Bakıcıya ne kadar zam yapılır ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Duygu sömürüsü yaptığına, hakkı olan maaşı verdiğinize eminseniz çalışmayın o zaman bu kişiyle. Çünkü normalin 2-3 katını istiyorsa her sene yüksek zam isteyecektir. Yani bakıcı fiyatlarını bilemiyorum, ilden ile değişiyor olabilir fiyatlar. Mesela Ankara için baktım, iki bebeğe bakacak yatılı bebek bakıcısına 3000-3500 tl teklif ediyorlar ve çoğunluk bakıcı olarak yabancı uyruklu istiyor.

Ben doğurmanıza birşey demedim ki açıklamışsınız sitemkar şekilde. Kendi adıma konuşuyorum.

Burda da aksine 2000 maksimum isteniyor o da yatılı ve +temizlik isteniyor.

Hayır gayet de merkezdeyim piyasa burda budur.Yorumlarıma bakarsanız görürsünüz arkadaşlarım 600-700 veriyor üstüne temizlik yemek yaptırıyor

Ben Diyarbakır'a tayin istiyorum en kısa zamanda arkadaşlar Tersine göç baslatacagim bizim memleketler ne kadar pahalı yahu bir de bunu bile bile ipini koparan gelir..
Kolayliklar diliyorum konu sahibi Bakıcı işleri zor işler

Ben doğurmanıza birşey demedim ki açıklamışsınız sitemkar şekilde. Kendi adıma konuşuyorum.

Ben de mecburiyet demek istedim,yani ilk yorumunuzda aklımı seveyim demişsiniz ya ondan.
Komşum çok yapar,kocası araştırma görevlisi ve doktora yapıyor bildiğim kadarıyla 7-8 milyar maaş alıyor kadın sürekli “ben en güzel mesleği yapıyorum çocuğuma bakıyorum iyiki atanmadım atansam da gitmezdim” deyip duruyor.Karşıdakinin ne hissettiğini umursamak önemli.
O her öyle dediğinde tabiri caizse bıçak saplanıyor sanki kalbime,ona kırıldığım için değil,çocuklarımı bırakmak zorunda kaldığım için..Biri demiş ya komiser kocasını kıskanıyorsun diye komedi.kıskançlık değil ama evde oturup koca parası yiyip sultan hayatı yaşayıp bizim gibilere laf edenlerin ağzının ortasına çarpasım var
sizi tenzih ediyorum ama çok var öylesi.ben günlük 200 km yol gidip geliyorum o maaş için maaşım da 4 bile değil.Üstüne evime gelip çocuklarımla dolu dolu vakit geçirmeye evimi temizlemeye yemek yapmaya çalışıyorum,keşke eşim 4bile alsaydı ben de evimde otursaydım,evet.
Yani kimse rahatlıktan çalışmıyor maalesef hayat şartları ve karşınıza çıkan adamın cebi sizi sultan da yapar 100 km uzaktaki köy yolcusu da

Bakıcıyla çalışmamış olanlsrla çalışmış olanların yorumları da gayet farkedilir
Ben mesela bakıcıdan hiç mi hiç hoşlanmıyorum, başkasını bulamadığım için devam ediyorum. Hala bulamadığım için en azından kreş olsun da bari akrnaları olsun, mutlu olsun modundayım.
Evimizde komple kamera sistemi var. Nadiren bakarım ama ne zaman baksam ya zorla yemek yedirir ya camdan baktırır. Bir şey yaptırırken de oflayıp poflayıp sıkılarak camdan dışarı bakar. En çok canımı sıkan da bu. Kitap oku çok sever derim, alır eline kitabı önüne tutar hanimiş kediii diyip camdan dışarı bakar. Bir keresinde artık inanılmaz sinirlenip konuşmuştum ama umrunda olmadı ve hatta çok aşırı ilgilendiğini, kendi çocuklarından bile çok ilgilendiğini söyledi. Ben kimseye çocuğum mutsuz olsun, ilgi gösterilmediğini hissetsin diye para vermiyorum. Benim bakıcım da sızlanıp duruyordu, pek konuşmamıştık ama bir gün öğrendim ki çocuğunu özel üniversitede okuttuğu içinmiş bunca sızlanma. Her bakıcının ihtyacı olmadığı gibi her çocuğuna baktıran da zengin değil. Fiyat anlaşılup konuşulduktan sonra iki taraf için de yan çizmek saçmalık. Demek ki zam oranlarını da baştan konuşmak lazım.
Velhasıl bakıcı işi zor, benim 3. Bakıcımdı ve pes ettim şimdi kreş bakıyorum coronaya rağmen, artık nasıl bir yılmak siz düşünün.

