- 14 Şubat 2019
- 812
- 1.181
- 33
O televizyon hic acilmamali. Siz yokmussunuz gibi davranacaktiniz ki neyi nasil yaptigini gorecektiniz. O sizin anneniz veya kv niz degil. Elbet cocuk bakimini biliyordur ama tv acilmayacak, su biberon temizleyici ile biberon temizlenecek gibi seyleri soylemelisiniz. Yoksa bulasik deterjani da temizler de kalinti kavramindan haberiniz yoksa. Yazdiklarinizda kuruntu degil de fazla dusunceli geldiniz bir yabanciya karsi. Evladinizi emanet ediyorsunuz. Sartlari bilmek bakici icin de iyi. Talimat cercevesinde hareket eder. Yoksa kafasina gore cocuga bakar.Birkaç gündür bebeğime bakmak için bakıcı geliyor. 20gun izindeyim daha sonra işe baslayacam bu arada çocuğun huyuna alışsın hemde nasil bakiyor diye bakıcının yanındayım. Ama bakıcıya şuna yap bunu yap diyemiyorum.Aslinda bebekle ilgileniyor konuşuyor . Mamasini hazirlamayi gösterdim ama daha kendisi yapmadı hic. Bugün dedim sadece bezini değiştirebilir misin diye.Aslinda bikac gün oldu daha ben mi kuruntu yapıyorum bilmiyorum. Sabah gelince kuran falan okuyor tv de açık ne bileyima nasil yapamam lazim bilmiyorum. Yardım Ederseniz sevinirim.
Evet ara ara çıkayım evden. Evi bile dolasmadi daha ama ne bileyim daha yeni olduğu için normal sanki galiba bilemedimçocuk uyurken gene okusun kuranını da yani çalışmaya geldiği evde ilk günden ne biliyim, biraz tuhaf olmuş.
bence neler yapacaksa günlük rutinde size eşlik etmesini isteyin.
evde ne nerededir, hassas noktalarınız, olmazsa olmazlarınız nelerdir baştan anlatın ve gösterin.
bebek uyanıkken tv açılmasını istemediğinizi net şekilde söyleyin mesela.
oyun oynarken o da eşlik etsin. çocuğunuz onu sizinle görürse güven duygusu oluşur diye düşünüyorum.
ilerleyen günlerde de azar azar da olsa siz çıkın gidin ve başbaşa bırakın. bir anda işe başladığınız gün çıkıp gitmeniz de doğru olmaz diye düşünüyorum.
Ama ilk gün kamera konusmadik simdi ters tepmesinAltında değiştirsin, mamasını da hazırlasın,bebekle ilgili her konuyu ona verin.
Sonuçla gözlemlemek için evde değil misiniz ?
Tv. Çocuk uyanıkken açık kalmayacak diyeceksiniz. Neden abuk subuk programları kulağı duysun ki, Ayrıca ilgisi azalır bakıcinın.
Dikkat geliştiren oyunlar oynasın , bebeğe odaklı olsun.
Sizden bu rahatlığı alırsa hep öyle devam eder.
Ayrıca lütfen kamera kurun eve. Kamerasını bebek emanet etmesin anneler ne olur .
Bu devirde kamerasiz cocuk emanet edilir mi bacim...Ama ilk gün kamera konusmadik simdi ters tepmesin
Siz tavrinizi net koyun. Is yerinde bile biz 3 genç kız kahvemizi çayımızı kendimiz alıyorduk yemekhaneci abla bizden büyük diye. Sonra müşteriler misafirler gelince onlara çay kahve isteyince bize kızlar siz götürün dedi bir gün. Ne münasebet dedik. O günden sonra asla yüz vermedik. Biz kendimize kahve isteyince bile yoruldum siz alin falan demeye başladıYa ben yumuşak yuzluyum galiba. Dedim daha 2gun oldu falan diye düşündüm
Haklısınız aslında. Ama bakıcı bizim apartmanın kapicisinin eşi. İlk konuşmadık hiç kamerayiBu devirde kamerasiz cocuk emanet edilir mi bacim...
