Bakıcısı olan çalışan anneler

bir de etrafımda da cok calısan anne var coguna sordum
eger gelmıyorsa yarım maas
hatta bı komşum 3 te 1 göndermıs bakıcısı üzerine tesekkür etmiş gelmedimki çok sağol mahcup oldum diye:)

benim gibi düşünenlere selam olsun:):)

çok teşekkürler

ben her turlu geldıgı 2 ayı fazlasyla verdım, geldıgı güne göre

vicdanım rahat ama üzülüyorum böyle durumların içinde kalmaya, sonrası nasip

Bence ortada hak edilen bir para yok,yarım bilr fazla..illa tam istiyorsa da ben olsam tamam her gün gel yardım et bana o zaman derim

Konudan bağımsız olacak ama düzenli her gün mü geliyordu evinize her gün temizlik yemek mi yapıyordu

Siz zaten 2500 ödeyerek bayağı iyi ücret ödüyormuşsunuz 5 gün için.
bir de hiç gelmeden bunun tamamını istemek, hem de siz gel dediğiniz halde gelmemek çok fazla olurdu. Yollarınızı ayırmanız iyi olmuş bence

Yemek yok.
Haftanin 5 günü geliyor. Temizlik, köpek gezdirme, bahce bakimi, alisveris vs...
3000 maaş veriyorsunuz ya, o yüzden mi 2200tl ödenek çıkmış? Sanıyorum asgari alanların bin küsür çıkıyordu kısa çalışma ödeneği?
bir de biz asgariye sanırım 950 civarı sigorta ödüyoruz. 3000 maaş ödeyince sigortası değişiyor mu? Yani size 3950 falan mi mal oluyor?

ben de maaslı calısan bırısıyım
bakıcıma da 2500 tl verıyorum
siz kendınızı benim yerime koyun az para değil ki
herkes bu dönemde fedakarlık yapıyor
Zaten ben gelmeyen bakıcıların biraz fedakarlık yapması gereğini savundum. Yanlış mı alıntıladınız acaba

Iyi de millet ise gitmiyor ama evden CALISIYOR

bakıcı gelmediği zaman CALISMAMIS oluyor

Yarim maaş bence de uygun

Yok senin iş yerin tam mi veriyor yarim mi bilmem ne

Çalıştığım için tam veriyor
Aradığım yorum. Gerçekten sinir oluyorum artık “sen tam alıyorsun, tam vereceksin tabi” cevaplarına. Ben de evden çalışıyorum ve maaşımı tam alıyorum, ama normal şartlardan daha çok efor sarfediyorum. 7-24 ya telefonda ya da bilgisayardayım, gözlerim şaşı oldu artık, vücudumun ağrıyor. Bakıcı gelmeyince çalışamıyor, tam maaş alması hak değil elbette.(durumunuz iyidir gönülden verirsiniz bunda sorun yok) bakıcı ve ebeveyn oturur orta yolu bulur. Yarım maaş bence uygundur.

Zaten ben gelmeyen bakıcıların biraz fedakarlık yapması gereğini savundum. Yanlış mı alıntıladınız acaba

yanlış alıntılamış olabilirim

Herkes benle aynı düşünmek zorunda değil tabi, bu biraz da maddi durum meselesi

ama yine de cok parası olan da az Parası olanda karşılığını almadıgı hizmet olnca parasını öyle kolay kolay vermez diye düşünüyorum

ev de ben acil bir işle ilgilenırken cocugum yataktan düştü vs vs bisürü skntı yaşadım hepsine Allah şahit

bakıcım belki de benle 1 yılı geçmşş bir calısan olsaydı ben de kısa calısma ödenegi basvururdum vs

ama çocuk emanet ediyoruz diye ekstra ekstra iyi niyetli olundukça enayi yerine konuyorz bir kez daha anladm

O anki duruma göre değişir. Sizinki gibi yeni başlayan evime ve bebeğime çok emeği geçmemiş birisine bende tereddüt ederdim tam ödemeye. Ama yıllardır yanınızda olur, şartlar zorlanır. (Zaten öyle olsa onun da içine sinmez) Bence görüşün başka birisine bakın.

Ben sizi haklı buldum .Maaşını tam alan herkes evinde de çalışıyor hem de fazlasıyla ;o yüzden çalışmayan bir bakıcıya tam ücret vermeyi ben onaylamıyorum .Bir de tam ücret isterken nasıl vicdanları rahat ediyor onu anlamış değilim ;gel diye çağırıyorsunuz ona da yanaşmıyor ,ama maaşa gelince tam ver ,olur mu hiç ?

Kesinlikle katılıyorum

Bebek bakan ben

Yemek yapan ben

Çalışan ben

Ev işlerini yapan ben

Tabii ki tam maasi alacak olan ben

Gel sen de 10 ile 16 arasında dur diye teklif eden ben. HIC GELMEM AMA TAM MAAS ISTERIM diyen o.

Ay ne ala memleket

Ben de böyle bir konu açmıştım, tecrübesiz olduğum için çoğu kişi beni tanımadan topa tuttu.
Bakıcı ablamıza yarısını vermeyi teklif ettim. Ben sana güvendim hazirana kadar dedi. Ikiletmedim tam ücret alacak. Ama şahsi olarak görüşüm yarısını kabul etmeliydi.
Bu arada öğretmenim, ek ders almıyorum, evde yatmıyorum, gönüllü online ders yapıyorum, gün içinde 739494 mesaj ve telefona cevap veriyorum 1.5 yaşındaki çocuğumla beraber. ( bu bir iç dökmeydi )

walla canım topa tutanların cogu da evine temzlkcı gelse bi cam pis kalsa laf edecek kişiler, 200 tl verdim de camımı silmedi derler

az buz paralar değilki bunlar, ben de maaslı calısan kredi ödeyen biriyim

o laf edenler bakalım kucuk cocugu varken benım gibi 12 saatini ev dısında geçirsinler işyerinde skntıyla calssınlae 2500-3000 lirayı öyle kolaydan verirlermi

Tüm öğretmenlere maaş + 15 ek ders yatmıyor mu

Gelmediğinde yarım maaş mantıklı olanıydı
Yolları ayırmanız iyi olmuş
Siz 12 saat işte olduğunuza göre bakıcı da en az 12 saat mi sizde duruyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…