Bahar'ın Karatay Günlüğü

Dün de gayet iyi geçti, tam Karatay'a uygundu bütün yediklerim . Bugün anneme gidiyorum, pazar akşamına kadar yokum. Bu sefer geçen hafta yaptığım hatayı yapmayacağım. Dün kavrulmamış badem aldım, 250 gr. Çantama attım onu. Dışarılarda gezerken, yanına büyük ayran alıp bir avuç badem yemeyi düşünüyorum. Böylece Karatay dışına çıkmamış olurum.

10 gündür tartılmıyorum. Tatilde fazla kaçırınca, her zamanki gibi tartıdan kaçmaya başladım, bu kaçmaların nasıl pahaya patladığını da biliyorum üstelik . O yüzden, pazartesi sabahı ne olursa olsun, bu obur ablanız tartılacak.
Sizler de tartılın pazartesi canlarım, böyle böyle kilo gelişimimizi takip edelim. Ne dersiniz pofu ve B bisb ?

kızlar ben işyerinde acıktıkça leblebi yiyorum, kilo vermeme engel olur mu

Diyetisyenler ara öğün olarak leblebi veriyor. Ancak Karatay'da leblebi kesinlikle yasak, nişastadan dolayı, tıpkı nohut gibi. Kuruyemiş olarak çiğ, kavrulmamış fındık, badem, ceviz, yer fıstığı filan öneriyor.

Kaç öğün yapıyorsun canım sen? Karatay ara öğün önermiyor. İdeali 2 öğün biliyorsun. 2 öğün yapamayanlar için, arada 5'er saat bırakıp 3 öğün yapın diyor. Bana sorarsan, iş yerinde çekmecene kavrulmamış kuruyemiş koy, badem-fındık. Öğle yemeğinin arkasından onları ye, eğer işyeri yemekleri doyurmuyorsa. Arada atıştırmayalım ki leptin çalışsın. Leptin çalışsın ki yağlarımızı yakıp incelelim .

Evet, söz verdiğim gibi bu sabah tartıldım. 56,7 kiloyum . Tam 900 gram vermişim sevgili Karataycığımla. Hatta 1 kilo bile diyebilirim. Çünkü tartı aslında 56,6'yı gösterdi, son anda 56,7'ye döndü .

Hafta sonu hiç kaçamak yapmadım. Dediğim gibi, çantamda çiğ badem vardı, dışarıdayken öğle öğünlerimi onları yiyerek ve ayran içerek geçiştirdim. Kaçamaksız 5 gün bitti. Çok mutluyum. Hiç kaçamaksız 5 haftaları, 5 ayları, 5 yılları görmek de kısmet olur umarım.

Günlüğümün ilk mesajına bir tablo ekledim. Tartıldıkça ve kilom eksildikçe o tabloyu güncelleyeceğim.

Yarım saat sonra tempolu yürüyüşümü yapmaya başlarım. Kahvaltım bittikten 2,5 saat sonra yapıyorum yürüyüşümü. Çok tok değilken daha iyi geliyor hareket etmek.

çok teşşekkürler canım. yemicem leblebi. kesinlikle haklısın. ben ara vermeden hemen yemeğin üstüne biraz fındık ya da ceviz yemeliyim. öğle yemeklerinde hep pirinç pilavı oluyor ve ben yemiyorum şişkinlik yapıyor ve çok zararlı diye. üç çeşit olunca zaten bir de tatlı varsa kalıyor bana bir avuç yemek doyurmuyor hiç.

Bugünkü menümü belirledim ve dışına çıkmayı da düşünmüyorum.

02.06.2015

Kahvaltı
Ceviz
Peynir
Zeytin
Yumurta

Öğle
Köfte
Salata
Yoğurt
Badem

Akşam
Semizotu
Yoğurt

Su
3 litreye tamamlayacağım

Spor
(Birazdan yapacağım) 45 Dakika tempolu yürüyüş.

