Bacı olmak isteyen arkadaş

Nenickibe

Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2022
228
94
23
33
Selam kizlar, nasılsınız iyiysiniz inşallah. Şimdiii. Benim bir konum var, öyle büyük bir problem değil, sorun olma yolunda ilerliyor. Canımı sıkıyor biraz, rahatsız etmeye başlıyor. Bir dostumla bunu konuştum, birde burdaki arkadaşlara sorayim, bi görüşlerini alayim dedim.
Anlamaniz icin birazcik detay verecegim: ben sosyal, yakin dost çevresi yoğun olan, ikide tatli kiz kardesi olan ve onlarla da cok iyi anlasan (cok şükür) biriyim.
Yakinlarima tasinan bir arkadas var eskiden tanidigim, benden sonra evlenip ayni sehire tasindi fakat cok yakin oturmuyoruz (buna da cok şükür sjsjsj). Bu arkadas sanirim beni kankasi olarak görmeye basladi, ortada hıc bir sebep olmadığı halde. Ona karsi mesafeli degilim ama can ciger kuzu sarmasi da degilim. Hep o yazar, hep o buluşmak ister çünkü benim çevrem bana yetiyor, kiz aklima gelmiyor cogu kez, yanlis anlasilmasin. Herneyse ilk evlendigim zaman illaha eşler tanissin diye diretti durdu, orda hafif bir koptum zaten, cogu kez reddettim farkli sebeplerden ötürü. Gel zaman git zaman misafir ettik ve yakin zamanda da biz onlara gittik. Adet yerini bulsun hesabiydi benimkisi çünki o israrindan sonra biraz mesafe koymuştum, arkadas yine yazıyordu ama. Herneyse bana geldiğinde başladı "seni bacim olarak görüyorum" demeye ve onlara gittiğimizde de tekrarladi aynisini. Allah razi olsun dedim, estağfurullah dedim. Mesele şu ki, bende olan bacilar ve bacilarim dediğim arkadaşlar bana yetiyor. Yeni baciya ihtiyacim yok ama bu arkadas bana baci olma derdinde. Halbuki ben ona hic "benim bacim ol" mesaji vermedim. Yeni bir mesaj atmis iste ayni sehirde olduğumuza sevindigini, yürüyüşe ciktigimda onada haber etmemi (yürüyüş yerleri olan bir muhitte oturuyorum) söylemiş atmış. Ben cidden sıkılmaya başladım bu konudan. Ya arkadas olalım ama baciliga hic gerek yok. Bacılık kontenjanım dolu benim. Ikimizde 30u geçkin insanlarız, işinde gücündeyiz. Ben kırıp dökmeden bu arkadaşa bunu nasil anlatayim, var mi bi fikri olan?

Sizin şehrinizde yanlız mı bu arkadaş? Ailesi eşi dostu uzakta mı? Sizi kendine yakın görüp size sarmış olabilir.
Çok rahatsız edici şekilde değilse ve konforunuza ve özelinize tahdit etmiyorsa zararı yok bence

Selam kizlar, nasılsınız iyiysiniz inşallah. Şimdiii. Benim bir konum var, öyle büyük bir problem değil, sorun olma yolunda ilerliyor. Canımı sıkıyor biraz, rahatsız etmeye başlıyor. Bir dostumla bunu konuştum, birde burdaki arkadaşlara sorayim, bi görüşlerini alayim dedim.
Anlamaniz icin birazcik detay verecegim: ben sosyal, yakin dost çevresi yoğun olan, ikide tatli kiz kardesi olan ve onlarla da cok iyi anlasan (cok şükür) biriyim.
Yakinlarima tasinan bir arkadas var eskiden tanidigim, benden sonra evlenip ayni sehire tasindi fakat cok yakin oturmuyoruz (buna da cok şükür sjsjsj). Bu arkadas sanirim beni kankasi olarak görmeye basladi, ortada hıc bir sebep olmadığı halde. Ona karsi mesafeli degilim ama can ciger kuzu sarmasi da degilim. Hep o yazar, hep o buluşmak ister çünkü benim çevrem bana yetiyor, kiz aklima gelmiyor cogu kez, yanlis anlasilmasin. Herneyse ilk evlendigim zaman illaha eşler tanissin diye diretti durdu, orda hafif bir koptum zaten, cogu kez reddettim farkli sebeplerden ötürü. Gel zaman git zaman misafir ettik ve yakin zamanda da biz onlara gittik. Adet yerini bulsun hesabiydi benimkisi çünki o israrindan sonra biraz mesafe koymuştum, arkadas yine yazıyordu ama. Herneyse bana geldiğinde başladı "seni bacim olarak görüyorum" demeye ve onlara gittiğimizde de tekrarladi aynisini. Allah razi olsun dedim, estağfurullah dedim. Mesele şu ki, bende olan bacilar ve bacilarim dediğim arkadaşlar bana yetiyor. Yeni baciya ihtiyacim yok ama bu arkadas bana baci olma derdinde. Halbuki ben ona hic "benim bacim ol" mesaji vermedim. Yeni bir mesaj atmis iste ayni sehirde olduğumuza sevindigini, yürüyüşe ciktigimda onada haber etmemi (yürüyüş yerleri olan bir muhitte oturuyorum) söylemiş atmış. Ben cidden sıkılmaya başladım bu konudan. Ya arkadas olalım ama baciliga hic gerek yok. Bacılık kontenjanım dolu benim. Ikimizde 30u geçkin insanlarız, işinde gücündeyiz. Ben kırıp dökmeden bu arkadaşa bunu nasil anlatayim, var mi bi fikri olan?

