- 3 Nisan 2014
- 36.538
- 149.492
- 798
- Konu Sahibi Ponciginannesi
-
Çöpe döküyormuş çocuğun yemediklerini. Güzel doyduğunu düşünmüş olabilir ama yedi diye yalan söylüyor mu söylüyor. Ama bence yine kadına kızılacak bir konu yok zira konu sahibi hissettirdiyse kadına yemek konusunda hassas olduğunu, kadın da "Bu çocuk doydu ama hepsini bitiremedi" diye düşündüğünden "Ay niye hepsini yemedi" diye işinden olmak istememiştir. Bence durum bundan ibaret.
O çocuğu kendinizle kıyaslıyorsunuz konu sahibi, sıkıntı bu. Siz kendi yiyebileceğinizi hesap ediyorsunuz ama o çocuğun midesi kendi yumruğu kadar. Her birinden birer lokmayla çok rahat doyabilir. Kadına bunun paniğini hissettirmişsiniz gibi geldi, bence gerek yok. Ha ama elle yedirme olayı benim de hoşuma gitmedi. Çocuğunuz artık döke saça da olsa kendi kendine çatal kaşık kullanma yaşında. Bakıcınıza söyleyin çatal kaşıkla yedirmeye alıştırsın.
Çöpe döküyormuş çocuğun yemediklerini. Güzel doyduğunu düşünmüş olabilir ama yedi diye yalan söylüyor mu söylüyor. Ama bence yine kadına kızılacak bir konu yok zira konu sahibi hissettirdiyse kadına yemek konusunda hassas olduğunu, kadın da "Bu çocuk doydu ama hepsini bitiremedi" diye düşündüğünden "Ay niye hepsini yemedi" diye işinden olmak istememiştir. Bence durum bundan ibaret.
corbasını çok güzel içtiğini yediğini söyledi.
ast kalanı ne yapmalı?
yumurtanın yarısını yedi yarısını bıraktı diyelim dolaba mı koymalı?
çorbanın yarısını yemedi diyelim tencereye geri mi dökmeli?
çöpe dökecek tabi.
2 yaşında çocuk yarım yumurta iki ıvır zıvır yediyse yemiştir yani. banada sorulsa yedi mi diye evet kahvaltısını yedi derim..
Bitti dememiş ki Astoria, bak
Bu da bana görece olarak geldi. Kalanını da yemediği için dökmesi normal, kendisi üstünden mutfak düzeni ve yemekle de ilgileniyormuş. Elimin altında, tezgahta yarım tabak bırakmam mesela dökerim ben de bir daha içilmeyecekse-ısıtılması uygun değilse.
Kameralı bir ortamda, ev sahibinin izlediğini de bile bile o tarz bir gizleme içinde olduğunu sanmıyorum. Çöpe dökülen de çöpte görülür zaten. Basit bir algı farkından ibaret geldi bana, bilemedim. Sorulana "Güzel yedi" diyebilirim ben de, bana göre iyi yediyse, doyduysa çocuk.
bana çorbanın hepsini bitirdiğini söyledi ama kameradan çöpe döktüğünü gördüm.Konu sahibine çöpe döktüğünü söylüyorsa sorun yok ben çöpe döküyor kısmını okudum ama kadın mı belirtmiş yoksa kameradan mı görmüş o kısmı anlayamadım. Yoksa dediğim gibi bu kadar gereksiz evhama işinden olmamak için yalan söylese de ben kızamam. :)
bana çorbanın hepsini bitirdiğini söyledi ama kameradan çöpe döktüğünü gördüm.
biliyorum bende de ymeediği zaman oluyor zorlamıyorum asla tamam diyorm kalkıyoruz sofradanAnladım. Biraz yemek konusunda hassas olduğunuzu hissettirdiğinizden bence işinden olmamak için korkusundan söyleyememiştir. Zira çocuk bu yemesiyle fazlasıyla doyar, merak etmeyin. Mideleri küçücük onların, her birinden birer lokma bile tıkabasa diyemesek de doymasına yetecektir.
Benim bir derdim var yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bebegimize 1 aydır bakıcı bakıyor daha öncesinde kv idare etmişti. Zorda olsa bir şekilde alıştırdık
Genel anlamda iyi gidiyordu her şey. Bu arada evimizde kamera sistemi var.. bakıcı ile ilk görüşmemizde
evimizde kamera olduğunu ve ona göre davranması gerektiğini söyledik ve kabul etti..
Bebegimize karşı davranışları konuşmaları hal ve hareketleri gayet iyi çok memnunum o yönden
Ev konusunda ise yemeğimizi yapıyor sağolsun evi yüzeysel bir süpürüyor görünen yerleri birde bebegimin çamaşırlarını katlıyor.. işin ucundan elinden geldiğince tutuyor..
