Bahar'ın Karatay Günlüğü

Günaydın, annemdeyim, bayram öncesi hazırlıklarına yardım ediyorum büyük sultanın. Karataylı beslenmem iyi gidiyor. Ufak bir sorunum var, burada baskül yok ve pazartesi günü tartılamayacağım. Bayramdan sonraki pazartesi tartılırım artık.

Görüntü olarak farkı iyiden iyiye hissetmeye başladım, bu da motivasyonumu artırıyor tabii. Bu fark tartıya da yansımıştır nasılsa deyip, tartılmamayı çok önemsemiyorum. Eskiden olsa, sabah gözümü açar açmaz basküle koşardım. Olası fazla çıkmalar ya da sabit çıkmalar moralimi nasıl da bozardı. Artık görüntüye odaklanıyorum daha çok. Tabii bu tartıyı unutacağım anlamına gelmiyor, istesem de unutamam sanırım:)

Kucuk bir tqvsiyede bulunmak istyrm col aciktginizda beyin aclik sinyali veriyor ve vucut tag depoluor onun icin 1 bardak ayran icin ki yag depolanmasin leptni durdrmaz ama yavaslatr ayran ynede yag depolamktan iyidir

Verilecek kilolar azalimca daha yavas kilo verilir moralinizi bozmayin amesela 90 kiloluk biri sizden daha az dikkat eder ama 2 kilo verir siz daha iyi diuet yaparsiniz 1 kilo verirsiniz arz talep meselesi

Benim de şu tartiya koşa koşa gitmelerim bir dursaBugün tartilip aynı rakamları görünce nevrim döndü 100 gram oynamaz mi arkadaş....

Verilecek kilolar azalimca daha yavas kilo verilir moralinizi bozmayin amesela 90 kiloluk biri sizden daha az dikkat eder ama 2 kilo verir siz daha iyi diuet yaparsiniz 1 kilo verirsiniz arz talep meselesi

Evet, öyle oluyor, teşekkür ederim cevabınız için .

Benim de şu tartiya koşa koşa gitmelerim bir dursaBugün tartilip aynı rakamları görünce nevrim döndü 100 gram oynamaz mi arkadaş....

Boşuna üzülmüşsün. Günlüğüne baktım, bunu yazdıktan sonra 500 gram verdiğini gördüm, tebrikler .

Günaydın, herkesin geçmiş bayramı kutlu olsun .

Dün geldim ve çok yorgunum. Önce bu sabahki kilomu yazayım, sabah ilk işim tartılmak oldu. 54,100 kiloyum. En son tartı sonucuna göre 1,100 kilo vermişim . 2 haftalık sonuç bu tabii.

Hem annemin bayram hazırlıkları, hem sülalenin gez gez bitmemesi beni çok yordu. Ayrıca bayramda yapılan "ye, ye" ısrarlarından da gına geldi. Bütün sülaleden nefret ettim. Bu işte bir terslik var gerçi. İnsanlar birlik ve beraberliğe ihtiyaç duydukları için, akrabalık bağları gelişsin diye bayram ziyareti yaparlar, bende ters tepti. Uzunca bir süre hiçbirisini görmek istemiyorum .

Herkes beslenme gurusu olmuş; bir ukalalıklar, bir bilmişlik taslamalar. Neyse altında kalmadım hiçbirisinin, verdim cevaplarını, yediklerini midelerine oturttum benim yemediklerimle beraber . "Ay senin iyiliğini düşünüyoruz" diyorlar bir de, sanki çocuğum ben. Gelmişim 40 yaşıma, benim için neyin iyi olduğunu benden iyi bilecekler . "Elindeki zehirle mi benim iyiliğimi düşünüyorsun?" dedim ben de. "Zehir mi?" dedi ve bakakaldı . Çok şükür, kimseyle kavga etmeden ve kaçamak yapmadan bitirdim bayram ziyaretlerini .

31 Temmuz'da tatile çıkıyorum. Asıl er meydanı orada, her şey dahil sistem, bakalım bahar neler yapar? Kaçamak yapmayı düşünmüyorum, eşim için iyi olacak bu tatil. Onu sürekli yedirir içiririm, ben de bol bol yüzerim .

Bir raporumun daha sonuna geldim, esen kalın .

Vallahi bravo. Ben göze alamadım, millete laf anlatmaya hiç takatim yoktu. Her şey den tattim, bazen de çaktırmadan eşim yedi tabagimdakileri
Her akşam yürüyüşe çıkıyorum, en azından kilo almamak için.
İnsanların bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaları var ya, ben de deli oluyorum. Ve bu insanlara ne söylesen anlatamıyorsun Bu ifade de rahmetli Uğur Mumcu ya aittir, belirtmeden geçmeyeyim.

