Bakıcı, sömestr, ücret?

O zaman en iyisi 15 tatilde vermek, yazın da gerekirse gün hesabı yapıp geldiği günler belirli miktarda para vermek değil mi?
Evet kesinlikle yazında ev işlerina yardım amaçlı çağırabilirsinz veya yarım maaş vermelisiniz tamamen kesmek uygun olmaz bence nihayetinde o da sizin çalışanınız sayılır ve size güvenerek çalışıyor.2 /3 ayın hesabını yapıp tamamen kesmek (teşbihde hata olmaz sözüm meclisten dışarı ) ama çingenelik oluyor bence. Bende çalışan bir kadınım öğrt değilim ama senede iki kez 20 gün kış 25 gün yaz izin kullunırm ve o aylarda sadece 3/5 gün bakar ama herzaman tam veririz biz. Nihayetinde canımızı emanet ediyrz.

Hızmet karsılıgı bır para aldıgı ıcın verılmemelı dıye dusunuyorum

Bence 15 tatilde maaşından kesmek uygun değil. ama yazın 2 ay gelmeyip de maaş alması olmaz diye düşünüyorum. Ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı. Ya gelsin tam maaş alsın ya da gelmesin maaş almasın. Ama bu durumda bakıcıyı kaybetme riskiniz de var. Baştan konuşsanız iyiymiş. Olan olmuş artık, yaz gelmeden konuşun bari. Eğer yazın belirli günler gelecekse ona göre ücret vermek de olabilir bence.

Lisedeyken hocaya srmustum bunu 3 ay boyunca maas aliyomisunuz diye. Hakkaten bilmiyordum ama aliyorum dediginde ben sok. Bana iyi bi hoca bulun ogretmen olcam dedigimde senden bi cacik olmaz demisdi vallahi aldiklari parayi hakediylar arkadas benden bi cacik olmadigini bildi

Özel sektörde çalışmadığın günün parasi maalesef verilmiyor. Tabi ki resmi tatil filan ayrı ama bir fabrikaya bağlı çalışıyoruz mesela biz ve bizim isteğimiz dışında olan durumlarda bile maaşı kesiyorlar. Örnek olarak geçen haftalarda kar yağışi fazla diye bir gun ara verildi hoop maaştan kesildi. Diyelim ki resmi tatil cumaya geliyor cumarteside normalde calisiliyor ama fabrika çalışmama kararı alıyor hoop yine o gün kesiliyor.
Öğretmene sen alıyorsun o kişi neden almiyor mantığı en azindan yaz ayi icin yapilmamali şahsi fikrim. Yarı yıl tatili es geçilebilir onuda 10 ay çalışıyor bu sureee yıllık izin hakkı olsun gibi bakıp maaşı verilmeli

Bende bunun başka bir versiyonunu söyleyecem oğlum kreşe gidiyor bu ayın 15 günü gitti 15 günü tatil olarak gececek ama aynı ücreti ödeyecez sizde bu ayı ödeyin ama yaz tatilinde ödemeye kalkmayın
Ay evet bizde de aldılar tam ücreti içim yanmadı değil. Ama her kreş öyle istiyor. Verdik ne yapalım.

Kuzenim annesi geldiğinde bakıcıya izin verirdi ve o zaman bile vermezdi parasını
İnsan yapmadığı işin parasını almamalı bence

Sizde çok güzel bir şeymiş gibi yazıyorsunuz bunu. O insan da ev geçindiriyor farkında mısınız? Keyfine göre bu hafta izinlisin canım para yok diyemezsiniz.

Bence tatilin parasını vermelisiniz. Sonuçta siz de tatilde para alıyorsunuz değil mi? 2 hafta para almazsa ne yapar? Faturalar tatil bilmiyor maalesef. Bu zamanda güvenilir bir bakıcı çok zor bulunuyor.
Kreşe de verseniz bu şekilde alıyorlar. Yaz uzun bir süre ona bir şey diyemem, şimdiden anlaşın.

Sizde çok güzel bir şeymiş gibi yazıyorsunuz bunu. O insan da ev geçindiriyor farkında mısınız? Keyfine göre bu hafta izinlisin canım para yok diyemezsiniz.
Bu konuda haklısınız hem kendin izin verip hem maaştan kesmek olmaz...

Bayramlarda resmi tatillerde falan veriyor musunuz. Vermeniz gerekiyor bu zamanlarda normalde. Sömestr tatili için birşey duymadım ama parayı kesmek bence adaletli değil. Bakicilara sigorta bile yapılmıyor genelde siz sormussunuz kesilmiyor demiş o zaman boşu boşuna uc kurus için yuz goz olmayın verin derim

Hayır arada tatilleri birleştirip hafta sonu ile gidiyorum mesela gelmiyor o zamanlar ama kesmiyorum. Bazen sağolsun hasta olurum gelir gece bile kalır. Haklısınız yüz göz olmayayım çıkar ilişkisine dönmesin...

15 tatilde veriyorum
Yazın vermiyorum
Çalışan olarak görmemek gerek bence
Ailemden biri sanki
Artı ona canımı emanet ediyorum

15 gunu odeyin ama yaz tatili kismi biraz onceden konusmaya bagli. Bu devirde iyi bakici buyuk nimet. Bence hic bu dialoga girmeyin. O zaten size sinyali vermis daha once aldigini soylemis

Valla bizim kreşte 15 tatil yapıyor, yarım falan talep etmiyorlar çocuk gitmediği halde vereceğiz mecburen. Üstüne kızım bu ay toplasan 5 gün gitmedi gitmek istemedi üstelikte.

15 tatille yaz tatilini bir tutmamak lazım sanırım.

Bi de iletişim çok önemli bence, içinizden gelmiyorsa zorla verilmez, iletişiminiz iyiyse hiç kasmayın.

Bence somestrda yarım ucret teklif etmelisiniz. Yaz tatili ise uzun bir süre yazın hizmet almadan ücret veren duymadım hiç

Haftada iki gün gelecekse yazın da yarı maaşını vermelisiniz

Vermeniz lazim. Benim annemde ogretmen ciftin cocuguna bakiyor cocuk anneme okadar duskunki bazen hafta sonuda annemde kaliyor. Simdi siz maasinizi almaya devam edeceksiniz ama o kadin neden almayacak? Sonucta sizin olmayisinizdan dolayi gelemeyecek. Eger yazin tamamen o kadini birakacaksaniz bilemem ama birdahaki sene yeniden o kadinla devam edecekseniz 3ay tatilindede ara ara gelmesini isteyip yari maas odemeniz gerekir cunki sizin isi bekleyecegi icin baska ise girme sansi yok. Muhtemelen eski isyeride oyuzden odemistir maasini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…