- 24 Mart 2014
- 4.741
- 5.085
- 158
- Konu Sahibi NamelessMember
-
annenize söylemeyin bence. normal psikolojide biri kaldırabilir bir şekilde, önüne bakar ama psikolojisi zaten bozuk birinin iyice dengelerini bozarsınız. huzur bırakmazsınız. bazı şeyler şüphe olarak kaldıklarında daha iyidir. emin olamayacağı için bir de ona kafayı takmaz. siz konuşabilirsiniz babanızla, ama nasıl olur bilemiyorum. sizin demenizle kendini toparlar mı? ama göze alınabilir belki ama annenizin ruh sağlığını ve huzurunu bozmayın
Cok yakin bir arakadasim boyle bir olay yasadi. Ve bu arkadasimin daha 18 yasindayken sevgilisi oldu diye babasi neler etmisti dovdu saydi sovdu namusumu iki paralik ediyorsun dedi eve hapsetti resmen. Aradan 6 yil sonra ayni senin ki gibi babasindan suphelenen arkadasim takibe aldi faceden kadinlarla görüşmeler viberden fotograflar canli konusmalar falan sok oldu. Onun da annesi kanser atlatmisti ve soyleyemem dedi. Surekli kafasında kurdu kurdu bir cozum bulamadi ve bir gun pat diye cikti babasinin karsisina. Adam ilk basta inkar etmis ama arkadas herseyin delilini saklamis. Demis bak bunlara adam itiraf etmis. Arkadas hep karsisina cikip yuzune tukurup hic bir laf etmeyecegim derdi. Ama o an sinir krizi gecirmis ve agzina geleni saymis. Sen bana zamaninda ahlak dersi veriyordun bu mu senin ahlakin benim iki paralik ettigim namusun bu muydu falan diye. Adam savunmaya gecmis ben kimseyle oturup kalkmadim sadece sanal alemde konustum bu aldatma olmaz metres mi tuttum sanki falan demis. Arkadas iyice cildirmis ve agzina geleni saymis cikmis. Sonra adam 2 gun sonra basladi sen ne bicim evlatsin ben senin babanim sen kimsin de bana hesap soruyorsun haddini bil falan diye. Kiz daha fazla kendini yipratmamak icin he sensin deyip kapatti konuyu ama babasiyla arasindaki muhabbet asla eskisi gibi olmadi. Yuzune bakmak elini opmek icimden gelmiyor derdi hep. Allah yardimcin olsun cok zor bir durum. Ben o zaman arkadasimin babasi olmasina ragmen cok kotu olmustum. Gunlerce etkisinden kurtulamadim. Adam bu olayin uzerne internetle olan ilgisini tamamen bitirmis. Sen de babani al karsina konus ama bence sakinligini koru. Koru ki onun uste cikacagi birsey olmasin. Sadece bir cift laf soyle ve o ömrü boyunca onu icinden atamasin.
Peki babanin bu cvbi karsisinda annen onu kovmaya hazır miydi blof mu yapti?Aynı benim babam. Konu ahlak bekçiliğiyse hep en öndedir. Bana da karışır yıllardır. Erkek arkadaşım var ama haberi yok tabi öğrense yapmadığını bırakmaz. Kıyafetlerime de karışır. Aslında kapanmamı istedi ben istemedim insanın içinden gelmeli sen istedin diye kapanamam dedim. Ama yine de giyimimde özgür değilim. Çok sevmeme rağmen yıllardır elbise bile giyemiyorum yazın izin vermiyor. Şimdi ilk fırsatta gidip istediğim kıyafetleri alıcam, benimle uğraşana kadar önce kendini düzeltsin. Yurt dışında yüksek lisansa gitme ihtimalim vardı onun bile önünü kapadı orada gözü benim ne yaptığımı görmeyecekmiş, yabancı ülkeymiş herkes rahatmış, rızası yokmuş gidersem evlatlıktan reddedermiş. Bu olayları biliyor olsaydım 1 dk bile durmazdım sözünü dinleyip.
