Bakıcısı olan çalışan anneler

15 saat derse giriyordum. 400 tl gibi bir ek ödemem vardı. Nöbet ücreti ve ders dışı alıyordum. O da bu süreçte ödenmiyor. Maaş almıyorum demedim. Yeter mi bu kadar açıklama...
Sizin yazinizdan ek ders hiç ödenmiyormus giibi anlaşılıyor. Sizin zaten ek dersiniz normalde de yokmuş. Olay o yani.

Tüm öğretmenlere maaş + 15 ek ders yatmıyor mu
Haberlerin yanıltması. Maaş + normalde bu dönem kaç saat ek derse giriyorsa o. Bazılarının hiç ek dersi yok (genelde yarım gün çalışanların durumu bu) bazılarının 15 saat ek dersi var. Kendi okulumda 2 kişi tam ek ders alıyoruz öğretmen olarak, bir de idare(ki dönüşümlü olarak okula gidiyorlar) ile rehberlik bahsedilen ek dersi alıyor.
Ha kişisel fikrimi sorarsanız ek dersin verilmesine gerek yoktu.

15 saat derse giriyordum. 400 tl gibi bir ek ödemem vardı. Nöbet ücreti ve ders dışı alıyordum. O da bu süreçte ödenmiyor. Maaş almıyorum demedim. Yeter mi bu kadar açıklama...

Maaş almıyor musunuz demedim zaten , maaş harici 15 ek ders almıyor musunuz dedim .
Bu süreçte hiç okula gitmeyip nöbetçi olmadığınız için , nöbet ücreti alAmadığınıza mı hayıflanıyorsunuz

ek ders almıyorum

Burada ne yazdığınızı net okuyabiliyor musunuz ? Peki ne anlattığını anlayabiliyor musunuz !

Sizin yazinizdan ek ders hiç ödenmiyormus giibi anlaşılıyor. Sizin zaten ek dersiniz normalde de yokmuş. Olay o yani.

Öğretmenim diyip de ne anlattığından bihaber olan biri !!

biz tam aldık ama ben inanın gece yarılarına kadar çalısıyorum
oglumun kaka yapmıs bezıyle benım tıplantımın bıtmesını defalarca bekledıgını bilirim
İlk konu açtığınızda bakıcının ne kadar süreyle geldiğini detaylı olarak yazmadığınız için sordum aslında.

Bu ay siz tam maaş aldıysanız bu ay için bakıcınıza da bir kereye mahsus tam maaş verin diyecektim.Ama siz zaten mart ayında ayın yarısında gelmesine rağmen tam maaş vermişsiniz. Nisanda da hiç gelmemiş olmasına rağmen tam maaş vermek sizin ekonomik durumunuza bağlı olurdu. Siz de bu aydan sonra ücretsiz izne ayrıldığınız için onun da anlayışlı olması gerekirdi. Sonuçta sizin de giderleriniz ve gelecek ay için kenarda para tutmanız lazım. Siz kazanmalısınız ki ona da verebilesiniz maaşını. İçiniz rahat olsun siz olması gerekeni yapmışsınız.

Yine elma ile armut karıştırılmış
okuyup çabalayıp işe girenlerle, çocuk bakıcılığı yapmak aynı kefeye konmuş. Büyüklerin bir lafı vardır ‘sırtını devlete daya’ diye böyle durumlarda rahat et, paran tıkır tıkır yatsın diye söylenir.

Hem işe gelmeyecek aylarca hem de maaş alacak başka ketçap mayonez de olsun mu?

Yarım maaş yeterli eğer bunu kabul etmıyorsa fırsatçı birine denk gelmişsiniz ve ben böyle birine çocuğumu emanet etmek istemezdim

Ben sağlık personeliyim. Esnek mesai deyim o sebeble ay da 6 7 gün çalıştığım oldu.
Ama ben maaşını tam verdim. Hem benim maaşım tam yattı hem de bu durum bakıcımın tercihi değildi. İzne cıktığım da da hiç kesmedim. Bizim Gönül bağımız da oluştu Bi taraftan.
Sizin bakıcı biraz hesapcı geldi ama bana.
Hiç çalışmadığı yerden yarım maaşı kabul etmiyor üstüne gelmeyi de kabul etmiyor yok yaaa

eğer o gelmeyi talep etmiş ve siz kabul etmemiş olsaydı tam vermeniz doğru olabilirdi ancak hem gelmeyi kabul etmeyip hem de tam maaş istemesi doğu olmamış bence.
sonuçta yazdıklarınıza bakılırsa siz de evde olduğunuz süre boyunca hem home Office çalışmış hem de çocuk bakmışsınız, yani oturduğunuz yerden boş boş maaş almamışsınız.

Hani vardır ya ' imi iğretminler yiti yiti piri kiziniyor' cular. Aslında sitemim onlara.. Daha önce aynı bakıcı konusundan ben de açmıştım.

