Bakıcıya Karşı Nasıl Davranmalı, Konuşmalı Biz Mi Abartıyoruz ?

Sürekli kayıtları izliyo musunuz? Kayıtları izliyosanız bakıcıdan neden rapor istiyosunuz?

Ona göre çok yemiş size göre az enkolayı yemeği bitince tabağını çekip gönder deseydiniz hem rapor kısmı olmaz hem yalancılıkla suçlanmazdı

Yumurta tok tutar hem tıkar hergün hergün tüm yumurta verirseniz diğer öğünleri çok az yer
Birgün sarısı birgün beyazı veya tümünü yarım şekilde verin ki çocuk süt penirde bol bol yesin

2 yaşında öğün olarak sadece çorba mı içiyo ?

Bakıcınız bıraksa haklı yalama yutma dışında bisorunda yokmuş

Bende öyle düşünüyorum
Bu devirde zor güvenilir bakıcı bulmak
2 yaşında çocuk zaten ne yer
Annelik güdüsü sanırım

Benim yegenimde 2bucuk yasinda. Kendisi biz masada yemege oturunca o da hemen kosar ben de oturucam diye. Mama sandalyesinde de yiyor tabi. Ama biz masaya oturunca o da buyuk insanmis gibi tabagini bardagini kasigini catalini ister. Kendisi yemeye calisir. Cocuklar hergun 1 yumurta yiyebilirler sanirim. Benim yegenim sarisini her zaman yemiyor ama 1 yumurta yer. Kilosu da yerinde. Cocugunuzun mama sandalyesinde ya da masada yemege alismasi lazim. Catal kasik tutabilmeli. Siz buna oncelik verin.

Bakici konusu siz iyisini bilirsiniz tabiki bence cekindigi icin yalana basvurdu saniyorum. Ama cocugunuzu ac birakmamis. Onlarin yiyecegi ne kadar zaten. Burda anneler cok guzel ornekler vermisler orta yolu bulursunuz.

Elini yalamasi sonra o eliyle vermesi en dayanılmaz nokta bence.
Ama siz yalan söylüyor olmasına takılmışsınız anladığım kadarıyla orda da haklısınız. Yemediyse yemedi demeli yani

Parmağını yalaması dışında sorun yok basit şekilde bunun içim uyarıp geçebilirsiniz. Telefonla fazla ilgileniyor diyorsunuz ama fazla ilgilense oyun hamuru, oyun etkinliği vs yaptıramazdı çocuğa. Kadını bunaltıyorsunuz resmen. Yazık valla

önceki yorumumda da yazdım sadece cici bebede değil. yumurta süt ve pekmez aynı öğünde.
konu sahibesi siz miktara değil içeriğe dikkat edin lütfen. cici bebeyle çocuğunuzu zehirlemeyin..
Bisküvi tamam da yumurta süt ve pekmez neden olmuyor? Doktorumuz ver demişti ben de verdim hep

Yorumları okuyunca kızımın obez olduğunu falan düşünmeye başladım. Boy ve kilomuz normal sınırlarda.
Çocuklarınız bu kadar az mı yiyor? Konu sahibibinin çocuğunun yediğini fazla bile bulmuşsunuz.

belkide ama benim takıldııgım mevzu cok farklı bana olanı söylese hiç bir sorun yok ama olanı söylemediği zaman illaki bir şüpe oluşuyor insann içinde.

Olanı söylemiyo dediğiniz sanırım kalan yemeğin miktarı.Kalan yemeğin az ya da çok olduğu bence kişiye göre değişen birşeydir.

Sonuçta yemeği ya da kahvaltıyı tabağa koyan kişi bakıcı.Koyduğu çorba belki 3 kepçe filandı ve çocuk 1 kepçe kadarini içmiştir bu da bakıcıya göre güzel yedi demektir ya da büyük bir yumurta haşlamıştır çocuk yarısını bile yese bakıcı için yine güzel yedi demektir. Ne yapsın kadın dörtte birini yedi ya da üçte ikisini yedi gibi ayrıntı mı versin. Kadın izlendiğini bile bile yalan söyleyecek kadar aymaz değildir sanırım.

Böyle ufak şeylere takılarak kadının motivasyonunu düşürmeyin, kendinizi de sıkıntıya sokmayın. Ama parmak yalama konusunda uyarın tabiki..

