- 25 Ağustos 2018
- 1.396
- 1.820
- 63
- Konu Sahibi pasa annesi
-
Evet kesinlikle yazında ev işlerina yardım amaçlı çağırabilirsinz veya yarım maaş vermelisiniz tamamen kesmek uygun olmaz bence nihayetinde o da sizin çalışanınız sayılır ve size güvenerek çalışıyor.2 /3 ayın hesabını yapıp tamamen kesmek (teşbihde hata olmaz sözüm meclisten dışarı ) ama çingenelik oluyor bence. Bende çalışan bir kadınım öğrt değilim ama senede iki kez 20 gün kış 25 gün yaz izin kullunırm ve o aylarda sadece 3/5 gün bakar ama herzaman tam veririz biz. Nihayetinde canımızı emanet ediyrz.O zaman en iyisi 15 tatilde vermek, yazın da gerekirse gün hesabı yapıp geldiği günler belirli miktarda para vermek değil mi?
Ay evet bizde de aldılar tam ücreti içim yanmadı değil. Ama her kreş öyle istiyor. Verdik ne yapalım.Bende bunun başka bir versiyonunu söyleyecem oğlum kreşe gidiyor bu ayın 15 günü gitti 15 günü tatil olarak gececek ama aynı ücreti ödeyecez sizde bu ayı ödeyin ama yaz tatilinde ödemeye kalkmayın
Kuzenim annesi geldiğinde bakıcıya izin verirdi ve o zaman bile vermezdi parasını
İnsan yapmadığı işin parasını almamalı bence
Bu konuda haklısınız hem kendin izin verip hem maaştan kesmek olmaz...Sizde çok güzel bir şeymiş gibi yazıyorsunuz bunu. O insan da ev geçindiriyor farkında mısınız? Keyfine göre bu hafta izinlisin canım para yok diyemezsiniz.
Aynen. Hatta ben bir dönem geçici almak durumunda kalmıştım, haftalık vermiştim. Yaz için günlük ücret belirleyin, geldiği günler verin.O zaman en iyisi 15 tatilde vermek, yazın da gerekirse gün hesabı yapıp geldiği günler belirli miktarda para vermek değil mi?
Hayır arada tatilleri birleştirip hafta sonu ile gidiyorum mesela gelmiyor o zamanlar ama kesmiyorum. Bazen sağolsun hasta olurum gelir gece bile kalır. Haklısınız yüz göz olmayayım çıkar ilişkisine dönmesin...Bayramlarda resmi tatillerde falan veriyor musunuz. Vermeniz gerekiyor bu zamanlarda normalde. Sömestr tatili için birşey duymadım ama parayı kesmek bence adaletli değil. Bakicilara sigorta bile yapılmıyor genelde siz sormussunuz kesilmiyor demiş o zaman boşu boşuna uc kurus için yuz goz olmayın verin derim
En iyisi bu evet, teşekkürler :)Aynen. Hatta ben bir dönem geçici almak durumunda kalmıştım, haftalık vermiştim. Yaz için günlük ücret belirleyin, geldiği günler verin.
Bence somestrda yarım ucret teklif etmelisiniz. Yaz tatili ise uzun bir süre yazın hizmet almadan ücret veren duymadım hiçİyi akşamlar arkadaşlar, öğretmenim, hafta sonu annemlere gideceğim iki hafta o sürede bakıcımız gelmeyecek tabi. Eşim gelmediği hafta için yarı ücret vermesek de kesinti yapmalıyız diyor, bakıcımıza sordum önceki yerde ne yapıyordunuz diye alıyordum tam hatta yazın bile alıyordum dedi. Memnunum da bakıcımdan, canımı emanet ediyorum. Bana da abla gibidir, para muhabbetine girmek istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Teşekkürler şimdiden.
Haftada iki gün gelecekse yazın da yarı maaşını vermelisinizŞmyle diyeyim yazın iki ay hiç gelmemezlik yapmıyormuş haftada iki gün geliyor çocuk unutmasın diye, bana da öyle yapacak... yani çok ikilemde kaldım.. dediğiniz gibi memur mantığı mı düşünmeliyim yoksa ne münasebet çalışmıyor zaten mi demeliyim, belirli bir fiyatta mı tutmalıyım bilemedim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?