Bahar'ın Karatay Günlüğü

oo olsun olsun -500 de bişeydir :) bende bazen -300 oluyordu bezaen -800 :) tabi benim günlük bu

Ben 1 haftada veremiyorum o kiloları .

Kağnı hızıyla gitmese iyi olacak ama olsun, en azından sağlıklı besleniyorum diyerek kendimi avutuyorum .

Merhaba, mesajınızı geç gördüm, nasıl gidiyor Karatay? 3 öğün yapamıyorum, ilaç kullanıyorum, aç karnına içersem midemi ağrıtıyor. Sizin de fazla kilonuz yok, rahat rahat verirsiniz, henüz çok gençsiniz .

Bitter çikolata yiyebilirsin.... Az miktarda bitter, arada bir, veriliyor bazı diyetlerde. :) Bir de muzla sade nescafe de o çikolata canı çekme olayını azaltıyor bi hayli :)
Merhaba Penelope
Bu ismi çok severim. Karatay beslenmesinde şeker kesinlikle tüketmiyoruz, özellikle benim gibi 15 kg vermen gerekiyorsa. Ara sıra nefsini körelt canıııım diyen arkadaşlarıma siz ara sıra sigara içiyor musunuz diye soruyorum, çünkü o kadar zararlı. Bitter de masum değil, hatta masum değiliz hiçbirimiz

Muz da haftada bir defa yenilebilir kilo verme aşamasında. Muzlu Nescafe nasıl bir şey? Ha bu arada nescafe de icmiyorum. Filtre kahve ya da Türk kahvesi sadece.

merhaba, ben de karatay uygulamaya çalışıyorum. beni en çok zorlayan şey kahvaltıda ekmek yememek. öylesine alışmışız ki...diğer öğünlerde ekmeği hiç aramıyorum ama kahvaltıda inanımaz zor oluyor.

kahvaltıda yediğim kepek veya çavdar ekmeklerini saymazsak ben de karatay yapıyorum :) ve 20 günde 3 kilo kaybettim. konunu takipteyim.

Bahaaaar nerdesin? Benim gözüm dönüyor bu aralar. Çikolata fln görünce gözüm seğiriyor...

Ahahaha, oluyor öyle. Biz de pazar günü dışarıda otururken börek kokusu geldi, beynim zonkladı sanki. Kokuyu burnumda değil, beynimde hissettim .

Bitter çikolata yiyebilirsin.... Az miktarda bitter, arada bir, veriliyor bazı diyetlerde. :) Bir de muzla sade nescafe de o çikolata canı çekme olayını azaltıyor bi hayli :)

Lady'nin de dediği gibi biz şekerin hiçbir şeklini tüketmiyoruz. Hatta kilo verme aşamasında meyve de yemiyoruz. Muzu da yumurta yiyemeyenlere kahvaltıda öneriyorlar, çok sık olmamak kaydıyla.

Karatay'a başlamalar genellikle, çocukların tuttuğu yarım oruçlara benziyor. Annem kandırırdı bizi, siz küçüksünüz öğleye kadar oruç tutun derdi, biz oruç tutmak istedikçe. Karatay'a başlayanlar da kahvaltıdaki ekmeği bırakmakta zorlanıyor. Zaman içinde ondan da vazgeçeceksiniz, emin olun, ve ne kadar kolaymış diyeceksiniz . 20 günde 3 kilo çok güzel, devamı da su gibi gelir inşallah .

Yaaa işte böyleler biliyor musun!!! Benim ailem de... O kadar uyarıyorum ı-ıh... Uyarıları sürekli tekrarlamak ve çok net konuşmak gerekiyor.... Hatta gerekirse o alınan tatlıyı vs. çöpe atmak... Anlasınlar yani... Sigarayı bırakmaya çalışana sürekli sigara ikram etmek gibi bir şey bu. :-(((( Ve haklısın, oooh negzel birlikte yiyelim içelim, amaaan diyet miymiş...boşver kafasındalar.

Nescafe içerken aynı anda muz yemek : ))) Sanki bi tatlı yiyormuşsuncasına bir hava veriyor. : ) Diyetisyenim önermişti.

Teşekkür ederim bu arada!

Nescafe içerken aynı anda muz yemek : ))) Sanki bi tatlı yiyormuşsuncasına bir hava veriyor. : ) Diyetisyenim önermişti.

Teşekkür ederim bu arada!

İşte o "tatlı yiyormuş hissi" de iyi değil aslında. Canan Hoca bundan dolayı tatlandırıcıları bile önermiyor, tatlı hissi vücuda insülin salgılatıyormuş, şeker yediğini sanıyormuş bizim şapşik vücutlar. insülin salgılandıkça yağ yakamıyoruz .

Muhtemelen bu yüzden muz görünce Ceylan görmüş aslan gibi oluyorum

Hmmm... benim diyetisyenim önermişti bunu, özellikle regl zamanında vs. Bende işe yaradı, ben onun diyetiyle daha önce 2 ayda yaklaşık 9 kilo vermiştim. Ama "nasıl daha iyi diyet yapılır" konusunda diyetisyenler arasında fikir ayrılıkları var tabii...

Bir de o diyeti yaparken hiç zorlanmadım, hemen hiç can çekmesi diye bir şey olmadı, ya da kısıtlanmış hissetmedim... Belki de kişisine göre, hangi diyetisyenin diyetinin daha uygun olacağı....

Günaydın, yarın tartı günü ve çok heyecanlıyım. Sabah tartılacağım ama çok erken evden çıkmam gerektiği için buraya yazamayabilirim. Eve gelmem öğleyi bulur sanırım. Yarın öğle saatlerinde görüşmek üzere .

Sonunda gelebildim. Öğle yemeğimi de yedim, yeşil çayımı içerken bu sabahki kilomu yazayım. Kilom 55,200.
700 gram vermişim geçen haftaya göre. Hedefim, önümüzdeki pazartesi 54'lü ve bayramda da 53'lü bir şeyler görmek.
Koş Bahar koş!

Tebrikleeer
Zaten vermen gereken kilo miktarı az olduğu için, 700 gram süper bence. Yani benim 1500 gr vermem gibi bir şey.

Bugün çok acıktım nedense. Karatay "acıktıysanız gün içinde yediklerinizi gözden geçirin, mutlaka yanlış bir şey yemişsinizdir" diyor. Sabah her zamanki kahvaltıyı yaptım, öğle köfte-salata yedim. Acıktıracak şeyler değil aslında. Akşam da taze fasulye yiyeceğim. Ama gözümün önünden neler neler geçiyor, taze fasulye dışında her şey diyeyim siz anlayın .

Köfte sizin evde yaptığınız kofteydi değil mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…