8 aylik bebegi krese vermeyi mi tavsiye ediyorsunuz pes..

Bence onemli olan neyi ne kadar yedirdiginden ziyade cocugu ne kadar onemsedigi, benimsedigi. Mesela biz anne olarak ayni sekilde cocuga sabah yediremeyebiliriz ama bir sonrasi ogunde ay sabah yemedi diye dert ederiz, bence ona bakin. Ben imkan varsa 3 yasinawkadar cocuklarin evde bakilmasi taraftariyim. Kresler iyi olsa da birebir ilgi sefkat yok.

Hürrem sultan bile kaç gram yedi yemedi diye sorguya çekmemiştir eminim bakıcıları.Kendimi kötü anne miyim diye sorgulamak üzereyim neredeyse. Çünkü yemek zaten canlının mecbur yapacağı bir şey. Hiçbir canlı sağlıklı olduğu sürece kendini açlıktan bitap hale düşürmez. Ben tabağını hazırlar çocukların önüne koyarım, hangisinden ne kadar yemek istiyorlarsa yerler.Yemediklerinde de ısrar etmem. Sonuçta doğal bir olay beslenme ve çocukların kendi inisiyatifleriyle yapmaları gereken bir şey.Yani bana göre böyle.

Yemek konusunda o kadar lokma saymamalısınız bence. Bu sizi anksiyete eder. Ama parmak yalama mevzusuna katılıyorum :)

telefonla oynama ve parmak yalama konusunda haklisiniz . Telefonla oynarken çocuğun başına herhangi birşey gelebilir düşebilir boğazına bişey durabilir o an görmez ve geç kalabilir müdahale için. Parmak yalama olayı ise cidden pis ben kendi cocuguma yapmam sigara kullanıyo olabilir ağzında yara olabilir dişi çürük olabilir. Yanında ıslak mendil bulundursun en temizi

O kadarcık bebek yumurtanın yarısını yerse ben de derim çok güzel kahvaltı yaptı diye...Bu yüzden yalancı durumuna düşürülür mü?
İyi ki sizin bir çalışanınız olma olasılığım Yok yani

Bence kendinizden boşuna bakıcıyı soğutmayın bebeğinizle onun ararsındaki bağı da olumsuz etkilersiniz. Severek bakmaz.

Sonra çok pişman olursunuz.

Bir de bu yemek olayları göreceli kimine göre kasenin yarısı yeterlidir doydu demesi için . Karnı doyuyor mu bebeğin ona bakmak lazım.
Parmak olayı hariç haksızsınız.
Kadıncağıza da şakın direk parmağını yaşama demeyin. “ Yemek yedirirken yanınıza peçete alın onunla elinizi ve bebeğin ağzını silersiniz “ diyebilirsiniz.
Bunu da biraz daha kayıtlara bakıp öyle yapın. Bu olaydan sonra ona dikkat eder diye düşünüyorum.

Arkadaşın çocuğu 2 yaşını geçmiş mecbursa verilir benim gibi calis
soru sahibinin çocuğu 2 yaşını geçmiş zaten ver demedim verebilirsin bir şey olmaz dedim cunku Ben 8 aylıkken vermek zorunda kaldım dedim mecbursan verilir Ben verdim hiçbir zararını görmedim aksine cok da iyi yapmisim ozguveni ve iletisim becerileri cok yerinde cok mutlu bir oğlum var Eğer bakacak kimsesi yoksa tanımadığı bir kadınla evde yalnız bırakmasından daha güvenli bence

Yemek konusunu bilemem. Yalan söylemesi hoş değil ama zaten ne yaptığını görüyorsunuz kayıtlardan. Ama elini yalamak yerine peçete kullanmasını söyleyin. Kucağına bastırmak da mama sandalyesi ile çözülebilir.

çalışan anneyse ve bakacak kimsesi yoksa neden vermesin?
kreşleri ne olarak görüyorsunuz bilmiyorum ama güvenilir bir kreş bulduğunda evde yemediği yemekleri orda yiyorlar. uyku düzeni oluşuyor. arkadaşlarıyla sürekli oyun halinde oluyorlar. iletişim kuvvetli oluyor. çabuk konuşmaya başlıyorlar. artıları çok yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…