Bakıcı'dan şüphe

Bu da olabilir, aslında tek dileğim bunun olmasi

Canım kötü düşünmüyorum
çünkü bende oğlumu akşam yıkıyorum
ertesi gün anneme beni yıka diyormuş
oda yıkıyormuş.
Akşam eve gittiğimde annem banyo yaptı bugun dediğinde
ben yıkamıştım diyorum mesela
annem de kendi istedi bende yıkadım falan diyor.

Eğer sen bakıcıya kesin bir dille
banyo bize ait demediysen o kadın bunda bir sakınca görmemiş olabilir.

bu son bakıcı ne kadar süredir bakıcılık yapıyor çocuğunuza?bu süre içerisinde çocuğunuzda psikolojik bir değişiklik fark ettiniz mi?
Şu am hepimiz biraz telaş yapmış vaziyetteyiz,kötü düşünmeyelim demek istiyorum ama bunula beraber mantıklı olmakta da fayda var

cocuklarinizi nsl baskalarina emanet ediyorsunuz
bazen ben anneme birakiyorum kizimi her saat basi ariyorum hersey yolundami diye
krese birakin
Çarşıya gitmek için birakmiyorum hanımefendi, su anda kafam allak bullak, inanın sizden daha çok dusunuyorum kendi çocuğumu...

İki aydır, hayır iki aydır kızımda hiç bir değişiklik yok temizlik için gelen bir tanıdık var. Kizin seviyor bu bakiciyi da demisti, ama bilemedim

Çarşıya gitmek için birakmiyorum hanımefendi, su anda kafam allak bullak, inanın sizden daha çok dusunuyorum kendi çocuğumu...
bende calisan bir anneyim ustelik yalniz yasiyorum ama kalkipda cocuguma evde bakici tutmuyorum
eminimki cok dusunuyosunuzdur cocugunuzu ama bence krese verseniz daha rahat olursunuz

İnş öyledir ins

açıkçası ben kv ye bile banyosunu yaptırtmadım,
hani başka bir niyetle değil ama annesi babası ile yapılması gereken bir aktivitedir bana göre.

kesınlıkle aynı fıkırdeyım hatta belırlı bı yastan sonra sadece ben yaptırırım mahremıyet duygusu gelıssın dıye
banyo cok ozel onemlı sey bakıcı ızın almadan ya da soylemeden cocugu banyo yaptırıyorsa o durumdan cok kıllanırım ben acıkcası hıc normal gelmez bana

2 yasinda 4 bakici degistirip cocugun psikolojisini bozacaginiza ,eger bu bakicida problem cikarirsa direk krese verin derim cocuga yazik seninde kafan rahat eder hem
Yapmayın Allah aşkına yedi ayliktan
İtibaren isteyim, yedi aylık bebegi nasıl krese bırakayim, hiç kimse de ben iki ay sonra ayrılacağım demedi...
Ayrıca büyük kizim da kreste travma yasadi, o yüzden kreşi düşünmedim, ama bundan sonra düşünebilirim

valla benim kv bile kaç kez sordu, benden izin almadan yaptırmadı, tuvalet eğitimi sırasında mecbur kalıp yaptırdığı oldu, onda bile belden aşağısını yıkadı bıraktı. ben her zaman ben kendim yaptırırım banyosunu dedim çünkü cevap olarak.

İki aydır, hayır iki aydır kızımda hiç bir değişiklik yok temizlik için gelen bir tanıdık var. Kizin seviyor bu bakiciyi da demisti, ama bilemedim

Bence burada yazilanlari fazla takma.Zaten olayin sokundasin.Cocugunu,dqvranislarini herkesten cok sen bilirsin.Tedbirli ol sadece.Gerekirse bir daha konus sartlari.Yikanma isine lutfen siz mudehale etmeyin diye.Bana nedense 2 yasinda cocugun banyoda aglamasi garip gelmez cunku yegenim de aglardi o yasindayken.Bence sabah evden cikmadan bir defa konusun.
Cocugunuza sizin yaninizda balim,canim ,gulum deyip siz yokken dememesinde de cok sorun goremedim ben.