Tesek
Evet, öyle oluyor, teşekkür ederim cevabınız için .

Boşuna üzülmüşsün. Günlüğüne baktım, bunu yazdıktan sonra 500 gram verdiğini gördüm, tebrikler .
Teşekkürler. Gereksiz beklentiler yüzünden insan kendini kapana kisilmis hissettiriyor. Dün akşam yine Karatay'ı dinledim. Dedi ki, şimdi herkes bir telaşta, düğün, mezuniyet, denize gitme. Hâlbuki 6 ay önce baslasalardi bu beslenmeye, şimdi rahat ederlerdi. İçim öyle bir rahatladı ki. Varsın ayda toplam 3 kilo gitsin, hatta 2 kilo gitsin. 6 ay sonra en az 12 kg vermiş oluyorum.

Aynen öyle Ladyciğim, bunlara laf anlatılmıyor. Sadece sabit fikirli olsalar neyse, bir de hiç bilmedikleri konularda nasıl da ahkam kesiyorlar. Ah Uğur Mumcu ne değerli bir insandı, kıymeti bilinmedi, tıpkı Aziz Nesin gibi .

Evet ya, kendimizi boşu boşuna yiyip bitiriyoruz. Ben de ağustosa kadar, tatile çıkmadan önce bitirmeyi düşünüyordum kilo verme işini. Bitmedi, olsun bitmesin, hiç takmıyorum. Sonuçta böyle sağlıklı beslendiğim için çok mutluyum, o yetiyor. En azından başladığımız noktada değiliz, ama kısa ama uzun geride bıraktığımız bir yol var .

Günaydın, bu haftaki kilom 53,700.
400 gram vermişim. Yeni bir bikini aldım, kabinde gözlerime inanamadım, kendimi çok beğendim vallahi, ne yalan söyleyeyim . Hani diyorlar ya "Mağazalardaki aynalar daha ince gösteriyor" diye. Yolda bu geldi aklıma canım sıkıldı, eve zor attım kendimi. Bir de evde giyip denedim , görüntü aynı .

Karatay gerçekten de tartıya yansıttığından daha fazlasını görüntüde başarıyor. Hatta acaba daha fazla kilo vermesem mi diye düşünmeye bile başladım. Karatay yapıp da, tartıda sonuç alamadığını düşünenler, üzülüp vazgeçmesinler. Aynaya bakın bol bol, asıl doğruyu o söylüyor bence. Daha önce olmayan kıyafetleriniz, mezurayla aldığınız ölçüleriniz de beslenmede doğru yolda olduğunuzu gösterecektir. Tartı tek ölçme yöntemi değil, başarımızı sadece bunun sonucuna göre değerlendirmeyelim lütfen.

Cuma günü tatile gidiyorum, bakalım kaç kilo ile döneceğim.

abllaccıım harikasıınn yaaa valla tbrk ederim..
bende tekrar başladım bugün 3. günüm 2 kilo gitti bile :) ayyy ne güzell süper kilo veriyorsun

Ah, ah ben geldim. Kendi yazdığım en son mesajımı okudum da nasıl da neşeliymişim, şimdi hiç öyle değilim maalesef .

Şu 1 ayda her şeyi batırdım, ne Karatay kaldı ne de verdiğim kilolar. Tartılmadım ama, sanırım verdiğim kiloların hepsini fazlasıyla geri aldım. Çünkü kıyafetlerim anormal daracık oluyor ve göbeğim en önden koşturuyor .

Tatilin ilk günleri iyi geçmişti, hiç abartmadan güzel güzel yemiştim. Sonra eşim ısrar ede ede aklımı çeldi, "hadi burada yiyeyim, dönünce Karatay yaparım" dedim, demez olaydım. Tatil uzadı da uzadı, başka yerlere de geçtik ve ben folloş olmuş midemle, bir türlü yeniden sağlıklı beslenme düzenimi oturtamadım. O çok beğenerek aldığım bikininin, tatilin son günlerinde tanga haline gelmesine ramak kalmıştı artık, koca totomda küçücük kaldı .

Tüm bu karamsarlığımın yanında güzel bir haberim de var, salı günü yüzmeye başladım. Artık haftanın 2 günü, kapalı havuzda yüzeceğim. Birkaç gün de yürüyüş yapmayı düşünüyorum.

Bahar yeniden başlar...

