• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcıya Karşı Nasıl Davranmalı, Konuşmalı Biz Mi Abartıyoruz ?

Ah çık pardon yanlış yere yazmışım
Allah kolaylık versin bakıcınızla, ama çok üstüne gitmeyin kadının, çocuk yiyebildiği kadar yer

Eklentiler

• E5C42D2E-B906-45E2-A56A-473B609E4A3B.webp
    E5C42D2E-B906-45E2-A56A-473B609E4A3B.webp
    6,9 KB · Görüntüleme: 208
Konu sahibi defalarca "çocuk az yemiş diye hesap sormuyorum, sadece ne yediğini dürüstçe söylesin" demesine rağmen, çok üzerine gidilmiş.

Konuya gelince de, sanırım endişeli olmanızın sebebi acaba başka konularda da birşey saklar mı diye düşünmeniz. Eliyle yemek yedirme konusunda haklısınız, kırmadan alıştırmak lazım.

Çocuğunuza kim bakarsa baksa, beğenmeyeceksiniz. Bu kişi anneniz, kayınvalideniz de olsa, %100 sizin gibi olmadığı için, sizin de %100 içinize sinmeyecek, illa size batan birşeyler olacaktır.

Ben sizin yaklaşımınızı hatalı buldum. Siz de çalışan bir kadınsınız, el işinde çalışmak gerçekten zor. Ev temizliğine veya çocuk bakmaya giden kadınların işi çok daha zor.

Bizim de 15 günde bir abla geliyor temizliğe ( çocuk bakma ile kıyaslamıyorum yanlış anlamayın). Mesela her geldiğinde not bırakıyorum ( ablacım çok teşekkür ederim, şimdiden ellerine sağlık gibi). Bazen yemek dışında onun geleceği güne denk getirip, kek börek yapıp, üzerine not yazıyorum. Notlara da yazıyorum, ablacım bu hafta şu işi de yapabilirsen çok sevinirim, yapamazsan canın sağolsun diye. Abla, 1 yıl sonunda süper kahramana dönüştü. Mesela bir huyu var, insanlık hali evde birşey kırılır dökülür, önemli değil, ama bana söylemesini beklerim. Çekinmiş olmalı ki hiç bahsetmiyordu. Bir keresinde duşakabinin tekerlekli aparatı kopmuş, söylemedi. Bir sonraki gelişinde not bıraktım ( ayşe ablacım, duşakabinin aparatı kopmuş, cam yerinden çıktı, az kalsın üzerime düşüyordu, henüz yaptıramadım, çok dikkatli ol lütfen, üzerine düşebilir, hatta o kısmı bu hafta temizleme hiç). Üzülmüş olmalı li, aradı ben kırmıştım ama unuttum söylemeyi kusura bakma dedi. Ben de " hiç önemli değil, cana geleceğine mala gelsin, sen yeterki söyle, evde kaza falan olmasın" dedim. O gün bugündür herşeyi söyler çekinmeden. Belki sorgulamak yerine daha farklı yaklaşırsanız, aranızdaki iletişim daha iyi olabilir. O da işini çok daha severek, isteyerek yapar.

Biraz uzun oldu kusura bakmayın.

çocuğumu yemek konusunda zorlamam zorlansnda istemem yemek konusu sadece yemediği zamanlar konuşalacak bişi bence ... el yalama falan belki kibar bir dille soylenebilir...

Öncelikle umarım maası çok dolgundur..Yaptıklarını bazı anneler bile yapmayabiliyor cunku..öncelikle kamera konusunda karsıyım yani esim bile iste bizi izlese ben rahatsız olurum ama tabi içinizin rahatı acısından koymussunuz kabul etmiş burda skntı yok..Diğelim yaptıkalrındanda rahatsız olmussun bunu kadına yalancıymıs gibi söylemisin sen böyle dedin ama izledim böyle diye ne ayıp ya bakıcının çok ihtiyacı var bence yoksa kim yerinde olsa kalmazdı..Diyelim rahatsızsın çok çıkar isten bu şekilde davranmanız hiç hoş değil Onur kırıcı..Bazı konularda haklısınız ama böyle burnu havada olmaz bu kadar rahatsızsanız cıkın isten kendınız bakın emir vereceginize bence

