BABASIZ cocuk buyutmek...

9 yasinda bir oglum var. Ben de babasiz buyutuyorum oglumu. Oglum babasi terk ettiginde 7 yasindaydi. Ilk zamanlar oglum cok kotuydu, o ise cok mutlu. Okuluna bile gitmiyordu oglunu gormek icin. Ben oglumun kotu oldugunu soylemek icin aradigimda da sanirim o yanlis anliyordi. Bosandik. Ogluma cok duskun olan babasi onsuz yapamaz diye dusunurken o mutlu mutlu geziyordu. Bosandiktan sonra oglumla ben baska bir ilde yeni bir duzen kurduk. Yeni okul, yeni arkadaslar.... sifirdan basladik herseye. Simdi ise o yeni yeni anladi baba oldugunu.

Konu cok derin aslinda..
Bende keske cocuk kalsaydim diyorum cunku aklim ermiyodu mutluydum..
Simdi vicdan muhasebesi basliyor..
Omrumu gecirdigim bir anne tarafim var birde yillardir tirnagimi gormeyen bir baba tarafi..

İnanci olan bir insanim..
Gecende babamla gorustuk koca 7 yildan sonra..
Suan 23 yasindayim.. Bunun mezuniyeti var evliligi var vs vs..
Vicdan muhasebesi basliyor arkami donup gitsem bu adam torun yuzu gormicek(tek cocugum)..
Babaanne dedenin tek kiz torunuyum yillardir gorusmuyoruz ve 70 yasindalar..

İnsan kendini sorgulamaya basliyor donup arkami gitsem Allah hesabini sorar mi benden bak baban geldi kapina sen geri cevirdin diye
Cok hassas konular cok.

Herkes bukadar hassas bakicak olaylara diye birsey yok elbette genellemem o konuda..
Ama bazi psikolojik baskilar oluyor iste ister istemez annemize bile anlatamadigimiz.

hepimiz insanız mutlaka
ama bazen duygularla mantıgı karıştırmamak gerekiyor,
ne yani bütün bu olanların bedelini senmi ödemeye karar verdinde , torun torma görmeyeceklerini 7 sene sonra arandıgında sen 70 yasındakı buyuklerıne kadar dusunuyorsun.
yapma lütfen.
hayat adil değil.
senin payına düşen bu eminim duygusal bir insansın ama duygularının esiri olma.
mantıgınla bak sen 23 yasında butun bunları dusunuyorsan o bır babaydı belkı 40 yasında suanda herseyı senden cok once o dusunmelıydı
bıraksana ınsanların yukunu sırtlanma
bu hayatta o zaman sen uzulursun sadece

nasıl ondan değil mi?
valla bişey anlamadım canım yaa kusura bakma

nasıl ondan değil mi?
valla bişey anlamadım canım yaa kusura bakma
yahu bazı akrabalarım bu kadar sene aramamasının altında acaba bu cocuk baska bır adamdanda , eski esim bunu bılıyorda o sebeblemı aramıyorlar dıye soruyorlardı bana ılk zamanlar.
bende dıyorumkı o kadar bır sebeb bulamıyorumkı aramaması ıcın kendımle alaklı bır suphem olsa bende supheye dusucem kı keske olsa doktorlar dese aman cute hanım sızın spermler karısmıs ya bıyolojık olarakta o adamdan olmasa sanırım göbek atar bır yerlerıme kına yakarım
en azından ıcım sogur ben sucluyum ondan aramıyor derım.
yoksa bu ıste en succusz oglum sonrada benım

Oğlum beni hiç babasıyla görmedi. 2 yaşına girmedi henüz. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Aynı kafada sanırım bu adamlar (genelleme yapmak istemiyorum ama). Oğlumun babasının arkadaşlarından birinin eşi beni aradı birgün 'ne gurursuzsun seni istemeyeni sen niye istiyorsun niye arayıp duruyorsun' dedi. İnanamadım. Ben hal hatır sormaya aradı sandım, oldukça sert bir şekilde bana bunları söyledi. O zaman dank etti işte. İyide ben oğlunu gör seni bilsin diye çabalıyordum. O da millete düşmüyor yakamdan diyormuş. Ama yok öyle bir şey gel de kendini akla. Bu süreçte gurursuz oldum, paragöz oldum, erkeklerle gezer oldum (neyseki bu konuda mahkemece aklandım). Oldum da oldum. En iyisi ne hali varsa görsün demek. İster babayla görüşsün ister görüşmesin, artık beni ilgilendirmez.

heh şimdi düştü jeton
Allah akıl fikir versin böyle babalara
oğlun da aklı erdiğinde gerçeği öğrenince inşallah en hafif şekilde atlatırsınız canım..

