Babanneden yetim maaşı almak ve boşanma bi bakarmısınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Anneniz hasta tamam da babaannenizin size bakmasi icin nufusuna mi almasi gerekiyordu? Bana da cocukken anneannem bakti bi sure. Hic nufusuna alma ihtiyaci olmadi.

Bence cok igrenc bir sey. Oz babanla kardes gozukmek? Ne bileyim be ayy... Babaniz tek cocuk degilse yakinda sizi diger kardesler sikayet edecektir zaten miras almayin diye. Evlatlik edinilebilir buna lafim yok ama sirf maastan yararlansin diye nufuse yazdirip aslinda evlat edinmeme durumu sizinki.
Yok annem terketti annemi tanimam bile deseniz bir nebze.

Cok bilmiyorum ama, cocugun yuksek yarari diye bir kavram var ve mahkemeler buna gore karar verir.
Sizin icin de zamaninda en iyi karar verilmistir hakim tarafindan.
Ben hakkinizin devam edecegini dusunuyorum ancak size en dogru cevabi bir hukukcu verebilir.

Mahkeme yoluyla evlatlık verilmişsin o yüzden korkma,kayınvaliden boşanırsam şikayet ederim demiş ona laf vurdurmuş hiçbirşey olmaz ortada mahkeme kararı varmış.

Ya iğrenç nası bi kelime allah askına. Karı koca olarak gözükmüyoruz ya ! Ozaman hakim bu şekilde karar vermiş ben ne yapabilirim konuyu farklı yönlere çekmeyin tartışacak gücüm yok zaten kimseyle. Herkes helali haramı çok iyi biliyor. Aman neyse bişey sormak istedim hepiniz ne yönlere çektiniz. Sağolsun bazı arkadaşlar gereken cevabı verdi burası mahkeme değil yargılamaya da hakkınız yok . Fikirleriniz size kalsın lütfen..

Mahkeme yoluyla evlatlık verilmişsin o yüzden korkma,kayınvaliden boşanırsam şikayet ederim demiş ona laf vurdurmuş hiçbirşey olmaz ortada mahkeme kararı varmış.
Çok sağolun ya.. birde bunu burdaki bazı arkadaşlar anlasa.. sabahtan beri sürekli bi haram, iğrençlik, hak, yasak duymadığım şey kalmadı yani :O

Çok sağolun ya.. birde bunu burdaki bazı arkadaşlar anlasa.. sabahtan beri sürekli bi haram, iğrençlik, hak, yasak duymadığım şey kalmadı yani :O
Hani elden vermiş olsa o zaman şikayet halinde cezası olurdu,ama mahkeme yoluyla olduğu için birşey olmaz,hatta yukarıda bir arkadaş demiş ya onuda alırsın nufustan ayrıntılı belge orda da yazar ayrıntılı nufüs kayıt örneği gibi.

Babaanneniz ve dedeniz üzerine kayıtlısınız sanırım? En doğrusu bir avukata sormak ama bu durumun sizin açınızdan bir yaptırımı olduğunu, yetim maaşı sahtekarlığı sayılacağını ya da babannenizin mirasçıları, siz veya anne babanız dışında 3. Kişilerin dava açma hakkı olacağını sanmıyorum.

Boşanmayı da ciddi ciddi düşünüyorsanız sadece bu mesele yüzünden erteliyorsanız bir avukata gidip danışmanlık alın. 250-300 tl birşey sanırım saatlik danışmanlık ücreti.

Fikirlerimiz bize kalacaksa neden konu actiniz?

Helal veya haramla alakali hic bir sey soylemedim. Hakkinizdir alin veya hakkiniz degildir almayin gibi bisey de demedim. Neden bu anlami cikarttiniz?

Madem hakli oldugunuzdan bu denli eminsiniz neyi dert edinip konu actiniz?

Kendiniz de inanmiyorsunuz. Burda gelip herkesin "cinim haklisin kayinvaliden ne yilanmis hic bisiycik olmaz" demesini mi bekliyorsunuz?

Size yalan söylüyorsunuz demedim. Neden böyle savunmaya geçiyorsunuz hemen? Ve evet burası bir forum, elbette hepimiz kendi görüşlerimizi söylüyoruz. İstediğinizi anlamışsınız yazdığımdan. Babamla babaannem benim annem babam olarak görünse ben bunu garipserdim. Babaannem annem görünürken dedem babam olarak görünse o kadar tuhaf gelmezdi. Sizin için gayet normalse sorun yok. Kendinizi savunmanıza da gerek yok.

Hadi anneniz hastaydı, size bakacak durumda değildi de babanız yokmuydu ben anlamadım? Bu ne saçma bi mahkeme kararı. Babadan da maaş kalır kız çocuğa.

Mahkemenin konusundan emin misiniz? Mahkeme kararı var diye size yalan söylemiş olabilirler mi? Her annesi hasta olanın soy bağı değiştirilmiyor sonuçta.

yasal olarak babaannenin kızı görünüyorsun. mahkeme kararıyla verilmişsin. şikayet edilse bile bir sorun çıkacağını sanmam.

ben şahsen bu durumda bir hak yeme olduğunu da düşünmüyorum. sonuçta öz annesinden kaynaklanan haklarından yararlanamayacak ileride. ikisini birden almaya çalışsa o durumda haksızlık sayılabilirdi.

Evlatlığım dersin olur biter. Sırrını bildikleri için köşeye sıkıştırmalarına izin verme. Resmiyet önemlidir.

bi Avukata danışın siz. İlk başta sadece babaannennizin üzerine kayıtlı olsaydınız içiniz rahat olsun derdim ama kayıt değişikliği olduğu için işler karışık olabilir.

soy bagi degisniyor baba annesi sonucta yani soyismi ayni

Vay canına Babaneninizin nüfusunda olmayınca bakamıyor muymuş kadın size? Eliniz ayağınız tutmuyor mu? Boşanınca çalışamayacak mısınız? Bu şekilde asıl ihtiyaç sahiplerinin hakkını yiyorsunuz! Gerçekten yetim kalanların hakkını yiyorsunuz! Allah sorar; umarım sorar. Böyle sahtecilikle şu ülke bir ileri iki geri yani!...

+1

Sahtecilikle ne alaka hakim karar vermiş geçirmiş siz ne hakla beni ve ailemi böyle itham ediyorsunuz . İşinize bakın ortada sahte evrak yok birşey yok ne meraklısınız insanları yargılamaya. Allah herkesten herşeyi sorar siz merak etmeyin sizin duanızlamı sormayacaktı ki ? Tartısmaya gücüm yok ben alacağım cevabı gerekli kişilerden aldım . Ozaman evlatlık alan kişilerde çocuğu nufüsuna almasın sizin deyişinizle SAHTEKAR olurlar mazallah. Bana verilen para yetimden kesilip verilen para değil. Boşanıp da aynı evde yaşamaya devam edenler ne oluyo ozaman . Etrafta okadar çok ki gidin onlara laf söyleyin bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…