Bu kişi dahil kimseyle BACI olmayın. Kendi kardeşleriniz yetmiyor mu? Bacı olup bütün sırrınızı paylaşıyorsunuz sonra kötü olunca bütün sırlar ortada. Çok rahatsız edici durum

Sizin şehrinizde yanlız mı bu arkadaş? Ailesi eşi dostu uzakta mı? Sizi kendine yakın görüp size sarmış olabilir.
Çok rahatsız edici şekilde değilse ve konforunuza ve özelinize tahdit etmiyorsa zararı yok bence
Ailesi benim ailemden daha yakinda. Ikimizde ailelerimizden farkli şehirlerdeyiz. Ailesiyle bol bol görüşüyor benim bildigim, baska kiz arkadaslari var, is arkadaslari var. Bana niye bu kadar sardı anlamış değilim.

Ailesi benim ailemden daha yakinda. Ikimizde ailelerimizden farkli şehirlerdeyiz. Ailesiyle bol bol görüşüyor benim bildigim, baska kiz arkadaslari var, is arkadaslari var. Bana niye bu kadar sardı anlamış değilim.
O zaman bilemiyorum belki enerjinizi sevdi 😬

Bu kişi dahil kimseyle BACI olmayın. Kendi kardeşleriniz yetmiyor mu? Bacı olup bütün sırrınızı paylaşıyorsunuz sonra kötü olunca bütün sırlar ortada. Çok rahatsız edici durum
O arkadas bana kayin ailesiyle olan dertlerini anlattı, sanırım o yüzden bana kendini yakın hissediyor olabilir. Derdini anlatana da sus anlatma diyemem. Ben ona özelimi hic anlatmadim, genel olarak kimseyle paylaşmam, annem ablam haric, o da tek tük. Bu arkadasla havadan sudan işten güçten konuşuruz o kadar.

Bu tür insanlara laf anlatmak pek mümkün değil. Olabildiğince mesafeli durun mesajlarına cevap vermeyin ararsa açmayın. Gerekirse bu durumdan rahatsız olduğunuzu açıkça söyleyin.

Benimle çok yakın dostluk kurmak istiyor ama ben istemiyorum deseydiniz biz de bacı komasina girmemiş olurduk.

Bacı olmak nedir ? ben hayatımda kimseye bacı demedim. Çok ilginç bir anlatımınız var .

Kız sizin peşinizde koşuyor ama siz kendi arkadaşlığınızı ona layik bulmuyor
izlenimi vermişsiniz. Yalnizliktan size sarmıştır. Çevre edinince aramaları azalır

Diğer yandan...Eğer istemiyorsanız bunu belli edebilirsiniz. Sınır çizmek zor bir iş değildir ve beden dili bile yeterli olur sınır çizmeye.

ay yapış yapış insanları hiç sevmem, iki günde kanka bacı moduna girenlerede güvenmem. Siz bence sakın hiç birşeyinizi anlatmayın bu kadına.

Böyle bazı insanlar var gerçekten.. alakasız ama; bir komşu teyze var annemlerin binada, ben onu yılda bir bile görmüyorum, tanımıyorum yani, hiç muhabbetim olmadı, sadece yılda yada 2 yılda bir görünce bina girişinde selam verip hal hatır sormalık, teyze abarttı biraz, son görmelerimde beni şapır şupur sulu sulu 10 kere öpüyor bana özel hayatımla ilgili sorular soruyordu.. Bende 'neoluyoğğrr yaağğv' modunda anlamlandıramadım. Annemden numaramı istemiş, dedim ki verme, eğer verirsende engellerim ayıp olur sen düşün dedim.
Bi kerede İstanbuldan bizim şehre otobüs yolculuğunda yanımda oturan kız sürekli benle konuşmaya çalışmıştı, başta karşılık verdim ama ilerleyen saatlerde uyuklamıştım, kızda beni defalarca uyandırıp 'ay sende çok uykucu çıktın' falan demişti, yapış yapış biriydi. Sinirlerim alt üst...
Bazı insanlar hızlı samimiyet konusunda bir garip obsesif oluyor. Rahatsızlığınızı tamamen anladım. Bence ' müsait değilim' yada 'vaktim yok' diyerek geçiştirin. Olgun ve sağlam psikolojide bir insan olmadığını düşündüğüm için diyorum; Tepki verebilir, yada ağır duygusal konuşma yapabilir. Gözardı edin geçin, o kim ki

Açıkça söyleyin kadıncağız yalnizliktan arkadaşlık kurmak istemiş. Ama sizde küçük dağları ben yarattım havası masallah.

Konunuzda haklısınız, kimseyle arkadaşta olmak zorunda değilsiniz, dostta, bacı da. Ama belli ki o sizden olumu bir enerji almış. Onu dinlemeniz belki de tavsiyeler verdiyseniz bunlar hoşuna gitmiş sizi kendisine çok yakın hissetmiş. Ben o kişi adına üzüldüm nedense. Kendisi sizi çok sevip, kardeşi gibi görürken aslında karşısındaki kişi onu bu şekilde anlatıyor, istemiyor.
Yazım şekliniz kırıcı ve itici olmuş bence de. Bilmiyorum okurken ya da ben çok içselleştirdim karşı tarafı, onun adına bu şekilde hissettim.
Telefonlarını bir süre açmayın, mesajlara geç cevap verin. Sebebini sorarsa da bu aralar çok yoğun olduğunuzu ve yorgun olduğunuz, kafanız dolu olduğu için kafa dinlemek istediğinizi söyleyin.

Back
X