Ben bu sabah tartıldım , çok utanarak yazıyorum, tam tamına 58,900 kiloyum. 1 ayda 5,200 kilo almışım. 2 ayda ancak veririm bu 5 kiloyu herhalde.

Tatildeyken eşimle espri yapıp gülüyorduk, "Buraya gelenleri, ilk geldiklerinde ve çıkarken tartsınlar, belirli limitin üzerinde kilo alanlardan fazla ücret talep etsinler" diye diye. Eğer beni tartsalarmış, tatil ücretinin iki katını isterlerdi vallahi, "yuhhh ayı, tesisi de yeseydin bari" diyerek .

Neyse, hedefimden vazgeçmedim sonuçta, sadece biraz yoldan saptım. Olsun arada ana yoldan çıkmak da iyidir, patikaların nereye götüreceği belli olmaz. Bu da bir macera ve ders alınacak bir durum olarak kalsın bakalım.

Bahar'a bir bahar daha geldi, sonbahardayız artık. Günlüğümü ilk baharda açmıştım oysa ki, yaz da geçti ben hedefime ulaşamadım hâlâ .

Bugünkü kilom, 56.700. Tatilden dönmüş, dobişko, Bahar değilim artık. Yüzmeye başlamıştım, iyi ki de başlamışım. Zayıflamanın ötesinde bir şey bu yüzme, safi terapi. Ben iyiyim, Karatay da iyi gidiyor .

Ah günlüğüm ah, günlükten çok ağlama duvarına çevirdim seni, kusura bakma artık.

2015'in son mevsimi berbat geçti diyebilirim, Allah beteriyle karşılaştırmasın. Bir sürü sağlık problemiyle -gerek kendimin gerekse annemin- uğraştım, hastane köşelerinde epey zaman geçirdim, 1 haftası refakatçi olarak hiç hastane dışına çıkmadan. O günlerde hastanedeki otomatla büyük bir aşk yaşadık . Hayatımda ağzıma sokmadığım bisküvileri bile paket paket yer hale gelmiştim artık.

Bütün yeme düzenim bozuldu, kilolar aldı başını gitti. Kemerlerim olmuyor, kemer yerine eşarp takıyorum pantolonların beline . Tabii düzenli hareket de hiç kalmadı. Hayatımdaki tek hareket, annemlerin evi ve kendi evim arasında dokuduğum mekikten ibaretti. Yüzüyordum, onu bırakmak zorunda kaldım, en çok ona üzüldüm. Yüzmeye tekrardan başlamayı düşünüyorum, bakalım. Bütün eklemlerim ağrıyor, yüzerken hiç ağrım yoktu.

İşin kötü tarafı yerken de mutlu olmuyorum ki, saçma sapan bir kısır döngü. "ye-mutsuz ol-mutsuz olunca tekrar ye", kendi kuyruğunu kovalayan kediler gibi. Artık bitti, 2016 yılı benim yılım olacak ve ben bu yeme sorununu halledeceğim. Sonuçta bunun bir bağımlılık olduğunu artık kabul ediyorum ve herhangi bir bağımlılıkla nasıl mücadele edilirse ben de öyle mücadele edeceğim. Derdim kilo vermekten ziyade, bu yeme problemini çözmek, yaşamak için yemek. E tabii bu arada kilo verirsem de hayır demem .

O kadar konuşmuşuz bir kilo söylememişiz yahu . Hiç uzatmayayım, bu sabahki kilom 62,400.

41 yıllık hayatımda hiç 60 kiloyu görmemiştim, şimdi üzerine bile çıktım. Neyse ki kış mevsimindeyiz taytla, kabanla kurtarıyorum işi. Gerçi kabanım çok dar oluyor, patlamazsa iyidir. O patlamadan bu gidişe bir dur dedim. Dedim mi? Dedim . Vira bismillah...

üstteki yazıyı okuyunca 90 falan olmuşsunuzdur diye düşündüm 62 nedir ki, bi çırpıda verirsiniz, boyunuz kaç bu arada

ablacım hoş geldinnn :)

üstteki yazıyı okuyunca 90 falan olmuşsunuzdur diye düşündüm 62 nedir ki, bi çırpıda verirsiniz, boyunuz kaç bu arada

Yazın binbir güçlükle verdiğim, 8,700 kiloyu geri aldım. Üzüntüm o yüzden. Boyum 1.63
Karatayla çok hızlı kilo veremiyorum ben, kaloriyi çok kısmadığımdan olsa gerek. Yazki kilomu kimbilir kaç ay sonra görebileceğim tekrar. Yine de söylediğiniz moral verdi açıkçası, veririm değil mi bir çırpıda, çok teşekkür ederim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…