Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Arkadaşlar yarım ödenmesi bana makul geliyor. Tamam öğretmen maaşı tam veriliyor ancak Bakıcı gelmediği için ekstra efor sarfediliyor. Hem ev işi hem çocuk bakımı annede oluyor. Hiç vermemek değil de yarım maaş uygun bence. Kendisinin teklif etmesi lazım. maddi şartlar çok çok iyiyse gönülden kopar tam verilir o ayrı. Çoğu özel firma da ücretsiz izne ayırdı bu dönem.
Yine yazıp kaçan bir konu sahibi.
yarım kabul etmedi de ne dedi?
Arkadaşım da evde olduğu için kadına yarım maaş veriyordu eve sokmadığı halde.O da yeni bi iş bulmuş bu arada.Ee,bu bakıcı bence aldığı parayı geri ödemeli ahlaken
parasını tam istediğini varsayarak söylüyorum: bakıcınızın sigortasını ödüyor musunuz?her şey resmi mi yani? eğer değilse sigortasız kaçak çalışıyorsa suyuna gitmezseniz şikayet eder misliyle ceza yersiniz burda bi üye arabasını satıp ödemişti.eğer sigortalıysa bu süreç için belki destek için başvuracağınız bi şey vardır onu araştırın.hazirana kadar işçi çıkartmak da yasak bakıcılar da dahil olabilir buna.ya da bilmiyorum ücretsiz izin gibi bir şeyler vardır ya da yani eğer sigortalı resmi bi bakıcıysa bu tarz şeyleri araştırın.
Çoğu firma ücretsiz izne çıkarıyor. Hiç işe gitmediğin halde yarım maaş almak yeterli bence. Sonuçta holding değil burası, karşısında multimilyoner bir patron yok insanlar birbirlerini idare etmeli.
Bence en doğru kararı vermişsiniz yolları ayırmakla. Çocuğun yaşı küçükse uzun süreli bakıcı daha iyi oluyormuş güvenli bağlanma açısından. Karantina bitince daha iyi bir bakıcı bulabilirsiniz belkinisan mayıs hazıran 3 ay evdeyız
3 ay boyunca evıme gelmeyı istemıyor, soncta daha bızle calısmaya baslayalı da cok yeni...
ben zaten bu işin vicdanı boyutunu cok düşündüm kimsenın hakkına girmek istemem
mayıs ayında 1 mayıs tatıl 18-19 mayıs sokaga cıkma yasagı var bazı gunler ben izinli oluyorum (mecburi )
ona ragmen tam verecektım ve 10 da gelıp 4 de cıkacaktı
geldıgı gun de nisan ayının yarım maasını verecektım
ama gelmedı halıyle nısanın yarısını da alamadı yollarımızı ayırdık
Rabbım herkesi iyi insanlarla karsılastırsın
yenı bır bakıcı arayısına gırmeyıp krese verecegım cocugumu
sigortası nazı kaprısı 3000-3500 tl para verıp üzerine üzülüp günlerce skntı yasıyorum
Bakicim yok tam zamanli temizlikcim var.
Mart 15ten beri gelmiyor. Mart ayini tam odedim
Nisan mayis odeme yapmiyorum. Kisa calisma odenegi aliyor. Ben 3000 veriyordum odenek 2264 yatmis. Cok magdur edecek bir rakam olsa desteklemeyi dusunuyordum ama yeterli geldi.
Haziranda durumlara göre tekrar baslatmayi dusunuyorum.
ben henuz sigortasını baslatamdıgım ıcın bu haktan yararlanamadım malesef
keske baslatsaydm skntı yasamazdım
Ben kendi işimi yapıyorum. Ama koronadan dolayı işyerimiz kapalıydı. Bakıcımız da bu süreçte bizimle yatılı kalmak zorunda kaldı. O yüzden tam maaş elbette ki. Ayrıca diğer işyeri çalışanlarımıza da tam maaş ödedim ama yıllık izinlerden kesinti yapmak durumunda kaldık. Düşünün ki 30 öğrencimiz var 7 öğretmen çalıştırıyorum. İnşallah bu süreç tez zamanda biter. Ama yarım maaş olayına bende karşıyım ne olursa olsun tam maaş verilmeliydi. Siz yarım maaş aldınız mı iş yerinizden?
Bence en doğru kararı vermişsiniz yolları ayırmakla. Çocuğun yaşı küçükse uzun süreli bakıcı daha iyi oluyormuş güvenli bağlanma açısından. Karantina bitince daha iyi bir bakıcı bulabilirsiniz belki
o bahsettiğim üyede de bakıcı yaşını almış bir kadınmış, benim sigorta yapmanıza ihtiyacım yok siz bana parasını verin demiş araları da baya iyiymiş yanlış hatırlamıyorsam.işte ona gerek kalmayınca çat diye bana sigorta yapmadan çalıştırdılar diye mağdur ayağı yapmış huyu değişmiş resmen.her şey olur mu olur yani.davayı malesef kesin kaybedersiniz her zaman sigortasız çalışandan yana çünkü davalar.eğer maaşı ödemek istemiyorsanız , bakıcıya da bayılmıyorsanız yollarınızı ayırın isterseniz.zaten çok bi zaman olmamış öyle bişey yaparsa da çok ödemezsiniz.sigorta yapmaya zamanımız olmadı evıme toplamda 32 gün geldi
ama şikayet etme hakkı varmı var tabi. ben de pandemi nedeniyle yaptıramadım
yine de dava acıp o davayı ben kaybedersem neyse parası öderım, o paranın benden cıkacagı varmıs derım
hersey nasıp, ama çok üzülürüm cocugumun rızkına o ayrı
he yollarınızı ayırdıysanız iyi olmuş çok uyanık bi tip.kreş çok daha faydalı çocuk için zaten.hem eve bakıcı girip çıkması doğru değil koronada.nisan mayıs hazıran 3 ay evdeyız
3 ay boyunca evıme gelmeyı istemıyor, soncta daha bızle calısmaya baslayalı da cok yeni...
ben zaten bu işin vicdanı boyutunu cok düşündüm kimsenın hakkına girmek istemem
mayıs ayında 1 mayıs tatıl 18-19 mayıs sokaga cıkma yasagı var bazı gunler ben izinli oluyorum (mecburi )
ona ragmen tam verecektım ve 10 da gelıp 4 de cıkacaktı
geldıgı gun de nisan ayının yarım maasını verecektım
ama gelmedı halıyle nısanın yarısını da alamadı yollarımızı ayırdık
Rabbım herkesi iyi insanlarla karsılastırsın
yenı bır bakıcı arayısına gırmeyıp krese verecegım cocugumu
sigortası nazı kaprısı 3000-3500 tl para verıp üzerine üzülüp günlerce skntı yasıyorum
Yok ben gelmıyorum dese anneme baktırırdım mecburen ama tekrar ıse de almazdım. Yattıgı yerden yarım maas alacak. Sımdı gelmeyınce baska bırıne tam gun tam maas olarak nasıl gıdecek bu virüste. Bakıcınız bulmus bunamıs.yanı sadece 1 ay gelmedı o zaman yarım maas
sonra gel dedım kendısı gelmek ıstemedı
benım de cok ihtycm vardı evde birine
yanı bakıcınız sıze gelmıyorum deseydı yıne de tam verır mıydınız?