Çok şeyler düşündürdünüz bana..
Evet şu anda mutluyuz, huzurluyuz.
Benim çocuklarım da babasının tarafını hiç tanımıyor.
Onların böyle bir talebi olmadı.
Ben de gidip tanıştıramam ya bak bunlar babanın ailesi diye..
Şimdiden yaşadığımız zorluklar var.
Kızım ilkokula başladığında babası yoktu.
Ama bizim taraf tam kadro okuldaydık..
Kreş mezuniyetinde de öyle.
Kızım operasyon geçirdi aynı şekilde herkes ellerinde buketlerle dikildi kızımın karşısına.
Bana her telefonum çaldığında kim aradı diye soruyordu. Tahmin ettim babasını sorduğunu..
Çaktırmadan ben aradım.
Evlenirken nasıl olur bilmiyorum.
Benimkilerin sizinkinden farklı biraz durumları.
Baba uzun zamandır almıyor ama 6 ay öncesine kadar sık sık görürdü arardı konuşurlardı..
ilkbaşlarda da üç ay görmediği olurdu.
Ama benim çocuklarım şimdilik kin gütmüyorlar.
Babaları kapıya geldiğinde babacım diye çıkıyorlar kapıya. Asansörün gelmesini sabırsızlıkla bekliyorlar.
Ama ileride nasıl olur bilmiyorum.
Ama yine de babaları bile olsa kimseden nefret etmeyen çocuklarım olsun istiyorum..

nefret benim için büyük birşey fakat ben cocugumun hesap sorabilecek durumda yetıstırmek ısterım
bu gerek babadan olsun gerek ısyerınde kuyusunu kazan arkadasına olsun. hesap sorabilsin
zira ben cok duygusal bır ınsanım benım gıbı olsun ıstemem once kendını dusunmesını tercıh ederım

Bir kadın nasıl olur da bir kadına bunları söyler?
Çocuğunuzun babasına çemkirmesi gerekiyordu asıl. Neden çocuğunu görmüyorsun diye..
Ben de nafaka yüzünden birsürü laf işittim. Hakkımda türlü şeyler duydum ama umurumda değil.
Çünkü insanlar zamanla anlıyorlar kimin ne olduğunu.
Kimseye kendinizi aklamak için uğraşmayın.
Sizin hakkınızda kim ne düşünürse düşünsün.
Siz kendinizi biliyorsunuz.
Sizi sevenler, yanınızdakiler sizi biliyor.
Hakkınızda atıp tutanlar, yanlış düşünenler vebal alıyorlar farkında değiller.
Buna suizan deniyor ve durduk yere kendilerine zarar veriyorlar..
Babası görüşmek isterse görüşsün istemezse görüşmesin.
ne ediyorsa kendine edecek...

Hesap sormak başka hakkını aramak başka bence de..
Hakkını arasın elbette ki.
Ama kimseye neden yaptın diye sormasın isterim ben..
Babasına hesap sorsa ne olacak.
Çok mu canı yanacak babasının.
Canı yanan sadece evladınız olur bence.
O hesabı sorarken yaşayacakları çok ağır.
Bence umursamaması çok daha iyi ama bu kadarla kalacağını zannetmiyorum.
Mutlaka birçok soru olacak hep yaşarken babalarıyla ilgili..

Offf cute. Çok üzüldüm. Hem o kadar zorluk yaşa hemde boş laflar işit

cok kolay geciyo canm.kavga gurultude buyuyen cocuklardan daha iyi oluyo babasiz buyuyen cocuk

Offf cute. Çok üzüldüm. Hem o kadar zorluk yaşa hemde boş laflar işit
sen peki sende zor durumdasın,
üstelik rahimini kaybetmişin üzülmüyormusun bu konuda?
yanı en azından cocugun bır karındası olma ıhtımalıo lmadıgından ?
evlenmeyı dusunuyormusun, ne bılım tedavıyle olmustu cocugun dımı

Oğlumun babası telefonunu gösteriyormuş bakın beni sürekli arıyor yalvarıyor diye. Oysaki yok öyle bir şey. Ben arıyordum ilk gittiğinde gör oğlunu diye. Yok ben eve gel sana aşığım diyormuşum:)

Şuursuz.
Bırakın kendi kendini mutlu etsin.
Kabullenememiş sindirememiş demek ki..
Boşverin ne dediğini.
Ve hakkınızda kimin ne dediğini..
Sizin için değeri yoksa onların, dediklerinin de değeri olmasın..
Ben de başlarda sinirleniyordum şimdi gülüp geçebiliyorum.
İnanın yükten kurtuldum..

Yok canım çocuk düşünmüyorum. Çok kötü hamilelik geçirdim. Oğlumun hayatta olması büyük şans. Hatta oğlumun, boşandığım için kan bağıyla kardeşi olma ihtimali sevindiriyor:). Evlenmeyi düşünüyorum. Yalnız kalmak istemiyorum:). Bir de kendimi çok güzel ve havalı buluyorum bu aralar herkes beni beğeniyormuş gibi geliyor. Deli miyim neyim. Kpss kursuna gidiyorum, 70 e yakın kız var. Arkadaş bir tane mi bakımlı güzel kız olmaz. Belki benim güzellik anlayışım farklı.

Beni ezik yerine koyuyu canım aklı sıra:). Bende öyle diyorum. Temizliğinden kurtuldum pisin:)

hahah bende aynı seylerı soylerdım hatta benım en popüler donemım ılk esımle ayrıldıgım bu esımle evlenmeme gıden yolda yasanmıstı
ben hangı adayı secsem dıye sasmıstım
e varmı peki bırı?
ınsallah cok guzel bır hayatın olur,
oglun suanda kac yasında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…