Bakıcıya Karşı Nasıl Davranmalı, Konuşmalı Biz Mi Abartıyoruz ?

Kendinizi utandırıp kadını da zora sokmuşsunuz. Baya bozulmuş ki normal bozulması bence, şimdi tedirgin olacak.
Hani eleştirirken de tatlı dilli olmak, samimi davranmak vardır ya.. Yani "sen bize böyle söyledin ama aslında şöyle olmuş bunu nasıl açıklayacaksın şimdi" gibi değil de "Görüntülere bakınırken çorbayı döktüğünü gördüm endişelendim bir şey mi oldu yemedi mi" tarzında daha hoş olabilirdi.
Parmağını yalaması, telefon falan.. Kimse sizin çocuğunuza sizin kadar dikkatli yaklaşamaz. Kadına da azıcık nefes alacak alan verin ki işini severek yapsın. Yoksa kaçırırsınız.

Parmak yalama konusunun pesine dusun.

Bunun disinda yalan meselesi var. Tekrar edin yediremediyse de niyetinizin onu suclamak olmadigini... Mesela kahvalti menusunu siz mi belirlediniz? Cok fazla cunku. Pekmez sut yumurta cicibebe domates aman allahim. Ben yemem o kadarini. Zaten sutle pekmez bir arada olmaz ki. Birbirini baglar.

normalde yememesine takılmam diyorum ya takıldıgım tek nokta bize olanı söylememesi.
Ortada yalan diye ağır bir şekilde nitelendirilecek durum yok kesinlikle abarttığınızı annelik hassasiyetini kadından çıkardığınızı düşünüyorum. Bebekler az çok yiyebilirler günü gününe uymaz ayrıca bakıcıya göre çok olan size göre az olabilir. Yedi mi yedi. Siz bebeğinizi seviyor mu ilgileniyor mu ona sarılıyor mu temel ihtiyaçlarını karşılıyor mu ona bakın. En önemlisi sevgi alması ve kendisini mutlu hissetmesi yumurtanın yarısını yemese de olur
Ben hijyen meselesine takıldım parmağını yalayıp çocuğa yedirmesin derim. Onda da Kvniz veya anneniz olsa uyaramazsınız

Genel anlamda bakıcıya emanet edilen çocukların anneler bahsettiğiniz sorunları yaşıyor. Telefon konusunda çocukla dışarı çıkıldığında ilgilenmesi yasak. Yemek konusunda yedi yedi diyorlar ama bahsettiği kadar asla yemiyor.
Bunlar sorun teşkil eden şeyler değil malesef. Olmasa daha iyi ama bu sorunları yaşamayan birini tanımıyorum.

Yemek konusunda takıntılı olan bir arkadaşım var çocuğuna gramajla yedirtiyor bakıcısı annesininde içi rahat ediyor

Parmak yalama hariç bi sıkıntı göremedim. Ama genelde çalışan kadınlarda çocuktan uzak geçirdikleri süreci bakıcıdan çıkarma gibi bi durumları var niyeyse. Saydıklarınızı ben yiyemem 25 yaşındayım bi de yemek yemeyen bi çocuk diyorsunuz:) Abartmışsınız gibi geldi bakıcıyı haklı buldum ben

2 yaşında evet yiyor.. ama yemediği zamanlarda oluyor lakin ben neden yediremedin diye asla söylemem kadına ama kadının bize yeme konusunda çelişkili konuşması canımı sıktı biraz.

Belki çocuğun normaline göre konuşmuştur? Yani çocuk normalde daha az yiyorsa, onu düşünerek söylemiştir? Bir de telefon işine fazla takılmayın bence, çocuğu ihmal etmedikçe sorun değil. Şahsen kendim de telefonla fazla haşır neşir oluyorum ama oğlumu da ihmal etmiyorum.

Ne kadar yemesine takmam falan dediyseniz de onceliginiz yemek olmuş.
Hijyen olmalıydı....
Eger yemek konusunda bu kadar üstelemeseydiniz hijyen konusunu konusun derdim ama kadın zaten fırçasını yemiş üstüne bir daha muhtemelen kendine iş bakmaya başlar.
İş işten geçmiş ama hijyen konusunu konusun.
Yaladığı parmaklarla ağzına bir şey vermesin çocuğun.

