Nasıl yani misafir gibi mi davranıyorsunuz??? Tv sadece çocuk uyurken açık olacak, sen yap ben izleyeyim deyin. Yaparken yanlışı olursa uyarın şöyle yap diye. Dönülemeyecek yanlışlarsa da yol verip başkasına bakarsınız. Devam ederse arasıra dışarı çıkın birkaç saatliğine, alışsınlar birbirlerine. Bir an önce başlatın kadınıSabah gelince kuran falan okuyor tv de açık ne bileyima nasil yapamam lazim bilmiyorum. Yardım Ederseniz sevinirim.
Sanki ben misafir gibi davrandım ona. Yaşı benden büyük olunca kapatalim Tv yi diyemiyorum. Diyorum bende bebekle yalnızken izliyordum diye empati yapıyorum ama yanlış mi düşünüyorum bilmiyorum.Nasıl yani misafir gibi mi davranıyorsunuz??? Tv sadece çocuk uyurken açık olacak, sen yap ben izleyeyim deyin. Yaparken yanlışı olursa uyarın şöyle yap diye. Dönülemeyecek yanlışlarsa da yol verip başkasına bakarsınız. Devam ederse arasıra dışarı çıkın birkaç saatliğine, alışsınlar birbirlerine. Bir an önce başlatın kadını
Yani ilk gün degistirmedi bende bugün dedim altını degistirir misiniz diye. Ben mi abartıyorum bilmiyorum.Bebek bakmaya geliyor ama bezini hiç değiştirmedi mi
Ya ben yumuşak yuzluyum galiba. Dedim daha 2gun oldu falan diye düşündümneden kendisi hic yapmadi?
Neden sizde kuran okuyor? Hani namaz kilar eyvallah da, kuran okumasi garip geldi bana.
Cocukla nasil alisacaklar ki birbirlerine.
Normalde bu bir kac gunde sizden alacagini aldiktan sonra bakmaya baslamasi lazim.
Siz de ise baslama oncesi kisisel islerinizi halledersiniz, hem de ara ara kontrol edersiniz.
Biraz dindar biri evde ben cocukla iken oda okudu.Kuran okumak ne alaka? Yanlış anlamayında çözemedim bu durumu namaz kılar vaktinde neyse de oturup kuran mı okuyor?
İşe başlayıncaya kadar sizin sisteminizi anlaması bilmesi alışması lazım bakıcının. Neler yapıyorsunuz, nasıl bakıyorsunuz, kurallarınız nelerdir bunları bir bir bilmesi gerek. Sonuçta para ödeyeceksiniz işini titizlikle yapmalı.
Haklısınız.Tesekkur ederim. İlk bebeğim ve ilk bakıcı tecrubesizim nasil davranmam gerektiğini bilmiyorum.Daha 2. Günmüş. Hemen bebeği veremezsiniz ama siz nasıl bakıyorsanız düzeninizi öğretin.
Mama yapması için bebekle diyalogda olmasına gerek yok.
Mamasını o hazırlasın.
Odasını, dolabını öğretin, düzenini öğretin.
Neler giydirirsiniz, üşüyünce ne giyecek, dışarı çıkarken nasıl hazırlanacak,
Biberonu emziği nasıl temizlenecek, bez çöpünüz nereye atılacak, çocuğun oyuncakları vs, normal günlük rutinde karşısına çıkacak her şeye alıştırın.
Bebegin de bugün altını değiştirsin, yarın yemeğini yedirsin, uyutmaya çalışsın vs..
Kademeli arttırın.
Ama birlikte oyun oynayın mesela, çocuk sizinle görsün
İşinize başlayıncaya kadar günden güne bütün sistem ve düzeninizi disiplinli, kurallı bir şekilde göstereceksiniz kendisine. Gösterdikten sonra bir müddet kendisinin performansını siz izleyeceksiniz bunun. Mesela siz işteyken çocuk uyuduğunda boş vakit olduğu için bu süreci kuran okuyarak ve namaz kılarak değerlendirebilir.Biraz dindar biri evde ben cocukla iken oda okudu.
Allah yardımcınız olsun, iyi insanlarla karşılaştırsın❤Haklısınız.Tesekkur ederim. İlk bebeğim ve ilk bakıcı tecrubesizim nasil davranmam gerektiğini bilmiyorum.
Evet pazartesiden itibaren ona birakayim.Mamasini hazirlayip yedirir misiniz falan diyeyim. O kadar zor geliyor ki birine iş söylemekİşinize başlayıncaya kadar günden güne bütün sistem ve düzeninizi disiplinli, kurallı bir şekilde göstereceksiniz kendisine. Gösterdikten sonra bir müddet kendisinin performansını siz izleyeceksiniz bunun. Mesela siz işteyken çocuk uyuduğunda boş vakit olduğu için bu süreci kuran okuyarak ve namaz kılarak değerlendirebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?