Bakıcıya Karşı Nasıl Davranmalı, Konuşmalı Biz Mi Abartıyoruz ?

ellerini yalayıp yedirmeye devam ettin diye net bir şekilde söylemeyin de..
kendi üzerinizden anlatın. örneklendirin. böyle yapalım, böyle yapmayalım.
ben de ihmal etmişim ama...
bir de ben genelde eşimin üstüne atıyorum
"eşim titizdir bak, salgın da var sık sık ellerimizi yıkayalım aman ha"

yemek konusunda da...
bence, zorlamasın. ne kadar yiyorsa. siz de çok üstelemeyin.
3 yaş ideal ama 2,5 yaş ya da daha erken kreş düşünebilirsiniz.

samimi bir şekilde çocuğunuzu sevdiğine inanıyorsanız dert etmeyin.
kolay bulunmuyor güvenilir biri.

İnanın kendi yemeye başlarsa daha fazla zevk alacak yemek yerken. Tabiki dökecek saçacak başlarda ama zamanla gayet güzel,doyana kadar yiyecek. Birde tam zamanı,geç kalmayın. Ben kızım 6 aylıkken oturmaya başlamıştı o zaman almıstım mama sandalyesini,4 yaşına kadar kullandım. Makarna koyardım,meyve koyardım,salatalık koyardım eline alıp yerdi. Zamanla catal bıçak kullanmaya başladı,döküp sacmalar bitti. Kendi yiyebildikçe daha haz aldı inanın.
Sizde başlayın. Hem kalkıp gitme durumu olmaz. Hemde sofra kültürü oturur. Sizde biraz daha rahat edersiniz.
Birde biz annelere hep az görünüyor yedikleri. Belki kadına yeterli gelmiştir.

yemek konusunda dert etmiyorum. üstelemiyorum yemediği kalsın diyorum zorlama diyorum
ama bana olanı söylemiyor..

Biraz yüklenmişsiniz gereksiz, göreceden kaynaklı bir anlaşamamazlık var sanki.

Şey gibi, annemle benim yedi-yemedi-az yedi olayımız gibi.
Yumurtayı seçtiği için, sabah az yoğurt-peynir-maydanoz-çörek otu/Bazen kıyılmış 3-4 zeytin ve un ile yumurtayı tek öğünlük krep haline getiririm. Onu kimi zaman tam yer, kimi zaman yiyesi gelmez. Yarım yese benim için "Oh çok şükür"dür. Anneme göre "Aa hiçbir şey yememiş, çok çok az yaa"dır.
Sizinki de bu bakış farkından kaynaklı gibi geldi bana.

Az önce annemlere geçti mesela oğlan, akşama "Ay doğru düzgün hiçbir şey yemedi" diyecek annem uğrayınca, biliyorum.
Oysa bana göre, güzel yemiş olacak.
Güzel bakıyorsa, uğraşıyor, geçiştirmiyorsa, çocuğunuz doyuyor ve mutluysa, kelimelere-anlatıma takılmayın.

Canim yedirmeye çalışıp yemediyse bebis sorun yapma sonuçta isitmis yemeği sunmuş kizarsiniz diye öyle diyivermis.sadece elini yalayip vermesin o konuda acik konus ben kv bile öyle yapmasına kızarım kendim bile yaparken bi içim gider kaldiki sigaram falan yok.birde mama samdalyesinde masada alistirmaya baslasin cok zorluk cekersiniz.çok kırmadan empati yaparak konulusabilirsin çalışan içinde çok zor. Ben anaokulu Öğr. Yim. Velilere günümuzu anlatırken kimisi burnu dik dinlerdi hii yedimi bezinin cirtlari karşılıklı baksın falan yani gerçekten zor psikoloji

Hepsinden çok parmaklarını ağzına sürüp sonra o ellerle bebeğime yemek yediriyor olmasını asla göz ardı edemezdim.

belkide ama benim takıldııgım mevzu cok farklı bana olanı söylese hiç bir sorun yok ama olanı söylemediği zaman illaki bir şüpe oluşuyor insann içinde.

bence suçlarken bile onu onore ederek suçlayın yani ben öyle yapıyorum.

Fatma abla bak yumurtasını yememiş niye yemiyo çok moralim bozuluyor L(( diyorum. Sen çok güzel yediriyosun noldu ki şimdi diyorum mesela sorunun kaynağını öğrenmeye çalışıyorum. Ayrıca da zorlamasın gerçekten bebeklere zorla yemek yedirmek şiddetin bir türüymüş ve yemese daha iyi o şekilde yemektense.

Yer sofrasında yiyen çocuğu kaçmasın diye bastırması normal yoksa çocuk kaçıp gidecek. Yer sofrası baştan yanlış. Mama sandalyesine alıştırmalısınız. Sonuçta elinde ağzına yemek evin içinde dolaşmamalı. Sonra o döküntüleri yine bakıcı to*playacak. Evi falan da düzelten bi kadınmış valla dua edin yapmıyorlar çoğu böyle şey.

peki bana durum ne ise onu söylemesi gerekmez mi ? neden olanı söylemek yerine olmayanı söylüyor.. oysa ona asla aa neden az yedi neden yemedi neden kalktı neden yediremedin bile demedik.

