- 24 Ekim 2014
- 59.307
- 330.217
- 698
- Konu Sahibi elifnurbeyza
-
- #61
Ne gerek var dediğin uzman desteği Nuran. Ona bile burun kıvırıyorsun. Bence sen sadece kendine acıyıp başkalarının da sana acımasını halini hatrını sorup ilgilenmesini istiyorsun.Düşündüm.Ona bile ne gerek var.Diyecek biliyorum.Kocamdan da nefret ediyorum kendimden de.Herkesten de.
Ahlakla ne alakası var bunun.Ayri evde yaşamak istemek ahlaksizlik mi.Sadece insan görmek istemiyorum artık.Cok bunaldım.Bir insana caydanlikta su az diye kavga çıkarılır mi ?
Babamın asıl hinci şu ben nisan attim problem yaşadım etkilendi ki.Bana moral olması gerekirken kendisi üzerine geliyor.Eskiden sakalasirdik güler eglenirdik babamla.Sadece sofrada muhabbet ediyorum.Onun dışında babamın muhabbetini sevmiyorum.İnsanlarin içinde babamla oturmayı sevmiyorum mesela rahatsız oluyorum.
evlenmen buna bağlı değilBenimde evlenmem buna bağlı işte.Gecen sene bu zamanlar delirdim ağladım.Yapamicam dedim.İste düğün masrafı olacaktı.Elde birikim yok.Dedim ben işi birakicam SGK'ya şikayet edicem.Diye evin içinde çıldırdım.Gerekirse başka yerde çalışıyim dedim.Nikah muhabbet i olmuştu.Tamam evlenin dedi babam.
Ve benim referansimi babam tanıyordu.Sikayet etmeme engel oldu.Cogu zaman.İk' ya hiç şikayet etmedim.Ex'te mahkeme ile uğraşma dedim.Evlendim.Melek gibi adam gitti.
Benim suçum ne ? Dün dedem gelmiş anneni doktor'a goturmediniz diyor.Dede gitmedi napiyim dedim.Zorla götürseydiniz diyor.İlac icmezdi bu sefer ee ben ne yapayım.Annemin ölümünü bile benim üzerime yıkıyorlar.
İlk bosandigim zamanlar geldi aklıma. Hem aynı şekilde almaya gelir hem söylenirdi. Evlenmeden önce de arada milletin içinde kotulerdi. Boşaninca daha arttı. Özellikle iş bulana kadar arttı ama bitmedi. Bu kez de yaptıklarını evde yüzüme vurmaya basladi. Sanki kaynanam gibi davranıyordu. Bir akşam odama geldi sanırım bir sene geçmişti bosanali bana sarıldı ve ağlamaya başladı. İlk defa onu ağlarken gördüm. O kadar üzülüyorum ki sana elim kolum bağlı bosandin yalnizsin elimden bisi gelmiyor hayat çok zor olacak senin için dedi ama nasıl agliyor. Meğer uzuntusunu öfkeye yansıtmış öyle görmüş ailesinden üzülünce daha çok ofkenleniyor. Ben o günden sonra gülerek severek karşılık verdim düzeldi. Aman aslan babam su mu bitmiş hemen koyarım ben babama aslan çayı yaparım demeye başladığım an o da duruldu. Ben mutusuzm diye mutsuz olup daha ofkelenip en sevdiğinden cikariyormus. Gerçi terapistim yönlendirdi beni. Ha bu arada dediği gibi bosaninca mutsuz da olmadım. Süper aşklar yaşadım gezdim eğlendim yeni yerler gördüm yeni arkadaşlar edindim. Babanı kaybettiğin zaman diyeceksin ki keşke olsa gölgesi yetermis meğer. İnan bana keşke babam bu adam olmasa hatta keşke babam olmasa diye delirdigimi çok bilirim ama öyle değilmiş baba dagmış ve benim babam beni çok seviyormuş meger.sadece benim için korkuyormuş ve bu duyguyla başa cikamadigi için bana sariyormus hepÖncelikle uyariyim.Eski ilişkimi konuya dahil etmeyin.Alakasi yok.Evde konusu geçmiyor.Bosanma tarihi konusu geçiyor arada oda birisi sorarsa.
