belkıde benımkılerde aynı seyı soylemıstır bılmıyorumBeni ezik yerine koyuyu canım aklı sıra:). Bende öyle diyorum. Temizliğinden kurtuldum pisin:)
Beni ezik yerine koyuyu canım aklı sıra:). Bende öyle diyorum. Temizliğinden kurtuldum pisin:)
Oğlum 2 yaşını geçmedi canım:). Küçük henüz. Adayım yok henüz canım:). Ama olacak inşallahhahah bende aynı seylerı soylerdım hatta benım en popüler donemım ılk esımle ayrıldıgım bu esımle evlenmeme gıden yolda yasanmıstı
ben hangı adayı secsem dıye sasmıstım
e varmı peki bırı?
ınsallah cok guzel bır hayatın olur,
oglun suanda kac yasında
Şimdiki sevgiliisi dünya üzerindeki en doğru düzgün insanKedi erişemediği ciğere mındar dermiş..
Aman sansınlar biz kendimiz bilmiyor muyuz:).belkıde benımkılerde aynı seyı soylemıstır bılmıyorum
bıldıgım tek sey butun bu yasananlar onlara muthiş bir egoyla döndü
kendilerini bulunmaz hint kuması sandılar
Sen mutlu ve guleryuzlu oldugun muddetce cocugun saglıklı bıt ortamda yetısecektır hıc meraklanma..Hatta krese verırken de gorecegız cok fazla ayrı ebeveyn cocukları var..Eger ex kocan cocugu görmek ıstıyorsa mutlaka göster kı eksıklık hıssetmeısn ve görussun...Çocukların onalara da ıhtıyacı var..Haa adam görusmek ıstemıyorsa o onun vıcdansızlıgı ama görusuyorsa asla uzaklastırmayın,babayı kötulemeyın..Bunlar cok önemlı..Siz karı koca olamadınız ama anne baba olmak zorundasınız...Ama babasız cocuk buyutmek kolay falan degıl ..Babayla yapıyorsun ama bırı oyunu bozuyor hıc hos durum degıl..Babasız buyuyen herkes annesının degerını ıyı bılsın kolay degıl cok zor gunler yasanıyo burda ovuldugu sekılde muhtesem bırsey degıl...Mesela kızım 3 yasına gırmek uzere bana hergun gunun yarısı baba rolu verıyo devamlı babacılık oynamak ıstıyor..gecen ateslendı cok agladım neden TEK basıma tum sorumluluk bı kısıye kalıyor dıye..Ama bosanma demek elınden gelenı yaptın ve yurumuyo demek ..Yapabılecek bırsey yoktu ama zor gunler senı ve hepımızı beklıyor bu gercek olan..
Benım pedagoglardan duydugum 4 yasından önce bosanma yasayan cocukların kolay toparlandıgı,elınden gelen yapıldıysa o evlılık bıtecek ve cocuk ıcın de boylesı cok daha ıyı...Evet muhakkak kolay olmicak.. ama bi cocuk var diyede evliligi surdurmek banaeziyet.. cunki hep kurek ceken ben oldm...
Davamiz bugun sonuclandi .. ve bosandik resmen...
Muhakkak gorcek gitcek kizim babasina...ama ne bilim ic dunyasinda ben farketmeden neler yasiyo cocuklar onubilemiyorum
Böyle hissetmenize cok üzüldüm."Oyle" bir babadan ayri daha mutlu yasayacaktir demeyin..
Siz mutlu olabilirsiniz dogru duzgun kocalik edememis ki ayriliyorsunuz..
Sebep nedir bilmem aldatma siddet vs vs...
Cocuguna kotu davranmiyorsa kendinizi dusunup "ay gormeye tahamulum yok" demeyin..
Ve babasi hakkinda asla kotu konusmayin..
Oyle ki bu konuda "off" bile demeyin.
O mutlu gorunen cocuklarin icinde firtinalar kopuyor.
Hic kimse demesin felancanin cocugu bosandilar ama mutlu diye..
O cocuklar hep yarim kaliyor..
Boyle konusuyorum cunku ben yarim kalan cocuklardan bir tanesiyim...
Su yazimida kac bekar arkadas okur bilmem ama sesleneyim..
ASLAAA SEVMEDİGİNİZ KİSİLERDEN COCUK YAPMAYİN..
DUYGULARİNİZDAN EMİN OLMADİKLARİNİZLADA EVLENMEYİN..
EBEVEYİNLERE HİC BİR SEY OLMUYOR OLAN COCUKLARA OLUYOR..
Oyle yasimida kimse sanmasin 15-16..
23 yasindayim.