Bence bebeginiz doyuyor cok takılmayın oyun oynaması ilgilenmesi hitabı güzel.yavrunuzu emanet ediyorsunuz.kadını kormayın bu devirde bulmak cok zor bakıcı.tek sıkıntı parmagını kendi agzına götürüp vermesi.hijyen konusunda daha yumusak sekilde uyarın.

Ellerini yalaması dışında pek sorun yok.Bazı çocuklar iştahsız olur.Baştan size kalanları ne yedirdiğini söylediği için siz de alışkanlık yapmış.Harfi harfiyen aynısını söyleyemeyebilir.Unutur.Bence ne kaldı ne kalmadı bu kadar rapor etmesine gerek yok.Çocuk hiç yiyemediyse rapor etmeli.

peki bana durum ne ise onu söylemesi gerekmez mi ? neden olanı söylemek yerine olmayanı söylüyor.. oysa ona asla aa neden az yedi neden yemedi neden kalktı neden yediremedin bile demedik.

Olmayanı söylemiyor ki, ona göre öyle ve algıladığını söylüyor.
Yani çorbadan fazla katmıştır, çorba zamanına yakın yedirmiştir yoğurdunu misal, diğer güne kıyaslıyordur vs, onun gözüne göre çorbasını güzel içmiştir, doymuştur çocuğunuz. Ondan öyle demiştir.

yemek konusunda dert etmiyorum. üstelemiyorum yemediği kalsın diyorum zorlama diyorum
ama bana olanı söylemiyor..
üstelemeyin derken, "tabağın kaçta kaçını yedi, yumurta bitti mi" bir süre ilgilenmeyin.
kendisini baskı altında hissetmesin bakıcı. çünkü en önemli görevlerinin çocuğa yemek yedirmek olduğunu sanıyorlar.
birinin evinde, düzeninde çalışmak hiç kolay bir şey değil..
kendisi yemek yiyor mu evinizde?
kahvaltıyı birlikte yapsınlar. yani ayrı ayrı yemesinler.öğlen yemeğinde de aynı şekilde..
yer sofrası veya masa o sizin bileceğiniz iş..

iyide zorla yedirecek değil ya yediği kadar sen yediğinden fazlasını zorla da olsa yermisin çocuğunuz doymasa devam eder zaten. kadında doymuştur diye kaldırıyordur ayrıca açıklamasını da yapmış fazla ısıtmıştım demiş minnacık mideleri var bir yumurta akşama kadar yetiyor çocuklara sadece elini yalaması sıkıntı onun dışında gayet normal davranıyor kadın

iyide işte burada da gördüğünüz üzere bebeğiniz iyi yemiş. kadın yalan söylememiş. yumurtanın 3 de 4ü kaldı şunun şu kadar kaldı diye rapor beklemek tuhaf değil mi?
çocuğun karnı doymuş mu doymuş.

edit: yumurta ve pekmezi aynı öğünde vermeyin.

Çöpe döküyormuş çocuğun yemediklerini. Güzel doyduğunu düşünmüş olabilir ama yedi diye yalan söylüyor mu söylüyor. Ama bence yine kadına kızılacak bir konu yok zira konu sahibi hissettirdiyse kadına yemek konusunda hassas olduğunu, kadın da "Bu çocuk doydu ama hepsini bitiremedi" diye düşündüğünden "Ay niye hepsini yemedi" diye işinden olmak istememiştir. Bence durum bundan ibaret.

O çocuğu kendinizle kıyaslıyorsunuz konu sahibi, sıkıntı bu. Siz kendi yiyebileceğinizi hesap ediyorsunuz ama o çocuğun midesi kendi yumruğu kadar. Her birinden birer lokmayla çok rahat doyabilir. Kadına bunun paniğini hissettirmişsiniz gibi geldi, bence gerek yok. Ha ama elle yedirme olayı benim de hoşuma gitmedi. Çocuğunuz artık döke saça da olsa kendi kendine çatal kaşık kullanma yaşında. Bakıcınıza söyleyin çatal kaşıkla yedirmeye alıştırsın.

Bebce cocugunuza gayet guzel bakiyor. Size de celiskili konusmamis. Cocugun doydugunu anladiysa iciniz daha rahat etsin diyenoyle soyluyordur. Kaldi ki herkes anlar cocugun doyup doymadigini. Doyduktan sonra fazla yemesinin ne manasi var. Bence bosuna yuklenmissiniz.

Artik kendine ait catali kasigi olsa baskasinin elinden yemese kendi eliyle yese daha iyi olur tabi bunu sormuyorsunuz ama.

Soyleme seklinizi fazla baskici buldum israrla yememis iste demeniz hos degil.Size az gelen kendisine normal gelebilir cocuk doymustur o an yeterlidir.
Cocugunuzda aclik kilo kaybi gozlemlediniz mi.

normalde yememesine takılmam diyorum ya takıldıgım tek nokta bize olanı söylememesi.
Çocuğu gayet iyi yediriyomus tabaktakiler bitcek gbi bi durum yok ben anneyken bazen yemediği bitirmedigi ama ona yettigini biliyorum ama sorarlarsa tabiki yiyor gayet derim yada yemedi derim şundan bundan az yiyor demem yani abartmissiniz. Bakiciyi Bosyere kacirmayin güvenilir insan bulmak zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…