bakıcı mı, kayınvalide mi bilemedim

MonalisaSmile

sɹǝʇnqıqpunloʎʎǝs&#6
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2010
3.653
23
108
İstanbul
İki aylık bi bebeğim var. ücretsiz izin alıp 1 yaşına kadar kendim bakıcam. ondan sonra kayınvalidemin bakması söz konusu. yalnız ben onun bakmasını istediğimden emin değilim. çünkü hiç benim sözümü dinlemez. hep kendi bildiğini okuma derdinde. gerçi o bakmak istiyor mu ondan da emin değilim ama çocuk olmadan önce yapın yapın bakarım deyip duruyodu. şüphelerimi eşimle paylaşmıştım o da annesine, dt senin çocuğa bakmayacağını düşünüyo dedi o da 'sıramız gelince bakarız' gibi bi cümle kurdu. sanırım benim annemle dönüşümlü bakmayı planlıyo kendine göre. ama benim annem hasta babaanneme baktığı için çocuğa bakamaz. kayınalidemin de istanbulda bekar kızı var o yüzden bir ayağı da orda. devamlı gider gelir bi kaç ay kalır mesela. o zaman da öyle olursa annemler idare etse bile bi orda bi orda çocuk bi düzen tutturamayacak. bu sebeplerden ben de bakıcı mı tutsam diye düşünüyorum. ama yavrumu da nasıl tanımadığım insanlara emanet edicem bilemiyorum. bu konu çok içimi daraltıyo son zamanlarda. siz ne dersiniz, herşeye rağmen kayınalide mi yoksa bakıcı mı?
 
benim tanidigim babaanneler ne zaman bir kizginlik falan olsa gelinleriyle illaki "çocugunu büyüttüm o bana $unu diyor/$unu yapiyor" gibi cümleleri çok duydugum için kayinvalidenin bakmasina taraftar degilim açikcasi..yinede kendin bilirsin kayinvalideden kayinvalideye degi$iyor tabi
 
çalışmak zorunda değilsen kendin bakmanı tavsiye ederim.kime emanet edersen et herkes kendisine göre yetişirir en güzeli insanın kendisnin yetiştirmesi diye düşünüyorum.ama seçim yapmak zorunda kalınsaydı kv derdim kesinlikle ..
 
canım bize benim babaannem baktı büyüttü ama hiç annemin başına kaktığını duymadım. kayınvalidemin de öyle bişey yapacağını sanmıyorum ama benim onunla başka sorunlarım var. ben de her anne gibi bebeğim konusunda çok titizim. kendi doğru bildiğim gibi yetiştirmek istiyorum. mesela ilk 6 ay sadece anne sütü vermek istiyorum. su vermek istemiyorum. o sürekli su versek iyi olacağını ima ediyor. eminim bebeğin başında ben olmasam verir de. mesela ayakta sallamaya alıştırmak istemiyorum diyorum. her fırsatta ayağına koyup sallamaya çalışıyo. uzmanlar yüzü koyun yatırıp yalnız bırakmayın diyo o sürekli yüzükoyun uyutmaya çalışıyo falan filan işte. ben varken şimdi engelliorum da yokken ne yaptığını hiç bilemicem. ama şu da var ki bakalım bakıcı benim dediğim gibi mi bakacak.
 
Söyle bir düsünün isterseniz daha kücücük yavru,eger mecbur degilseniz ise dönmeyin derim,anne sevgisinden sefkatinden yavrunuz mahrum olmasin,
bakiciya gelincede,
bana göre bir yabanci bakacagina cocuguma kayinvalidemin yetistirmesini isterdim
 

tatlım kayınvalıdenızle aranız da cıddı problemlerınız yok ıse ,kayınvalıde nın bakması daha dogru olur dıye dusunuyorum.sonucta torunu daha emın eller de olur cocugunuz.hem soyle bır durum var ,kendı bıldıgınız dogrularınızda cocugu yetıstırmek ıstemıssınız ama ,ılk cocugunuz ıse bıldıklerınızın dogru oldugundan nasıl emın olabılırsınız .tamam uzmanlardan duydugunuz kadarıyla ama ,kayınvalıdenız en azından tecrubelı bır ınsan .cocugunuz dogru bır sekılde yetıstırecegını dusunuyorum ben .
 
kayınvalidenle aran kötü değilmiş bu nedenle bakıcı yerine onu tercih et.arada fikir farklılıkları olur bu sorunları herkes yaşıyor bir şekilde orta yolu bulursunuz ama bir yabancıya insan ne kadar güvenebilir ki
 

doğru diyosun canım ama işte verdiğim örnekteki gibi mesela eskiden su veriliyomuş bebeklere ama şimdi doktorlar vermeyin diyolar ben de vermek istemiyorum o vermeye çalışıyo.ama mesele sadece bu da değil bir ayağı istanbulda işte devamlı gidiyo geliyo. annmler idare etse evleri de müsait değil hem bi orda bi orda nasıl olcak bilmiyorum.
 