Bir haftadır evde değildim.Babam sudan sebepten kavga çıkardı.Delirdim.30 senedir yapmadığım isyanı çıkardım.Ocaga çay suyu koydum.Alti kısık zaten kendisi yatıyordu.Bende ağırdan aldım.Su az olmuş.Uyanip bilgisayar'in başına geçiyor.Mutfakta masanın üstünde kızlar çok mu zor.Kaynayan suya biraz daha eklemek azsa.Telefona bakıyormuşum ben.Kendisi akşama kadar bilgisayar'dan kafayı kaldırmıyor.
Eskiden babannemde böyleydi.Cok zor insandi.Annem onunla 28 sene yaşadı.Annemin kaçta uyandığını falan herkese söylerdi.Gec kalkıyor falan derdi.Ben anlamıyorum genelde insanlar 9 10 gibi uyanır.Neden yabancı birine 11 12 de uyandı denilir evin dışındaki insanı ne ilgilendirir.Babannemin huyunu annemde babamda amcamlarda sevmezdi.
Şimdi aynı huyları kendisi yapıyor.Ben geç kalksaydim az önce akraba ile konuştu.Nur daha yeni uyandı.Ne zaman yemek yiyeceğiz bilmiyorum derdi.Ben erken kalktım arayan kişiye babam daha uyuyor.Hic karismadim.Surekli rencide ediyor.İste telefonumu ister gibi oldum.Nur telefonu istiyor sosyal medyadan geri kalmasın diyor.Aksama kadar Bilgisayar'da video izleyen adam beni eleştiriyor sürekli.
Sürekli iş görüşmelerine gidiyorum.Cazip gelen yerlerden dönüş olmadı.Diger işleri şartlarından dolayı istemedim.Mesela Ankara gibi yerde yol yemek ücreti yok ulaşım sıkıntısı var.Asgari ücret ve Kanunda ki çalışma saatlerinin üzerinde işçi çalıştırıyorlar.Fazla mesai ücreti izni hicbirsey yok.
Yürüyorum geziyorum evde ufak tefek işler.Babam emekli oldum ben deyip sadece çarşı pazar bilgisayar vs. Ama evde ben iş yapmazsam elestirir.Birde bunu yalnızken yapmıyor.Baska insanların yanında kaçta kalktığımi ne yemek yaptığımı sürekli söylüyor.Teyzem bile rahatsız oluyor ki.Anne tarafım geldiginde sürekli beni onlara kotuluyor.
Nisanliyken bile nişanlıma anne tarafımin yanında kadınlar varken sen niye sofraya yardım ediyorsun diye kızmış.
Kendi kardeşlerine kırgın annem hayatta değil.Surekli benden birşeyler bekliyor.Ben artık çok sıkıldım.Diyeceginizi de biliyorum işe gir çalış.Onu da yapıyorum bu sefer evde yemek yapıyor sana yemek yaptım diye söyleniyor.Baba zorunda değilsin diyorum yapıyor.İsten almaya geliyor gene zorunda değilsin diyorum gene çıkıp çıkıp geliyor.Omrumu yedi bitirdi ya.
Fazla mesai için işi bırakmadım.Aslinda zaten bir senedir idare ediyordum.Maaslari dusurmuslerdi.Saglik sorunum oldu.Nisanlaninca iftira tehdit şantaj vs. Oldu.evlenmen buna bağlı değil
o zaman da dedik bi dur diye
internetten tanıştığın ailesini bilmediğin adam için önceden nikah kıydın, kıdem tazminatı alcam diye
hatta ben sana o zaman o kadar dinden günahtan sevaptan bahsediyorsun her konuya cvabın o minvalde... madem evlenmeden o tazminatı alman caiz mi öyleyse diye yazmışım çok net hatırlıyorum
1- işte de kimseyle geçinemiyorsun ki
işten çıkacam diye de delirdin delirdin çıktın...
asgari ücretle çalışıyorsun istiyorsun fazla mesai parası versinler veya saat uzamasın, servis yemek olsun, vs vs
sen tr'de yaşamıyorsun herhalde?
bizim ülkemizde öyle koşullarda iş mi var? bi zahmet meslek edinseydin de iyi koşullarda işin olsaydı madem?
ha yok çok mobbing vardı edeydin şikayet. para için işten ayrıldın Allah da böyle çıkardı işte.
