var deyip duruyor . Ben de boşanmamizi mi bekliyorsun ya hiç boşanmazsak ki boşansak ya da başımıza bisey gelse bile ben memleketimi bırakıp orda kalmam ki benim evliliğim eşim herşeyim çok iyi şükür . Neyse ben de ordaki ev tabi değerini karşıladiginda satilsin annemlerin şuan oturduğu evde satilsin ( annemlerin ev çünkü çatlamış artık çok eski bina . Annem yeni ev istiyor yeni araba istiyor kadıncağız temizliğe gidiyo evlere babam çalışmıyor emekli . Annem de kendi sigortasını ödüyor emekli olmak için) gitsinler o iki evin parasıyla güzel ev alıp otursunlar arabalarını yenilesinler keyiflerine baksınlar annem biraz güzel.yerlrde yaşasın çalışmasın istiyorum . O kadar annemi gezdirdi ev baktılar amcamın acelesi yüzünden babam.borca girip evi aldı . Annemin yeni ev hayali suya düştü . Başka ev alinca babaannemin kendi emekleriyle biriktirip kazandığı o ev parası çöpe gitmeyecek ki onla yeni ev alınacak yine babaannemin emeğiyle alınan ev olacak yenisi de .
Birde kendi oturdukları şehirdeki diğer ev de içi eski ( babaannemin hayattayken verdiği ev babama ) kiraya veriyorlar 800 tl ye. O oturdukları yerde 1500 den aşağı artık ev yok . Içine biraz masraf yapsalar 1500 e kiraya verirler hem annem çalışmak zorunda kalmaz bağkur ordan ödenir hem . Ama malesef babam şimdi birde borç yaptı annem yine çalışmaya mahkum kaldi . Altlarindski arabayi degistirecez drdiler araba baktilar almadılar ev baktılar alicam dedi anneme almadı . Ben onlar iyi yaşasın derken babam resmen öteki tarafa yatırım.yapar gibi gitti ev borcuna girdi .
Çocuklarımın başına bisey gelir o zaman gider kalırlar diye yatırım mi yapılır? Bak keyfine işte karını yaşat biraz .
Ha madem çocuğuma yarasın diyorsun git müstakil ev al hem kendin güzel evde yasa hem de biz kendi paramizla üstüne ev yapardık bizim de evimiz olurdu . Ya da git yarı yarıya iki çocuğuna parayı paylaştır . Yani ordaki eve kimse gidip kalıp da yaşamaz . Gerçekten bu kafası çok mantıksız.. ama kimseyi dinlemedi .
Gerçekten üzülüyorum en çok anneme ..
Babaannemin biriktirdiği paraları onu bi kere bile gelip görmeyen ölmesini bekleyen şerefsiz torununa gitti . Asıl gercek oğlunu görüyordur inşallah öteki taraftan .. asla yapmaz dediği oğlu neler yaptı .. Asıl anlaşamadığı oğlu ise neler yaptı keşke görse .. canım babaannem nur içinde uyusun. Keşke o da hayatı kendine bu kadar zindan edip yemeyip içmeyip para biriktirmekle uğraşmasaydı ..
Benim asil fikrim bu . Insan kendini çok zorlamamalı ..

baban o evi annesinin anısını yaşatmak için almıştır, ki birçok insan böyle yapıyor...mal onların ve şu anda ana söz hakkı düştüğünü düşünmüyorum..

demek bir alım gücü varmış ki aynı şehirde bir oturduğu bir de kiraya verdiği iki evi olmuş. mal zahmetsiz edinilmez. malesef herkes borca girmeden mal sahibi olacak kadar şanslı değil.
ben babanızın yerinde olsam ben de aynını yapardım. böylece mal artık sadece onun. ileride çok daha iyi fiyata satabilir çünkü anladığım babaannenizin evi güzel bir ev.

Canım insan yapısı farklı farklı. Kimisi bir şey alıp borç ödedikçe mutlu oluyor. Kimisi tatil yapar mutlu olur kimi tatil dönüşü çok para gitti diye kahrolur. Annenin isteği ne yönde peki?

Canım insan yapısı farklı farklı. Kimisi bir şey alıp borç ödedikçe mutlu oluyor. Kimisi tatil yapar mutlu olur kimi tatil dönüşü çok para gitti diye kahrolur. Annenin isteği ne yönde peki?
O güzel evde oturmak istiyor . O kadar ev baktık dalga geçer gibi gezdirdi beni şimdi de borca soktu ev almıyor naparsa yapsın diyor

Boşuna dertlenmeyin. Kalan miras babanızın, harcanan para babanızın. Anneniz dışında kimsenin laf söyleme hakkı yok.

Bu konuda size laf düşmüyor. İşte içimizde kalınca bazen söz söyleyebiliyoruz ama yersiz oluyor.
Burda babanın annenle konuşup bu yola öyle girmesi en mantıklısı olurdu. Demek ki aralarında öyle bir uyum yok. Anneni dinlemeden kendisi almış evi. Yapacak bir şey yok ne yazık ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…