• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babasında kalmalı mı?

Çocuğun ne istediğini az çok anlıyorsunuzdur bence. Ben babamda kaldığımda haftalarca kendime gelemezdim. Annem de yüreklendirirdi babayla kalma olayı için, normal devam etsin isterdi ama ben anneme dönmek için sabırsızlanırdım, sabaha kadar gözüme uyku girmezdi, ağlardım. Babamın babalığına da laf edemem ama böyleydi işte. Bilemedim, dışarıda doğru görünen kalması ama bunu deneyimlemiş biri olarak bir miktar yaralıyım bu konuda.
niye acaba? anneden ayri kaldiginiz icin mi uzuluyordunuz

niye acaba? anneden ayri kaldiginiz icin mi uzuluyordunuz
Her şey aşırı yabancı geliyordu, yorgan bile yanaşmıyordu sanki (annemin evine göre baya lüks evi ve eşyaları vardı babamın, mesele o olamaz yani). Annemin kokusunu özlüyordum, mesela ülser hastasıydım çocukken, gece karın ağrısıyla ağlayarak annemi uyandırabiliyordum ama babamı uyandıramıyordum. Kendi kendime bekliyordum sabahın olmasını. Zor günlerdi.

Çocuğunuzun sağlığı açısından babada kalabilir bence siz ayrilsaniz da onun da evladı sonuçta

Lütfen vermemezlik yapmayın.
Zira adamlar eşlerinden boşanınca çocuğuda boşuyorlar.
Sizin ki sorumsuz filan ama en azından çocuğuyla vakit geçirmek istiyormuş. Çocuktan kopsa onun için daha büyük bir yıkım olur.
Ha ayrılma sebebiniz şiddet, öfke kontrolü gibi şeylerse o zaman kalmasını istememekte haklısınız, kalmasında👍

Normal şartlarda bu yorumlardaki gibi olması gerekiyor. Fakat ne yazık ki çoğu baba çocuğuna bakamıyor. Doğru düzgün ilgilenmediği için ne yer ne içer, gece kalkar mı, kalkınca babası bakar mı, tehlikeden uzak tutar mı vs bilmiyorsunuz tabi. 4 yaşta hayli küçük. Yine de tabi ki çocuğunuzun da babaya ihtiyacı var. Tehlikeli durumlar yaşanmayacaksa bırakın.

Her şey aşırı yabancı geliyordu, yorgan bile yanaşmıyordu sanki (annemin evine göre baya lüks evi ve eşyaları vardı babamın, mesele o olamaz yani). Annemin kokusunu özlüyordum, mesela ülser hastasıydım çocukken, gece karın ağrısıyla ağlayarak annemi uyandırabiliyordum ama babamı uyandıramıyordum. Kendi kendime bekliyordum sabahın olmasını. Zor günlerdi.
Üzüldüm...

Merhaba hanımlar,
Sorunum şu, kızım daha 4 yaşında babasıyla boşanma davamız çekişmeli devam ediyor. Yatılı olarak aldığı gün kalmasını istiyor eski eş kişisi ama ben de güvenemiyorum çok vurdum duymaz rahat bir yanı var diye ama aldığı gün de geç saate kadar onda oluyor sonuçta. Yine de uyuyalım diyor beraber. Pedagoglar sanırım çocuğun babasıyla kalmasını savunuyor. Çocuğun baba sevgisine de ihtiyacı var sonuçta. Ona da doyması lazım. Ama bir yandan da bir kere kalabileceğini görünce her aldığında kalmak ister bu sefer de kızım arada kalır mı kafası karışırsa diyorum. Kafam karıştı siz olsanız ne yapardınız? Özellikle aynı durumu yaşayanlar belki bilir çocuktaki etkilerini? Neler yaşadınız bu ilişki kurma durumunda? Yatılı kalıyor mu çocuklarınız ve hangi yaştalar?
Tam benim konum.Benim de çekişmeli boşanma davam var oğlum 3 yaşında..Babayla klasik görüşme düzeni kararı var.İki haftada bir yatılı, sömestr tatilinde bir hafta, yazın temmuzda yatılı şeklinde..Oğlum iki haftada bir yatılı kalıyor,önceden kalamiyordu beni istiyordu şimdi alıştı fakat bana pedagog okul oncesi çocukların anneden ayrı bir evde uyumasını sakıncalı buluruz onerdigimiz bir durum değildir avukatınizla bunu halletmeye çalışın dedi.Karsi tarafa söyledim,bir hafta ve bir ay yatiliyi aramızda iptal ettik,iki haftada bir gitmesine bişey demiyorum.Sizin pedagog un görüşü ise bizimkinden çok farklı, bilemedim.

herkes onun da çocuğu vs demiş ama ben bilemedim. 4 yaş daha çok küçük. anneden ayrı uyuması bana pek doğru gelmedi. bir de babasından geldiğinde agresif davrandığını söylemişsiniz. muhtemelen sizi özlüyor. ortamını yadırgıyor. geç de olsa eve gelmesini isterdim ben sanırım.

herkes onun da çocuğu vs demiş ama ben bilemedim. 4 yaş daha çok küçük. anneden ayrı uyuması bana pek doğru gelmedi. bir de babasından geldiğinde agresif davrandığını söylemişsiniz. muhtemelen sizi özlüyor. ortamını yadırgıyor. geç de olsa eve gelmesini isterdim ben sanırım.
yurtdisinda babanin kusuru yoksa mutlaka %50 paylasiliyor, mesela 4 gun annede cuma cumartesi pazar babada kaliyor ve bunu anne baba donusumlu yapiyor. diger bir alternatif de cocuk okul zamani annede, tatil zamanlari ve yaz tatili babada kaliyor.