2- madem evleneceksin senin çevrende çok lazım bir şey çünkü madem öyleydi gidip işi gücü parası düzgün bir adam bulaydın.
bi kere zaten 30 yaşına kadar durmayaydın? çevrenin kafası bu değil mi?
3- babam öyle dedi onu yaptım babam böyle dedi bunu yaptım
ha bire babanı suçluyorsun. kaç yaşında kadınsın ya....
hayat senin hayatın farkında mısın?
Sorumluluk alabilmek gerekiyor bu söyledikleriniz için. O sorumluluk almaktan hoşlanmıyor sonuçları hep başkasının sırtına yüklüyor. Bunu da ben yaptım sonucuna katlanırım düşüncesinde biri değil.bunca sikayetin sonucu evden ayrilmak olmalidir. Cunku 30 yasinda bir kadin ve calisma gecmisi var, su an ankarada. Daha kucuk illerde daha az kiralarda ev arkadasli bir daire bulsa asgarinin biraz ustunde maasi olan bir is bulsa kit kanaat kimsenin agzina bakmadan gecinir. Ama sanirim ustesinden gelemez o halde kulaklarini tikayip yasamayi deniycek konu sahibi mecburen.
Kendisi mutfaktaydi.Su ekleyebilir ve suda yanacak kadar az değildi.Nur Kuşak farkıyla ilgisi yok bunun, al seni vur babana al seni vur dedene aynısınız…
Ayrıca çaydanlıkta su az meselesi ufak bi mesele değil evi yakabilirsin. adam haklı ya diye düşün, itişme. İtişsen de itişmesen de değiştiremezsin. Değiştiremeyeceğin şeylerle kavga etmeyi bırak. 30 senelik baban huyuna nasıl gidilir gönlü nasıl çelinir bilmez misin? biraz idare etmen lazım. Dik dik diklenmekle kendinle de geçinemezsin.
Haklısın babacığım bundan sonra dikkat ederim demiş olsan bi de boynuna sarılsan tontişim sen olmasan ben ne yaparım desen ne yapar? Bence gülümserKendisi mutfaktaydi.Su ekleyebilir ve suda yanacak kadar az değildi.
Her zaman böyle kavgalarimiz olmadı daha yeni yeni.
Bak burada haklısın.Ben bunu yapamam.Ama uykudan kalkar kalkmaz üzerime gelip bir ton laf sayinca kızdım.Haklısın babacığım bundan sonra dikkat ederim demiş olsan bi de boynuna sarılsan tontişim sen olmasan ben ne yaparım desen ne yapar? Bence gülümser
Benim haklılığımı boşver, yapamam diye bir şey yok.Bak burada haklısın.Ben bunu yapamam.Ama uykudan kalkar kalkmaz üzerime gelip bir ton laf sayinca kızdım.
Eski eşin adım atsa anında barışacaksın çok belli.o yüzden boşanmayı bu kadar uzatıyorsun .bir umut bekliyorsun adım atmasınıGeçen konu açmıştım.Kuzenimle alakalı erkek kuzenim daha 20 yaşında.Ben yeni nisanlandim geçen sene kuzenimin de arkadaşı var.Kiz diyorki abla biz evleneceğiz benden 10 yaş küçük ikisi de bizim oğlan üniversite okuyor.Kiz sınava girecekmis.Arkadasca konuşun dedim ne var bunda okul bitmesi gerekir mantıken değilmi.Bu sene de nişanlandılar.Ben karismadim.Neymis ben karısiyormusum.Kendimi şöyle hissediyorum 30 yaşında mutlu olamadı.Baskalarina karışıyor.Falan.
Sen niye düğünden önce nikah yaptın.Sen niye internetten koca buldun vs vs.
Görücü oneiriler oluyor.Daha sonra duyuyorum işte babasına bıçak çekmiş yada aile yaşantısı benden çok farklı çıkıyor.
Madem kendin buluyorsun işyerinde yokmuydu netten buluyorsun diyorlar.İsyerimde tanıdığım adam gelmiş bana evlenmek istemiyorum ben diyor.Cinsellik konuşmaya çalışıyor.
