- 13 Mayıs 2011
- 3.943
- 3.662
- 373
- Konu Sahibi Ponciginannesi
-
İnanın kendi yemeye başlarsa daha fazla zevk alacak yemek yerken. Tabiki dökecek saçacak başlarda ama zamanla gayet güzel,doyana kadar yiyecek. Birde tam zamanı,geç kalmayın. Ben kızım 6 aylıkken oturmaya başlamıştı o zaman almıstım mama sandalyesini,4 yaşına kadar kullandım. Makarna koyardım,meyve koyardım,salatalık koyardım eline alıp yerdi. Zamanla catal bıçak kullanmaya başladı,döküp sacmalar bitti. Kendi yiyebildikçe daha haz aldı inanın.olmassa öyle yapalım dediğiniz gibi yavaş yavaş tv ve yer sofrasını unutması lazım bunu bende biliyorum.
dediğim gibi ben cok fazla yediydi yemediydi takılmıyorum ama bana söylenen ve aslında görünen şeyin farklı olması kafamı gıcıklandırdı
yemek konusunda dert etmiyorum. üstelemiyorum yemediği kalsın diyorum zorlama diyorumellerini yalayıp yedirmeye devam ettin diye net bir şekilde söylemeyin de..
kendi üzerinizden anlatın. örneklendirin. böyle yapalım, böyle yapmayalım.
ben de ihmal etmişim ama...
bir de ben genelde eşimin üstüne atıyorum
"eşim titizdir bak, salgın da var sık sık ellerimizi yıkayalım aman ha"
yemek konusunda da...
bence, zorlamasın. ne kadar yiyorsa. siz de çok üstelemeyin.
3 yaş ideal ama 2,5 yaş ya da daha erken kreş düşünebilirsiniz.
samimi bir şekilde çocuğunuzu sevdiğine inanıyorsanız dert etmeyin.
kolay bulunmuyor güvenilir biri.
Hepsinden çok parmaklarını ağzına sürüp sonra o ellerle bebeğime yemek yediriyor olmasını asla göz ardı edemezdim.Benim bir derdim var yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bebegimize 1 aydır bakıcı bakıyor daha öncesinde kv idare etmişti. Zorda olsa bir şekilde alıştırdık
Genel anlamda iyi gidiyordu her şey. Bu arada evimizde kamera sistemi var.. bakıcı ile ilk görüşmemizde
evimizde kamera olduğunu ve ona göre davranması gerektiğini söyledik ve kabul etti..
Bebegimize karşı davranışları konuşmaları hal ve hareketleri gayet iyi çok memnunum o yönden
Ev konusunda ise yemeğimizi yapıyor sağolsun evi yüzeysel bir süpürüyor görünen yerleri birde bebegimin çamaşırlarını katlıyor.. işin ucundan elinden geldiğince tutuyor..
Sıkıntıya gelelim. benim bebegim normalde zor yiyen bir çocuk ne yazık ki küçüklüğünde televizyonla yemeğe alıştı ve öylede gidiyor. çaresiz kalınca en çok karşı cıktıgım şeyi yapmak zorunda kaldım.
Bakıcımız yediği yemediği herşeyi söyleyince aklıma en ufak birşey gelmiyordu
Örnegin ; yarım sütü kaldı, az yumurtası kaldı 1 dilim domates bıraktı gibi vs..
Bende güven verdiği için kamera kayıtlarına akşam bebegimiz uyuduktan sonra eşim ile birlikte hızlandırılmış bir şekilde bakıyordum, ilk zamanlar yavaş bakıyorduk..
Zaten hepsini izlemek gibi bir vaktimiz yok.. hızlandırılmış baktıgımız zaman ise çoğu şey gözden kaçıyor elbet
Bebegimize çok bir şey katamasa da en azından oynaştırıyor herşeyin adını, rengini ne oldugunu söylüyor yapboz bul tak oyun hamuru boyama vs yaptırıyor.. canım kuzum cigerim paşam gibi hitap ediyor birlikte şarkı söyleyip dans ediyorlar.
dün bana kahvaltısını ve corbasını çok güzel içtiğini yediğini söyledi. kahvaltısından az bir yumurta ve sütünün kaldıgını dedi.
Kamera kayıtlarında ilgimi çeken bir şey gördüğüm için yavaş izledim o saatleri..
Bebegimiz asla bakıcının bize anlattığı gibi yememiş;
yumurtasından bayagı kalmış, tahin pekmezinden bir lokma almış, sütünü çok az içmiş cicibebeyi yememiş vs
kalanında çöpe dökmüş neyse dedim.. bu arada telefon ile genel anlamda bayagı ilgili sürekli mesaj geliyor vs.. ama seslenmiyorum bebegimizi ihmal etmediği sürece sıkıntı görmedim..
Yumurta yedirdiği zaman mesela kadın kendi eli batınca parmaklarını agzında yalıyor ve tekrar cocuga aynı eli ile yumurta veriyor biraz sinirlendik eşim ile ama gene ses etmedim..
Gelelim çorba saatine
bana çorbasını gayet güzel içtiğini yogurdun dan cok az kaldıgını söyledi
ama çorbasını çok zor içmiş yarım tas kadar kalmış çok zorluk cıkarmış normalde çok kolay içer olabilir içmediği vakit olabilir cocuk bu.. ben kalkıpda neden içmedi diye asla tepki göstermedim yada neden zorlandı diye..
Bebegimiz yer sofrasında yiyor.. hiç bir yere kalkıp gitmesin diye oturdugu yerde yemek yerken resmen kucagına basıyor sıkıştırıyor vs. bu durumu uyardık ama devam ediyor..