Benim yeğenim zor atlattızaten annesinde değil babasında saçları döküldü beyaz lekeleri çıktı bu olaylardan sonra annesi ile babasının boşanacağını ögrendik çocukların nasıl tepki vereceğini tahmin etmek zor kimisi sevdiğini göstermese de içten içe üzülebiliyor
Ben cocugum 4 yasinda olmadan ayrildim.cok sukur cocugum problrm yasamadi babasindan daha olgun karsiladi yavrum..Benım pedagoglardan duydugum 4 yasından önce bosanma yasayan cocukların kolay toparlandıgı,elınden gelen yapıldıysa o evlılık bıtecek ve cocuk ıcın de boylesı cok daha ıyı...
Böyle hissetmenize cok üzüldüm.
Peki sizin durumunuz icin nasıl ilerledi bu boşanma süreci?
Yani anne babanızın size ve birbirlerine karşı tutumu nasıldı?
Baba hakkında söylenenlere cok vurgu yapmıssınız. Bu kısım benim icin kisisel bi sebepten dolayı önemli de biraz acabilir misiniz? Yani anneniz babanızın hakkında onun kusurlarıyla ilgili kötü seyler söyledi mi, etkisi nasıl oldu, siz babanızla ne sıklıkta görüstünüz?
Ne kusuru ben rica ettim anlatır mısınız diye. Ki tüm sorularıma da uzun uzun cevap vermissiniz cok sagolun.Resmi olarak bosanmalarindan pek etkilenmedim acikcasi..
Ben 14 yasindayken resmen bosandilar ama onun oncesinde asagi yukari ben 5 yasindan beri anneanne dede yaninda yasadim yani..
Ufakken gidiyordum babaannemlerede ama cok cok nadir yilda bir kez fln anca..
Ama babam hep yurtdisindaydi 2-3 senede bir anca goruyordum..
O yuzden resmen bosanana kadar ben coktan babasizliga alismistim zaten..
Anne tarafinda yetistim ben hep..
Baba tarafini anneme sorsaniz hic kotulememistir(kendi dusuncesi bu).
Dogrudur beni cekip kenara babana gitme kizim o bana soyle boyle yapti, halana gitme evladim o bilmemneler dedi demedi birebir bana..
Ama annem, babam tarafi hakkinda butun kotu konusmalarini ben odada varmiyim yokmuyum hic dikkat etmeden sohbet esnasinda olsun anneannemle konusurken olsun hep anlatti bazi seyleri..
Ve ben bunlari duyuyorum tabiki ama gun geliyor baba tarafindan beni biri almaya gelince "ay onlarda babannen deden git" diyor..
E insanda annesine sitem etmeden duramiyor tabi ama sadece icimden..
O yuzdende yorumumda ozellikle belirttim baba tarafi konusunda "off" bile demeyin cocugunuzun yaninda diye..
Ayni sekilde karsi tarafta birebir beni kenara cekip anangil soyle kotu boyle kotu demedi.
Ama onlarda aralarinda konusuyorken bazi olaylari hic odadamiyim degilmiyim dikkat etmezlerdi..
E haliyle o kucucuk beynimi birsuru seylerle doldurdu iki tarafta..
Farkindaydilar veya degildiler bilemiyorum ama psikolojik baski oldugu kesin..
Anne ve babaminda bir birine karsi tutumuda dusman gibi valla halada oyle.
Annem ne yazikki beni hep herseyin ortasinda tuttu herseyi yansitti butun tartisma konularini husumetlerini biliyorum..
Nezaman aramis ne demis ne yapmis hepp ve halada devam ediyor..
Ben biktim beni cok yordular ama buyuten bakan annem tabikide o ayri..
17 yasimdada babama rest cektim o yasimdan sonra baktilar ki babayla irtibati kestim dahada costular..
Bu sefer anneannem bile babama salak gerizekali inat demeye basladi konusu acilinca..
Benim icin onlarin en buyuk kabahati babami baba gibi degilde kendi gozunden nasil goruyorlarsa banada onu o sekilde tanitmalari..
Babam gelir yurtdisindan annem yarim agizla soyler e haliyle goruyor insan annem pek memnun degil yarim agizla "git babandir" diyor ama vucut dili oyle demiyor iste..
E bendede cocuk akli annemi goruyorum tutumu belli haliyle uca uca babaya gidemiyorsun ozlesende..
Oyy ablacim roman olur daha yazsam..
Siz oyle yapmayin kimse oyle yapmasin..
Yine soyluyorum olan cocuklara oluyor baska kimseye hiiiiic birseycik olmuyor.
Bu arada cok uzun oldu kusuruma bakmayin konu benim icin cok hassas bayada doluymusum Allahimm
Cok onemli not: Baba siddete meyilli bir adamsa orda anne tabiki babadan uzak tutmali cocugu.
Ne kusuru ben rica ettim anlatır mısınız diye. Ki tüm sorularıma da uzun uzun cevap vermissiniz cok sagolun.
Benim kendimle ilgili bi mesele degil iyi ki ama cok yakın bi akrabamla ilgili.
