• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babasında kalmalı mı?

Avukatıniz 600 kesinleştiği anda icraya koymaliydi,eğer memur ise ödememe şansı olmazdı.

Memur değil sistemde de çalışmıyor görünüyor yine de çalışmıyorum vs deyip ödememezlik yapabilir mi

Avukatım hiç benim tarafımda olmadı bence sonradan sonraya fark ediyorum o sıralar olayın sıcaklığı ile her dediğini mantıklı bulmuştum ama şimdi düşünüyorum da uğraşmamak için didinmiş resmen

Tabi ki de kalmalı

Bu da sorumu

Siz nasıl anne iseniz o da baba ve çocuğun her iki bireyin sevgisine ihtiyacı var.

Baba alkolik , çocuğuna şiddet uygulayan vs değilse
Babanın evi çocuk için güvenli ise kalmalı.
Bizde hem cocuga hem bana siddetten actik davayi yatili kalmasini istemiyorm ama yatili istemis il disi yerde uzak git gel avm corono var diye ins hakim yatili vermez dövdümi kizdimi bise olacak diye aklim cikiyor cvp dilekcesinde de beyefendi kisiligi ile taninir diyor

Bizde hem cocuga hem bana siddetten actik davayi yatili kalmasini istemiyorm ama yatili istemis il disi yerde uzak git gel avm corono var diye ins hakim yatili vermez dövdümi kizdimi bise olacak diye aklim cikiyor cvp dilekcesinde de beyefendi kisiligi ile taninir diyor
Şiddet varsa tabi ki göndermeyin
Ben normal bir baba sandım :(

Erkekten erkeğe çok fark var bence bu konuda. Aynı durumda ben olsam eşimde kalmasını istemem mesela. Doğru düzgün yemek yedirmez , eline tableti verir oturtur, uykusu çok ağır gece çocuk seslense uyanmaz. Bir ton endişelenirim. Ama benim babam gibi bir adamsa mesela hevesle beklerim babaya gitsin, bağ kursunlar, bende kendime zaman ayırayım diye. Bu konu biraz babaya bağlı yani. Yoksa 4 yaş çok küçük değil.

herkes onun da çocuğu vs demiş ama ben bilemedim. 4 yaş daha çok küçük. anneden ayrı uyuması bana pek doğru gelmedi. bir de babasından geldiğinde agresif davrandığını söylemişsiniz. muhtemelen sizi özlüyor. ortamını yadırgıyor. geç de olsa eve gelmesini isterdim ben sanırım.

Bir anne ne ise, babada odur. Toplumsal olarak ne zaman bu algi yikilcak? Kadinlar niye saçini süpürge etsin, erkekler sadece sperm bankasi gibi davransin?

4 yaş gayet büyük. Zaten anneden ayri yatip kalabilmeli o yaşta. Kendi odasi olmali. Anne kendine vakit ayirabilmeli, boşanmadan bağimsiz olarak.

Yaşadiğim ülkede bir çocuğun yaşi kaç olsada, babada kalmasi kadar normal bişey yok. Sadece Türkiyede heerrr birşeyde omo o irkektiir, olur mi kii, irkeek ooo.

Memur değil sistemde de çalışmıyor görünüyor yine de çalışmıyorum vs deyip ödememezlik yapabilir mi

Avukatım hiç benim tarafımda olmadı bence sonradan sonraya fark ediyorum o sıralar olayın sıcaklığı ile her dediğini mantıklı bulmuştum ama şimdi düşünüyorum da uğraşmamak için didinmiş resmen
Çalışmıyor görünüyorsa tahminen icra borcu birikir çalışıyor görününce birikmiş nafaka olarsk toplu para çıkar öder,ya da bulup buluşturma zorunda bırakılır,bunu Ktrmtm Ktrmtm a sorabiliriz

Çalışmıyor görünüyorsa tahminen icra borcu birikir çalışıyor görününce birikmiş nafaka olarsk toplu para çıkar öder,ya da bulup buluşturma zorunda bırakılır,bunu Ktrmtm Ktrmtm a sorabiliriz

Mahkemede nafakaya hükmedilirse tahsil için nafakanın icraya konulması lazım. Sonrası normal icra takibi olarak işler. Artı olarak nafaka borcunu ödememek hapis cezası gerektirir. Yani öyle "nafakaya hükmedildi hadi öde bakalım artık sorumlusun" olmuyor. Ha konuşarak çözebiliyorsanız amenna ama icraya konulmasında fayda var.

Mahkemede nafakaya hükmedilirse tahsil için nafakanın icraya konulması lazım. Sonrası normal icra takibi olarak işler. Artı olarak nafaka borcunu ödememek hapis cezası gerektirir. Yani öyle "nafakaya hükmedildi hadi öde bakalım artık sorumlusun" olmuyor. Ha konuşarak çözebiliyorsanız amenna ama icraya konulmasında fayda var.
Yani sgk li çalışmıyor görünmesi nafakanın icrayla alınmasına engel değil di mi ?

Maaş haczi gönderilemez ama icra takibi başlatılabilir. Üzerine araç tapu varsa onlara haciz konur. Banka hesaplarına haciz konur.

İcraya vermeyi düşünüyorum evet bu ayın sonuna kadar bekleyip tekrar insanca konuşmaya çalışarak tabiki

Malesef üzerinde hiç birşey yok zaten icralık dosyalar var üstünde hatta arabanın devrini hala verebilmiş değilim inatla almıyor babasının üstüne yaptırmak istiyor ben de imzalarken kendisine devir edeceğim diye imzaladığım için avukatım babasının üstüne vermemi doğru bulmuyor aynı şekilde ben de

Bende çekişmeli bosaniyorum iki cocgum var pedagog geliyormu evlere duruşmaya yakin

Eski esinizi bizden iyi siz taniyorsunuz. Iciniz rahat degilse kalmasin.

Merhaba hanımlar,
Sorunum şu, kızım daha 4 yaşında babasıyla boşanma davamız çekişmeli devam ediyor. Yatılı olarak aldığı gün kalmasını istiyor eski eş kişisi ama ben de güvenemiyorum çok vurdum duymaz rahat bir yanı var diye ama aldığı gün de geç saate kadar onda oluyor sonuçta. Yine de uyuyalım diyor beraber. Pedagoglar sanırım çocuğun babasıyla kalmasını savunuyor. Çocuğun baba sevgisine de ihtiyacı var sonuçta. Ona da doyması lazım. Ama bir yandan da bir kere kalabileceğini görünce her aldığında kalmak ister bu sefer de kızım arada kalır mı kafası karışırsa diyorum. Kafam karıştı siz olsanız ne yapardınız? Özellikle aynı durumu yaşayanlar belki bilir çocuktaki etkilerini? Neler yaşadınız bu ilişki kurma durumunda? Yatılı kalıyor mu çocuklarınız ve hangi yaştalar?
Olması gereken kalmasi. Siz bosaniyorsunuz o degil. Tabi ki çocuk babamda da kalabilirim özgüveni ile yetismeli. Ha diyorsanız kapı pencereye çıkar ex koca fark etmez ,mutfağa dolaba bıçağa ulaşır duymaz vs tamam.

Back
X