Çok şükür geçirdiğim kanser hastalığıma rağmen, engelli olmama rağmen kimi zaman ağrılar içinde okula giden ve en önemlisi okutulmamak istenen bir kız çocuğu iken savaşıp öğretmen olan, hayata sıkı sıkı sarılan, çok sevilen bir öğretmenim!

Ek ders almamak sorun değil benim için. Maaş konusuna gelince vicdanen rahat olmadığım için çocuklara evden gönüllü ders veriyorum.

Gelmeyen bakıcılar tam ücret almak istiyor üstüne bir de ufacık bir vicdan azabı çekmeden ama zorundasınız diyor ya. Üzülüyorum çocuklarımızı emanet etmek zorunda olduğumuz için.

Diğer arkadaşa gelince bu kadar dert etme beni sonuçta 3 günlük dünya!

Burdan maaş harici 15 ders mi anlamam gerekiyordu?
Maaş + ek ders mi?
Kim anlattığından ya da sorduğundan bihaber?

Ayrıca dikkatli okursan tüm ögretmenler demedim, ben dedim ben. :)

Bir konu da öğretmenlere ve maaşlarına dönmese şaşırırım :)
Ya öğretmenler de evde boş oturmuyor ;uzaktan eğitim vs uğraşıyorlar ;aynı şekilde evren çalışan özel sektör çalışanları da o şekilde .Böyle bir durumda hiç işe gelmeyen bir bakıcıya tam maaş vermek kesinlikle olmaz yani ben olsam ben de vermem .
Not:Öğretmen değilim .

Devlet sektöründe olup yada çalışmasa bile paranın geleceğinin garantisi olan yada kurumsal firmalarda çalışan kişiler kendisini belli etmiş çalışmazsa verme para demek ne kadar kolay. Kendilerine yapılsa ne tepki verirler acaba empati bile yapamayan kişiler yorum yapıyor çok kolay. Bu virüsü kadın mı çıkarttı durum böyle olmasa yine işine gidip gelecekti. Belki ödemesi gereken borçları var bu paraya her ay mutlaka ihtiyacı var ona göre önündeki planları yaptı. Ne demek gelmezse iş yapmazsa verme para sen asıl işe alırken bütçeni ayarlaman gerek o insana karşı sorumluluğun var.

Hep yazıyorum bu konuya da yazayım. Asgari ücret artı SSK sini ödemeniz gerekiyor. Ve siz evde siniz diye ücretinden kesemezsiniz tam vermelisiniz. Yanımda bakıcı çalıştıran biri olarak yazıyorum bunu. İşime geldiği gibi değil kanun çerçevesinde ilerliyorum.

Kadın gelmek istemiyor. İhtiyacı olsa ben gelmeyeyim sen maaş yatır der mi?

Kadın gelmek istemiyor. İhtiyacı olsa ben gelmeyeyim sen maaş yatır der mi?
O zaman baştan yazsın konu sahibi detayları yahu konuya göre yorum yaptım sonradan işin rengini değiştiriyor. Bu durumda konu sahibi haklı tabiki bu durumda kimse aksini söyleyemez sormaya gerek yok ona buna.

Unuttuğunuz bir şey var,
Ozel yada devlet çalışanın da çalıştığı yere karşı sorumluluğu farklı.
Isı bırakıyorum diyip gidemez.
Ama bakıcı gider.

Zorla tutmaya kalksanız yada tutmanın bir yolu olsa, zorla yanınızda kalan birine çocuk emanet eder misiniz?

Karşılıklı bağlayıcılık olmadığının hepimiz farkında olarak bu ise kalkışıyoruz.
Benim yanimdaki yatili yardimciydi,
Is yeri açıyordum, aynı zamanda ev taşıma arefesindeydim, bıraktı gitti :)
Yabanciydi ama calisma izni, sigortasi her şeyi tamdı. Ve bende kaldığı süreci de ben oduyordum bunlarin masraflarini.

Sonra agladi yalvardı, gündüzlü geri aldım.
(Cünkü çocukları biliyordu, çocuklar alışkındı. Elim kolum bağlandı)

Bu süreçte de ya yatılı gelirsin, yada mart ayı tam, nisan ayı yarı ücret öderim, ama fazlasını bekleme, is yerim kapali ve oranin da masrafini çekiyorum dedim (aylık 4Bin+ cepten yiyorum su an)
Nasılsa nisan bitince bu hastalık da biter diye düşündü sanırım, gelmedi.
şimdi arıyor abla tamam yatılı geleyim.
Çocukları kreşe verip bakıcı defterini kapatmayı düşünüyorum.
Açıkçası sözüm size değil ama genel olarak bakici/yardimci calistirmayanlarin durumu anladığını sanmıyorum

Size hak veriyorum ama maaşı 4000 olan biri bunu nasıl karşılar bence büyük şehir harici yerlerde sgk falan yatırılmıyor

Hayır.
üstelik vefa grubunda çalışan öğretmen de çok. Çok kişi yattığımızı sanıyor ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…