Bacak dolgusu yaptıran var mı?

sen berenden bahsediyosun galiba, demredemrenin bir sorunu yoktu yanlış mı hatırlıyorum??
bereni ben de çok merak ettim ses çıkmadı.

evet canım yanlış hatırlamışım nickini, beren den bahsediyorum, demre demre yarın ameliyata girecekmiş, inşallah güzel haberler verir bize.... beren i merak ediyorum gerçekten inşallah durumunu düzeltecek birşeyler yapıyordur, bizi de haberdar etse???

Kızlar Hasan beyin soyismini bilen varmı..hasan beyle gorusmeye gıdıcektı bugun bır arkadas acaba nasıl bır fıyat verdi..hasan beye amelyat olan varmı daha once yada istanbulda bildiginiz bacak silikonu yapan doktor isimlerini benimle paylasabılırmısınız.bıldıgım sadece 3 isim var bunlardan birine dün mail attım Oytun idil, bugun bana cevap yazmıs sagolsun doktor uzun uzun amelyatı anlatmıs bana yaptıgı amelyat resımlerınden yollamıs bıkac tane .ben sılıkonun vucuda zararı olup olmadıgını sordum hıcbır zararı olmadıgını hatta 15 yıl once yurt dısında bır bayan bacagına koydurdugu sılıkonların goruntusunden memnun olmadıgı ıcın bu doktora tekrar ameliyat olmus kadının bacagına boyuyla orantısız implant yerlestırmısler doktor boyuna uygun silikonu koymus ve bacagındakı o eski silikon sapasaglammıs hala doktorun elındeymıs gelıp muayene olursanız sıze gosterebılırım yazmıs.yani yıllar gecsede silikona hıcbırsey olmuyormus.sılıkonu 2ye boldugunuzde bıle ıcındekı sıvı asla akmıyormus jelıbon gıbı bırseymıs.ınternette bu doktorla ılgılı vıdeolar buldum sizde adını yazarsanız cıkar silikonun nasıl bısey oldugunu gosteriyo.ben cok kararsız kaldım bu doktoruda bılmıyorum ama soledıklerı mantıklı geldı arastırıyorum eger daha oncekı amelıyatları basarılı bir doktor bulursam resımlerı gorup begenırsem bu amelıyatı bu sene olmak ıstıyorum.herkes bıldıgı doktor ısımlerını burada paylasırsa aslında hepımızın arastırması ıcın cok ıyı olur.daha once bu forumda amelyat olupta memnun kalan arkadasların doktorlarının ısımlerınıde bılıyorsanız ve paylasırsanız cok sevınırım.yag enjeksıyonu benim için uygun bır amelıyat degıl cunku ben bu acıyı cekıceksem bır defa olsun bıtsın ıstıyorum omur boyu erıycekmı nolcak dıye yasarsam aklımı üşütebilirim.tekrar amelyatta olamam cok cıddı rakamlar verılıyor cunku.ha bu arada nazım durak ıle maıllesmıstım amelyat ucretı ıcın 6000 usd istemis buda cok fazla bır rakam.daha uygun fiyata amelyat yapan doktor yokmu ya

JELARSİN bende BEREN80 i merak ediyorum. Umarım iyileşmeye başlamıştır. Hasan beyin soyadı fındık. Bildiğim kadarı ile forumdan HASAN FINDIK'a ameliyat olup memnun olan PAPATYA TARLASI var. PAPATYA TARLASI ameliyat olalı bir yıldan fazla olduğunu , erime olmadığını, hiçbir sorunu olmadığını geçenlerde gelip anlatmıştı arkadaşlar. Geçmiş sayfaları okusanız mutlaka göreceksiniz...

PAPATYA TARLASI da yağ enjeksiyonu olmuştu bu arada... Aslında forumda geçen yıl (2009) da ameliyat olan epey arkadaş vardı ama LEYDİ ,PAPATYA TARLASI, JEZABEL dışında malesef geriye bir dönüş olmadı...

Birde CHARMS vardı arkadaşlar. Onunda hakkını yemeyelim. Oda son durumunu 411. sayfada yazmıştı. Bakın sizler için nasıl çalışıyorum :)) Yeni gelen arkadaşlar lütfen üşenmeyin tüm yazılanları okuyun. İnanın epey bir fikir sahibi olacaksınız... Keşke geri dönüşler daha fazla olsaydı...

dolgu yerine bunu yaptıran var mı
Çapraz ve parantez bacaklar, ilizarov yöntemiyle mükemmel bacaklara dönüşüyor. Hasta, operasyonun bitiminde uyandığında, hayalindeki bacaklarla hayatına devam ediyor

Şişli Etfal Hastanesi 1. Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği doktorlarından Doç. Dr. Metin Küçükkaya, çarpık bacakların tedavi yöntemleriyle ilgili bilgi verdi:

* Bacak çarpıklıklarını estetik amaçla mı düzeltiyorsunuz?
Hastalar genellikle bize estetik amaçlı başvuruyorlar ama tedaviyi biz ileride meydana gelebilecek ciddi problemleri engellemek amacıyla yapıyoruz. Hastalar bazen de topallama, koşamama, bacakların birbirine takılması gibi şikayetlerle gelebiliyorlar.

