• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcısı olan çalışan anneler

ben hollandadayim,
tum odemelerimizi normal yaptigimiz gibi yaptik,
devlet bu konuda geri odeme yapacak dediler, bakalim bekliyoruz, nasil olacak surec.

size de tavsiyem sigortasi ile birlikte bakiciya gucunuz yetmiyor ise kres dusunun,
bu tarz durumlarda daha rahat edeceksiniz

ben hollandadayim,
devlet bu konuda geri odeme yapacak dediler, bakalim bekliyoruz, nasil olacak surec.

size de tavsiyem sigortasi ile birlikte bakiciya gucunuz yetmiyor ise kres dusunun,
Kreşe de belli bir yaş grubunu alıyorlar yoksa bende her sabah oglumu işe götürürdüm. 0-3yas aralıgındaysa cogu yer almıyor krese

ben de maaslı calısan bırısıyım
bakıcıma da 2500 tl verıyorum
siz kendınızı benim yerime koyun az para değil ki
herkes bu dönemde fedakarlık yapıyor
2500 nedir yaavv 😩😵 ben de bakıcı tutmak istiyordum. Bu iş yatacak belli ki

Bakıcı olayı gerçekten çok sıkıntılı bazıları hem maddi hem manevi kullanıyor ebeveynleri, bazıları babadan, kocadan dul yetim aylığı aldığı için Sigorta istemiyor en ufak bir pürüzde hemen tehdite başlıyor, gidiyor şikayet ediyor. Yabancı uyruklu buluyorsun memlekete ziyarete gidicem diyor geri gelmiyor ortada bırakıyor. Çocuğa iyi baksın yeterki diye nazlıyorsun, istekleri bitmiyor. İyisi denk geliyor mu bazılarına geliyor. Sırf bu nedenle ücretsiz izin aldım, şimdi hamileyim yine ücretsiz iznim bitmeden tekrar alıcam maddi olarak zorluyor ama kafam rahat en azından, 2 yaşa kadar bakarım sonra da kreş diye düşünüyorum. Bakıcı ile uğraşan tüm annelere Allah kolaylık versin diyorum🙏

ben de maaslı calısan bırısıyım
bakıcıma da 2500 tl verıyorum
siz kendınızı benim yerime koyun az para değil ki
herkes bu dönemde fedakarlık yapıyor
Bence burda yazılanları çok dikkate alma. Temizlikçi, bakıcı duyarıdır gidiyor. Kimse kimseye oturduğu yerden para vermiyor, hak etmek diye bir kavram var bunu idrak edelim. Bakıcıya para veren kadın da bir çalışan neticede. “Bol geldi para bakıcıya vereyim çalışmadı ama ne önemi var “ diyecek değil

ben hollandadayim,

en temizi ilk günden sigorta zaten
ama işe basladıgı ay sıgorta baslangıcı ıcın 1 ay süreniz var
sigorta işinin uzama nedenini kendiside biliyor

1 ay gec yaptırır ama o bır ayın parasını da elden verırdım skntı değil soncta anlasmısız

Bence burda yazılanları çok dikkate alma. Temizlikçi, bakıcı duyarıdır gidiyor. Kimse kimseye oturduğu yerden para vermiyor, hak etmek diye bir kavram var bunu idrak edelim. Bakıcıya para veren kadın da bir çalışan neticede. Bol geldi para vereyim gitsin demesini beklemeyin

çalışmayan arkadaslarım ne olur benı yanlıs anlamasın herkesi bir tutmuyorum

ama benim çevremde de tam para ver ne olcakki diyen arkadaslarım para kazanmayan arkadaşlarımdı

yemin ediyorum size işle ilgili yaşadıgım skntılar nedeniyle agladımı kalbimin skstıgını bilirim

para hiç kolay kazanılmıyo yanı ben kolay kazanmıyorum

ona ragmen evime 30 günün 1 gününde bile gelmeyen, gel dediğim halde hala gelmeyen birine nasıl tam para vereyim ki

bu arada gelmeme nedeni de evimiz 1 minibus mesafesinde toplıu tasıma kullanmak istemedi
yani bizim için de risk bu durum,o yüzden gelmesin yarım verelim karşılıklı idare edelim dedik ama olmadı

cevaplarnz için hepinize teşekkür ederim, kimsenin ben de hakkı kalsın istemem
yine de gelse nısanın yarısını verecektım daha da gelmıyorum dese hakkımı da helal ederdim
kısmet degılmiş derdim

