- 12 Ocak 2010
- 1.811
- 6.066
- 683
- 33
- Konu Sahibi BirKulunuCokSevdim
-
bence çatı işini deşeleyin
birileri aldatmış vs mi hani parayı alıp işi yapmamış
zira neden şimdi çatı parası çıkmış zaten kalmıyormuş
bir de çeyiz işine de dur deyin zaten çoğu kullanılmayıp konulacak yer aranıyor bir de 11 torun dünyanın masrafı ve emeği heba olur
Uyanık kadındır babaannem. Kandırıldığını sanmıyorum. Kaldı ki tamir işleri hep babam ayarladı. Yani onluk bir iş yoktu pek.
Çeyiz işinden ben de pek haz etmiyordum başta. Ama yaptıkları öyle kullanılmayacak şeyler değil. Halamın yaşı genç, bizim jenerasyon sayılır yani. Beraber seçiyor, yapıyorlar. Oyle kullanılmayacak şeyler değil. Ve kadının hayat amacı bu olmuş artık. Başka bir işi yok ki. Eli boş kalıp kafasında kendine dert bulup depresyona gireceğine el işi ile uğraşıyor. Kendini faydalı hissediyor ve mutlu oluyor biz teşekkür ettikçe. Babam da babannemin böyle şeylerle uğraşmasından yana. Dedemin adı geçtikçe ağlıyor yoksa hala. 11 torun dediysem sadece 5 tanesi kız. Onlara özeniyor. Erkeklerin çeyizinde pek bir şey olmuyormuş zaten.
Cati icin istedigine eminmisiniz.aceleside yokmis birden borc istemesi kafa karistirici
Belki kadın parasız kaldı çatı işini bahane etti. Baban niye para vermiyor?
işte yaşlılar öyle şeyleri sardırıyorlar
bir çok para ve emek harcıyorlar sonra da bazanın altında yaşıyor onlar,
ben sizden büyüğüm bir sürü iğne oyam var mesela ben kullanmıyorum hatta annemin de var o da kullanmıyor
bir ara halamın çeyizlerini açmıştık asla kullanmadığı ve kullanmayacağı eşya doluydu
mesela eskiden yorgan kılıfı vs farklı imiş şimdi her şey pratik
kim yorganı kaplayacak da dikecek de vs vs
o nedenle halan olması iyi işe yarar bir şeylere yönlendirsin bari
Aynen ben de işin içinde bir iş var diyorum kendi kendime. Her ay çeyrek falan alır birikim için. Yani muhakkak altını vardır. Borç para istemektense onları bozdurmayı tercih edecek karakterde bir insan. Kimseye minnet etmeyeyim diyen. Bir tek babamdan para alır alırsa.
Dolandırıldığını sanmıyorum. Halamla beraber çıkar çarşıya, onunla yapar her işini. Bir iş var ama ne...
Babamın para vermesine pek gerek olmuyor. Dedem yüksek dereceden bir memurdu. Maaşını tam bilmiyorum ama babanneme fazlasıyla yetiyor. Kaldı ki istese babam bu paranın misli ile fazlasını verir. Ama istememiş babamdan.
Acaba diyorum kafasında kurdu bir şeyler, bakayım dar günümdeyim desem bunlar bana para verirler mi diye yalandan mı para istiyor. Kardeşimi denemek için? Çok saçma ama başka mantıklı bir açıklama gelmiyor ki aklıma...
Bulun buluşturun verin
Daha dogrusu kimden istediyse onun elinden verin
Cati isimi degil mi cikar ortaya zamanla
Çokta tatlı bi babaanneymiş ayrıca :)
Ayrıntıda boğuldum hakikaten
Babanıza söyleyin versin
Ne kadar doğrudur bilemiyorum ama ben olsam babama söylerdim yeni mezun kardeşimin maaşına kıyamazdım.
O zaman bence siz arayin babaannenizi uzak degilsecyanina gidin kardesinizin durumunu soyleyin cok uzulmus bisey yapayinca oda belki ben yardimci olabilirim diye bana anlatti eger cok acilse bi sekilde bulup bulusturup halledelim diye uygun bir dille soyleyin belki o zaman kendiside konusup paylasir sizinle
Halaniza sormak aklima geldi ama ne bileyim gizli kapakli bi isi varsa halanizada soylememisse gucenirse falan diye onu tavsiye etmedim insallah uygun bi sekilde halledebilirsinizOna kıyamam zatenAma babannem kurban olarak onu seçmiş, bunu hiç mantığın almıyor. Dediğim gibi en son seçenek olarak elmecbur babama söyleyeceğim...
Bir şey di
Bir şey diyeyim mi? Bu benim hiç aklıma gelmedibabannemi olmasa da halamı arayıp sorabilirim, o muhakkak bilir. Bilmese de allem edip kallem edip öğrenir aslını astarını. bAŞKent'imw uzağız maalesef Anca telefonla sorabilirim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?