- 20 Kasım 2016
- 10.907
- 93.988
- 598
- Konu Sahibi Kelebek3344
-
Birinden duymustum 10 yila 100 bin tl tazminat kazanan olmus.Yani o dava sonucu alacagi para da 30 bin den asagi olmayacaktir saniyorum.Bir avukata danıştınız mı? Kesin kazanır mıymış? Sgknın cezası ne kadar? Bu insana gitmesindense sgknın cezasını öderim daha iyi diyebilirim. Parayı elden mi verdiniz hesabına mı yatırdınız? Sizin için çalıştığını ispat edebilir mi? Bence bir avukata danışın. Ve durumunuzu etraflıca öğrenin.
Evet bi ara öyle birşey duymuştum haber olmuştu galiba. Yarım gün bile olsa geldiği kadar sigortası yapılacak evinize gelenin diye. Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum.çok şaşırmıştım bende duyduğumdaAaa cok sasirdim. Tum bakicilar sanki sigortali mi calisiyordu bugune kadar? Temizlik icin gunluk aldigimiz insanlar da bunu yapabilir bize pekala o zaman
Bildiğim kadarıyla ayda 10 günden fazla çalıştırırsanız sigorta yaptırmak gerekiyor.Evet bi ara öyle birşey duymuştum haber olmuştu galiba. Yarım gün bile olsa geldiği kadar sigortası yapılacak evinize gelenin diye. Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum.çok şaşırmıştım bende duyduğumda
Evet belki öyle olabilir net bi bilgim yok ama yaptırmak durumunda olduğumuzu biliyorum. Tsk ederim bilgi için:)Bildiğim kadarıyla ayda 10 günden fazla çalıştırırsanız sigorta yaptırmak gerekiyor.
Aynen .hizmet tespit davasi acildi bilirkisi hizmet tespit edilemedi dedi.itiraz ettiler ikinci bilirkisi istediler.hakime hanim 30 marta erteledi aranizda anlasin dedi.siz bu konulara vakifsiniz sanirim. Ikinci bilirkisi ne der emin olamiyoruz avukatimiz 10 15 bin verip kurtulmamizdan yana.sizce ne yapmali?Bu kez de "hizmet tespit davası" açar. belki de açmıştır. yıllarca sürebilir bu tür davalar, tam bir şanssızlık. Çalıştığını ispatlama işi de büyük ihtimalle sgk müfettişlerine kalabilir. Belki de kadın işini sağlama almıştır, ne bileyim düzenli olarak birkaç kez aynı taksiyle konu sahibinin evine gidip gelir, taksiciyi şahit olarak gösterir, komşuları, belki çocuğu parka götürüyorsa parktan tanıştığı kişileri şahit gösterir, esnafı gösterir. 3 yıl az değil. İllaki kendine şahitler oluşturmuştur, bu işlere soyunan bir insan, minareyi kılıfına uydurur diye düşünüyorum. Konu sahibinin Allah yardımcısı olsun
Canim malesef kanunlar bu sekilde. Bu kadinin yegeni de ölmüş babasindan maas alıyor o kesilmesin diye bir büroda sigortasiz calisiyor kendi istegiyle. Buro sahibi de bizim gibi iyilik yapiyorum saniyorEe peki su niye sorulmuyor 3 senedir nerdeydin sigortasi olmadan bile bile calismis oluyor bunu kendi menfaatine kullanabilen insanlarin olma ihtimaline karsi devlet neden sigortasiz calismayi kabul edenlere de ceza kesmiyor
Aynen .hizmet tespit davasi acildi bilirkisi hizmet tespit edilemedi dedi.itiraz ettiler ikinci bilirkisi istediler.hakime hanim 30 marta erteledi aranizda anlasin dedi.siz bu konulara vakifsiniz sanirim. Ikinci bilirkisi ne der emin olamiyoruz avukatimiz 10 15 bin verip kurtulmamizdan yana.sizce ne yapmali?
