Bakıcıya kızını getirmesine müsaade etmeli miyim?

2,5 yaşındakı kızıma ben kendım yetemıyorum en hırçın ve laf anlamaz çığlıklı kıskanç aksı donemlerı.parkta nereye gıderse peşindeyım diğer çocukları ıtıp kaktığı için ve patronluk tasladığı için.hadı annesı kendı kızına engel olmaya çalışıyor hep bir olumsuzluk hep bır retetme bu olaydan çocuğunuz da etkılenecek.ona kızmaktan sızın çocuğa vakıt kalmaz vs vs.

Bence hayirrr evet belki bizamn sonra cocuklar birbirine alisabilir fakat sen hep bi tereddutte kalirsin hem onun cocuguyla senin cocugun illa kavga edicek senin cocuguna onun cocugu yuzunden bise olursa vs bu sende asiri sinir yapabilir iki kizim var biri iki dgri bir yasinda ikisi gun boyu birbirlerine giriyolar cocuklar benim oldgu icn sknti yok ama baskasinin cocugu olsa kabul edermiyim hic sanmiyorum sendede ole olucak buyuk ihtimal:))

Benim kizkardesim 3 yasinda bir erkek cocuguna bakicilik yapiyor haftanin 4 gunu. Kizkardesiminde 3bucuk yasinda bir kizi var. Simdiye kadar hic sorun olmadi. Benim yegenimle cok guzel oynuyorlar anlasiyorlar. 1 senedir boyle. Ama her cocuk ayni olmaz tabiki. Her cocugun karakteri farkli. Kimisi hircin.

Kucuk kiz eger hircinsa ben yapmazdim herhalde. Ama oynamayi bilen arkadas canlisi bir cocuk olsaydi itirazim olmazdi.

Ay öyle saçmalık mı olur?? Eski konunuzu hatırlıyorum, siz biraz yumuşak başlı mısınız? :) Oldu olacak kendi çocuğuyla beraber mahalleden başka çocuklar da getirsin evi kreşe çevirsin. Vergi levhası falan alıp assın.

Asla ve de asla olmaz diyorum.

Hiç mantıklı değil. Kardeşi olduğunda bile sıkıntı oluyor çocuklara. Uyku saatinde diğeri uyumaz ses olur. Oyuncak kavgası olur, kıskançlık olur. Sonuçta kendi evinin içinde eşyalarını paylaştığı biri olacak, kreş gibi bağımsız bir ortam değil.

Bende sizin gibi düşünüyorum. Bakıcımız 4 yıla yakındır bakıyor kızıma kendi evinde ve kızımdan 4 yaş büyük bir kızı var. Ara sıra kavga ediyorlar ama biliyorum benim cadım yüzünden :) bazen bakıyorum ayrılamıyorlar. Birlikte oyun oynuyorlar. Aynı apartmandaydık dışarıda oynarken bakıcımızın kızı Benim kızımı korur kollardı:) bu sene kreşe başlıcak nasıl ayrılacaklar bilmem:/

Canım ben sana yaşadıklarımı anlatayım.
Annem çocukları çok sever. En son baktığı küçük sıpamıza 6 aylıkken başlamıştı. Tabii kardeşim 24 yaşında ben 25 başlı başına yetişkin kızız.
Bu küçük sıpaya annem senelerdir baktı. Nasıl bir bağlılık anlatamam annesini babasını gördüğünde kaçıyordu. Anneme gitmeeeeee diye ağlıyordu. Hatta kardeşimle bana o kadar çok düşkün ki ismimizi bile duyduğunda sevinçten ölüyor.
Annesi bize çok değer verir biz çok değer veririz özel günlerde hep beraber yemeğe çıkar kutlamalar yaparız.
Ben resimciyim onu alıp tiyatroya götürüp sergileri gezdirirdim boyalarla tablolar yapardık parka götürürdüm. Hatta anneme sarılıp “benim annneemmmm sarılma öpme” diyordu. “Tamam yavrum senin annen o” derdim.

Diyeceğim o ki konu sahibi kesinlikle kabul etmeyin. Çocuk küçükmüş daha. Şimdi ayrımcılık olur çocuğunuz dışlanmış gibi hisseder mahvolur psikoloji çok önemli. Bakıcı çocuğunuzu sevmek istese yanındaki çocuğu çocuğunuza kin besler “o benim annem sevme” diye.
Gerçekten şu devirde bakıcılara bile kolay kolay güvenilmiyor artık. Bakıcı sadece bakmakla değil eğitmekle de meşgul!
Çocuğun kültürü, gelişimi, konuşması, psikolojisi herşeyiyle ilgilenmesi gerek. Çocuğa “öf, püf” bile denmez.

Kabul etmeyin.

Cocuk laftan anlayacak yasta olsa guzel oluyor. Benim bakicinin 2 cocugu var. Biro 5 biri 8 yasinda. Ikiye kadar okuldalar. Ben kizimi 4te aliyorum. O saate kadar hava guzelse disari cikiyorlar. Yoksa evde oluyorlar. Benimki iki bucuk ayliktan beri bakicida. Su anda 11 aylik. Cocuklarina oyle yapilmaz veya simdi uyuyacak odaniza.dediginde giderler. 2.5 yas tam ilgiye ihtiyaci olan ve kiskanclik yasi. Oyle bir durumda istemezdim acikcasi.

Aynen canım olmaz dedim ve şu an evdeyim para kazanalım derken çocuğun ruh sağlığını bozmaya gerek yok

Canım gelir gelmez oğlumu itti ve annesi dengeyi kotuyamadı şahit oldum o yüzden ben yokken hiç olmazdı

Etmedim ve şu an işsizim canım işten de çıktım

bence de olmaz arkadaş olur evet belki ama
seninki ile yeteri kadar ilgilenemez uyusa diğeri
ses yapar uyanır huysuzlanır falan hiç gerek yok bence..

kesinlikle izin verme . benim kzımın bakıcısınında 7 yaşında bir kızı var . evine götürüyorum bakması için kızım 3 yaşında . illaki ötekileştirme oluyor bilerek bilmeyerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…