yurtdisinda babanin kusuru yoksa mutlaka %50 paylasiliyor, mesela 4 gun annede cuma cumartesi pazar babada kaliyor ve bunu anne baba donusumlu yapiyor. diger bir alternatif de cocuk okul zamani annede, tatil zamanlari ve yaz tatili babada kaliyor.
Adil ama kafa karıştırıcı bir düzen

Bu yorumu onayliyorum
Ayrildigimda bebegim 6aylikdi 1 yasindan itibaren yatili kalmaya basladi. Ustelik emziriyodum.
Babanin yuz kizartici bi sucu yoksa gecerli bi bahane yoksa cocuk babada kalir.
Tatillerde yari yariya.

Konu sahini vurdumduymaz demisiniz buna istinaden anlatiyorum. Baba ve babanne beraber yasiyodu, cocuk gittiginde daha cok babanne ilgileniyodu. Hatta baba hafta sonu calisiyodu bazen. Sunuda belirteyim, kizimla babasi arasinda ki bag olussun diye yapmadigim kalmadi. Ama o bag asla kurulamadi. Kizim 12 yasinda, babaya 2 3 ayda bi gidiyor onada yabanci gibi... Cok uzucu..

Çocuğum yok 4 yaşında çocuk nasıl olur bilmiyorum ama isterse bırakırdım.Muhtemelen ilgilenmez başına birşey gelir diye korkuyorsunuz ama çocuk ile ilgili aklınıza gelen herşeyi konuşmaktan çekinmeyin.Ayrılığın ilk aşamasında alıştırın buna kendinize.

Bunu cocugunuza sorup gerekirse aile toplantisi yapip hep birlikte karar verebilirsiniz. Çocuğun ne hissettiği de, sizin birlikte konuşup karar vermeniz de cok onemli. Her şeyi acik ve net konusun lütfen. Sizin kararsizliginiz, tedirginliginiz, gerginliginiz tamamen çocuğa da geçer. Bu sebeple her daim açık davranın cocugunuza, esinizle de ebeveyn ilişkisini kaybetmemeye ozen gosterip cocugunuza karsi tutarli ve kararli bir tavir sergileyin.

Anne ve baba biraradayken bazı babalar sorumluluğu almayı istemez tüm sorumluluk anneye yüklenir, ama ayrıldıktan sonra bu durum çok daha farklı olur. İnanın bana babalar çocukların sorumluluğunu verdiğiniz takdirde harika ebeveyn oluyorlar. Çocuklarımın babası da öyleydi taki bir ayrılana kadar. Şimdi bakıyorum da adam benden daha vok sorumluluk taşımaya başladı. Sizde ona güvenmeyi öğrenip sorumluluk vermelisiniz bence .

Babasinda kalmali, hatta siz de anne baba olarak bir araya gelip guzel vakit gecirmelisiniz cocugunuz için.

Yorumları okuduğumda çekindiğim konuları anladığınızı gördüm. Her birinize teşekkür ederim. Tabii ki babasıdır kalmalıdır. Benim korkularım onun sorumsuz tutumuydu ama yine de bir şey demedim kaldı. İki kez aradım bu süreçte bir konuyla ilgili o sırada da kızımla da konuştum. İkisinde de çizgi film izliyordu. Hadi tesadüftür diyeceğim ama keşke anneler kadar babalar da farkında olsa çocuğa ne zararlı ne değil. İleride inşallah ortak dilimiz olur çocuk konusunda. Ebeveynlerin aynı tutumu sergilemesi ne kadar önemli kaç kez anlattım mesela kendisine. Bu kararı çocuk sadece bana ait diye değil, çocuğun psikolojisi konusunda ileriyi de düşünerek ne zaman yatılı başlamalı diye kararsız kalmıştım. Mesela bazı babalar var ki emin olursunuz iyi bakacağından, acıktığında abur cuburla geçiştirmeyeceğinden ya da yanlış bir davranış karşısında doğru tepkiyi vereceğinden. Ben bunları da geçtim bari iki günlük süreçte çocukla oynasa eline susturucu gibi çizgi film izletip durmasa ama sanırım babadayken benim de beynimin şalterini kapatmam lazım :)

Merhaba hanımlar,
Sorunum şu, kızım daha 4 yaşında babasıyla boşanma davamız çekişmeli devam ediyor. Yatılı olarak aldığı gün kalmasını istiyor eski eş kişisi ama ben de güvenemiyorum çok vurdum duymaz rahat bir yanı var diye ama aldığı gün de geç saate kadar onda oluyor sonuçta. Yine de uyuyalım diyor beraber. Pedagoglar sanırım çocuğun babasıyla kalmasını savunuyor. Çocuğun baba sevgisine de ihtiyacı var sonuçta. Ona da doyması lazım. Ama bir yandan da bir kere kalabileceğini görünce her aldığında kalmak ister bu sefer de kızım arada kalır mı kafası karışırsa diyorum. Kafam karıştı siz olsanız ne yapardınız? Özellikle aynı durumu yaşayanlar belki bilir çocuktaki etkilerini? Neler yaşadınız bu ilişki kurma durumunda? Yatılı kalıyor mu çocuklarınız ve hangi yaştalar?
Merhaba ben de aynı aşamadayım. Siz ne karar verdiniz

Back
X