- Konu Sahibi BalePabucu
-
Sanırım büyüklerimiz, küçüklerin büyüklerin yanında fazla rahat olmasını hoş görmüyorlar. Bizim rahat davranışlarımızı saygısızlık olarak görüyorlar çünkü onlar öyle bir yetiştirilme tarzıyla büyümüş.
Bacak bacak üstüne atmak değilde buna benzer bir anım var benimde;
Köydeydik, oturma odasındayım ben, dizlerimi karnıma çekmiş oturuyorum yerde, o zamanlar sanırım 8-9 yaşlarındayım, dedem dedi ki; öyle oturma, saygısızlıktır.Neden dedim, kızlar öyle oturmaz dedi. Çok tuhafıma gitmişti. :44:
Ben bu durumu bilinçaltımda öyle bir konuma getirmişim ki, abimin bile yanında bacak bacak üstüne atmam.. düşündüm, ailem hiçbi zaman bu konuda bana "bu saygısızlıktır" demedi.. hatta bi çok konuda çook rahatımdır onlarla.. ama bacak konusunda garip bi kalıp oluşmuş.. ortama bir büyüğüm gelsin hemen indiriyorum bacağımı.. gören de çok saygılı bi kızım sanar, pehh.. böyle şeylerle saygı olmaz.. ama beden dilidir bu da, yanımızdaki insana " sizi önemsiyor sayıyorum " mesajı olabilir.. bilemedim yani.. ama dediğim gibi saygı bu tür şeylerle olmaz.. bi şekilde öğrendiğimiz bi beden dili sadece..
bence saygisizlik degil.benim annem babam 75 yasindalar , yanlarinda uzanirim, yatarim, bacak bacak ustune atarim hic birsey demezler.akrabalarimizin yaninda da bacak bacak ustune atarim.teyzem 85 yasinda herkes torunlari, cocuklari istedikleri gibi otururlar.
oglum 17 yasinda ben de ona karismam .ayyy cok saygisiz bir ailemiyiz simdi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?