Bakıcıya Karşı Nasıl Davranmalı, Konuşmalı Biz Mi Abartıyoruz ?

ast kalanı ne yapmalı?
yumurtanın yarısını yedi yarısını bıraktı diyelim dolaba mı koymalı?
çorbanın yarısını yemedi diyelim tencereye geri mi dökmeli?
çöpe dökecek tabi.

2 yaşında çocuk yarım yumurta iki ıvır zıvır yediyse yemiştir yani. banada sorulsa yedi mi diye evet kahvaltısını yedi derim..

Yiyip yememesi yada bunları size eksik söylemesi değil de, bana göre burda ki tek sorun yaladığı parmağıyla bebeğinize tekrar yedirmesi. Allah korusun hastalık kapabilir.

Bitti dememiş ki Astoria, bak
corbasını çok güzel içtiğini yediğini söyledi.

Bu da bana görece olarak geldi. Kalanını da yemediği için dökmesi normal, kendisi üstünden mutfak düzeni ve yemekle de ilgileniyormuş. Elimin altında, tezgahta yarım tabak bırakmam mesela dökerim ben de bir daha içilmeyecekse-ısıtılması uygun değilse.

Kameralı bir ortamda, ev sahibinin izlediğini de bile bile o tarz bir gizleme içinde olduğunu sanmıyorum. Çöpe dökülen de çöpte görülür zaten. Basit bir algı farkından ibaret geldi bana, bilemedim. Sorulana "Güzel yedi" diyebilirim ben de, bana göre iyi yediyse, doyduysa çocuk.

Çöpe döktüm diye belirttiyse sorun yok ama hepsini yedi diye çöpe döküyorsa yalan söylüyor ama beyaz yalan yani dediğim gibi bu konuda yalan söylemesine kızmam ben. Zira konu sahibi aşırı hassas ve gerçekçi olmayan beklentileri var yemek yeme konusunda. Tipik evhamlı anne. :)

Konu sahibine çöpe döktüğünü söylüyorsa sorun yok ben çöpe döküyor kısmını okudum ama kadın mı belirtmiş yoksa kameradan mı görmüş o kısmı anlayamadım. Yoksa dediğim gibi bu kadar gereksiz evhama işinden olmamak için yalan söylese de ben kızamam. :)

bana çorbanın hepsini bitirdiğini söyledi ama kameradan çöpe döktüğünü gördüm.

bana çorbanın hepsini bitirdiğini söyledi ama kameradan çöpe döktüğünü gördüm.

Anladım. Biraz yemek konusunda hassas olduğunuzu hissettirdiğinizden bence işinden olmamak için korkusundan söyleyememiştir. Zira çocuk bu yemesiyle fazlasıyla doyar, merak etmeyin. Mideleri küçücük onların, her birinden birer lokma bile tıkabasa diyemesek de doymasına yetecektir.

biliyorum bende de ymeediği zaman oluyor zorlamıyorum asla tamam diyorm kalkıyoruz sofradan
ama kadının dediğim gibi yalan konuşması ön yargı oluşturdu bende
birde günde 2 kere sigara içiyor. bebegim uyuynca balkonda
yaladıgı parmakları ile yumurta vermesi gerçekten cok kötü ama ona ragmen birşey demek istemedim

bence bakıcı yedirmeye calısıyor yanı elınden geleni de yapıyor
yıyeceğinden fazla koyuyorsa porsiyon olarak klaması normal, bu da bakıcı acısından çok güzel yedi olarak ifade edilmiş

benim takıldıgım tek konu; parmak yalaması
bunun dısında birsey yok

Yemek yeme olayı iştaha bağlı bir durum ancak, parmak yalama olayı ibretlik. Hanımefendide herhangi bir bulaşıcı hastalık olmadığına emin misiniz? Lütfen sert bir dille uyarın! En ufak bir boğaz enfeksiyonu dahi olabilir! Neden çocuğunuza geçmesine göz yumasınız?

Ben de cicibebeye takıldımdı Noop. Bir şey de diyemedim, ama sen dedin ben de ikinciye diyeyim.
Hazır bisküvileri mümkün olduğunca çocuğunuzun beslenmesinde kullanmamaya çalışın konu sahibi, onun yerine ekmek verin daha iyi. Dipnot olsun konunuza.

Yoo belirtin bunu da çok sert konuşmadan söyleyin. Elle vermeyelim artık X hanım, çatal kaşıkla yedirelim diye belirtin.

önceki yorumumda da yazdım sadece cici bebede değil. yumurta süt ve pekmez aynı öğünde.
konu sahibesi siz miktara değil içeriğe dikkat edin lütfen. cici bebeyle çocuğunuzu zehirlemeyin..