Ciddi bi aldatma durumu sonrası (baya 1 sene gizlice ev açma o cevreye kendini karı koca gibi tanıtma durumu olmus ne yazık ki) sonrası kavga kıyametle bosandılar ve anne tüm hıncını babayla kızın iliskisinden cıkardı. Baban sunu sunu yaptı, kendine bizden ayrı bi aile kurdu diye her seyi anlatmıs. Daha neler dedi kim bilir.
Baba kız bosanmadan sonra bi kere görüstüler onda da o ufacık cocuk her seyden haberi olan bi sekilde öyle laflar etmis ki... off gercekten üzücü durumlar. Zaten o olaydan beri de görüsmüyolar.
Kız babasını görmek istemiyo yani hicbi sekilde. Bosanma oldugunda 8 yasındaydı su anda 16 yasında.
Cok eski bi olay yani ama benim hep aklımı kurcalıyodu. Ne yazık ki baba tarafına dahil oldugum icin benimle de hic konusmadı. Sadece bi kere lütfen beni rahatsız etme seni kırmak istemiyorum ama ben onun akrabası olan herhangi biriyle konusmam hicbi sekilde yazdı. Ben de üstüne gitmedim. Ama onunla empati yapabilecek birini bulunca sormak istedim.
Cevapladıgın icin tekrar tesekkür ederim.
Sizin olaydada ayni hata var iste.. Cocuga hersey
Böyle zor zamanlar gecirmis herkes icin en iyisi olur umarım.Sizin olaydada ayni hata var iste.. Cocuga herseyi yansitmak..
Yansitti diye tek hatali anne degil tabi babasi hic kimseden olmasa bile kizindan utanmaliydi o cirkinlikleri yaparken..
Bazi insanlar evlilige musait degil ve yine ortak noktada bulusuyoruz butun cezayi cocuklar cekiyor.
Kiz daha kucuk bende resti cektigimde 17 yasindaydim kiz 8 yasinda irtibati kesmis hatta..
Ben 23 yasindayim o kadar yil sonra ilk defa 1 hafta once babamla gorustum..
Son gordugum halinden eser yok saclarina aklar dusmus yasi ilerlemis degismis..
Beni ilk gordugunde soyledigi soz "kizim ne kadar buyumussun"..
Zor cok zor bazi seyler, o kiz istedigi kadar rest ceksin "Niye be baba" diyip yastiklara aglamiyorsa bende birsey bilmiyorum...
Umarim o kiz benim yasadigim vicdan azabini yasamaz yasi olgunlasinca..
Her insan farklidir tabiki duygular dusunceler farkli..
Ama babami yaslanmis gordugum gunden itibaren hic aklimdan cikmiyor.
Gorusmek irtirata gecmek istiyor benimle kendisine istemiyorum dedim ama icim rahat degil..
Allah bana bunun hesabini sorsun istemiyorum baban kapina geldi ittin istemedin diye...
Tamamen arkami donsem izimi kaybettirsem ne evliligimi bilcek ne torun yuzu gorcek..
Beni cok dusunduruyor bunlar..
Allah sonumuzu hayir etsin ne diyim..
Herkesin hayattaki imtihani farkli umarim alnimizin akiyla cikariz..
Bi tane babamız var iste. O adam kim olursa olsun ne halt ederse etsin adı baba. Tek o , baska yok. Yerine yenisini bulamazsın, eksikligini dolduramazsın.
Sükretme inancım olsa ve bi seye sükredecek olsam bu annemle babamın böyle insanlar olması olurdu herhalde.
O kızcağız nasıldır simdi ne düsünüyodur hic bilmiyorum. Belki babasının yaptıklarını savunacagımızı düsünüyo o yüzden hic görüsmüyo bizim tarafla. Belki yumusamak istemiyo bilmiyorum. Ama anlatsın dertleselim isterdim.
Babası son bi kac yıldır özellikle görüsmek icin cok caba gösteriyo. Ulasmak icin her yolu deniyo. Sanırım burada söylediginiz yaslanmanın da cok etkisi var. Yaslandıkca cocugunun onsuz büyüdügünün farkına vardı belki. Ama kız hicbi sekilde cevap vermiyo, bi dönüs yapmıyo babasına.
İçi gidiyo mudur böyle uzak dururken bilmiyorum ama umarım gitmiyodur. O kızcagız hic hak etmiyo ki bunu. Üzülmesi gereken bunu hak eden o degil ki. Offfff off.
babasıyla olumlu ilişki geliştirmesine yardımcı olun. ve sorunlar çıktığında her şeyi boşanmaya bağmalamatın. sorun tabi ki yaşanacak.Su anicin acabalik bi durumumuz yok... kizimda dogruyu yanlisi ayirt edecek bi durumda degil..
Ben kizim kaliteli buyusun karakterli olsun istiyorum ama bu bosanma cocuklardaki etkisini merak diyorum..
Ruhsal bakimdan cok tahribat olmaz heralde dimi yaa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?