- Konu Sahibi Ponciginannesi
8 aylik bebegi krese vermeyi mi tavsiye ediyorsunuzpes..
E ne yapsın bakacak kimsesi yoksa

Çocuğum olursa benimkinin de durumu mecburen öyle olacak.
Daha küçük bebekleri alan kreşler bile var büyükşehirlerde
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
8 aylik bebegi krese vermeyi mi tavsiye ediyorsunuzpes..
Baska sının cocuguna bakmak zor. Ben yapamazdımBenim bir derdim var yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bebegimize 1 aydır bakıcı bakıyor daha öncesinde kv idare etmişti. Zorda olsa bir şekilde alıştırdık
Genel anlamda iyi gidiyordu her şey. Bu arada evimizde kamera sistemi var.. bakıcı ile ilk görüşmemizde
evimizde kamera olduğunu ve ona göre davranması gerektiğini söyledik ve kabul etti..
Bebegimize karşı davranışları konuşmaları hal ve hareketleri gayet iyi çok memnunum o yönden
Ev konusunda ise yemeğimizi yapıyor sağolsun evi yüzeysel bir süpürüyor görünen yerleri birde bebegimin çamaşırlarını katlıyor.. işin ucundan elinden geldiğince tutuyor..
Sıkıntıya gelelim. benim bebegim normalde zor yiyen bir çocuk ne yazık ki küçüklüğünde televizyonla yemeğe alıştı ve öylede gidiyor. çaresiz kalınca en çok karşı cıktıgım şeyi yapmak zorunda kaldım.
Bakıcımız yediği yemediği herşeyi söyleyince aklıma en ufak birşey gelmiyordu
Örnegin ; yarım sütü kaldı, az yumurtası kaldı 1 dilim domates bıraktı gibi vs..
Bende güven verdiği için kamera kayıtlarına akşam bebegimiz uyuduktan sonra eşim ile birlikte hızlandırılmış bir şekilde bakıyordum, ilk zamanlar yavaş bakıyorduk..
Zaten hepsini izlemek gibi bir vaktimiz yok.. hızlandırılmış baktıgımız zaman ise çoğu şey gözden kaçıyor elbet
Bebegimize çok bir şey katamasa da en azından oynaştırıyor herşeyin adını, rengini ne oldugunu söylüyor yapboz bul tak oyun hamuru boyama vs yaptırıyor.. canım kuzum cigerim paşam gibi hitap ediyor birlikte şarkı söyleyip dans ediyorlar.
dün bana kahvaltısını ve corbasını çok güzel içtiğini yediğini söyledi. kahvaltısından az bir yumurta ve sütünün kaldıgını dedi.
Kamera kayıtlarında ilgimi çeken bir şey gördüğüm için yavaş izledim o saatleri..
Bebegimiz asla bakıcının bize anlattığı gibi yememiş;
yumurtasından bayagı kalmış, tahin pekmezinden bir lokma almış, sütünü çok az içmiş cicibebeyi yememiş vs
kalanında çöpe dökmüş neyse dedim.. bu arada telefon ile genel anlamda bayagı ilgili sürekli mesaj geliyor vs.. ama seslenmiyorum bebegimizi ihmal etmediği sürece sıkıntı görmedim..
Yumurta yedirdiği zaman mesela kadın kendi eli batınca parmaklarını agzında yalıyor ve tekrar cocuga aynı eli ile yumurta veriyor biraz sinirlendik eşim ile ama gene ses etmedim..
Gelelim çorba saatine
bana çorbasını gayet güzel içtiğini hepsini bitirdiğini yogurdun dan cok az kaldıgını söyledi
ama çorbasını çok zor içmiş yarım tas kadar kalmış çok zorluk cıkarmış kalanı çöpe dökülmüş normalde çok kolay içer olabilir içmediği vakit olabilir cocuk bu.. ben kalkıpda neden içmedi diye asla tepki göstermedim yada neden zorlandı diye..
Bebegimiz yer sofrasında yiyor.. hiç bir yere kalkıp gitmesin diye oturdugu yerde yemek yerken resmen kucagına basıyor sıkıştırıyor vs. bu durumu uyardık ama devam ediyor..
Sabah konuştum
Ben : ben dün kayıtlara biraz detaylı baktım da senin bana anlattıgın gibi yemediğini gördum
şu şu şu kalmış sen bana demedin dedim.
Bakıcı : yoo gayet güzel yediydi aslında doyacak kadar yedi diyerek kalanları söyledi ( oysa bana dün öyle detay vermedi.. ben dile getirdikten sonra söyledi moreli bozuldu ve suçlandı. )
Ben: Sen yemediği şeyleri bana söyle ,söyle ki bileyim ben kalkıpda sana neden yediremedin yahut neden yemedi diye tepki göstermem çorbasını içtiğini söyledin ama ondanda kalmış dedim.
Bakıcı : Çorbasını fazla ısıtmışım o yüzden kalanı kaldı dikkat li bakarsanız vs dedi..
Ben: benim bebegimde de var zor yiyor bilyorum ama corbayı felan hiç zorlanmadan içer normalde vs dedim.
Bakıcı : ben zaten size yalan söyleyecek değilim yemediği birşeyi sen böyle söyleyince kendimi çok kötü hissettim felan dedi..
biraz konuştuk kadın bayagı bozuldu yüzü düştü
Bizim takıldıgımız ve kızdıgımız nokta bize söylendiği gibi yemek yemediği, olabilir yemeye bilir ama neden söylemiyor bize ? neden güzel yedi diyor ? birde bu parmaklarını yalama olayı ve telefonla gereginden fazla ilgileniyor olması
sizce göz ardı edip idare etmelimiyiz çok yüklenmek istemiyorum. bu devirde çok zor güvenilir birini bulmak ol
bebegimiz 2 yaşında.
yemek konusunda yemediği zaman bırak zorlama diyorum illa ki yedir demiyorum çok üstelemiyorum takılmıyorum irdelemiyorum ama bana olan şeyi söylemediği için tepki oluştu
bana neyin ne oldugunu söylese sıkıntı yok ama bana farklı konuşup bende orda farklı gördüğüm zaman kadına karşı algı oluşuyor.
belki dediğiniz gibi işinden olmamak için öyle söylüyor ama cok dedim olanı söyle bize mutlaka diyerek.