- 7 Ekim 2019
- 6.116
- 20.967
- 298
- 31
- Konu Sahibi Tatsizcilek
-
10 ay evlilik yoluna girmek için çok erken. Bence hiç babana söyleme uzun bir süre10 Ay oldu, erkek arkadaşım 25 yaşında.
Daha çok erken10 Ay oldu, erkek arkadaşım 25 yaşında.
Herkese merhabalar, biliyorum ki burada bu konuda tecrübeli ve bana yol gösterebilecek ablalarım, kız kardeşlerim mevcut. Bana yardımcı olursanız müteşekkir olurum.
Ben 22 yaşında, üniversite 4. Sınıfa geçmiş biriyim. Yaklaşık bir yıldır birliktelik yaşadığım birisi var ve niyetimiz ciddi.
Ben onun ailesiyle tanıştım. Erkek arkadaşım üniversite mezunu, askerliğini tamamladı ve şu an iyi bir işte çalışıyor. Dolayısıyla ailesi artık evlenmemiz gerektiğini düşünüyorlar. Tabii ben okulumu ve stajımı bitirdikten sonra.
Ama öncesinde bu işin adını koyalım, sen de babana bahset diyorlar.
Annem ilişkimizi biliyor ama o biraz çekingen ve panik bir yapıya sahip, bu konuda bana yardımcı olamayacağını söyledi. Hatta söylemem için erken olduğunu düşünüyor. Ama ben babamdan gizli iş yapmak istemediğimden bir an evvel konuyu açmak istiyorum. Ancak biraz çekiniyorum. Değerli yardımlarınıza ihtiyacım var, şimdiden teşekkürler.
Normalde annen söylesin diyecektim ama annen pek yanaşmıyor yazdığın kadarı ile. O zaman kendin konuşacaksın, babanın mutlu bir anını yakala ve ona usulünce anlat kötü bir tepki vermesi için bir sebep yok.Herkese merhabalar, biliyorum ki burada bu konuda tecrübeli ve bana yol gösterebilecek ablalarım, kız kardeşlerim mevcut. Bana yardımcı olursanız müteşekkir olurum.
Ben 22 yaşında, üniversite 4. Sınıfa geçmiş biriyim. Yaklaşık bir yıldır birliktelik yaşadığım birisi var ve niyetimiz ciddi.
Ben onun ailesiyle tanıştım. Erkek arkadaşım üniversite mezunu, askerliğini tamamladı ve şu an iyi bir işte çalışıyor. Dolayısıyla ailesi artık evlenmemiz gerektiğini düşünüyorlar. Tabii ben okulumu ve stajımı bitirdikten sonra.
Ama öncesinde bu işin adını koyalım, sen de babana bahset diyorlar.
Annem ilişkimizi biliyor ama o biraz çekingen ve panik bir yapıya sahip, bu konuda bana yardımcı olamayacağını söyledi. Hatta söylemem için erken olduğunu düşünüyor. Ama ben babamdan gizli iş yapmak istemediğimden bir an evvel konuyu açmak istiyorum. Ancak biraz çekiniyorum. Değerli yardımlarınıza ihtiyacım var, şimdiden teşekkürler.
Yani evet haklısınız, babama bahsederken de şimdilik aileleri tanıştırmayı düşünmediğini, sadece erkek arkadaşımın varlığından haberdar olmasını istediğimi söyleyeceğim. ki zaten babam da benim istemediğim bir şey için üstelemez diye düşünmekteyim. Cevap İçin teşekkürlerBiraz düşünelim, sevdiğinizin ailesi evliliğin 2 yıl sonra olmasını çok rahat kabullense niye şimdiden babanızla görüşmesi için sıkıştırsın ki? Belli ki bir acele ettirme durumu olacak.
Babanıza şimdilik erkek arkadaşınızla görüştüğünüzü ancak üniversite bittikten sonra adını koydurmayı düşündüğünüzü, evliliği ise staj bitmeden düşünmediğinizi söyleyin.
27 yaşa uzamasında ise hiçbir sakınca yok, evlenmek için gayet ideal bir yaş. Erkek arkadaşınız sizi bekleyecek.
Babanızın erkek arkadaşınızın varlığından haberdar olsun, böylece üzülme riski olmaz.
