• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bahsedildiği Kadar Kötü Bir Şey Mi Bu?

Size kötü olarak lanse edilen şey 18 yaşında sevişmek değil, kaç yaşınızda olursanız olun, nikahsız sevişmek. Okumayıp 18de evlenenlere kimse "aman yaşın küçük hemen sevişmeyin" demiyor. Toplumumuz yasal sevişmeyi önemsiyor, yoksa yaşınızın çok önemi olmaz çevre için.

Siz yaptığınızın arkasında durabilecekseniz, ayrıldığınızda bunu bir hata olarak görmeyecekseniz, "kimse beni almayacak" kafasında olmayacaksanız tamamen kendi kararınız.

18 yaşında herkes "benim sevdiğim diğerleri gibi değil" kafasında oluyor zaten, ama ayrılacaksınız kuvvetle muhtemel, bunu akılda tutun.

Ayrıca masumca sevmek bir bebeği sevmek gibi falan olur bence, sevişmek masumiyetten ziyade şehvet içermiyor mu?

Hiç öyle şeyleri düşünme çok pişman olsun karşıdaki ne kadar dürüst olursa olsun inan beraber olduktan 1 dakika bile geçmeden pişman olucan

İyi de bunun için tek bir doğru ya da yanlış yok. Ya da bir yeri, zamanı yok. Bu senin kendi değer yargılarınla, isteğinle, kararınla alakalı olan bir şey. Burada ilk birlikteliğini 17 yaşında yaşayan da vardır, 18 yaşında anne olanı da vardır, 30 yaşında ilk birlikteliğini evlenince yaşayan da vardır. 17 yaşında ilk birlikteliğini yaşayan kız mutluyken, 30 yaşındaki belki kendisi için doğru olmayan biriyle evlendiğini bu şekilde geç fark etmiştir. Tersi de olabilir, 17sindeki kız pişman olabilir, 30 yaşındaki mutlu olabilir çünkü değer yargısı böyledir. Ne 17 yaşındakini yargılarım ne 30 yaşındakini aşağılarım. Ne dersek diyelim olacağı varsa oluyor, önemli olan geriye dönüp baktığında pişman olup kendine azap çektirecek bir hareket yapmaman.

Ayrıldığında ah vah edip diktirmeyeceksen yani sonuçları senin için hiç stres yapmayıp, önemsemeyeceğin bir şey olacaksa istediğini yapabilirsin.
Yok,etmem etmesine de...Sanki suçluymuşum,masumluğum,çocukluğum kaybolacakmış gibi hissederim gibime geliyor.

bizde erkek için elinin kiridir yıkar diyen
kadına geldiginde önce bir heves ardından pişmanlık kullanıldım diye ayrılan bir saçmalık vardır
üstelik neden birlikte olmaya çalışıyorsunuz.
sevginizi evlilikle taçlandırıp kumar oynamasanız

Yok,etmem etmesine de...Sanki suçluymuşum,masumluğum,çocukluğum kaybolacakmış gibi hissederim gibime geliyor.
Bu his varsa yapma. Sonucuna katlanamayacaksın belli çünkü buraya sormandan belli.
Yaşın da küçük. Doğru kararlar verecek bir yaşta değilsin.

22-23ten önce yaşanmasını erken buluyorum şahsen.
Büyüdükçe, yaşın ilerledikçe insan 18 yaşları cidden çocuk gibi kalıyor...
Ama bence sen kararını vermişsin..

Merhaba öncelikle lütfen yargılamamanızı rica ediyorum.Çünkü sadece aklıma takılan bir şeyi sizlere danışmak istiyorum.Sizce 18 yaşında bir genç kız,sevdiği biriyle birlikte olabilir mi?Sadece sorguluyorum bu aralar.Ama bu kız aklı başında birisi,sevdiği kişi de farklı amaçlar gütmeyen,sadece sevdiği kişiyle birlikte olmak isteyen birisi diyelim.Yaşları da aynı.Ve korunmayı da çok iyi biliyorlar,önlemlerini vs.
Yani bilmiyorum,sizler nasıl bakıyorsunuz böyle bir duruma?Masumca saf bir sevgiyle olduğunda da kötü bir şey mi bu sizce?Yanlış anlamayın lütfen sadece fikirlerinizi merak ediyorum.
kötü ayıp yadırganacak bir şey değil ama unutmayın bu yaşlarda hep yanınızdaki insan ömürlük olacak sanır herkes ama öyle olmaz bu yaşlar insanların olgunlugunun kişiliğinin oturmadığı yaşlar ileride çocuk aklıyla seni tehdit edebilir yapmaz etmez deme bu hayatta kimse için o yapmaz demek gibi bir hataya düşme ileriyi düşün iki gün sonra ayrılınca ah vah edip hataydı pişmanım ortada kaldım kafasına gireceksen hiç yapma, bana sorarsan bu yaşta vücudun bile daha tam oturmamışken vücuduna bunu yapma

Vicdanın bile şimdiden böyle söylüyor ve hakikaten hemde nikahli eşin olmadığı için hepsi kaybolur biliormusun..sakin buna izin verme,gerekirse evlenin.

basliga istinaden soyliyim , kim kotu bahsediyor bilmiyorum ama bana gore ve cevremdeki insanlara gore kotu birsey degil

toplumda bir kesim tamamen karsi evlilik oncesi cinsellige

herkesin hayat gorusu farklidir
bunun cevabini burda bulamazsiniz
ben sizin gorusunuzu inancinizi aile yapinizi bilemem , benim hayatima gore 18 yasindan buyuk bireylerin cinsellik yasamasi son derece normal bir olay

Muhtemelen o insanla evlenmeyeceksin. Ki evlenmemelisin de. O yaşta evlilikle ilgili verilen karardan Hayır gelmez.

Bu senin için sorun olmayacaksa birlikte ol. Ayrılacağını bil. Yine de istiyor ve sorumlulugu aliyorsan bence yapabilirsin.

Ilerde evlenecegi kisinin bunu kabul edip etmemesi kiz icin onemli degilse( turkiye sartlarinda kabul edecek erkek cok azdir) kendi bilecegi is derim.

Ama sahsi fikrim cok erken

2 arkadaşım vardı böyle bir durum yaşamışlardı pişman oldular biri nişan atmak zorunda kaldı.. bizim toplumumuz kaldırmıyor bunu. İyi ölçsün tartsın yapacaksın..

Kızınız olsa böyle bişey yaşamak istediğini söylese hoş karsilarmiydiniz?
Yada anneniz böyle bi birlikteliğiniz olsa önemsemezmi?
Olur da ilerde ayrılırsaniz pişman olurmusunuz yaptığınızdan?
Önce bunların cevabini verin kafanızda. .

Ve bence yapmayın lutfen..
2 -3 yaş daha büyüdüğünüz de inanın düşünceleriniz çok değişecek hayata daha farklı bakicaksiniz.
Zaten sizi düşünen bi erkek böyle bişey talep etmez gerçek sevgiyse bekler..

Daha Hayatın başındasın kimi ne kadar tanıdın ki bu farklı diyebiliyorsun. Kimler kimler nasıl da farklı çıkıyorlar. Ki Öyle bile olsa o anın özel olmasını istemez misin.

Kendi seçimlerinin sorumluluğunu alabilecek biriyse, birliktelik yaşadığı kişiyle illaki evleniriz zaten diye düşünmüyorsa, bir gün yanlışını görüp ama ayrılamam artık seviştik bi kere gibi düşüncelere girmeyecekse tabi ki!
Bunların yaşanması gereken yaşlar bu yaşlar zaten.

Back
X