Bu sabah çok halsiz uyandım. Kahvaltımı yaptıktan sonra da halsizliğim devam etti, uzandım. Geçmedi bir türlü, zorla kolumu bacağımı kaldırıp, sağı solu toplamaya başladım, baktım hareket ettikçe dinçleşiyorum yürüyüş yapmaya karar verdim. 45 dakika tempolu yürüyüşümü yaptım, duşumu aldım, şimdi daha iyiyim.

Bu da kulağıma küpe olsun, halsizliğin ilacı yatmak değil hareket etmekmiş .

Öğlen yeşil mercimek- salata-yoğurt yedim, akşam da taze fasulye ve yoğurt. Dana pöç diye bir şey varmış, ilk defa duydum. Çok lezzetli ve faydalı olduğunu söylüyorlar. Yarın dışarı çıktığımda, bulursam almayı düşünüyorum.

Bugün biraz acıktım, ne enteresan bir gün oldu. Sabahtan halsizlik, şimdi de açlık. Neyse, bu da geçer. Aslında kocama sinir oldum, sanırım midem ondan kazınıyor, her zamanki gibi duygusal açlık, ama yemeyeceğim elbette. Gıcık, bir de karşımda koltukta uyukluyor, ben de gırtlağını sıkmak istiyorum .

Hepsi aynı şeyi yapıyor galiba Ama benim eşim o kadar uyarmama rağmen bir de Magnum almış.... Cremé Brule olandan hem de.....
Ona sorsanız kilo vermeme pek de gerek yok. Birlikte yiyelim içelim istiyor. Yok yok yok, bitti artık. Onun da yememesi için ufaktan, urkutmeden uyarıyorum. Bakalım

Hepsi aynı işte, derler ya "Herkesin karısı kendine güzel", gerçekten de öyle. Benim eşim de zayıflamamı istemiyor, ne güzel bizi her halimizle seven eşlerimiz var .

Ben, onu da karatay kahvaltısına alıştırdım, kilo problemi olmamasına rağmen. Hem de ekmeksiz yapıyor ve çok hoşuna gitmiş, "Bu kahvaltıyı yapınca, öğle yemeğine kadar hiç acıkmıyorum" diyor. Farkı da anlamış hemen, benden aşağı kalmayacak ya .

Dün akşamki açlığıma rağmen kaçamak yapmadım ve çok mutluyum , ve bu sabah dipçik gibiyim; ne halsizlik ne açlık var, harika hissediyorum .

45 dakika tempolu yürüyüşüm bitti. Yaklaşık 40 dakika sonra da öğle yemeğimi yiyeceğim; kendi hazırladığım konserve domatesimle yaptığım, menemen.

Hafta sonu yine yokum, yine gezmeler, yine gezmeler . Tabii ki kaçamak yapmayacağım. Çantam kuruyemiş dolu, yanına da ayran alırım.

Pazartesi tartılacağım. Aynaya baktığımda gördüklerim hafif hafif gülümsetmeye başladı. Tartıda gördüklerim yüzümde nasıl bir ifade oluşturacak bakalım? olmayayım da ne olursa olsun, ama en çok olsun istiyorum.

Tartıldım, pek mutlu olmadım. 500 gram vermişim sadece. 56,2 kiloyum. İnsan 1 hafta tartılmayınca, daha fazla kilo vermeyi umuyormuş, en azından 55,9 filan görseydim keşke. İ

lk haftalardan bu kadar az kilo giderse, diğer haftalar ne olur, hiç bilmiyorum. Zaten bir süre sonra duraklamaya da giriliyormuş, hem de 1 ay filan sürüyormuş bu duraklama. Ağustosa kadar bu kilo işini bitirmeyi düşünüyordum, görünene bakılırsa olmayacak .

Neyse, karataylı-hiç kaçamaksız 12. günüm bitti. Devam edeceğim elbette, ama motivasyonum feci düştü .