Benim bir derdim var yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bebegimize 1 aydır bakıcı bakıyor daha öncesinde kv idare etmişti. Zorda olsa bir şekilde alıştırdık
Genel anlamda iyi gidiyordu her şey. Bu arada evimizde kamera sistemi var.. bakıcı ile ilk görüşmemizde
evimizde kamera olduğunu ve ona göre davranması gerektiğini söyledik ve kabul etti..
Bebegimize karşı davranışları konuşmaları hal ve hareketleri gayet iyi çok memnunum o yönden
Ev konusunda ise yemeğimizi yapıyor sağolsun evi yüzeysel bir süpürüyor görünen yerleri birde bebegimin çamaşırlarını katlıyor.. işin ucundan elinden geldiğince tutuyor..
Sıkıntıya gelelim. benim bebegim normalde zor yiyen bir çocuk ne yazık ki küçüklüğünde televizyonla yemeğe alıştı ve öylede gidiyor. çaresiz kalınca en çok karşı cıktıgım şeyi yapmak zorunda kaldım.
Bakıcımız yediği yemediği herşeyi söyleyince aklıma en ufak birşey gelmiyordu
Örnegin ; yarım sütü kaldı, az yumurtası kaldı 1 dilim domates bıraktı gibi vs..
Bende güven verdiği için kamera kayıtlarına akşam bebegimiz uyuduktan sonra eşim ile birlikte hızlandırılmış bir şekilde bakıyordum, ilk zamanlar yavaş bakıyorduk..
Zaten hepsini izlemek gibi bir vaktimiz yok.. hızlandırılmış baktıgımız zaman ise çoğu şey gözden kaçıyor elbet
Bebegimize çok bir şey katamasa da en azından oynaştırıyor herşeyin adını, rengini ne oldugunu söylüyor yapboz bul tak oyun hamuru boyama vs yaptırıyor.. canım kuzum cigerim paşam gibi hitap ediyor birlikte şarkı söyleyip dans ediyorlar.
dün bana kahvaltısını ve corbasını çok güzel içtiğini yediğini söyledi. kahvaltısından az bir yumurta ve sütünün kaldıgını dedi.
Kamera kayıtlarında ilgimi çeken bir şey gördüğüm için yavaş izledim o saatleri..
Bebegimiz asla bakıcının bize anlattığı gibi yememiş;
yumurtasından bayagı kalmış, tahin pekmezinden bir lokma almış, sütünü çok az içmiş cicibebeyi yememiş vs
kalanında çöpe dökmüş neyse dedim.. bu arada telefon ile genel anlamda bayagı ilgili sürekli mesaj geliyor vs.. ama seslenmiyorum bebegimizi ihmal etmediği sürece sıkıntı görmedim..
Yumurta yedirdiği zaman mesela kadın kendi eli batınca parmaklarını agzında yalıyor ve tekrar cocuga aynı eli ile yumurta veriyor biraz sinirlendik eşim ile ama gene ses etmedim..
Gelelim çorba saatine
bana çorbasını gayet güzel içtiğini hepsini bitirdiğini yogurdun dan cok az kaldıgını söyledi
ama çorbasını çok zor içmiş yarım tas kadar kalmış çok zorluk cıkarmış kalanı çöpe dökülmüş normalde çok kolay içer olabilir içmediği vakit olabilir cocuk bu.. ben kalkıpda neden içmedi diye asla tepki göstermedim yada neden zorlandı diye..
Bebegimiz yer sofrasında yiyor.. hiç bir yere kalkıp gitmesin diye oturdugu yerde yemek yerken resmen kucagına basıyor sıkıştırıyor vs. bu durumu uyardık ama devam ediyor..
Sabah konuştum
Ben : ben dün kayıtlara biraz detaylı baktım da senin bana anlattıgın gibi yemediğini gördum
şu şu şu kalmış sen bana demedin dedim.
Bakıcı : yoo gayet güzel yediydi aslında doyacak kadar yedi diyerek kalanları söyledi ( oysa bana dün öyle detay vermedi.. ben dile getirdikten sonra söyledi moreli bozuldu ve suçlandı. )
Ben: Sen yemediği şeyleri bana söyle ,söyle ki bileyim ben kalkıpda sana neden yediremedin yahut neden yemedi diye tepki göstermem çorbasını içtiğini söyledin ama ondanda kalmış dedim.
Bakıcı : Çorbasını fazla ısıtmışım o yüzden kalanı kaldı dikkat li bakarsanız vs dedi..
Ben: benim bebegimde de var zor yiyor bilyorum ama corbayı felan hiç zorlanmadan içer normalde vs dedim.
Bakıcı : ben zaten size yalan söyleyecek değilim yemediği birşeyi sen böyle söyleyince kendimi çok kötü hissettim felan dedi..
biraz konuştuk kadın bayagı bozuldu yüzü düştü
Bizim takıldıgımız ve kızdıgımız nokta bize söylendiği gibi yemek yemediği, olabilir yemeye bilir ama neden söylemiyor bize ? neden güzel yedi diyor ? birde bu parmaklarını yalama olayı ve telefonla gereginden fazla ilgileniyor olması
sizce göz ardı edip idare etmelimiyiz çok yüklenmek istemiyorum. bu devirde çok zor güvenilir birini bulmak ol
bebegimiz 2 yaşında.
yemek konusunda yemediği zaman bırak zorlama diyorum illa ki yedir demiyorum çok üstelemiyorum takılmıyorum irdelemiyorum ama bana olan şeyi söylemediği için tepki oluştu
bana neyin ne oldugunu söylese sıkıntı yok ama bana farklı konuşup bende orda farklı gördüğüm zaman kadına karşı algı oluşuyor.
belki dediğiniz gibi işinden olmamak için öyle söylüyor ama cok dedim olanı söyle bize mutlaka diyerek.
Baska sının cocuguna bakmak zor. Ben yapamazdım
Kadın içinize sinmiyorsa bazı seyleri görmeyin. İçinize sinmiyorsa bilemem.
Ayrıca kadına kameraya baktım vs demeniz olmamış. O kadının yerinde olsam aşırı soğurdum...