kızınla konuşmayı denedin mi?
bakıcı ablayı seviyor musun şöyle yapıyor mu böyle diyor mu falan filan basitçe konuşsanız kızınızla?

bende calisan bir anneyim ustelik yalniz yasiyorum ama kalkipda cocuguma evde bakici tutmuyorum
eminimki cok dusunuyosunuzdur cocugunuzu ama bence krese verseniz daha rahat olursunuz
Hanımefendi lütfen yargilamayin, sadece tavsiye istedim...kendinizi bir an benim yerime koyun, kreste bir sorun yasadiniz ve bunu paylastiginiz kimse niye krese bırakıyorsunuz dedi,

ama canım sen yazmışsın 15 aylık kreşe başladı diye, ben yeni doğanım için araştırdım ve yaşadığım ilçede gönderebileceğim 2 yaş altı kreş yok.
ben de mecbur bakıcı düşünmeye başlamıştım.

konu sahibinin 2 yaş öncesi için seçeneği olmayabilir, gerçi şu an 2 yaşında olduğu için ben de kreş öneriyorum.

ama bakıcılara da mecburuz bazı noktalarda.

kızınla konuşmayı denedin mi?
bakıcı ablayı seviyor musun şöyle yapıyor mu böyle diyor mu falan filan basitçe konuşsanız kızınızla?
Aslında sürekli konuşuyorum, bakıcı teyze nasıl seni seviyor mu vs diye ama anlatamiyor olabilir mi diye dusunuyorum

şu kesin kesin konuşanları anlamam mümkün değil yaa..
birisi annesine bile bırakınca arıyormuş güvenemiyormuş bilmem ne.. senin annen güvenilir olmayabilir ama her anne öyle değil..

2. çalışan anneler bir şekilde çocuğu bırakmak zorundalar.. sanki bunu uygun görmeyenler çocuğu okula yollamayacaklar.. zira okullarda bile sapkınlığa uğramış öğretmenler var
!
amaç konu sahibine yardımcı olmalı değil mi??

arkadaşım seni çok iyi anlıyorum. benim de kreş konusunda yaşadığım kötü tecrübeler vardı ve aniden kreşi bırakmamız gerekiyordu. saolsun burdan arkadaşlar yardımcı oldular. fikir verdiler.

iş ciddiye binince hemen çözüm bulduk.. sen de bu kadından bir kere şüpheye düşmüşsün belli. kesin çıkaracaksın o yüzden yeni çözümler ara.. kreş diyemeyeceğim çünkü kötü anılarımız var.. çocuğun da yabancı olmadığı bir akraba yok mu acaba parasıyla bakabilecek. çünkü çocuk yeniden alışma sürecine girmesin..
valla konuyu okurken çok garip gelmemişti ama yorumları okuyunca bakıcınız resmen gözüm de sapık gibi oldu.. bu kadar kötü düşünmek istemiyorum.. ama siz yine de bu bakıcıyı değiştirin. ya da referans olan güvendiğiniz kadına konuyu açın. en olmadı kamera kurun evin heryerine.

Anladım bu olumlu bi işaret tabi.çocuk psikolojisi konusunda pek bilgim yok sadece aklıma gelen soruları sordum.bir de merak ettiğim bi yer var,siz içeriye girdiğinizde bakıcınız da bi telaş vs oldu mu?
Hani şu an çocuk istedi banyoyu hazırladım gibi normal bi durum daha yakın geldi bana diğer ihtimallerde ama yine de dikkatli olmak gerek
içinizde şüpheyle yaklaştığınız bi bakıcıya çocuğunuzu bırkamayın bence,imkanlarımız dahilinde akraba,işten bir müddet izin alma,kreş gibi alternatifleri düşünebilirsiniz.

Maalesef hiç akrabamiz yok, birini bulana kadar tez elden bir kamera sistemi kurdurmayi dusunuyorum.... Kim bakarsa baksın sonuçta buna ihtiyacım var...
Çok tesekkur ederim, tüm yorumlar için... Ama o kadar hassas bir konu ki en ufak bir ima bile insana dokunuyor, anlayışınız için çok ama çok tesekkur ederim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…