* Ölçütünüz ne oluyor?
Kemikler üzerinde kullandığımız belirli standart ölçümler var. Bunlar değerlendirilerek hastalık olarak kabul ettiğimiz eğrilikler düzeltilebiliyor. Bu eğrilik çok ileri düzeyde olmasa, şu anda hastanın hayatını ciddi anlamda etkilemese bile kabul edilebilir anlamda bozuklukları düzeltmek gerekiyor. Birkaç derece eğrilik bile kemikler üzerinde mekanik olarak bir eğrilik yaratıyorsa düzeltilmeli. Kişide erken yaşta kireçlenme ve diğer eklem rahatsızlıkları ortaya çıkabiliyor. Bu rahatsızlıkların tedavisi çok daha ciddi ameliyatlar gerektirdiği için deformiteyi erken dönemde düzeltmek gerekiyor.

* Neden bacaklar parantez olur?
En sık nedeni ülkemizde D vitamini yetmezliğine bağlı 'raşitizm' dediğimiz durum. Çocuklar doğduktan sonra ilk iki yaşına kadar bacakları zaten parantez şeklindedir. Dört yaşında çapraz şeklini alır, on bir yaşında erişkin şeklini alır. Bu dönemlerdeki beslenme bozukluğu, vitamin yetmezliği ve bazı metabolik ve hormonal hastalıklara bağlı olarak bacaklarda eğrilikler meydana gelebilir. Diğer bir nedeni 'blount' hastalığı. Travmalar ya da kırıklar ile çocuk felci, omurilik felçleri de bu duruma yol açabiliyor. Doğuştan büyüme kıkırdağı hastalıkları da bacak eğriliklerine neden olabiliyor.

* Çocukları sıkı sıkı kundaklamanın bacaklar üzerinde bir etkisi var mı?
Kundaklamanın genellikle bacak eğrilikleri üzerine olumlu olumsuz bir etkisi olmuyor. Ama biz kundaklamayı tercih etmiyoruz ve ailelere kesinlikle önermiyoruz. Çünkü kalça çıkığı konusunda risk oluşturabiliyor.

* Erken teşhisle daha kolay düzeltilme şansı var mı?
Sebebi saptanır ve erken tedavi edilebilirse eğrilik engellenebileceği gibi düzelebilir de. Hormonal ve metabolik hastalıklara bağlı olanlar için bu durum daha geçerli bir yöntem. İlgili ailelerin bir çoğu çocuklarında böyle bir sorun olmasa bile 'çocuğum parantez bacaklı mı olacak' korkusuyla doktora getiriyorlar. Oysa bu çocukların büyüme dönemindeki parantez bacak, iki yaşına kadar normal olarak kabul edilebilir. Ancak çocukta gerçekten tedavi edilmesi gereken bacak eğriliği varsa büyümeyle birlikte artabiliyor.

* Bacak eğrilikleri ilizarov dışında tedavi edilemez mi?
Bacak eğriliklerin de ilizarov en son baş vurulacak yöntemlerden biridir aslında. Son yıllarda özellikle ameliyat sırasında ilizarov benzeri cihazlarla eğriliği düzeltip kemiğin içine çivi ya da plak yerleştirerek ameliyatı tamamlıyoruz. Ve hasta uyanmadan cihazı çıkartıyoruz. Böylece hasta uyandığında bacağında ilizarov cihazı olmuyor ve bacağındaki yamukluktan bir tek ameliyatla kurtulmuş oluyor. Hastanın bacağı tek ameliyatla düzelmeye uygunsa bu yöntemi tercih ediyoruz. Ama düzelme sağlanmazsa, bacakta kısalık da ortaya çıkıyorsa; ilizarov uyguluyoruz.

