Babanneden yetim maaşı almak ve boşanma bi bakarmısınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir şey sorcam, kimlikte anne adı yerinde babaannen yazıyor ya, baba yerinde de deden mi yazıyor? Merakımdan sordum

Hanımefendi bir de boşanıp aynı evde yaşasaydınız.. Bu nasıl savunma Allah aşkına.
İyide sen o arkadasın yazdığını okumuyosun heralde bi iyice okuyunda sonra âhkam kesin bana o şekilde yorum yapmış görmüyor musun sen ? anca insanı yargılayında nasıl olursa olsun hey allahım hakimden felan daha iyi biliyorsunuz zaten neyse ben gerekli yerden cevabımı aldım avukat ile konuştum oda yasal olduğunu belirtti sizin dediğiniz gibi olması için doğar doğmaz babanneye verilmem gerekiyormuş isterseniz internetten bir avukat numarası alarak sorun. Çok uzadı bu konu.

Yok arkadaşım böyle düşünmüyorlar işte. Hanımefendi babanesinin üzerine kayıtlı diye o parayı hakkı görüyor. Devleti bütçeyi yiyelim de nasıl olursa olsun mantığı!!!
Biz yiyoruz ya canım zaten devletin bütün parasını. Neyse siz başkalarına carlayın bana yükleneceğinize.. Etrafta çok. Valla yazmaktan yoruldm yazacak bişey bulamıyorum

Benim bildiğim ispatlandigi taktirde hem maaş kesilir kalıcı olarak
Hemde sana ödenen tüm maaşlar geri talep edilir ben öyle biliyorum cezası var
Hiç bişey olmaz. Resmi olarak anneniz babaanneniz gözüküyorsa maaşını alırsınız.

Üzerine kayıtlıyım derken,resmi olarak babanneniz anneniz olarak mı gözüküyor?
Eğer öyleyse mirasından,maaşından faydalanmanızda ne gibi bir sorun olabilir ki?

Konu eski ama. Bu ne çirkin bir üslup böyle.

devleti daha kac farkli sekilde somurebilirsiniz acaba? cidden en zengininden en fakirine herkesin surekli koparabildigi kadar para koparmaya calismasi benim midemi bulandiriyor. yaziklar olsun diger konuda da bunda da.
Devleti sömürmüyor ki.
Siz kocanızdan ayrıldığınız da annenizden ya da babanızdan kalan maaşı alsanız bu devleti sömürmek ya da sahtecilik mi oluyor?
Bu arkadaşın nüfusuda babannesinin üzerine kayıtlıymış ve çalışmadığı için boşansam bu parayı alabilir miyim diye soruyor.
Yasal olarak hakkı var mı var.
Ve gerçekten ihtiyacı da varsa bir sorunda yok bence.
Ne yapsın bu kadın kocasından boşanınca?

Son düzenleme:
konu 5 sene öncenin ve boşanmamış bugün yeni konu açmış.devlet kendisine ve kayınvalidesine kömür yardımı yapmış.benim kömür daha kaliteli ama o kullanıyor diye kızmış da konu açmış .

Bana daha çok devleti sömüren kv gibi geldi. Kadının en az 2 dairesi hayvanları var bir de kömür yardımı alıyor

Gördüm o konuyu.Kömürü alanlar kayınvalidesi ve kayınpederi,bunda konu sahibinin suçu ne?
Sizin kayınvalideniz ya da anneniz,babanız kömür yardımı alsa ve fazla olduğu için sizde bundan kullanın diyip,paylaşsa kullanmaz mısınız?
Kullandığınız için sahtekar mı olursunuz?
Ayrıca kadın boşanırsam almayı düşünüyorum demiş zaten.Demek ki vazgeçti boşanmaktan.

siz konuyu hiç anlamamışsınız.o yüzden daha fazla açıklamayacağım.iyi akşamlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…