Bakıcıya Karşı Nasıl Davranmalı, Konuşmalı Biz Mi Abartıyoruz ?

bence abartmışsınız. parmak yalama dışında hiç bir sıkıntı görmedim.onu da daha uygun bir dille söyleyebilirsiniz.(kırmadan, kadını kaçırmadan)

hatta sabah yedikleri çok fazla gibi.zaten yiyemiyormuş o kadar. süt ile pekmez yanyana hatta cicibebe.bence siz yemesini istediklerinizi gözden geçirin.

ya bir de deneyimli değilim ama burda anne olan bir çok üye var, 2 yaşındaki çocuk aynı öğünde hem pekmez hem yumurta hem cicibebe bana garip geldi, ki cicibebe ben mecbur kalmadıkça yedirmezdim mesela. 2 yaşından küçük çocuklara bal bile önerilmiyor, bazı besinler gereksiz gibi sanki.

"benim bebeğimde de var" demiş

yani "benim bebeğimde de sıkıntı var" anlamında zor yiyor demiş sonrasında

Kreşlerde yemeklerle ilgili neler söyleniyor bi bilseniz, bi lokma yiyen çocuğa bile "kahvaltısını çok güzel yaptı" diyeni var.

ben şahsen bakıcınız olsam evdeki kamera böyle incelenip bana "bunu söyledin bak bu böyleymiş" deseniz o an bırakırdım işi (paraya ihtiyaç duruma bağlı ama bu devirde bakıcılar havada kapılıyor)

hmm Konusahibi Bakiciya, benimde bebegim var diyor...? Ne geregi var, yani zaten konu onun bebegi. Ben mi uyanamadim ve anlamiyorum :))

uyanamadın zaar:))
benimde bebeğim var değil, benim bebeğimde de var

edit 3 : yazmasam çatlardım konu sahibesi lütfen çocuğa domateste yedirmeyin..

bence bıraz abartmısısnız küçüceke bebek onların hepsnı nasıl yıyecek sızınde kalınız kalmasın dıye kadın tabı kı yedı demıstır içiniz rahat etsın dıye. o kadar seyı 2 yasında çocuk yıyebılır mı pek sanmıyorum.

o eliyle yemek yedırme olayı o mide bulandırıcı geldı bence gerısı çok önemlı değil.

telefonla ılgılenmesı falan tabı kı olacak 24 saat bebeğin yanında tabı kı arada mesajda gelecek bunlar normal.

sizi yemek konusunda cok takintili buldum
bebek neden yerde yiyor orayi anlayamadim
genel olarak bahsettiginiz iyi bir bakici profili ciziyor
elini yalama kismini mutlaka uyarin
bu kadar didiklemeyin , memnunsaniz , bebek mitluysa , bunlar ufak seyler
bence bakici da benim gibi dusunup sizin fazla pimpirikli oldugunuzu dusunuyor ve iciniz rahat etsin diye yalan soylemis

Tek tek rapor mu veriyor. Cok abartmissiniz. Kahvaltisini etti oglen az yedi vs yeterli. Yok pekmez yedi yok yogurttan az kaldi corba kasenin su kadarini yedi falan gereksiz kadin butun gun cocukla ugrasip ustune birde ayrintili rapor sunuyor.

Kahvalti bastan hatali tatli agirlikli ac bir cocuga direkt kan sekerini firlatir. Ki o kadar cesit cogu cocuk yemez.

Herseyin de bir uslubu var hani kamera da gorseniz ugrasmiyor hazirlamiyor yedirmiyor icirmiyorsa anlarim da. Kadini yok yere utandirmissiniz yazik yahu.

Aslında durum çok basit. Bakıcı çocuğun yediklerini yeterli görmüş, size de iyi görünmek için şunu bunu yemedi yerine yeterince yedi demeye getirmiş. Bu konu da kibarca uyarin, çok da büyütülecek bir sorun değil bence buna takilmayin. Ama elle yedirme olayı hijyenik değil, çocuğumun artik çatal, kaşıkla yemeye alişmasini istiyorum artik kesinlikle elle yedirme uygulamasi yapmayacağız deyin. Bu kadar basit Benim yegenim de 3 yaşında yumurta, domates filan hala ağzına sürmez, sizin çocuğun maşallahı var

13 aylık kızım var annemdeyim 1 haftadir yemegiyle annem ilgileniyor tabaklarini tamamen bitirmiyor ama ennem yedi daha ne yesin diyerek yedirmeye kendisi devam etmiyor cogunda cunku cok dolduruyor yada oncesinde birsey yemis oluyor yani doydu doymadı olayi kamerayla anlayabileceginiz birsey degil kadinin cidden cok uzerine gitmissiniz burada takilmaniz gereken tek sey elini yalayip yine cocugu yedirmesiyken o konu haric herseyi dile getirip kadini strese sokmussunuz.

Bu kadar ilgili bir bakıcı bulmuşsunuz, uyardığınız konu çok gereksiz olmuş bence.
Size yediği az geliyordur, karsıdan birine göre yeterlidir. Ki Eminim yeterli yiyordur, biz annelere hep az gelir, kendimden biliyorum :)
Burada kesinlikle uyaracağınız tek şey, elini ağzına sokup sonra bebeğe yedirmesi olmuş.
Oyunlar oynatıyor, ilgileniyor, güzel davranıyorsa kadının telefonuna da takmayın, işinden soğutmayın bence.
Üstüne yemek ve genel ev işi yapıyor diyorsunuz, çocuk bakmak zaten zor, para veriyorum diye köle etmeyin kadını, yazık.
İlk defa kendimi bir bakıcıyı savunurken buldum bu arada :) :)

kayınvalidem baktı benim ben sadece yeterli sevgi alıyor mu,kötü muameleye maruz kalıp kalmadığıyla ilgilendim,sizin gibi ayrıntılara takılmadım çünkü bakan kişi yakınınız da olsa bakıcı da olsa bi yerden sonra mevzu "çok istiyorsan otur kendin bak" cümlesine geliyor. bizde de yemek düzenini çok salladı kv,arada çok atıştırmasına izin verdiği için öğünler şaştı,yarım kaldı,hatta bigün ağzında çiğnediğini çocuga verdiğni gördüm ona ciddi kızmıştım mesela vs vs,kızma hakkımı çok ciddi durumlarda kullandım,bi yerlere gitmelerine karışmadım,bazen üç gün üst üste gezdiler vs vs,herkesin usülü yoğurt yeme şekli başka,eger sevgisinden içtenliğinden eminseniz,çok takılmayın bence ayrıntılara.

Sizi rahatsız eden çok bariz şeyler yoksa bence herseyi sorun etmeyin. Çocuğunuz bakicisi ni seviyor mu, bakici ona sevgi veriyor mu vs. onlar daha önemli. Çocuğun siz işten döndükten sonraki neşesi nasıl? Siz sanıyor musunuz bebeğine annesi ya da kv.si bakanlar dört dörtlük bakıyor. Gerçekten güvenilir birisiyse gücendirmeyin derim.

"benim bebeğimde de var" diyor.
yani kabahat varsa benim bebeğimde de var der gibi.. yani sen yediremiyorsun demiyorum o yemiyor biliyorum ama diyor.
"benim de bebeğim var" demiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…