kayınvalidemle orta yol bulunmuyo canım bana he he diyip yine kendi bildiğini okuyo. geçenlerde bebek mevlüdü okuttuk. mevlütten önce defalarca dedim ki bebeğin öyle kucaktan kucağa gezmesini istemiyorum. 50 kişi kucağına alıp tütütü yapıyo. hastalık bulaşır falan Allah korusun minicik bebek. bana dedi ki aaaa olur mu öyle şey canım minicik bebek elden ele gezer mi.. sonra mevlütte önüne gelene sen de al sen de al dedi. fitil etti beni..ya şöyle güvenebileceğim birini bulsam, akraba eş dost gibi tanıdık biri falan olsa ne güzel olurdu..
 
çocuğum yok ama bu konuya mutlaka yorum yapmak istedim.hep şu dikkatimi çekmiştir;annenin,babaannenin yada anneannenin baktığı bir çocukla bakıcıda yetişen bir çocuk çok farklı oluyor.hangisi iyi derseniz tabiikide kendinizin yada ailenizden birisinin baktığı çocuk daha kendinden emin ve sosyal bir çocuk oluyor.bakıcıların baktığı çocuklar ise daha geç konuşuyor,daha içine kapanık oluyor.ben derimki illa ikisinden biri bakacaksa bu kayınvalideniz olsun.
 
Son düzenleme:
benim de 10 aylik bir kziim var ve bir kac ay icinde calismaya baslayabilrim,ayni yollar beni de bekliyor...
bence kayinvalidenin bakmasi bakicidan daha iyi olur,bakiciya da ne tembihlerseniz tembihleyin zaman zman kendi bildigini okuyacaktir ki iyisi var kotusu var ,bir takim problemler yasanabalir..
babaanneler genelde kendi buyuklerinden gordukleri ve de kendi cocuklarina uyguladiklari seyleri torunlarina da uygulamayi severler,anne sutu icen cocuklara su vermeyi gerek gormuyo bazi doktorlar ama bazilari da yaz aylarindaysaniz verebilirsiniz diyorlar,yani suyun bir zarari olmaz bence asiri verilmedikten sonra,hem bu doktorlar uc bes yil sonra cikip su vermeniz daha iyi olur diyebilirler,uzmanlarinda gorusleri SIK SIK degisiyo nedense..ayakta sallama olayina ben de karsiydim,dogum yaptiktan sonra kayinvalidem 2 ay benimleydi ve hemen ayakta sallamak istiyordu,ben de alisir anne yapma diyodum ki suan arada ben de salliyorum hic de alismadi kizim sadece hosuma gittigi icin salliyorum...

bunlar bana gore buyuk problemler degil,birakin babaannesi sevgiyle,sefkatle biraz sizin dediginiz gibi biraz kendi bildigi gibi baksin torununa,cocugunuz emin ellerde olur,benim rahmetli babaanneminde emegi coktur bende sevgisi de coktur
 
tabiki kayinvalideniz tamam bazi seyleri kendi bildikleri gibi dusunmekten vazgecemiyorlar ama bakiciyida ne kadar taniyabilirsiniz
Simdilik donusumlu baksinlar gercekten guvenebileceginiz birini buldugunuz zaman dusunursunuz derim:44:
 
Guvenebileceginiz, icini disini az bucuk bildiginiz, tanidiginiz bir komsunuz yada yakin akrabanizdan birileride olabilir..

Annem ben okula basladiktan sonra, komsularimizdan birinin ogluna, asiri israr ve rica uzerine sadece 1 sene ancak bakabilirim dedigi halde tam 7 sene bakti.. o cocuk suan 21 yasinda avukatlik okuyor ve cok uzak oturmamiza ragmen bayramlarda tatillerde annemin elini opmeye gelir..
 
bu gidişle kayınvalidem bakacak gibi görünüyor. anlaşmazlıkları çözebiliriz ya a ben artık görmezden gelirim napcam bakıcı çok mu sözümü dinlicek sanki, onun da ne yaptığını bilemicem ben yokken. ama kayınvalidemin devamlı devamlı kızının yanına gidişlerini ne yapcaz onu bilemiyorum.
 

cnm bakıcı tutsan kayınvaliden yakın oturuyosa gün içinde size uğrayıp bakıcıyı kontrol edebilir.
 
