bence bakıcınında buradaki tavrı önemli. Ben hiç çalışmayayım gelmek istemiyorum şimdi deyip yarım maaş bile olsa burun kıvırıyorsa bana pek iyi niyetli gelmedi.
Yatılı bir bayan benim evimde de var corona öncesi ben haftaosnu sana izin veremem ne olacak belli değil dedim. Fazladan fazladan vereyim çalıştığın izinli günlerİn için bu durumlar bitince 15 gün dinlen tatil yap dedim. Ki ben sadece bir yada iki haftasonu için gidersen pazartesi günü ben seni nasıl alayım eve dedim. Ben evine getirir götürürüm özel işlerini hallet kapıda beklerim dedim. maaşının yanında yarım maaşlık ek ücretle çalışmayı o şekilde kabul etmedi. Normalde aldığı maaş 3500 artı her hafta izin parası. Ben bir ay ücretsiz izin yapayım dedi. Birşeye ihtiyacın olursa ararsın o halde dedim. Ben tüm kolaylığı sağlarken Sadece toplam 3-4 gün için bunu kabul etmiyorsa benimde yapabileceğim birşey yok. E şimdi ben buna rağmen e o halde ben sana tam maaş vereyim mi diyeyim yani. Bende evdeyim kendi işim hiç ödeme alamıyorum müvekkillerimden. Dahası zaten Haziran ortasına kadar büroyu bile açmayacağım.
diyeceğim o ki yani birazda bu maaş olayları karşı tarafın bu işveren çalışan ilişkisindeki iyi niyetine bağlı
Siz maaşınızı tam alsanız da evde tüm gün çocukla ilgilenen sizsiniz. Yani bakıcınız sözleşmeniz olsa bile çalışmıyor. Bu durumda yarım maaş gayet normal..
Herkesin bu durumda idare etmesi gerekiyor.
Bence ortada hak edilen bir para yok,yarım bilr fazla..illa tam istiyorsa da ben olsam tamam her gün gel yardım et bana o zaman derimArkadaşlar merhaba,
Korona nedeniyle iş yerlerimiz evlere gönderdi, bu dönemde bakıcımız hiç gelmedi, yarım maaş vermeyi teklif etmek istedim ama kabul etmedi... Sizlerin bakıcıları geldi mi? Gelmediyse ne kadar ödeme yaptınız? bu işin doğrusu nasıl olmalı?
Konudan bağımsız olacak ama düzenli her gün mü geliyordu evinize her gün temizlik yemek mi yapıyorduBakicim yok tam zamanli temizlikcim var.
Mart 15ten beri gelmiyor. Mart ayini tam odedim
Nisan mayis odeme yapmiyorum. Kisa calisma odenegi aliyor. Ben 3000 veriyordum odenek 2264 yatmis. Cok magdur edecek bir rakam olsa desteklemeyi dusunuyordum ama yeterli geldi.
Haziranda durumlara göre tekrar baslatmayi dusunuyorum.
Konudan bağımsız olacak ama düzenli her gün mü geliyordu evinize her gün temizlik yemek mi yapıyordu
Siz zaten 2500 ödeyerek bayağı iyi ücret ödüyormuşsunuz 5 gün için.nisan mayıs hazıran 3 ay evdeyız
3 ay boyunca evıme gelmeyı istemıyor, soncta daha bızle calısmaya baslayalı da cok yeni...
ben zaten bu işin vicdanı boyutunu cok düşündüm kimsenın hakkına girmek istemem
mayıs ayında 1 mayıs tatıl 18-19 mayıs sokaga cıkma yasagı var bazı gunler ben izinli oluyorum (mecburi )
ona ragmen tam verecektım ve 10 da gelıp 4 de cıkacaktı
geldıgı gun de nisan ayının yarım maasını verecektım
ama gelmedı halıyle nısanın yarısını da alamadı yollarımızı ayırdık
Rabbım herkesi iyi insanlarla karsılastırsın
yenı bır bakıcı arayısına gırmeyıp krese verecegım cocugumu
sigortası nazı kaprısı 3000-3500 tl para verıp üzerine üzülüp günlerce skntı yasıyorum
3000 maaş veriyorsunuz ya, o yüzden mi 2200tl ödenek çıkmış? Sanıyorum asgari alanların bin küsür çıkıyordu kısa çalışma ödeneği?Yemek yok.
Haftanin 5 günü geliyor. Temizlik, köpek gezdirme, bahce bakimi, alisveris vs...
