Arkadaşlar,forumda hep adı geçen Doktor Ferruh Bey'in soyadı nedir acaba ? :)
Ferruh Bingül canım
Arkadaşlar bu ilizarov yöntemi kemiği kırmak dışında başka tekniklerlede mi yapılıyor. Bir sitede şöyle bir yazı var anlayamadım tek ameliyatla cihaz takılmadan vs diyor ve kemiğin içine çivi yerleştirmekten bahsediyor. Digicum iltihap kapma olayı demiştin o bu ameliyattamı oluyormuş canım
Bacaklardaki eğrilik, İlizarov dışında bir yöntemle tedavi edilemez mi?
İlizarov, bacak eğriliklerinde en son başvurulacak yöntemlerden biridir. Son yıllarda özellikle ameliyat sırasında İlizarov benzeri cihazlarla eğriliği düzeltip, kemiğin içine çivi ya da plak yerleştirerek ameliyatı tamamlıyoruz. Hasta uyanmadan cihazı çıkartıyoruz. Böylece hasta uyandığında, bacağında İlizarov cihazı olmuyor ve bacağındaki yamukluktan bir tek ameliyatla kurtuluyor. Hastanın bacağı tek ameliyatla düzelmeye uygunsa; bu yöntemi tercih ediyoruz. Ama düzelme sağlanamazsa ve bacakta kısalık da ortaya çıkıyorsa, deformite tek seferde düzeltemeyeceğimiz kadar fazlaysa; İlizarov'u uyguluyoruz.
http : // www . porttakal.com/haber-parantez-ve-egri-bacaklari-dumduz-yapmak-mumkun-118617.html
aralardaki boşlukları silerek siteden haberin tamamına bakabilirsiniz kızlar
evet bu yöntem var ama bir bacak 4 ay, sonra diğer bacak bir dört ay daha. yani çok da estetik amaçlı bir operasyon değil.
supersin ben bi doktora sordum bana erimeyecegini soyledi sadece tek sorun biraz zaman gecmesi lazimmis ama bana 4000 euro dedi((((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?