- Konu Sahibi BalePabucu
-
O biraz eskilerin kuralı canım ya, bizimkiler de birkaç söylemişti önceden ama bende de alışkanlık var.
Yayıla yayıla oturmadığın sürece ortada bir saygısızlık yok bence.
Bir de ortamda çok yaşlı insan varsa yine oturma da sen huylanmasınlar
Ama bunun dışında tam bir hanımefendi gibi de bacak bacak üstüne atabilirsin bence
Annem ve babam olması gerekenden daha yaşlı, oradan kaybediyorum sanırım.
Yok asla yayıla yayıla oturmam zaten ama ne kadar düzgün oturursam oturayım o bacak yerinde değilse yiyorum azarı. :)
Bizler için tabi öyle değil ancak yaşlı insanlar böyle şeyleri çok önem verebiliyorlar. Türk kültüründe evet öyle bir şey. Önem veriliyorsa dikkat etmek lazım böyle bir şey için kırmaya üzmeye değmez :)
yaşca büyük insanlar olunca bence saygısızlığa giriyor...
atmayın bacak bacak üstüne ne olcak artı puan vermiyor kimseye
yahu bir bilen varsa söylesin neden saygısızlık olarak algılanıyor acaba???
bn bu konuyu okuduğumdan beri düşünüyorum bulamıyorum....
hee bnde saygısız demesinler diye atamıyorum büyüklerin yanında ama şuan buraya yorum yazarken ayak ayak üstüne atmış durumdayım:)))
size saygısızlık mı yapıyorum acaba:))))))))))))
not: alakasız ama bacak bacak üstüne atmak kan dolaşımını yavaşlattığından bacaklarda varis ve selülit oluşumunu hızlandırırmış bilginize:)
Bende alışmışım bacak bacak üstüne atmadığım zaman dizlerimin ağrıdığını hissediyorum
Babam bişey demiyor Allah'tan
Ama yaşlı insanların yanında dikkat ediyorum
bnm de ailem önemser ve artık o derece kanıksamışım ki durumu bir büyük gelince sanki bacak bnden ayrı bi uzuvmuş gibi bırakıyor kendini aşağı:))))
hani o derece alışkın duruma.....kibir olarak mı görüyorlar acaba??? ben sana başka saçma saygısızlıkları sayayım güzel ülkemizde:
1) büyüklerin yanında sakız çiğnemek( patlatmaktan bahsetmiyorum bile)
2) kızlar kahve içmez denirdi bi zamanlar( saygısızlıkmış)
3) bir mekana anne babandan önce girmek
4) kayınvaldeyle yaşayanlar için onlardan sonra kalkmak
5) evde pijamayla gezmek(ayıp)
6) el öpmemek
7) bir büyüğünün yanında uzanmak ( hasta olsak bile doğrulmaya çalışıyoruz bu baskıdan)
8) eskiden eşinin erkek kardeşi senden küçük olsa bile abi diyeceksin yoksa saygısızlık oluyormuş:)
ayy aklıma bunlar geldii.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?