Bakıcıya karşı kuruntulu muyum? Yardım

18 yaşında bi kızı var arada onu birakip bebeğin yanına eve gidip gelebilirim dedi. Bende ben evdeyken git dedim
herkes aynı degildir tabiki ama benim 18 yaşindaki yiğenim telefonu eline alır gözüde başka bişi gormez susa bile kalkıp suyunu almaz
Değilki çocuk baksın
Sizde ne cesaret varmiş valla

Merhaba sigorta yapıyor musunuz peki? Ben de tam gün için asgari ücret düşünüyorum da ama sigorta yapmaya bütçem elvermez. Acaba piyasası ne bu işin?

Baska birini bulun. Cocuk bakiminin yedirmek uyutmaktan ibaret olmadigini bilen biri olsun. Cok cahil biriyle karsi karsiyasiniz. Anlatsaniz da anlayacagini pek sanmiyorum zira hamurunda yok belli ki. Hadi dediniz tv zararli acma, o da acmadi, ee bu kadinin her agzindan cikani, her davranisini suzgecten geciremezsiniz ki.
Akli basinda, en azindan gelisime acik birini bulun. Cocugunuz onunla cok fazla zaman gecirecek. Cocugunuzun olacagi kisiye katkisi buyuk olacak bakicisinin. Ona gore dusunup karar verin.
Kamera konusunda arkadaslara katiliyorum.

ben de her bakıcı konusuna yazıyorum. kamerasiz bırakılmamalı kesinlikle. hem bakıcı daha kontrollü davranır hem anne daha iyi gözlemler.

Haklısınız aslında. Ama bakıcı bizim apartmanın kapicisinin eşi. İlk konuşmadık hiç kamerayi

ya lütfen başkasına ayıp olacak su bu diye evlatlarıniza haksizlik yapmayın. bende normal hayatta biraz pisiriga yakımdir. ama çocuklar sozkonusu olduğunda öyle olamiyorum.

begenmiyorsa kameralı evde çalışmayı değiştirirsiniz bakıcıya. namaz kılıyor kuran okuyor falan diye de güvenmeyin. Allah'tan korkmayın ibadetini aksatmayan çok insan var. en basiti bebeğinize bagirabilir. o bagirmalar bile travma oluşturuyor insanda. illa fiziksel şiddet gerekmez. veya uyutma ağlar ağlar bebek kenarda durur. asla anlamazsınız.

kamerasiz asla cesaret etmeyin.

çalışmaya sadece emek üzerinden bakamazsiniz. o zaman oturarak çalışan memurlar da asgari ücret alsin..

bir insani çalıştırırken onun zamanını da alıyorsunuz. zaman en değerli şeydir. bütün gün ayakta dolaşmıyor diye 1000 TL mi vermeyi planlıyorsunuz.

Son düzenleme:

off ya. gelecek nesiller bu şekilde daha çok problemli olacak bence. geçenlerde EFT yontemiyle terapi yaptırdım. çocukluktan çıktı bazı şeyler. ki öyle çok ciddi sıkıntılarım olmamisti. bir de bu şekilde kalbi kırılıp değersizlik hissi yaşatılan çocuk kimbilir ilerde ne sorunlar yaşar.

Bu alınan paranın hakkının verilmesi gerekiyor
Sabah gelince kuran falan okuyor tv de açık

18 yaşında bi kızı var arada onu birakip bebeğin yanına eve gidip gelebilirim dedi. Bende ben evdeyken git dedim

sizin yerinizde olsam ücretsiz izin hakkım varsa onu kullanırdım. bakıcıniz yanlış bir tercih gibi gorunuyor

Merhaba sigorta yapıyor musunuz peki? Ben de tam gün için asgari ücret düşünüyorum da ama sigorta yapmaya bütçem elvermez. Acaba piyasası ne bu işin?
Evet sıgorta da yaptırdım. Evdekı her calısana yaptırıyorum. Aynı sıtedekı bı arkadasıma yardımcı kadın gelıyordu ıkıncı kattan camdan dustu kadın, dusen kadının aılesı 250bin tl tazmınat ıstedı ıs kazası oldugu ıcın, sıhortası da yokmus. Insanlar cok zor durumda kaldılar. O yuzden her calısana yaptırıyorum.
Ben asgari ücret, yemek zaten evden, birde sigorta yaptırdım. Sabah 8 akşam 8calısıyor bakıcımız. Sımdılık memnunum. Ilk ay dıye ucretını haftadan haftaya oduyorum kendı talebı boyleydı bakıcının olur dedık. Haklı cunku ıhtıyacı var. Onun dısında gıttıgımız yerlere de goturuyorum masrafları bana aıt. Inan aldıgı parayı hakedıyor cunku oglum hıc goz actırmıyor sureklı aglak, sureklı ılgı ısteyen bı bebek oyuzden ordan burdan kırtıpta evladımı savsaklamasını ıstemedım. Sımdılık masallah gozu gıbı bakıyor. Ha bır de sozlesme yaptık ıkı tarafında mağdur olmaması ıcın. Baska sormak ıstedıgın varsa severek yardımcı olurum canım

Çok teşekkür ederim aslında çok haklısın can emanet ediyoruz. Teşekkür ediyorum samimi cevapların için Şimdilik bebeğim yok çok istiyorum nasip olursa daha detaylı Bilgi almak için mutlaka yazacağım . Tekrar teşekkürler

Insallah canım bebısın olsunda varsın bakıcısı olmasın sen kendın buyut

Bekarım çocuğum da yok ama alt yorumlarda bir hanımın da yazdığı üzere sözleşmesiz çocuk emanet edilmez birine.Ev tutarken bile sözleşme yapıp imzalatıyorlar.Komşu da olsa tanıdık da olsa bu böyle olmalıdır iki tarafın huzuru için.

Beni kastettiniz sanırım
Evet ben sözleşmede iş bölümlerini maddeler halinde sıralayıp imza attırdım. Yani bu benim görevim değil, yok sıkıldım yapamayacagım diyip bırakıp gıdemez. Giderse mahkeme yoluyla tazmınat alırım. Onun ıcınde yuz kızartıcı suc ve verılen gorevlerı yapmadıgında dogacak sonucları belırttık. Bende gorevını yaptıgı halde, yuz kızartıcı sucu da yoksa ısten kovamıyorum. Senınle ısımız bıttı deyıp ısten pat dıye cıkaramıyorum. Ikı tarafta mutlu

Evet sizi kastetmiştim ama etiketleyemedim kamera koydunuz mu peki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…