Canım anneanne veya babaanne her zaman bakıcıdan daha iyidir. Benim kızıma da üvey annem bakmıştı. Su verme, inek sütü, bal, ayakta sallama ilk etapta bizim de sorun yaşadığımız konular oldu. Ben çareyi üvey annemi kızımın doktor kontrollerine götürmekte ve kabul ettiremediğim doğruları doktorun ağzından söyletmekte buldum. İpek hanım, yaşına kadar bal ve süt yok, ayakta sallamayın vs gibi beni uyarıyordu. Ama asıl hedef anneanneydi.

Başlarda benimle inatlaştığı konuların doğrusunu öğrenmekle ve uygulamakla kalmadıi kendi yeğenlerine de öğütler veriyor öğrendiklerinden

Ayrıca babaannesi arada ssenin sözünü dinlemese bile, bileceksin ki torununa karşı daima iyi niyetli ve asla ciddi bir hata yapmaz, bebeğine zarar vermez.

Bakıcı olayı şans işi. 10 tanesinden 1'i çok güvenilir çıkabiliyor, ama denk gelirse.. Denk gelene dek sen ve bebeğin deneme tahtası olabilirsiniz:-(

İstanbul'a gidip gelmeleri de sana göre ayarlayacak, biraz o sana uyar, biraz sen ona. Zaten yaşına getireceksin sen, e 3 yaşında kreşe verirsin muhtemelen. Kaldı 2 sene. Her türlü idare edilir, sıkma canını..
 
Bakıcı mı kayınvalide mi derseniz ben de kayınvalide derim. İpekciğim zaten çok güzel açıklamış. Üzerine birşey demeye gerek yok.
Ancak kreş de alternatif. Eğer iyi bir kreş bulabilirseniz, kreşi de düşünün derim.
En güvenilir ve en iyi yetişeceği yer bence kaliteli, güvenilir ve referansları kuvvetli bir kreş.
 
kayınvalideler bilinçli olarak zarar vermezler ama kayınvalideniz bilinçsiz bir insansa yandınız.
benimki öyleydi, yanından 5 dk. ayrıldığımda (kızım o zaman 7 aylıktı) koltukta tek başına otururken bırakmış mutfağa gitmiş, bi geldim ki bebek neredeyse düşecek aşağı doğru uzanmaya çalışıyodu, o nedenle pek güvenmem emanet de edemem heralde,
ama bakıcı yapmazmı bunları, tabi oda yapabilir, o nedenle içiniz nasıl daha rahat edecekse o şekilde davranın, her kayınvalide aynı değil maalesef
 
bence bakıcı ya da kreş..cunku kayınvaldene yapma dedıgını yapar ınatlasır aranız acılmaya baslar kendı annen de olsa aynı olabılır..bence calısmaya baslamadan önce bakıcı bul ve bırbırınıze alısın kendı ısteklerını ona öğret..kayınvalden bır yapar ıkı yapar ama bakıcı bence dogru bı kadınsa sen ne dersen onu yapar....
 

Benim arkadaşımın oğluna bakıcı geliyordu. Nasıl cılız bir çocuktu. Yemek yemeyi bilmiyordu.
Çünkü kadın yemesi için onu özendirmemiş. yemek mi istemiyor yememiş. Daha kolay olan süt vermiş hep. Sonra ona da kreş önerdim. Hatta şu anda benim kızımla aynı okuldalar. Öyle değişti ki.
İyi bir bakıcı çok büyük bir şans. Ya iyisi olmazsa. Bazen biz bile bunalmıyor muyuz kendi evlatlarımız için. Bakıcı ne kadar sabredebilir bu beni ürkütüyor hep.
Ama babanne ya da annane yavrusunun yavrusuna daha çok merhamet eder. Evet terbiye konusunda sıkıntı yaşanır. Ama bakıcının da o hataları yapmaması için iyi eğitim almış, çocuk eğitimi konusunda uzmanlaşmış olması gerekiyor. Kayınvalideniz sizin yanınızda istediği gibi davranmaya devam edebilir. Ama bakıcı sizin yanınızda sizin istediğiniz gibi davranır. Yani siz yokken nasıl davrandığını bilemeyebilirsiniz.
Ben iyi eğitim almış, özel hayatı düzgün, problemleri olmayan bir bakıcının bulunmasının çok zor olduğunu düşündüğüm için, ebeveynlerimize de istediklerimizi iletirken zorlandığımız ve kendilerini bakıcı gibi hissetmemeleri için zorlanacağımızdan kreşi mantıklı buluyorum.
Minicik çocuk ne işi var kreşte diyenler oluyor bana. Evde bakıcıyla kalmasının ne faydası var ki? Orada bebeğimi en iyi yetiştirmek için eğitilmiş insanlar var. Ve gözüm hiç arkada değil
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…