- Konu Sahibi MonalisaSmile
-
Canım anneanne veya babaanne her zaman bakıcıdan daha iyidir. Benim kızıma da üvey annem bakmıştı. Su verme, inek sütü, bal, ayakta sallama ilk etapta bizim de sorun yaşadığımız konular oldu. Ben çareyi üvey annemi kızımın doktor kontrollerine götürmekte ve kabul ettiremediğim doğruları doktorun ağzından söyletmekte buldum. İpek hanım, yaşına kadar bal ve süt yok, ayakta sallamayın vs gibi beni uyarıyordu. Ama asıl hedef anneanneydi.
Başlarda benimle inatlaştığı konuların doğrusunu öğrenmekle ve uygulamakla kalmadıi kendi yeğenlerine de öğütler veriyor öğrendiklerinden
Ayrıca babaannesi arada ssenin sözünü dinlemese bile, bileceksin ki torununa karşı daima iyi niyetli ve asla ciddi bir hata yapmaz, bebeğine zarar vermez.
Bakıcı olayı şans işi. 10 tanesinden 1'i çok güvenilir çıkabiliyor, ama denk gelirse.. Denk gelene dek sen ve bebeğin deneme tahtası olabilirsiniz:-(
İstanbul'a gidip gelmeleri de sana göre ayarlayacak, biraz o sana uyar, biraz sen ona. Zaten yaşına getireceksin sen, e 3 yaşında kreşe verirsin muhtemelen. Kaldı 2 sene. Her türlü idare edilir, sıkma canını..
Bakıcı mı kayınvalide mi derseniz ben de kayınvalide derim. İpekciğim zaten çok güzel açıklamış. Üzerine birşey demeye gerek yok.
Ancak kreş de alternatif. Eğer iyi bir kreş bulabilirseniz, kreşi de düşünün derim.
En güvenilir ve en iyi yetişeceği yer bence kaliteli, güvenilir ve referansları kuvvetli bir kreş.
Keşke benim oğluma da bakacak olsa anane ya da babaannesi. Ama nerdeeee.
Oğluma bakıcı bakıyor ve inan çoook mutsuzum. İçim hiç rahat değil. Tanıdığımız bildiğimiz biri olmasına rağmen sürekli bir korku içindeyim
Her geçen gün oğlumun değiştiğini farkediyorum, gülen gözleri kayboldu sanki bana babasına sürekli oyunlar yapan oğlum yok artık. Sanki bize küsmüş gibi davranıyor. Daha 6.5 aylık ama inanın bunları farkedebiliyorum....
Kreş yaşı gelene kadar babaannesi baksın. Ondan sonra da kreşe gönderin çocuğunuzu ama sakın bakıcıya vermeyin elinizde böyle bir imkan varken.
Allahım korusun meleklerimizi en değerli varlıklarımız onlar bizim, kayınvalidem gelecekte şunu der yok beni dinlemez falan diye düşünmeyin önemli olan çocuğunuzun rahat etmesi, mutlu olması.
Bugün oğlumun veli toplantısı vardı, öğretmen bu konuya değindi, kendisi de hamile çocukların anneanne babaanneler tarafından büyütülmesine karşı, şımarık ve sorumluluk duygusundan uzak büyüdüklerini söyledi. Kendi de bakıcı tutacakmış.
Malesef henüz çocuğum yok. Ama olunca kesinlikle kendim bakacağım.
Çünkü bu konuya çok kafa yorup, çok gözlem yaptım.
İkisinin de iyi yönü/kötü yönü var.
Kayınvalide, torunu olduğu için sevigiyle büyütür, zarar vermez, verdirmez..
Ama geliniyle çocuk yetiştirme yarışına girer, daha tecrübeli olduğunu öne sürer, bildiğini okur.
Bu yüzden annesi olarak disiplin etmekte zorlanırsın.
Bakıcı, özellikle profesyonel biri olursa disiplinli büyütür, hatta bazısı gerçekten çok iyi bakar.
Ama şans işte iyi mi çıkar kötü çıkar bilemezsin. Ayrıca özellikle profesyonel olanlar biraz soğuk olurlar,
işi çocuk bakmak da olsa sonuçta işdir onlar için, bu yüzden fazla ilgi sevgi beklememek gerekir..
Açıkçası, iyisiyle kötüsüyle düşününce kendi baktığın gibi olmaz diyor insan..
Maddi anlamda çok büyük bir sorun olur, ona bir şey demem ama bence bir çocuğun en az 3 yaşına kadar annesine ihtiyacı var.
Kaldıki bakıcı düşünen bir annenin de maddi sorunu olduğunu sanmam.
Kendi maaşı kadar bakıcı parası ödeyip, en azından sigortam ödeniyor gibi saçma bir bahane uyduran kadınlar var.
Parasal açıdan sıkışırsın, çok rahat olamazsın ya da ne bileyim bir şeyleri kısmak zorunda kalırsın..
Ama bu fedakarlığa değer bence..
Bugün oğlumun veli toplantısı vardı, öğretmen bu konuya değindi, kendisi de hamile çocukların anneanne babaanneler tarafından büyütülmesine karşı, şımarık ve sorumluluk duygusundan uzak büyüdüklerini söyledi. Kendi de bakıcı tutacakmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?