Bence bebeğin çok ufak öyle herşeyi bitiremez.Bence çocuk yemekten sonra keyifle oyun oynuyorsa karnı doymuştur.Aç olan çocuk yer.Ben de yemezlerse sıkboğaz etmem tadımlık bile olsa ona yedikleri yeter.çeşit çok olunca hepsinden az az vermek bile yetebilir.Bence abartmışsınız.Biz annelerde yapmıyormuyuz az kalınca döküyoruz.zorlasa daha kötü değil mi ?Bence kızın üstüne fazla gitmeyin

Cok gec kalmamissiniz henüz. Hemen bir mama sandalyesi alin ve bebeği sofraya alıştırın. Tv karşısında da asla vermeyin. Emin olun önünde yemeği olan hiçbir çocuk açlıktan ölmez. Yemiyor diye yılıp asla tv açmayın. Ileriki yaşlarda obezite, ülser, gastrit hastalıklarına davetiye çıkarıyorsunuz. Bakıcıya da o gün neden ne kadar vereceğini siz söyleyin. O da yazsın bir kağıda ne kadar yediğini. Ama akşam kontrol edeceğinizi bilsin. Sonuç olarak yememesi onun hatası değil.

herkese çok teşekkür ederim değerli yorumlar için
ben abarttıgımın farkına vardım..
( bu arada ben bebegime hazır cici bebe vermiyorum cici bebe tahin pekmez vs aynı anda vermiyorum onu örnek göstermek için yazdım.. bende biliyorum bilinçsiz bir anne değilim
domates mevzusuna gelincecok sevdiği için küçük çeri domateslerden veriyorum istiyor zaten gösteriyor.. süt verdiğim gün tahin pekmez vermiyorum vs..
kadın ile tekrar konuştum güzellikle benm takıldıgım mevzunun yemek olmadıgını onun bana söylediği ile benim gördüğümün farklı olmasını yemediği zaman onunda sıkıntı etmemesini söyledim.
su an için anlaştık parmak yalama mevzunu diyemedm eğer bir daha tekrarlarsa o zaman onuda sizlerinde dediği gibi güzel bir uslupla uyarırım kırmadan incitmeden..
bu devirde cok zor dediğiniz gibi güvenilir birini bulmak

Ben sizi problemli gordum. Elini yalamasi disinda kadinda abartilacak bir sey yok. Yememis ne yapsin? Zorla mi tiksin. Siz israrla sorunca az yese de yedi demistir. Bu kadar bakana ben razi olurum valla. Cok uyarmak da kadinin motivasyonunu dusurur ve SEVEREK bakmaz. Asil problem o olur.

sordum ama atlamışsınız beni
kaçla kaç arası geliyor ücret ne kadar
birde kamera ile izlemek tamam da ses kaydı yasak onu nasıl yaptınız kamera sisteminizde var mıydı
bunlara göre cevap yazmak istiyorum

Esim de sizin gibi, ben cocuklarin oz annesiyim ama aksam ifade alir ne kadar yedi ne yedi. Ben iyi yedi derim miktarini bilse yetmez diye basimi yer.
Kayınvalide de oyle. Eve kamera koyup izlemedikleri kaldi ne kadar yediklerini.
Ne guzel oyun oynuyor is yapiyor bulmussunuz bunamissiniz.
Bakici piyasasi cok hizli hareket eder. Sayet bakiciniz kirilirsa kolaylikla is bulabilir. Siz ayazda kalirsiniz

Yahu oda insan kamera olduğunu bile bile neden yalan söyleşin. Çocuğun mutluysa rahatsa ve sana bu kadar yardımcı oluyorsa bu kadar abartmak neden? Sadece haklı olduğun konu parmakları gerisinde bence gereksiz kafana takmıssın.

Domates neden yedirmeyin dediniz, alerjik diye mi, doğal değiller artık diye mi, Benim yavru çok seviyor da..

hormonlu diye dedim. mevsimi olmayan şeyleri yedirmemekte fayda var. benim oğlanlarda seviyor ama asla yemezler okulda kahvaltıda çıkıyor sürekli. eve zaten sokmam. ufaktan alışınca onlarında sağlıklı beslenme kavramları oluşuyor. havuç verin mesela eline kemirsin bu mevsimlerde..

Bebeğinizle kalite li zaman geçiren bir insan bulduğunuz için çok şanslısınız aslında farkında değilsiniz.Biz kendi çocuklarımıza bile koyduğumuz yemeğin tamamını yediremiyorken bir başkasından bu başarmasını beklemek ne kadar doğru bilemedim.Size yalan söyleme konusun dada , insanlar sadece korktukları insanlara yalan söylerler.

Yanlış anlamayın beni ama o bebekle vakit geçiren bakıcınız çoğunlukla ve doyup doymadığını anlar. Yani güzel yedi demesi hepsini bitirmiş anlamına gelmez ki. Yemiş işte hepsini bitirmese de bu kadının suçu değil ayrıca.
Çocuğu ihmal etmiyor ilgileniyor,oynuyor,seviyor. Yemek mevzusunu abarttığınız gibi telefon olayını da abarttığınızı düşünüyorum çünkü öyle bahsettiğiniz gibi çok telefonla uğraşıyorsa diğer kalan şeyleri yapmaz :)
Parmak yalama mevzusunu konuşabilirsiniz. Reflex olarak yapıyordur belki.
Bence takılıcak hiç birşey yok. Dediğim gibi yemek yememesi veya az yemesi bakıcının suçu değil bebeğiniz az yiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…