önceki yorumumda da yazdım sadece cici bebede değil. yumurta süt ve pekmez aynı öğünde.
konu sahibesi siz miktara değil içeriğe dikkat edin lütfen. cici bebeyle çocuğunuzu zehirlemeyin..

İşte çocuk hiç yemiyorsa, pekmezle kamufle etmeye çalışıyor olabilir tadını yanlış da olsa. Kalsiyum emilimini düşürüyor pekmez bildiğim kadarıyla ama yoğurt yemeyince benim oğlan, ki meyveli (Bilhassa portakal sulu da denedim o en ideali denir) vb. hiçbir halde, pekmezle verirdim mecbur, hiç yoktan iyidir diye.

Şimdi sade yemeye alıştı şükür :/
Bazen seçiyor çocuklar tatları, uymuyordur da anlarım. Ama işte hazır bisküvi esas en olmaması gerekeni.

Bir de beslenme çok kuvvetli geldi bana her gün bu tempoda ise, bilmiyorum. Arada hafifletmek, değiştirmek de lazım.

Bazı şeyler yorum meselesidir, sizinki kadar bir bebek yumurta, domates, bir lokma da pekmez yemiş kahvaltı yapmışsa ya da koca bir kasenin yarısı kadar çorba içmişse bence iyi yemiş demektir, bakıcınız da bu şekilde yorumlamış olabilir. Ancak sizin bakıcıya yaklaşımınız hatalı, suçlar tarzda , izleniyorsun bak gözümüz üstünde modunda. Bakıcısı olan bir çok arkadaşım var, kadınlar sizin bakıcınızın yaptığı hiç bir faaliyeti yapmıyor, çocuklar bütün gün televizyon başında, oyun yok , ilgi yok, evde iş yapmak hiç yok ve dünyanın parasını alıyorlar. İyi birini bulmuşsunuz incitmeyin bence, çok fazla detaylara takılmayın

Evham yapmissiniz sanirim. Konu cocuk ve annelik damarlari olunca haklisiniz. Bence kadina yenilen yemek yeterli gelmis ondan oyle soylemistir. Yoksa kameradan gordugunuzu biliyor yalan soyleyecek kadar saf degildir.
Ben de yemek yediriyorum ogluma ama yedirdiklerim asla yeterli gelmez anneme surekli ac kaliyor bu cocuk dedikce cinnet geciriyorum siz de bakiciya ellerini surekli yikamasini soyleyin yeterli bence

Bu bakıcıyı elinizden kaçırmayın derim. Yoksa bu kadar baskıya asla kimse dayanmaz. Yemeklerin gramajını söylemek zorunda değil bence. Kasenin içinde 3 4 kaşık bir şey kalmışsa ben de hepsini içti derdim.

Ayrıca hangi insan işyerinde mesajlaşmıyor ki ? Mesela ben şuan mesai saatleri içerisinde sizin konunuza yorum yapıyorum. Yani bu doğal bir şey. Sadece parmak yalama konusu konuşulabilir o da rencide etmeden çatal bıçak kullanalım artık diyebilirsiniz. Sigarayı da çok az içiyormuş, işyerinde insanlar normalde her molada içer. Bakıcılık işinde molada olmadığına göre kadın fırsat bulduğunda içecek tabi ki. Biraz kendinizi de bakıcıyı da rahat bırakın tek çocuk sizde değil, kim bakarsa baksın (siz bile) kusurları olacaktır.

Tüm yorumlari okumadam ama bence gercekten abartiyorsunuz ve ben o bakici olsam, böyle devam etseniz, isi birakirim.
Parmaklarini yalama olayi olmasa iyi ama yinede büyütmeye gerek yok, hepimiz disardan yemek yiyoruz ve kim bilir onlar hangi sekilde hazirlaniyor.
Ayrica anneniz bakarkende kim bilir ne kadar begenmedigniz seylar vardi. Birde TV önünde yemek yemeyi bakici alistirmis olsaydi, kiyamet kopardi gibime geliyor.
Bence, anlattigniza göre bakici gayet samimi bir sekilde isini yerine getiriyor ve cocugu baya benimsemis.
Yemek olayinda yalanda söylemis sayilmaz, cünkü görüs meselesi....size göre az, ona göre yeterli ;-)
Birde sunu fark ettim...belki yanlis yazdiniz...

sizin konudan alinti >>Ben: benim bebegimde de var zor yiyor bilyorum ama corbayı felan hiç zorlanmadan içer normalde vs dedim.<<
Niye benimde bebegim var dediniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…