İyiyim canım, sen nasılsın? Nasıl geçti sınavların?

iyiyim ablacım pinekliyorum bu ara :)
sınavlarımı verdim şükür :) sıkıntısız yani :)

oo olsun olsun -500 de bişeydir :) bende bazen -300 oluyordu bezaen -800 :) tabi benim günlük bu

Kalıcı olarak veriyorsun bu kiloları Baharcım, unutma. Daha önce hızlı hızlı verdiğimiz kilolar, aynen o hızda gelip yapışmışlardı bize. Bu defa farklı Hem duraklamaya girerim fln diye düşünme, herkeste aynı şey olmaz bence. ben 1 kilo vermişim ama düşün yani benim kilom 80lerin üzerinde. Senin kilon zaten çok abartı bir kilo değil

Bende size eslik edicem eğer kabul ederseniz. Boyumuz aynı ve ben 24 yaşındayım. 3 ayda aldgm 6 kiloyu vericem şuan 54 55 im. Karataya 23 mayısta başladım ama doğru düzgün vermedim. 2 öğün yapiyorm daha dikkat ediyorm bugünden itibaren:) motivasyonumuz artsn destek olalm brbirimize:)) eğer çok açlık cekniyorsaniz iki öğün yapabilirsiniz. Kilo vermek isteyenler genelde 2 öğün yapıp verdikten snra korurken 3 öğün yiyorlar:)

Ben geldim .
3 haftadır kilo bildirmemişim. Bu sabahki kilomu yazayım 55,900. 3 haftada 300 gram vermişim, haftada 100 gram yani. Neyse kilo almadım en azından diyerek, biraz iyimser olmak istiyorum bu sabah .

iyi haberlerim de var. Tahlillerimi yaptırdım, insülin direncimin olmasından endişeleniyordum, zaman zaman yaşadığım oburluklar korkutuyordu. Takip ettiğim karataycılardan , 1 yıldır hiç kaçamak yapmayıp insülin direnci hala 7 olan vardı. Karatay insülin direncinin 5'in altında olmasını istiyor. Onlarınki 7 ise, benim 10 çıkar diyordum açıkçası. sonuçları alır almaz ilk ona baktım ve 1,7 olduğunu gördüm . Referans değerin alt sınırı 2,6. Benimki onun bile altında. Doktor, düşüğüyle ilgilenmediklerini, hiçbir sorun olmadığını söyledi.

Yani benim oburluğum tamamen pis boğazlığımdan kaynaklıymış. B12 vitaminim 650 çıktı, üst sınır 663. Ona da çok sevindim. Hiçbir takviye kullanmadığım halde oldukça iyi bence. Gelelim demir ve D vitaminine. Bunlar sıkıntılı işte. Referans değerlerine göre sonuçlar iyi, doktor sorun olmadığını söyledi; ama Canan Karatay'ın istediği değerlerden epey uzak . Şimdilik takviye almayı düşünmüyorum. D vitamini için, nasılsa yaz mevsimindeyiz bol bol güneşleneceğim. Demir için de, zaten farkında olduğum birkaç hatam var, onlardan vazgeçeceğim. İlki yemeklerden hemen sonra çay içiyordum, bunu bıraktım. Yemeklerden en az 1 saat sonra içiyorum çayımı, cumartesiden beri. İkincisi de yemeklerin yanında tükettiğim yoğurt. Bundan sonra bol demir içeren gıdaların yanında yoğurt yemeyeceğim. Öğle öğünlerimdeki yoğurdu kaldırdım, en çok demir içeren yiyecekleri bu öğünde tüketiyorum çünkü. Yoğurdu sadece akşam öğünümde yiyeceğim.

Bir süre böyle devam edip tekrar tahlil yaptıracağım. Demir ve D vitaminim istediğim seviyeye gelmezse, takviyeye başlayacağım.

İşte böyle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…