Ben eşimde nisan ve sevgililik döneminde saygısızlık hiç görmedim.1.5 sene boyunca ne zaman annesi müdahil oldu.Birbirimize düştük.
Bana sürekli başıma kakar gibi davranıyorlar.
Saçmalamayın.Ben ona da yeri geliyor herşeyi söylüyorum bu arada.Bu siteyi kullanmamı istemiyordu.Eski eşin adım atsa anında barışacaksın çok belli.o yüzden boşanmayı bu kadar uzatıyorsun .bir umut bekliyorsun adım atmasını
Benim haklılığımı boşver, yapamam diye bir şey yok.
Baban Haksız bile olsa, bak haksızlığından emin bile olsan, idare böyle yapılır. Bi yerden sonra aranızdaki gerginlik sıfırlanır birlikte gülmeye başlarsınız. Ya bi de babanla kavga edip haklı çıksan eline ne geçer haksız çıksan ne geçer yani. Bugün varız yarın yokuz. Günlük hayatta ciğeri 5 para etmez insanları idare ediyoruz yeri
Kavgayı ben çıkarmadım.Uyandi mutfağa geçiyor.Simdi balkonda oturuyordu.Serin diye mutfağa geçiyor.Caydanliga neden az su koydun dedi.Az değil dedim üzerine ekledim falan filan derken huy yapıyorsun dedi.Tartistik.İlk defa babama benimle muhatap olma dedim.geliyor.
Ben eski iliskimle gibi konu açmadım.Bazi tipler gelip gelip konu açıyor.Merakli tipler var.Konunun içinde dönmüş durmuşsunuz, zaten okurken kafam da karıştı. evlenmek için adam akıllı adım atılmamış insanla tazminat için nikah kıymak? işine gelmiş, ben işten evlilik sebebiyle ayrıldım, nikah ne zaman kıyılırsa o zaman evlilik cüzdanını veriyorsun paranı ödüyorlar. bahaneyle adamla nikah kıymışsın. neyse.
1 paran yok
2 işin yok
3 tecrüben yok
4 çalışmaya toton yok
5 tahammülün yok...
hem hiçbir şeyin yok hem her şeyim tam olsun istiyorsun. bugün kıçı kırık bir eve çıkmanın maliyeti 50bin depozitosu kirası emlakçısı cartı curtu... hayallerle hayat ilerlemiyor. anne babalar da yaşlandıkça çekilmemeye başlıyor, idare edeceksin kusura bakma... ya da yukarıdaki şartları düzenleyip eve çıkacaksın... hem ayranım dökülmesin hem bazı tatsız olaylar yaşanmasın diye bir şey yok malesef hayatta...
Soranlara yazdım. Zaten.Ayri eve çıkmaya hevesim var dedim zaten şartlar mümkün değil dedim tam okumamışsiniz.Ayrica iş arıyorum.Ben eski iliskimle gibi konu açmadım.Bazi tipler gelip gelip konu açıyor.Merakli tipler var.
Ben eski iliskimle gibi konu açmadım.Bazi tipler gelip gelip konu açıyor.Merakli tipler var.
Bana demişti de geyik yapmis galibaAy yok daha geçen konuda demişti çok iyi hatırlıyorum.
çalıştınız tabii ki onu yazmam saçmalık olmuş... pardon... bu arada soru özel oluyorsa cevaplamak istemezseniz anlarım...benim yazdığımdan alıp yine sadece eşinizle alakalı cevap veriyorsunuz... iş arıyorsunuz ama insanın tecrübesi yoksa malesef 12 saate asgari ücretle çalışıyor bu ülkede, adil ya da doğru olduğunu asla savunmuyorum ama ülkenin geldiği durum bu. ben hem iş bilmeyeyim hem maaşım dolgun olsun hem yolu yemeği olsun özlük haklarım tam ödensin falan, o ülke burası değil... bu şartları sağlayacağını taahhüt edenler küçük dandik şirket sahipleri oluyor ve tacizci oluyor malesef. daha önce hiç çalıştınız mı mesela hangi konu üzerinde az da olsa tecrübeniz var ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?