Merhaba, teşekkür ederim.10 ay evlilik yoluna girmek için çok erken. Bence hiç babana söyleme uzun bir süre
Bakalım, şartların gerektirdiği şekilde hareket edeceğim. Bu konuda hakikaten kafam karışık. Bir yandan yalan söylemek istemiyorum babama, bir yandan acaba söylesem tepkisi ne olur diye düşünüyorum. Bugüne dek ufak tefek yalanlar haricinde babama karşı hep dürüst oldum, şimdi bu konuda yalan söylemek biraz üzücü oluyor benim için.Daha çok erken
Önce bir okul bitsin staj bitsin sonra söylersin.
27 yas ne ki
Merhaba, evet siz de belli noktalarda haklısınız düşüncenizde.Ayrıca 27 yaşta hiçbir şey yok zaten normal insanların evlenme yaşı minimum 27 ben sevgilimin ailesiyle 10 ayda böyle samimi olmazdım yani tavsiye etmiyorum illa bir şeye karışıyorlar.
Biz eşimle tanıştığımızda 25 yaşındaydı ben 20. 8 ay tanıştık. 11 ay nişanlı kaldık. Yani yaklaşık bir buçuk 2sene olurken evlendik. 27 yaşındaydı ben 22. Şimdi ben 23 o 28. Yani eşinizin yaşı ilerlerken sizinki durmayacak ki. Hep aranızda beş yaş olacak ve beraber büyüyeceksinizYani haklısınız, belki doğru olan da o ama erkek arkadaşım şu an 25 yaşında. Okul ve stajımı bitmesini beklediğimiz takdirde onun nişanlanma yaşı 27 olacak, keşke aynı yaşta olsaydık.
Evet, bu konuda hakikaten haklısınız.25 yaşındayım, aramızda büyük bir fark yok ama inanın 22 yaşıma geri dönsem değiştirebileceğim birçok şey var. Okulunuz bitsin, çalışma hayatına atılın. Aziz Sancar'ın bir sözü var ya, dışarda nehir gibi akıp giden bir hayat varken siz o nehirdeki sabit kaya olmayın diye. 10 ay da uzun bir süre değil zaten, hem kendinizi hem erkek arkadaşınızı güzelce tanıyın, acele etmeyin, onların değil sizin ne düşündüğünüz önemli.
Doğru söylüyorsunuz evet. Bakalım, hakkımızda hayırlısı.Biz eşimle tanıştığımızda 25 yaşındaydı ben 20. 8 ay tanıştık. 11 ay nişanlı kaldık. Yani yaklaşık bir buçuk 2sene olurken evlendik. 27 yaşındaydı ben 22. Şimdi ben 23 o 28. Yani eşinizin yaşı ilerlerken sizinki durmayacak ki. Hep aranızda beş yaş olacak ve beraber büyüyeceksiniz
Normalde sakin bir insanımdır fakat biraz fazla üstüme gelindi. Ondan biraz fazla tepki vermiş olabilirim.çok fevrisiniz.
konuya gelince bence de erken tanıştırmak için. bu işler hep sıkıntı şimdiden kendinizi o sıkıntıya sokmanın manası yok. okulunuz bitsin staja başlayın öyle söyleyin babanıza.
siz zaten genç bir kadınsınız kiminle gezdiğimi bilsine gerek yok kiminle gezeceğinizi bilecek yaştasınız.
Hemen babama söyledikten sonra değil de, mezun olunca söz yapmayı planlıyorum. Babam bu tarz şeyleri normal karşılıyor, kuzenlerimde vs. Böyle oldu. Ama kendi evladına nasıl tepki verir bilemiyorum, ailenin en büyük çocuğuyum. Bu durum ilk olacak.+
Eğer babanıza söyledikten sonra söz yapmayı planlıyorsanız. Ama babanız bu tarz şeyleri normal karşılıyorsa şimdi de söyleyebilirsiniz tabii. Bende babamdan çekinirdim bu konuda ama normal karşılamıştı. Üni bitip artık evlenme düşüncesine girdiğim zaman tanışmıştı.
Şu an evlilik düşünmüyoruz, minimum iki yıl sonrası için düşünüyoruz, doğru insan olduğuna inanıyorum, elbette ki hiçbir şey mutlak değildir, koşullar değişebilir, fikirler değişebilir, ancak şimdilik durum bu yönde. Bakalım, hayırlısı olsun.Nisanlanma yaşı 27 olunca ne oluyor anlamadim?
Artik insanlar (en azindan cevremde gordugum kadariyla) 30'dan once nisan evlilik vs dusunmuyor bile. 27 gec bir yas degil aksine erken.
Hepsini geçtim daha 22 yasindasiniz ve 10 aydir birliktesiniz. 10 ay evlilik dusunmek için bence cok erken. Acele ediyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?