Bakıcı olayı gerçekten çok sıkıntılı bazıları hem maddi hem manevi kullanıyor ebeveynleri, bazıları babadan, kocadan dul yetim aylığı aldığı için Sigorta istemiyor en ufak bir pürüzde hemen tehdite başlıyor, gidiyor şikayet ediyor. Yabancı uyruklu buluyorsun memlekete ziyarete gidicem diyor geri gelmiyor ortada bırakıyor. Çocuğa iyi baksın yeterki diye nazlıyorsun, istekleri bitmiyor. İyisi denk geliyor mu bazılarına geliyor. Sırf bu nedenle ücretsiz izin aldım, şimdi hamileyim yine ücretsiz iznim bitmeden tekrar alıcam maddi olarak zorluyor ama kafam rahat en azından, 2 yaşa kadar bakarım sonra da kreş diye düşünüyorum. Bakıcı ile uğraşan tüm annelere Allah kolaylık versin diyorum🙏

eger maddi olarak idare edebiliyorsanız en güzeli bu

calısan annelerın cocuklarının kaderi bu kreş olayı malesef erken yaştta

bana iyisi denk gelmedı belki size gelir gerçi:)

Gerçekten şu dönemde bu kadar düşünceli olmanız çok çok güzel bir şey. Inşallah karşınıza da hep güzel insanlar çıkar :)
Evet arkadasim icim el vermedi devlet bana maas verirken karsimdaki insani nasil magdur edeyim gzuel dileklerin icin cokkk teşekkür ederim

eger maddi olarak idare edebiliyorsanız en güzeli bu

calısan annelerın cocuklarının kaderi bu kreş olayı malesef erken yaştta

bana iyisi denk gelmedı belki size gelir gerçi:)
Arkadaşlarımdan biliyorum ben de, o kadar sıkıntı çektiler ki hiç teşebbüste bile bulunmadım😊 olsun kreş çocukların sosyal, bilişsel gelişimine çok olumlu katkıda bulunuyor, hem kamerayla da izleyebiliyorsunuz ne yaptılar ne ettiler, bu işi bilen eğitimini almış insanlar oluyor.
Bakıcı olayı korkutuyor beni acaba çocuğuma nasıl bakacak, saçma düşüncelerini alışkanlıklarını, davranışlarını çocuğuma empoze ederse, psikolojisini olumsuz etkilerse diye korkuyorum. Çocuk gelişimi eğitimi almış biri olsun isterim ama onun da maddi boyutu nasıl olur bilemiyorum. Bizimkiler de erkenden kreşle tanışsınlar bakalım

2500 nedir yaavv 😩😵 ben de bakıcı tutmak istiyordum. Bu iş yatacak belli ki

Ögretmenler kisa sureli calistirabilir onlar belki daha uygun rakamlar oduyordur.

Ama tam zamanli calisan bir anneyseniz, ise gidis geliste de zaman harcadiginiz icin bakici normal mesai suresini asiyor. Haliyle asgarinin ustunde vermek gerekiyor. Daha azi hakka girmek olur.
2500 normal. Cok degil.
Gelen kisi kendi evinde cocuguna yemek yapmiyor da geliyor belki.
Belki çocuğu 3te okuldan cikiyor ama o sizin 6da mesainizi bitirip 6.30da evde olmanizi bekleyip 7de eve gidiyor kendi cocuguyla ilgilenemiyor. Her calisanda olan sorunlari o da yasiyor, haliyle her calisan gibi tam bir maas bekliyor.
Ben temizlikci ablaya yemek parasi da veriyorum. Cunku evde genelde yemek olmuyor. Kadina her gun tost yap ye diyemem. Anlasmamizda yemek yapmak gibi bi gorevi de yok.
Zorlamiyor mu? Zorluyor.
4000 sigortasiyla birlikte odemesi oluyor. Gunluk 20 de yemek için veriyorum.
Ciddi bir kalem ama ihtiyacim var temizlikciye. Diger turlusu de bana uymaz, calisani magdur edip hakka girip temiz evde oturmaktansa pis evde oturmayi tercih ederim.

Ögretmenler kisa sureli calistirabilir onlar belki daha uygun rakamlar oduyordur.

Ama tam zamanli calisan bir anneyseniz, ise gidis geliste de zaman harcadiginiz icin bakici normal mesai suresini asiyor. Haliyle asgarinin ustunde vermek gerekiyor. Daha azi hakka girmek olur.
2500 normal. Cok degil.
Gelen kisi kendi evinde cocuguna yemek yapmiyor da geliyor belki.
Belki çocuğu 3te okuldan cikiyor ama o sizin 6da mesainizi bitirip 6.30da evde olmanizi bekleyip 7de eve gidiyor kendi cocuguyla ilgilenemiyor. Her calisanda olan sorunlari o da yasiyor, haliyle her calisan gibi tam bir maas bekliyor.
Ben temizlikci ablaya yemek parasi da veriyorum. Cunku evde genelde yemek olmuyor. Kadina her gun tost yap ye diyemem. Anlasmamizda yemek yapmak gibi bi gorevi de yok.
Zorlamiyor mu? Zorluyor.
4000 sigortasiyla birlikte odemesi oluyor. Gunluk 20 de yemek için veriyorum.
Ciddi bir kalem ama ihtiyacim var temizlikciye. Diger turlusu de bana uymaz, calisani magdur edip hakka girip temiz evde oturmaktansa pis evde oturmayi tercih ederim.
Benim maaşım 4000 😅 ve bebişler ikiz. Sabah 6da evden çıkıyorum. Bu işler çok zormuş