Sıkıntıya gelelim. benim bebegim normalde zor yiyen bir çocuk ne yazık ki küçüklüğünde televizyonla yemeğe alıştı ve öylede gidiyor. çaresiz kalınca en çok karşı cıktıgım şeyi yapmak zorunda kaldım.
Bakıcımız yediği yemediği herşeyi söyleyince aklıma en ufak birşey gelmiyordu
Örnegin ; yarım sütü kaldı, az yumurtası kaldı 1 dilim domates bıraktı gibi vs..
Bende güven verdiği için kamera kayıtlarına akşam bebegimiz uyuduktan sonra eşim ile birlikte hızlandırılmış bir şekilde bakıyordum, ilk zamanlar yavaş bakıyorduk..
Zaten hepsini izlemek gibi bir vaktimiz yok.. hızlandırılmış baktıgımız zaman ise çoğu şey gözden kaçıyor elbet
Bebegimize çok bir şey katamasa da en azından oynaştırıyor herşeyin adını, rengini ne oldugunu söylüyor yapboz bul tak oyun hamuru boyama vs yaptırıyor.. canım kuzum cigerim paşam gibi hitap ediyor birlikte şarkı söyleyip dans ediyorlar.
dün bana kahvaltısını ve corbasını çok güzel içtiğini yediğini söyledi. kahvaltısından az bir yumurta ve sütünün kaldıgını dedi.
Çöpe döktüm diye belirttiyse sorun yok ama hepsini yedi diye çöpe döküyorsa yalan söylüyor ama beyaz yalan yani dediğim gibi bu konuda yalan söylemesine kızmam ben. Zira konu sahibi aşırı hassas ve gerçekçi olmayan beklentileri var yemek yeme konusunda. Tipik evhamlı anne. :)
alıntıladığım yere kadar olan kısımda yazmış kadın yumurtası sütü kaldı demiş. konu sahibesi kalanın çöpe döküleceğini biliyordur herhalde. kamerada seyredip şaşırmaya gerek yok yani..
bencede takılması gereken asıl mevzu yaladığı parmaklarla yedirmesi olması gerekirken bana söylemeliydiye takılmış konu sahibesi.
edit 2: konu sahibesi cici bebede yedirmeyin çocuğunuza..
yani beslenme ile ilgili bu kadar yanlış varken yediği miktarı dert etmeniz tuhaf.
alıntıladığım yere kadar olan kısımda yazmış kadın yumurtası sütü kaldı demiş. konu sahibesi kalanın çöpe döküleceğini biliyordur herhalde. kamerada seyredip şaşırmaya gerek yok yani..
bencede takılması gereken asıl mevzu yaladığı parmaklarla yedirmesi olması gerekirken bana söylemeliydiye takılmış konu sahibesi.
edit 2: konu sahibesi cici bebede yedirmeyin çocuğunuza..
yani beslenme ile ilgili bu kadar yanlış varken yediği miktarı dert etmeniz tuhaf.
biliyorum bende de ymeediği zaman oluyor zorlamıyorum asla tamam diyorm kalkıyoruz sofradan
ama kadının dediğim gibi yalan konuşması ön yargı oluşturdu bende
birde günde 2 kere sigara içiyor. bebegim uyuynca balkonda
yaladıgı parmakları ile yumurta vermesi gerçekten cok kötü ama ona ragmen birşey demek istemedim
Ben de cicibebeye takıldımdı Noop. Bir şey de diyemedim, ama sen dedin ben de ikinciye diyeyim.
Hazır bisküvileri mümkün olduğunca çocuğunuzun beslenmesinde kullanmamaya çalışın konu sahibi, onun yerine ekmek verin daha iyi. Dipnot olsun konunuza.
önceki yorumumda da yazdım sadece cici bebede değil. yumurta süt ve pekmez aynı öğünde.
konu sahibesi siz miktara değil içeriğe dikkat edin lütfen. cici bebeyle çocuğunuzu zehirlemeyin..
olmassa öyle yapalım dediğiniz gibi yavaş yavaş tv ve yer sofrasını unutması lazım bunu bende biliyorum.
dediğim gibi ben cok fazla yediydi yemediydi takılmıyorum ama bana söylenen ve aslında görünen şeyin farklı olması kafamı gıcıklandırdı
Ya aynen sanki fazla değil mi ? Ben bile bir yumurtayı zor bitiriyorum bazen.Bebeğiniz ne kadarlık ki bir tas çorbanın hepsini içiyor ya da o saydığınız kahvaltı menüsünü gerçekten bitiriyor mu
Kızım 5 yaşında hiç bilmem kahvaltıda o kadar şey yediğini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?