İlginç gerçekten yazmadan duramadım anne suçlanmış sürekli. En değerli varlığımız evlatlarımız ona bakacak kişi de iyi olsun isteriz kadın alenen yalan söylüyor bebek bakmak yerine telefonla oynuyor üstüne parmak yalıyor anne de gayet güzel bir şekilde uyarıyor izledim ama dediğin kadar yememiş dıyor ki bakıcı izlendiğini biliyor, hakkıyla yapmayacaksa yapmasın çocuk bakmasın madem.Telefona tabiki bakabilir ama mesajlaşma olayına giremez bunu sürekli hale getiremez. Başıma geldi çünkü bu benzeri küçük yalanlar daha sonra büyük yalanlara dönüşüyor. Konu sahibi bence artı eksiklerini değerlendirmeli artıları fazlaysa beklediğini direk söylesin ve gözlemlesin bu arada da eger cidden artıları fazlaysa bakıcıya gösterdiği alakayı artırabilir.

Çok evham yapmışsınız. Çocuğa kötü davranmıyorsa, ilgileniyorsa, ki sizin ev işlerinizi de yapıyor biraz rahat bırakın. Sadece parmaklarını yalama olayında uyarın. Gerisi gereksiz tasa

Biliyor musun bu saydiklarini bazen ben bile kendi cocuguma yapamiyorum. O bakici senin annen degil kardesin degil senin kadar ince dusunmesine inkan yok bence. Cok asiri hassassin. Eliyle yedirmesi tabii hos degil ama benim bebegime oz dedesi sigarayi icip icip wc gidip ellerini yikamadan suya sabuna dokunmadan elleriylebisey yediriyor, opuyor, oyuncaklarini bebek gibi hep agzina suruyor artik kusacak raddeye geliyorum. Yani enim yerimde olsaniz kafayi yerdiniz galiba. Annelik iste anliyorum aslinda ama birazcik daha rahat olum derim ben. Eger cocuga sevgi ve sefkatle yaklasan biriyse ne mutlu size

Ponciginannesi Ponciginannesi keşke bu konunuzda merak edilen soruları cevaplasaydınız da öyle başka konu açsaydınız
ben sordum mesela ücret ne kadar kaçla kaç arası geliyor vs.
alacağınızı alıp gitmişsiniz resmen

Back
X