Bakicim tarafindan dolandirildim

Aynısi kv min başına geldi yönetici olduğu apartmanda. Bütün yardımları yapti kv kadın gitmiş şikayette bulunmuş tabi kvdemden için onu çok seviyorum ondan şikayetçi değilim ama apartmandan şikayetçiyim diye isim falan vermiş.O dönem yönetici kv olduğu için 20 bin tl ceza geldi.. oda para istemiş. Bu gibi durumları daha önce de yapmış. Sakin kadına para vermeyin.ceza öyle yada böyle geliyor devlete ödeyin onun indirimi falan da oluyor.

Birinden duymustum 10 yila 100 bin tl tazminat kazanan olmus.Yani o dava sonucu alacagi para da 30 bin den asagi olmayacaktir saniyorum.

Aaa cok sasirdim. Tum bakicilar sanki sigortali mi calisiyordu bugune kadar? Temizlik icin gunluk aldigimiz insanlar da bunu yapabilir bize pekala o zaman

Aaa cok sasirdim. Tum bakicilar sanki sigortali mi calisiyordu bugune kadar? Temizlik icin gunluk aldigimiz insanlar da bunu yapabilir bize pekala o zaman
Evet bi ara öyle birşey duymuştum haber olmuştu galiba. Yarım gün bile olsa geldiği kadar sigortası yapılacak evinize gelenin diye. Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum.çok şaşırmıştım bende duyduğumda

Bildiğim kadarıyla ayda 10 günden fazla çalıştırırsanız sigorta yaptırmak gerekiyor.

Aklıma yatmayan şeyler var kanunen. Mesela zorunlu olduktan sonra sadece 7 ay çalıştiysa neden hepsinin cezasini ödüyorsunuz. Ya da ben kadinla anlasip elden para versem bile sonucta kanuna aykiri iş yapip sigortasini ödememisim neden dava kapansin ki. Yani elden verdiğim ayri ceza olur, devletin kuralina uymadigimdan devlete ayri ceza vermek zorunda kalmaz miyim? Oyle olursa cok zarar edersiniz. (mesela yaralama davalarinda yaralanan kişi sikayetci olmasa bile kamu davasi suruyor diye biliyorum, onun gibi düşündüm) Bana kalirsa siz başka avukatlarin da fikrini alin. Devletin kestiği ceza çok fazla ama belki affi çıkar ya da taksitle fln ödenir. Kadına bes kurus vermek istemedim ama fark çok tabi. Bir de kanun ciktiktan sonrasi icin ispati yoksa kurtulamaz misiniz? Of üzüldüm sizin adınıza.

Ee peki su niye sorulmuyor 3 senedir nerdeydin sigortasi olmadan bile bile calismis oluyor bunu kendi menfaatine kullanabilen insanlarin olma ihtimaline karsi devlet neden sigortasiz calismayi kabul edenlere de ceza kesmiyor

Aynen .hizmet tespit davasi acildi bilirkisi hizmet tespit edilemedi dedi.itiraz ettiler ikinci bilirkisi istediler.hakime hanim 30 marta erteledi aranizda anlasin dedi.siz bu konulara vakifsiniz sanirim. Ikinci bilirkisi ne der emin olamiyoruz avukatimiz 10 15 bin verip kurtulmamizdan yana.sizce ne yapmali?

Ee peki su niye sorulmuyor 3 senedir nerdeydin sigortasi olmadan bile bile calismis oluyor bunu kendi menfaatine kullanabilen insanlarin olma ihtimaline karsi devlet neden sigortasiz calismayi kabul edenlere de ceza kesmiyor
Canim malesef kanunlar bu sekilde. Bu kadinin yegeni de ölmüş babasindan maas alıyor o kesilmesin diye bir büroda sigortasiz calisiyor kendi istegiyle. Buro sahibi de bizim gibi iyilik yapiyorum saniyor

Hizmet tespit edilemedi ise Allah affetsin ama yerinizde olsam çalışmadı olarak gösteririm.
Karşınızdaki iyi niyetli değil sizde olmayın

Benim de aklim almiyor ama kanunlar bu sekilde. Hakim ve avukat arkadaslarima danistim bilirkisi bu kadin çalıştı da dese calismadi da dese hakimin gerekceli karar verme yetkisi var diyorlar. Yani kimse kesin kazanirsin davayi ya da kesin kaybedersin diyemiyor. 200bin liralik bir risk alamayiz biz de devlet memuruyuz. Sanki fabrikatormusuz gibi bize sigorta davasi aciyor 25 bin istiyor

Hizmet tespit edilemedi ise Allah affetsin ama yerinizde olsam çalışmadı olarak gösteririm.
Karşınızdaki iyi niyetli değil sizde olmayın
Zaten haftada 2 gun geldi dedik hep cunku cezasi cok fazla mecbur kaldik.ve dedigim gibi isteyip de yapmasaydik 500 600 tl ye caliatirsaydik hakli da bu durumda hic hakki yok.ama ikinci bilirkisi hizmeti vardir diyebilir

Canim malesef kanunlar bu sekilde. Bu kadinin yegeni de ölmüş babasindan maas alıyor o kesilmesin diye bir büroda sigortasiz calisiyor kendi istegiyle. Buro sahibi de bizim gibi iyilik yapiyorum saniyor
Buro sahibiyle konusun bence hatta belki boylece kadinin bu durumu kullandigini ortaya cikartirsiniz

Zaten avukatimiz var ama dedigim gibi ceza 36 aylik cikiyormus. Emsal davalar varmis

Kanunlar iyi hosta bence 3 yıl sgk siz çalışmayı kabul edene de ceza vermeli. Hadi bugün yarın diye oyalamış olun 3 yıl neden dayanmış sormuyorlar mi ona ve size 25 bin teklif yapmasi onu zor durumda bırakmıyor mu ?

Bunu siz mi okudunuz Dolly? İşin içindeki sizsiniz mutlaka bizden iyi bilirsinizdir ama Kanunen siz kanun yürürlüğe girdikten sonraki dönem için sorumlusunuzdur her zaman benim de aklıma yatmadı bu iş ya..
Bende böyle hukuki bir ikilemde kalmıştım gazetedeki ilan tarihinden itibaren alındı..

Eğer parayı ödeseniz bile kağıt fln imzalatın.. bi daha dava açmıyacağına, parayı aldığına dair.. ya da sizde şahit bulun biz parayı ona verdik kendim yatırıcam dedi. Ualan değil sonuçta. .

Cok haklisiniz malesef kimseye guven olmazmis yeni anladik. Ama cok zor durumdaydi kocasindan ayrılmış kirada oturuyordu zaten kirasi 600 tl ben ona 700 sigortaya 400 versem kadin gecinemez. Gunu dolup emekli de olamaz. Daha onceden cok kotu olaylar yasamis cok uzulduk haline ve guvendik. Avukatimiz var zaten dava 18 aydir suruyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…