Benim de aklim almiyor ama kanunlar bu sekilde. Hakim ve avukat arkadaslarima danistim bilirkisi bu kadin çalıştı da dese calismadi da dese hakimin gerekceli karar verme yetkisi var diyorlar. Yani kimse kesin kazanirsin davayi ya da kesin kaybedersin diyemiyor. 200bin liralik bir risk alamayiz biz de devlet memuruyuz. Sanki fabrikatormusuz gibi bize sigorta davasi aciyor 25 bin istiyorAklıma yatmayan şeyler var kanunen. Mesela zorunlu olduktan sonra sadece 7 ay çalıştiysa neden hepsinin cezasini ödüyorsunuz. Ya da ben kadinla anlasip elden para versem bile sonucta kanuna aykiri iş yapip sigortasini ödememisim neden dava kapansin ki. Yani elden verdiğim ayri ceza olur, devletin kuralina uymadigimdan devlete ayri ceza vermek zorunda kalmaz miyim? Oyle olursa cok zarar edersiniz. (mesela yaralama davalarinda yaralanan kişi sikayetci olmasa bile kamu davasi suruyor diye biliyorum, onun gibi düşündüm) Bana kalirsa siz başka avukatlarin da fikrini alin. Devletin kestiği ceza çok fazla ama belki affi çıkar ya da taksitle fln ödenir. Kadına bes kurus vermek istemedim ama fark çok tabi. Bir de kanun ciktiktan sonrasi icin ispati yoksa kurtulamaz misiniz? Of üzüldüm sizin adınıza.
Zaten haftada 2 gun geldi dedik hep cunku cezasi cok fazla mecbur kaldik.ve dedigim gibi isteyip de yapmasaydik 500 600 tl ye caliatirsaydik hakli da bu durumda hic hakki yok.ama ikinci bilirkisi hizmeti vardir diyebilirHizmet tespit edilemedi ise Allah affetsin ama yerinizde olsam çalışmadı olarak gösteririm.
Karşınızdaki iyi niyetli değil sizde olmayın
Buro sahibiyle konusun bence hatta belki boylece kadinin bu durumu kullandigini ortaya cikartirsinizCanim malesef kanunlar bu sekilde. Bu kadinin yegeni de ölmüş babasindan maas alıyor o kesilmesin diye bir büroda sigortasiz calisiyor kendi istegiyle. Buro sahibi de bizim gibi iyilik yapiyorum saniyor
Zaten avukatimiz var ama dedigim gibi ceza 36 aylik cikiyormus. Emsal davalar varmishayır ben öyle bilmiyorum. yasda cıktıgı tarihten itibaren olan zamandan sorumlusunuz.
onu da nereden biliyorum. ben istege baglı sgk yaptyırmıştım ( yıllar once -bekardım ) sonra torba yasa ile babalar kızlarına tekrar bakabilir yasası yeniden cıktı. istege baglıya dilekce vermem gerekmedigini babamın üzerine geçiş yaptıgımda digerinin otomatik kesildigini söylemişler. iyi madem demiştim. sonra işe girdim, evlendim. işten ayrıldım. eşimin üzene gectim ( sgk olarak ) birdden bire yıllar sonra bana istege baglıdan borc cıktı.
gittik dilekce verdik. ispat ettim ve cok az bir ceza ödeyerek bu işi halletim. atıyorum gecmiş zaman rakamı unuttum ama 10 bin tl ise verecegim 1.000 tl verdim.
cunku isbat belgem 2 veya 3 ay sonrasına aitti. nerden dönersek kar dedik. o cezayı odedim.
bence siz bir avukata veya mil müşavire danışın.
Benim de aklim almiyor ama kanunlar bu sekilde. Hakim ve avukat arkadaslarima danistim bilirkisi bu kadin çalıştı da dese calismadi da dese hakimin gerekceli karar verme yetkisi var diyorlar. Yani kimse kesin kazanirsin davayi ya da kesin kaybedersin diyemiyor. 200bin liralik bir risk alamayiz biz de devlet memuruyuz. Sanki fabrikatormusuz gibi bize sigorta davasi aciyor 25 bin istiyor
Cok haklisiniz malesef kimseye guven olmazmis yeni anladik. Ama cok zor durumdaydi kocasindan ayrılmış kirada oturuyordu zaten kirasi 600 tl ben ona 700 sigortaya 400 versem kadin gecinemez. Gunu dolup emekli de olamaz. Daha onceden cok kotu olaylar yasamis cok uzulduk haline ve guvendik. Avukatimiz var zaten dava 18 aydir suruyorİnsanlara güven olur mu hiç arkadaşım. Öyle olsa bu anlaşmalar, sözleşmeler olur muydu hiç bu dünyada ?
Keşke bakıcı sigorta istemem dese bile en başından sigortasını yaptırsaydınız.
Hukuk, iyi niyetinizi falan maalesef görmez. Onların yanında kanunların uygulanması önemli. Öyle muamele yaparlar.
Allah yardımcınız olsun ne diyeyim. Keşke bir bilgim olsa da size bir fikir verebilsem. Umarım burada bir avukat konunuzu denk gelip okur da size bir yol gösterir. Belki sizinde bu konuda başka haklarınız vardır da karşı dava açarsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?