Zaten ben gelmeyen bakıcıların biraz fedakarlık yapması gereğini savundum. Yanlış mı alıntıladınız acababen de maaslı calısan bırısıyım
bakıcıma da 2500 tl verıyorum
siz kendınızı benim yerime koyun az para değil ki
herkes bu dönemde fedakarlık yapıyor
Aradığım yorum. Gerçekten sinir oluyorum artık “sen tam alıyorsun, tam vereceksin tabi” cevaplarına. Ben de evden çalışıyorum ve maaşımı tam alıyorum, ama normal şartlardan daha çok efor sarfediyorum. 7-24 ya telefonda ya da bilgisayardayım, gözlerim şaşı oldu artık, vücudumun ağrıyor. Bakıcı gelmeyince çalışamıyor, tam maaş alması hak değil elbette.(durumunuz iyidir gönülden verirsiniz bunda sorun yok) bakıcı ve ebeveyn oturur orta yolu bulur. Yarım maaş bence uygundur.Iyi de millet ise gitmiyor ama evden CALISIYOR
bakıcı gelmediği zaman CALISMAMIS oluyor
Yarim maaş bence de uygun
Yok senin iş yerin tam mi veriyor yarim mi bilmem ne
Çalıştığım için tam veriyor
Zaten ben gelmeyen bakıcıların biraz fedakarlık yapması gereğini savundum. Yanlış mı alıntıladınız acaba
Aradığım yorum. Gerçekten sinir oluyorum artık “sen tam alıyorsun, tam vereceksin tabi” cevaplarına. Ben de evden çalışıyorum ve maaşımı tam alıyorum, ama normal şartlardan daha çok efor sarfediyorum. 7-24 ya telefonda ya da bilgisayardayım, gözlerim şaşı oldu artık, vücudumun ağrıyor. Bakıcı gelmeyince çalışamıyor, tam maaş alması hak değil elbette.(durumunuz iyidir gönülden verirsiniz bunda sorun yok) bakıcı ve ebeveyn oturur orta yolu bulur. Yarım maaş bence uygundur.
O anki duruma göre değişir. Sizinki gibi yeni başlayan evime ve bebeğime çok emeği geçmemiş birisine bende tereddüt ederdim tam ödemeye. Ama yıllardır yanınızda olur, şartlar zorlanır. (Zaten öyle olsa onun da içine sinmez) Bence görüşün başka birisine bakın.yanlış alıntılamış olabilirim
Herkes benle aynı düşünmek zorunda değil tabi, bu biraz da maddi durum meselesi
ama yine de cok parası olan da az Parası olanda karşılığını almadıgı hizmet olnca parasını öyle kolay kolay vermez diye düşünüyorum
Ben sizi haklı buldum .Maaşını tam alan herkes evinde de çalışıyor hem de fazlasıyla ;o yüzden çalışmayan bir bakıcıya tam ücret vermeyi ben onaylamıyorum .Bir de tam ücret isterken nasıl vicdanları rahat ediyor onu anlamış değilim ;gel diye çağırıyorsunuz ona da yanaşmıyor ,ama maaşa gelince tam ver ,olur mu hiç ?ev de ben acil bir işle ilgilenırken cocugum yataktan düştü vs vs bisürü skntı yaşadım hepsine Allah şahit
bakıcım belki de benle 1 yılı geçmşş bir calısan olsaydı ben de kısa calısma ödenegi basvururdum vs
ama çocuk emanet ediyoruz diye ekstra ekstra iyi niyetli olundukça enayi yerine konuyorz bir kez daha anladm
Aradığım yorum. Gerçekten sinir oluyorum artık “sen tam alıyorsun, tam vereceksin tabi” cevaplarına. Ben de evden çalışıyorum ve maaşımı tam alıyorum, ama normal şartlardan daha çok efor sarfediyorum. 7-24 ya telefonda ya da bilgisayardayım, gözlerim şaşı oldu artık, vücudumun ağrıyor. Bakıcı gelmeyince çalışamıyor, tam maaş alması hak değil elbette.(durumunuz iyidir gönülden verirsiniz bunda sorun yok) bakıcı ve ebeveyn oturur orta yolu bulur. Yarım maaş bence uygundur.
Ben de böyle bir konu açmıştım, tecrübesiz olduğum için çoğu kişi beni tanımadan topa tuttu.
Bakıcı ablamıza yarısını vermeyi teklif ettim. Ben sana güvendim hazirana kadar dedi. Ikiletmedim tam ücret alacak. Ama şahsi olarak görüşüm yarısını kabul etmeliydi.
Bu arada öğretmenim, ek ders almıyorum, evde yatmıyorum, gönüllü online ders yapıyorum, gün içinde 739494 mesaj ve telefona cevap veriyorum 1.5 yaşındaki çocuğumla beraber. ( bu bir iç dökmeydi )
Ben de böyle bir konu açmıştım, tecrübesiz olduğum için çoğu kişi beni tanımadan topa tuttu.
Bakıcı ablamıza yarısını vermeyi teklif ettim. Ben sana güvendim hazirana kadar dedi. Ikiletmedim tam ücret alacak. Ama şahsi olarak görüşüm yarısını kabul etmeliydi.
Bu arada öğretmenim, ek ders almıyorum, evde yatmıyorum, gönüllü online ders yapıyorum, gün içinde 739494 mesaj ve telefona cevap veriyorum 1.5 yaşındaki çocuğumla beraber. ( bu bir iç dökmeydi )
walla canım topa tutanların cogu da evine temzlkcı gelse bi cam pis kalsa laf edecek kişiler, 200 tl verdim de camımı silmedi derler
az buz paralar değilki bunlar, ben de maaslı calısan kredi ödeyen biriyim
o laf edenler bakalım kucuk cocugu varken benım gibi 12 saatini ev dısında geçirsinler işyerinde skntıyla calssınlae 2500-3000 lirayı öyle kolaydan verirlermi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?