Zor gelmesin lütfen, yumuşak olsanız bile sınırlar bilinsin. Çok yumuşak olup sınır göstermezseniz eğer beklediğiniz performansı alamazsınız. Çocuk gelişiminde bakıcının rolu çok çok önemli, bu konuda çok hassasım. Cunku cevremde cocukların gelisimindeki bozukluk yanlıs bakıcı eksikliğinden kaynaklanıyor.Evet pazartesiden itibaren ona birakayim.Mamasini hazirlayip yedirir misiniz falan diyeyim. O kadar zor geliyor ki birine iş söylemek
Çok haklısınız bende çok tecrubesizim böyle akıl vermeniz cok iyi oluyor teşekkürler.Siz tavrinizi net koyun. Is yerinde bile biz 3 genç kız kahvemizi çayımızı kendimiz alıyorduk yemekhaneci abla bizden büyük diye. Sonra müşteriler misafirler gelince onlara çay kahve isteyince bize kızlar siz götürün dedi bir gün. Ne münasebet dedik. O günden sonra asla yüz vermedik. Biz kendimize kahve isteyince bile yoruldum siz alin falan demeye başladı
Böyle durumlarda iyi niyetli düşünüyorsun ama karsindaki kadınlar menfaatçi oluyor genelde. Nacizane tavsiyem benim çalışma sistemim bu şekilde olacak deyip tavrinizi ve mesafenizi korumanız. Soncta kimse hayrına yapmıyor herkes parasını alıyor.
İnternet şifresini vermiştim iki gündür kullanıyorZor gelmesin lütfen, yumuşak olsanız bile sınırlar bilinsin. Çok yumuşak olup sınır göstermezseniz eğer beklediğiniz performansı alamazsınız. Çocuk gelişiminde bakıcının rolu çok çok önemli, bu konuda çok hassasım. Cunku cevremde cocukların gelisimindeki bozukluk yanlıs bakıcı eksikliğinden kaynaklanıyor.
Kimisi gece gündüz internette takılıp yemeğini vermez. Kimisi hiç hiç konuşmaz, oyun oynamaz etkinlikler düzenlemez cocuk ölü gibi bir sey olur, kimisi bağırır cagırır cocuk korkak yetisir hicbir seye tepki veremez. Büyük tramva olusur.
O yüzden yumusak sert bir uslup takının ve öğretin. Eğer sahsi fikrimi yazacak olursam evde interneti kapatın ne olur ne olmaz.
Kamerasız kesinlikle birakmayınHaklısınız aslında. Ama bakıcı bizim apartmanın kapicisinin eşi. İlk konuşmadık hiç kamerayi
Haklısınız aslında. Ama bakıcı bizim apartmanın kapicisinin eşi. İlk konuşmadık hiç kamerayi
Malesef bizde iyi niyetlerimiz suistimal edile edile öğrendik böyle olmamiz gerektiğini. Yoksa bende çok merhametliyimdir bu konularda ama asla bu iyi yüzünü gostermemek ve samimi olmamak lazım. Mutlaka mesafeli olun.Çok haklısınız bende çok tecrubesizim böyle akıl vermeniz cok iyi oluyor teşekkürler.
Değiştirin şifreyi değiştiremezseniz eşiniz değiştirsin. Yani sonuçta tanımıyorsunuz kendisini evde de kamera yoktur belki nasıl izleyeceksiniz göreceksiniz bilmiyorsunuz. Belki uyuturken telefonla ilgilenecek belki sürekli cocukla ilgilenmek istemese birşey dinletecek veya kendi takılacak cocuğa ilgi gösteremeyecek. Üzgünüm yeni çağın soykırımı internet bağımlılığı bu aşikar ama siz evde yokken ne yapacağı ne edeceği muamma. Tv’yide kapatın evde tek önemli sey cocuk ve gelisimi. Burada yanlıs bakıcı hakkında cok konu okudum çevremde zaten sık sık götüyorum. Ve tavrınız çok samimi olmasın.İnternet şifresini vermiştim iki gündür kullanıyor
sımdı sız kendınız o evde yasayansınız tv ızlersınızSanki ben misafir gibi davrandım ona. Yaşı benden büyük olunca kapatalim Tv yi diyemiyorum. Diyorum bende bebekle yalnızken izliyordum diye empati yapıyorum ama yanlış mi düşünüyorum bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?