Bakıcı, sömestr, ücret?

pasa annesi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2016
972
951
53
İyi akşamlar arkadaşlar, öğretmenim, hafta sonu annemlere gideceğim iki hafta o sürede bakıcımız gelmeyecek tabi. Eşim gelmediği hafta için yarı ücret vermesek de kesinti yapmalıyız diyor, bakıcımıza sordum önceki yerde ne yapıyordunuz diye alıyordum tam hatta yazın bile alıyordum dedi. Memnunum da bakıcımdan, canımı emanet ediyorum. Bana da abla gibidir, para muhabbetine girmek istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Teşekkürler şimdiden.

Kuzenim annesi geldiğinde bakıcıya izin verirdi ve o zaman bile vermezdi parasını
İnsan yapmadığı işin parasını almamalı bence

Baştan konuşmanız gerekiyordu bunu.

Siz tatilde olduğunuz zaman nasıl maaşınızı alıyorsanız bakıcınızın da alması gerekir.
Haklısınız konuşmak hiç aklıma gelmedi. Herşeyi konuştum sanıyordum bunu atlamışım

Ogretmenler 10 aylik bakici tutuyor genelde,ben de ogretmen cocuguyum benim bakicim da oyleydi. Mesela sizin seminer doneminiz temmuz basi bitiyordu eskiden,agustos sonu yeniden basliyordu. Bu durumda sadece temmuz agustos aylari icin ucret almiyorlar. 15 tatilde ucreti tam aliyorlar benim bilgim bu yonde.

Şmyle diyeyim yazın iki ay hiç gelmemezlik yapmıyormuş haftada iki gün geliyor çocuk unutmasın diye, bana da öyle yapacak... yani çok ikilemde kaldım.. dediğiniz gibi memur mantığı mı düşünmeliyim yoksa ne münasebet çalışmıyor zaten mi demeliyim, belirli bir fiyatta mı tutmalıyım bilemedim...

Çok memnunsanız, 15 tatil için ödeyin. (Neticede siz gideceğiniz için bakamayacak çocuğa) ama yaz için vermeyeceğinizi konuşun (erken kojuşunca da yaz için başka iş bakanilir((

ben bu zamana kadar ki bakıcılarıma yarım maaş verdim. ama bu seferki bakıcıma tam vericem şubatta. hem ihtiyacı var,hem de arada bir gelip oyna kızımla dedim. kızım çok seviyo çünkü kendisini,çok düşkün. yazın ise hiç vermedim açıkçası,neden vermeye devam edelim ki? yukarda bazıları sen maaş alıyosun o da almaya devam etmeli yazmış ama bizim ekdersimiz nasıl kesiliyo gitmediğimizde? aynı şey değil ne yazık ki karşılaştırma yanlış

Siz sömestr tatilindesiniz diye devlet kesiyor mu maaşınızı. Üstelik siz istemediğiniz için bakmayacak kadın çalışıyor olsanız veya bak deseniz bakar yine yani sizden kaynaklı bakıcıdan kaynaklı bir durum yok niye bir kısmını kesecekmişsiniz ki eşinizin düşünceside yanlış tam vermeniz gerek.

Merhaba canım:)
Devamlı bir iş olarak düşünüldüğünde yazın ya da sizden kaynaklı tatillerde kesinti olmamalı bence. Özel sektörde öğretmenler ya 12 aylık maaş üzerinden anlaşır biraz düşük ücreti kabul eder ya da 10 ay üzerinden anlaşıp daha yüksek ücret alırlar. Yaz tatilinde de gelsin evine hem çocukla ilgilenir hem de ev işlerine yardım eder. Hiç gelmesin dersen de yarı maaş gibi bir para verebilirsin.
Bu benim düşüncem tabi. Keşke önce konuşsaydınız:/

Sadece ek dersiniz kesiliyor maaşınızın tamamı mı kesiliyor oyüzden yazın tamamen vermemek yanlış bence.

Merhaba :)
Liste bile hazırlamıştım şunları şunları konuşayım diye en önemlisini atlamışım, yarı maaş mantıklı aslında hem gelecek arada ev temizliğine de yardım ediyor ...

Sadece ek dersiniz kesiliyor maaşınızın tamamı mı kesiliyor oyüzden yazın tamamen vermemek yanlış bence.
Tamamren kesip bir iki ayda zorda kalmaktansa rvet en mantıklısı iki gün gelir haftada 200 250 lira haftalık alabilir mesela

Yok artık yazın Bile kim verir abartmış
Hizmet eşittir para
Hizmet yoksa para yok
Her yerde bu böyledir
Öğretmenler tatilde oldukları iki ay neden ücret alıyor o zaman?
Öğretmen linci yemeyeyim ben de öğretmenim.
Her yerde bu böyledir demeyelim de, sigortasız çalıştırdığımız, iş sözleşmesi yapmadığımız bakıcı, yardımcı, temizlikçi gibi insanların işleri sömürmemize müsaittir diyelim. Daha uygun olur.

hangi özel sektörde hiç işe gitmeden maaş alabiliyoruz? sadece devlet memurları yalın maaş alır,bütün ek ödemeler kesilir işe gitmediklerinde. e bakıcınn ek ödemesi olmadığına göre maaşı kesilir. öğretmenlerle çalışan bakıcılar da bunu bilir zaten. şubat tatili için demiyorum da yazın 2 ay hiç gelmeyerek maaş almak değişik yani...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…