Sabah konuştum
Ben : ben dün kayıtlara biraz detaylı baktım da senin bana anlattıgın gibi yemediğini gördum
şu şu şu kalmış sen bana demedin dedim.
Bakıcı : yoo gayet güzel yediydi aslında doyacak kadar yedi diyerek kalanları söyledi ( oysa bana dün öyle detay vermedi.. ben dile getirdikten sonra söyledi moreli bozuldu ve suçlandı. )
Ben: Sen yemediği şeyleri bana söyle ,söyle ki bileyim ben kalkıpda sana neden yediremedin yahut neden yemedi diye tepki göstermem çorbasını içtiğini söyledin ama ondanda kalmış dedim.
Bakıcı : Çorbasını fazla ısıtmışım o yüzden kalanı kaldı dikkat li bakarsanız vs dedi..
Ben: benim bebegimde de var zor yiyor bilyorum ama corbayı felan hiç zorlanmadan içer normalde vs dedim.
Bakıcı : ben zaten size yalan söyleyecek değilim yemediği birşeyi sen böyle söyleyince kendimi çok kötü hissettim felan dedi..
biraz konuştuk kadın bayagı bozuldu yüzü düştü
Bizim takıldıgımız ve kızdıgımız nokta bize söylendiği gibi yemek yemediği, olabilir yemeye bilir ama neden söylemiyor bize ? neden güzel yedi diyor ? birde bu parmaklarını yalama olayı ve telefonla gereginden fazla ilgileniyor olması
sizce göz ardı edip idare etmelimiyiz çok yüklenmek istemiyorum. bu devirde çok zor güvenilir birini bulmak ol
bebegimiz 2 yaşında.
belkide ama benim takıldııgım mevzu cok farklı bana olanı söylese hiç bir sorun yok ama olanı söylemediği zaman illaki bir şüpe oluşuyor insann içinde.Canim yedirmeye çalışıp yemediyse bebis sorun yapma sonuçta isitmis yemeği sunmuş kizarsiniz diye öyle diyivermis.sadece elini yalayip vermesin o konuda acik konus ben kv bile öyle yapmasına kızarım kendim bile yaparken bi içim gider kaldiki sigaram falan yok.birde mama samdalyesinde masada alistirmaya baslasin cok zorluk cekersiniz.çok kırmadan empati yaparak konulusabilirsin çalışan içinde çok zor. Ben anaokulu Öğr. Yim. Velilere günümuzu anlatırken kimisi burnu dik dinlerdi hii yedimi bezinin cirtlari karşılıklı baksın falan yani gerçekten zor psikoloji
peki bana durum ne ise onu söylemesi gerekmez mi ? neden olanı söylemek yerine olmayanı söylüyor.. oysa ona asla aa neden az yedi neden yemedi neden kalktı neden yediremedin bile demedik.Biraz yüklenmişsiniz gereksiz, göreceden kaynaklı bir anlaşamamazlık var sanki.
Şey gibi, annemle benim yedi-yemedi-az yedi olayımız gibi.
Yumurtayı seçtiği için, sabah az yoğurt-peynir-maydanoz-çörek otu/Bazen kıyılmış 3-4 zeytin ve un ile yumurtayı tek öğünlük krep haline getiririm. Onu kimi zaman tam yer, kimi zaman yiyesi gelmez. Yarım yese benim için "Oh çok şükür"dür. Anneme göre "Aa hiçbir şey yememiş, çok çok az yaa"dır.
Sizinki de bu bakış farkından kaynaklı gibi geldi bana.
Az önce annemlere geçti mesela oğlan, akşama "Ay doğru düzgün hiçbir şey yemedi" diyecek annem uğrayınca, biliyorum.
Oysa bana göre, güzel yemiş olacak.
Güzel bakıyorsa, uğraşıyor, geçiştirmiyorsa, çocuğunuz doyuyor ve mutluysa, kelimelere-anlatıma takılmayın.
peki bana durum ne ise onu söylemesi gerekmez mi ? neden olanı söylemek yerine olmayanı söylüyor.. oysa ona asla aa neden az yedi neden yemedi neden kalktı neden yediremedin bile demedik.
üstelemeyin derken, "tabağın kaçta kaçını yedi, yumurta bitti mi" bir süre ilgilenmeyin.yemek konusunda dert etmiyorum. üstelemiyorum yemediği kalsın diyorum zorlama diyorum
ama bana olanı söylemiyor..
olmassa öyle yapalım dediğiniz gibi yavaş yavaş tv ve yer sofrasını unutması lazım bunu bende biliyorum.
dediğim gibi ben cok fazla yediydi yemediydi takılmıyorum ama bana söylenen ve aslında görünen şeyin farklı olması kafamı gıcıklandırdı
Olmayanı söylemiyor ki, ona göre öyle ve algıladığını söylüyor.
Yani çorbadan fazla katmıştır, çorba zamanına yakın yedirmiştir yoğurdunu misal, diğer güne kıyaslıyordur vs, onun gözüne göre çorbasını güzel içmiştir, doymuştur çocuğunuz. Ondan öyle demiştir.
Çocuğu gayet iyi yediriyomus tabaktakiler bitcek gbi bi durum yok ben anneyken bazen yemediği bitirmedigi ama ona yettigini biliyorum ama sorarlarsa tabiki yiyor gayet derim yada yemedi derim şundan bundan az yiyor demem yani abartmissiniz. Bakiciyi Bosyere kacirmayin güvenilir insan bulmak zornormalde yememesine takılmam diyorum ya takıldıgım tek nokta bize olanı söylememesi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?