Bağırarak konuşmayı istemem tabi ama o an ki sinirle insan ne yaptığın bilemiyor insan sakin bile başlasa bir yerden sonra kendini kaybedebiliyor. Arkadaşına çok üzüldüm nerdeyse aynı durumdayız. Ama babam için maalesef internet öncelikli geliyor. Annem bir kere ya interneti bırak ya bu evi terk et demişti. Bir eğlencem internet var bırakamam çok istiyorsan giderim benim işime gelir ama psikolojisi bozuk olan, evde bile yalnız kalamayan sensin. Önce kendini ayarla da sonra beni kov dedi. Tercih yapsa ve interneti seçse şaşırmam yani
Peki babanin bu cvbi karsisinda annen onu kovmaya hazır miydi blof mu yapti?
Peki annenizin evde yalniz kalma korkusunu psikolojik destek ile yenmeniz mümkün mu?Aslında annemin elini kolunu bağlayan tek şey evde yalnız kalamıyor bu psikolojik sorunlarından dolayı. Ya evde onunla beraber babam ya da ben olucaz ya da evden çıkıyor evde kimse kalmamışsa. Bir komşuya ya da bir akrabaya falan gidiyor kimse de yoksa gideceği, bütün gün tek başına cafelerde falan oturuyor. Bana dedi ki aslında kovucam bu adamı zaten maddi desteği de yok ama o zaman evde nasıl kalıcam diye. Eskiden babam idare ederdi ben geç gelsem akşamüstü falan o annemin yanında dururdu evde. Ya da ben hafta sonu çıkarsam o evde annemle kalırdı. Yani dönüşümlü birbirimizi idare ediyorduk onun işi varsa ben evde kalıyordum. Annemde o yüzden evden kovamıyor. Sen şimdi işe başlıcaksın sabah gideceksin akşam geleceksin, babanı da evden gönderirsem ben ne yapıcam benle ilgilenmese de en azından o evde olunca evde kalabiliyorum demişti. Bu sorunu halletsek belki de gerçekten gönderir annem evden..
Ama şimdi o durumda değişti açıkçası. Eve geç geliyor hep 22.30 23.00da falan. Geçen gün de gelmiş bana artık pazarları işimle ilgilenicem sen pazara plan yapma annenle evde otur, çıkarsan cumartesi çık diyor. Bu olayı öğrenene kadar bakarız diye geçiştiriyordum ama artık taviz vermem. Sanırım o kadınlarla buluşacak diye düşünüyorum çünkü. Yani evde ki tek vasfı annem evde yalnız kalamadığı için onunla oturmaktı ama hafta sonu çıkacaksa ve gece geç gelecekse artık öyle bir vasfı da kalmıyor. Bu durumda annem ne yapar bilemiyorum.
Peki annenizin evde yalniz kalma korkusunu psikolojik destek ile yenmeniz mümkün mu?
Aslında annemin elini kolunu bağlayan tek şey evde yalnız kalamıyor bu psikolojik sorunlarından dolayı. Ya evde onunla beraber babam ya da ben olucaz ya da evden çıkıyor evde kimse kalmamışsa. Bir komşuya ya da bir akrabaya falan gidiyor kimse de yoksa gideceği, bütün gün tek başına cafelerde falan oturuyor. Bana dedi ki aslında kovucam bu adamı zaten maddi desteği de yok ama o zaman evde nasıl kalıcam diye. Eskiden babam idare ederdi ben geç gelsem akşamüstü falan o annemin yanında dururdu evde. Ya da ben hafta sonu çıkarsam o evde annemle kalırdı. Yani dönüşümlü birbirimizi idare ediyorduk onun işi varsa ben evde kalıyordum. Annemde o yüzden evden kovamıyor. Sen şimdi işe başlıcaksın sabah gideceksin akşam geleceksin, babanı da evden gönderirsem ben ne yapıcam benle ilgilenmese de en azından o evde olunca evde kalabiliyorum demişti. Bu sorunu halletsek belki de gerçekten gönderir annem evden..