* İlizarov'u kimler için tercih ediyorsunuz?
İlizarovu bacak yamukluklarında son çare olarak uyguluyoruz. Deformite tek bir seferde düzeltemeyeceğimiz kadar çok fazlaysa kullanıyoruz. İlizarov yöntemini dört yaşından sonra her yaşta uygulayabiliyoruz.

inşallah ya, çıksın bakalım neler anlatacak. bence beren durumu düzeltecek birşeyler yapmaya çalıştığı için buraya yazamıyor.

jelarsin sana özel mesaj yazdım ama ya alamıyor ya almak istemiyor diye uyarı geldi gönderemedim. benim 50 mesaj dolmadan özel mesaj alabiliyordum senin ayarlarda bişe var heralde.

kaçakkız, oytun idil bana mailinde 5500 tl dedi silikonlu amelyat için..bari 4000 tl falan olsa hadı tamam kredi cekelim yaptıralım diycemde fıyatlar neden bukadar ucuk ben anlamıyorum ya..canım bu ilizarov nasıl birşey ya bacagına bişeymi takıyorlar ameliyatta, bu yöntemi aramızda henüz yaptıran yok sanırım,doktora mail atıp bilgi almak lazım aslında fiyatıda sormak lazım ama bu muayene edilmeden olcak bişey degil basvurcak en son yontem demiş doktor..bizdeki kemiktenmi acaba benim bacaklarımda dıstan baya yamukta bu forumda bir arkadaş doktora muayene oldum kemiklerin yamuk değil dedi demişti ki onunda dıstan baya sorunluymus.vala en kalıcı en iyi yöntem hangisi hala ben karar verebilmiş değilim..

Dior cok tesekkurederim canım verdiğin bilgiler için.Papatya tarlası resim koymusmuydu acaba isminden eski mesajlarına bir bakıyım..buarada forumda bir tek Jezabelmi silikonlu amelyatı oldu,baska olan arkadaslar yok sanırım ama dıkkatımı ceken su var yag enjeksıyonu memnun olan arkadaslarda var bırkac kısı ama erıyenlerde var sanırım degılmı..eriyorsa neden herkes bu yontemı hala tercıh edıyor yani arkadaslar silikonu kımsenın bu forumda tercıh etmeme nedenı nedır..3 doktorla konustum 3ude zararı yok dedı ısrarla ve bıkac estetık uzmanına daha maıl attım bugun bakalım onlar nedıycekler.cook kararsız kaldım bu dertten kurtulmak ıstıyorum.hasan fındıkla bır gorusyım acaba o silikon yapıyormu..

Pariss merhaba
ben de çok karasız kaldım .bugün ortopedi doktorlarına da mail attım ;ama ayrıntılı muayene olmak gerekir dediler. İlizarov yöntem için bilgi almak istedim , oytun idil in göndedriği bacak fotolarını bana dagönderir misin?
dilara_mutlu_mutlu kuyruklu a mynet.com
senin fotoların varsa ,onları da göndermen mümkün mü?foruma koymuş muydun??
teşekkür ederim.

Dilaracım ben resim koymamıstım ama bende cekıp koyarım.benımde dısa cıkık baya bacaklarım ve dızlerım bırlesmıyor resmen anca zorlarsam duz durdugumda oyle bırlesıyor.ben sana,benim gonderdıgım maıle doktorun yazdıgı cevabı dırekt gonderıyım hem yazdıklarınıda okursun..harıl harıl arıyorum vala istanbulda bu işi yapan başka kımler var diye hasan fındıka sordum silikonu yapıyormu ve nekadar dıye bakalım ne dıycek.hayırlısıyla hepımız kurtulalım su dertten amacım minicik minicik seyler gıymekte degıl ama dar paca kot tayt bıle gıyemıyorum ki güzel elbiselerde gordukce içim gidiyor kafamçokkarıştı arastırmaya devam adıyorum bilgi edindikce sızlerle paylasırım kızlar opuyorumnanaktan

Bencede çok sorunlu değil Eylül, benimkiler daha eğriydi sanırım :) İlazarov'u bende araştırıyorum ama o aletler bacağınızdayken rahat yürüyemiyorsunuz. Resimlerde hep koltuk değnekli yaptıranlar. Birde o çivileri kemiklerinize sokuyorlar. Bacağın bir tarafından giriyor, diğer tarafından çıkıyor. Buda kemiği zayıflatıp mevcut sağlamlığını bozup daha kırılgan bir hale getirirmi bilemiyorum. Benim endişelerim bunlar. Birde maliyeti ne kadar acaba, yağ enjeksiyonundan ya da silikondan daha pahalıdır gibi geliyor. Ama bir tafartandan da kemiği düzeltmek daha mantıklı geliyor yaşlanınca daha eğri bir hal almasından korkuyorum kızlar...

eylül senin bacakların pek sorunlu gözükmüyor ilizarov yöntemini hiç düşünmeyin bile hem zor hem iyleşme süreci çok uzun güzel bacaklarımız olacak diye saglıgınızdanda olmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…