Benim maaşım 4000 😅 ve bebişler ikiz. Sabah 6da evden çıkıyorum. Bu işler çok zormuş

Allah yardimciniz olsun gercekten zor, hele ki ikiz cok cok zor 😣

Sabah 6da evden cikiyorsaniz komsunuz degilse o kadinin en gec evden cikis saati 5.30.
Yilin buyuk doneminde bu saat zifiri karanlik.
Sabah degil resmen gece.
Yani kim asgari ucret bile olmayan bir paraya gece havasinda evden cikip issiz sokaklarda yuruyup ikiz bebek bakar bilemiyorum.
Kucuk sehirlerde belki farklidir tabi ben istanbul kafasiyla dusundum.

Allah kolaylik versin

nisan mayıs hazıran 3 ay evdeyız
3 ay boyunca evıme gelmeyı istemıyor, soncta daha bızle calısmaya baslayalı da cok yeni...
ben zaten bu işin vicdanı boyutunu cok düşündüm kimsenın hakkına girmek istemem
mayıs ayında 1 mayıs tatıl 18-19 mayıs sokaga cıkma yasagı var bazı gunler ben izinli oluyorum (mecburi )
ona ragmen tam verecektım ve 10 da gelıp 4 de cıkacaktı

geldıgı gun de nisan ayının yarım maasını verecektım
ama gelmedı halıyle nısanın yarısını da alamadı yollarımızı ayırdık

Rabbım herkesi iyi insanlarla karsılastırsın

yenı bır bakıcı arayısına gırmeyıp krese verecegım cocugumu
sigortası nazı kaprısı 3000-3500 tl para verıp üzerine üzülüp günlerce skntı yasıyorum
Çalışma saatleri iyiymiş bence ücrette iyi o fiyata ağır işlerde çalışıyor insanlar,siz yine dusunmussunuz haklısınız yarım maaşı gelmediği halde kabul etmeliydi

bence bakıcınında buradaki tavrı önemli. Ben hiç çalışmayayım gelmek istemiyorum şimdi deyip yarım maaş bile olsa burun kıvırıyorsa bana pek iyi niyetli gelmedi.
Yatılı bir bayan benim evimde de var corona öncesi ben haftaosnu sana izin veremem ne olacak belli değil dedim. Fazladan fazladan vereyim çalıştığın izinli günlerİn için bu durumlar bitince 15 gün dinlen tatil yap dedim. Ki ben sadece bir yada iki haftasonu için gidersen pazartesi günü ben seni nasıl alayım eve dedim. Ben evine getirir götürürüm özel işlerini hallet kapıda beklerim dedim. maaşının yanında yarım maaşlık ek ücretle çalışmayı o şekilde kabul etmedi. Normalde aldığı maaş 3500 artı her hafta izin parası. Ben bir ay ücretsiz izin yapayım dedi. Birşeye ihtiyacın olursa ararsın o halde dedim. Ben tüm kolaylığı sağlarken Sadece toplam 3-4 gün için bunu kabul etmiyorsa benimde yapabileceğim birşey yok. E şimdi ben buna rağmen e o halde ben sana tam maaş vereyim mi diyeyim yani. Bende evdeyim kendi işim hiç ödeme alamıyorum müvekkillerimden. Dahası zaten Haziran ortasına kadar büroyu bile açmayacağım.
diyeceğim o ki yani birazda bu maaş olayları karşı tarafın bu işveren çalışan ilişkisindeki iyi niyetine bağlı

kesınlıkle ödemeli ama onlar yapınca bızler ses cıkarmıyırz
ben yine de üzülüyorum böyle olmasına ama her işte bi hayr varmıs
Neyse ben o dönemleri atlattım,ama yaşadıklarının travması geçmedi. :anne: tez zamanda bakıcı derdinden kurtulmanın dileği ile...

Eşim de ben de evden çalıştık. Bu pandemi döneminde toplu taşıma kullanmasın diye kendi aracımızla evine götürdük evinden aldık. Bizim gelir durumumuzda değişiklik olmadı, dolayısıyla ona da yansıyan bişey olmadı. Sigortası maaşı tam yattı. Eğer bizim gelirimizde bir değişiklik olsaydı, geçici olarak bizi idare etmesini rica ederdim.

Siz maaşınızı tam alsanız da evde tüm gün çocukla ilgilenen sizsiniz. Yani bakıcınız sözleşmeniz olsa bile çalışmıyor. Bu durumda yarım maaş gayet normal..
Herkesin bu durumda idare etmesi gerekiyor.

Back
X