Ama şimdi o durumda değişti açıkçası. Eve geç geliyor hep 22.30 23.00da falan. Geçen gün de gelmiş bana artık pazarları işimle ilgilenicem sen pazara plan yapma annenle evde otur, çıkarsan cumartesi çık diyor. Bu olayı öğrenene kadar bakarız diye geçiştiriyordum ama artık taviz vermem. Sanırım o kadınlarla buluşacak diye düşünüyorum çünkü. Yani evde ki tek vasfı annem evde yalnız kalamadığı için onunla oturmaktı ama hafta sonu çıkacaksa ve gece geç gelecekse artık öyle bir vasfı da kalmıyor. Bu durumda annem ne yapar bilemiyorum.
sahte bi hesap açıp 'karını aldattığını biliyorum' vs. gibi mesaj mı atsanız acaba belki korkup vazgecer
Ben olsam babamla konuşamasam da ortalığı karıştırırdım...Mesela diyelim ki x le babanın geçmiş konuşmalarını y ye y ile olanı z ye ...Sonrasında facesinin mail adresini şifresini değiştirirdim...
Böyle şeyler yapmanıza gerek yok çünkü zaten bir kadın değil üç kadın var. Babanız tek bir kadına aşık olsa kadını vazgeçirmek için yapardınız ama babanızın derdi gönül eğlendirmek. O kadına onu yazsanız başka kadın bulur. Annenizi kendi yerinize koyun. Siz olsaydınız böyle bir durumu bilmek isteyecek miydiniz? İhanete uğramak çok ağır bir şey. Annenizin yüzüne bakarken utanmayacak mısınız bununla yaşamasına göz yumarak? kanser atlattı demişsiniz ama bunu bilmek onun hakkı. Allah babanızı da ıslah etsin.Öyle de filmlerdeki gibi komik olmaz mı :)
Benim yaptığımı anlar mı acaba. Kadınlardan biri yazmış ki senin ve çocuklarımın varlığına şükrediyorum diye. Kadın bayağı ciddiye alıyor gibi. Başka kadınlarla da konuştuğunu veya evli olduğunu bilmiyordur diye düşünüyorum. Öğrense belki de yol verir ama of ne saçma konuların içine düştümKızlar bir şey sorucam şimdi babam kendi bilgisayarından kendi facebook hesabına girerken, ben benimkinden onun facebook hesabını açabilir miyim? Hani o konuşurken bende de gözükür mü? Ya da ben açınca onun bilgisayardan otomatik olarak çıkış mı yapılıyor?
Hiç bir şey aldatmayı haklı hale getirmez. Zihniyetiniz muhteşem, takdir ettimBen olsam hiçbirşey yapmazdım. Babayı da çok haksız bulmadım açıkçası.
Ben olsam hiçbirşey yapmazdım. Babayı da çok haksız bulmadım açıkçası.
Böyle şeyler yapmanıza gerek yok çünkü zaten bir kadın değil üç kadın var. Babanız tek bir kadına aşık olsa kadını vazgeçirmek için yapardınız ama babanızın derdi gönül eğlendirmek. O kadına onu yazsanız başka kadın bulur. Annenizi kendi yerinize koyun. Siz olsaydınız böyle bir durumu bilmek isteyecek miydiniz? İhanete uğramak çok ağır bir şey. Annenizin yüzüne bakarken utanmayacak mısınız bununla yaşamasına göz yumarak? kanser atlattı demişsiniz ama bunu bilmek onun hakkı. Allah babanızı da ıslah etsin.
Şifresini değiştir kadnlra babanın evli olduğunu söyle engelle pcye şifre koy annen hastaymis madem bu gbi basit onlemlerden başka bişey yapamazsın yaparsan aynı evdesiniz farkedecektir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?