1200 tl alıyorsa iki çocuk için sizde kendinize bir fiyat belirleyin.
Mesela atıyorum 1500 den yukarı çıkamam deyin.
Ona göre bir orta yolu bulursunuz.
Sizde durumunuzu anlatın.
Genel olarak piyasa nasıl ona göre bir yol çizin.
Bu arada 2 bebeğe bakmak çok kolay da değildir

Ne alakası var hanımefendi? Çocuklar büyüyor farkındaysanız bakımları da zorlaşıyor haliyle. Bi kere kabul etti diye hep aynı maaşla mı devam etmek zorunda? Emeğini karşılamadığını farketti belki. Bu kadar özveri peşinde koşan anne otursun kendi baksın çocuğuna ayrıca. Çalışıyorum deyip çocuğu bakıcıya üç kuruşa baktır hak hukuk açılınca özverili olsun az maaşa baksın. Oldu ne güzel dünya valla.

Bebek değiller 3 yaşları martta bitti ve kendi çocuklarım oldukları için demiyorum gayet uyumlu çocuklar yani okul öncesi öğretmeniyim 5-6 yaşları alıyorum hep,benim çocuklarım hem biliş olarak hem sosyal olarak o yaş grubuna daha daha yatkınlar
Hani bunu o da gördü o da hep derdi buna rağmen şuan böyle fiyat arttırması sinir ediyor

Benim de yengem 2 yıl önce 600 veriyordu .
Gece mutfağını toplamaz gelen kadın toplar cam, kapı ,ütü ,yazlık kışlık , hali bile yikatir.
Ama elbise ve erzak yardımında eli bol.
Diyarbakırda piyasa bu 1000 lira veren duymadım, hele işlere yardımı dokunmuyorsa iyi bile veriyorsunuz.

Hele şükür buradaki piyasadan haberdar biri çıktı

Ben de bakıcıyla büyüdüm hala da çok severim arar sorarım. Ve bu konuda oyum bakıcıdan yana.

Sizin bakıcınızın da çocuğunu okutuyor olması nasıl ihtiyaç olmuyor anlayamadım onu. Siz neden çalışıyorsunuz benzer şeyler için değil mi. İhtiyacınız yoksa siz de çalışmayın o halde. Verilen sigortasız üç kuruş para. Hiçbir eğitimi olmayan insanlara baktırıyosunuz çocuklarınızı ucuz olsun elimize para kalsın diye. E ihtiyaç çünkü normal. Ama beklenen aşırı . Kitap okusun, etkinlikler yapsın. Komik geliyor bana bu durum fazlasıyla. Tabi bunu haklı bulmuyorum ama mahalle arası bulduğunuz ev hanımı bakıcıların çocuk bakmaktan anladığını hepimiz biliyoruz. Ekstrasını isteyen işinin ehli bakıcı bulsun bakalım 1200 liraya bulabiliyor mu?

Böyle düşünüp kendini üzme Esin 4 bin TL maaş alsaydı da 4 bin çok bir rakam değil ki? Yine calisirdin Sana atansam da gitmezdim diyen kişi atanabilse koşa koşa giderdi emin ol
Ben de öğretmenim Okuldaki arkadaşlardan doğum sonrası iki sene ücretsiz izin kullanan bir kişi oldu bizde, onun da eşi hakim Onun dışında eşi avukat olan da döndü okula, eşi müdür olan da, eşi öğretmen olan zaten döndü Demek istediğim bu devirde tek maasla geçim kolay değil O tek maaş çok dolgun olmadıkça

Şöyle düşünün, bu ücrete 2 değil 1 çocuk bakarım ya da burada daha fazla yorulacaksam daha fazla kazanmalıyım başka evden diye düşünüyor.
Haksız mı, aslında değil.
Tavrı çirkin ama haksız değil.

Ben ihtiyaç değil demedim ama belirlenen bir fiyat varken karşındakini zengin görüp ağlanmanın manası yok. Bir gün geliyorum şeker alamıyor bir gün geliyorum hayatı çok zor falan. E ben de aynı durumdayım ama bahsetmiyorum. Karşımdaki benim arkadaşım değil, bana o zaman az alayım bu ay diyecek değil, ben de o zaman al 300 fazla vereyim diyemeyeceğime göre?
Kitap okumak ayrıca nasıl bir ekstra oluyor ki? Ne yapacak peki uyanık kaldığı onca saat boyunca evin içinde mi gezinecek, tv mi izletecek? Aktivite dediğiniz de nedir yani ben mesela pet şişeye spagetti attırıyordum, mercimek ve fasulyeleri ayıklatıyordum. Hazırlaması 2 dk bile sürmeyecek oyalanmalık şeyler yapabilir, dahası ben bırakıyorum ,alıp veriyorum ama yine yapılmıyor. 2 saat camdan baktırmak da çocuk bakımı değildir neticede.

Belki omunda kendi
İçinde sıkıntıları bardır maddi problemleri vs yetmiyordur.
Çocuğu büyüyorsa sorumluluğu ve işin mali külfeti de artıyordur.
O yüzden zam istemesi normal.
İyiniyetli ve işine saygı duyan birleşe max bir fiyat belirleyin ve o fiyatın üstüne çıkmayacağını söyleyin.
ayrıca 100 tl evet gerçekten çok az.

O halde işlerden bunalmış ve gitmek istiyor.

ama tek çocuk fiyatı bu değil ki o konuda anlaşalım
İki çocuk fiyatı da yatılı olursa 2000 burda.yoksa benim söylediğim gayet onun istediğiyle uyumlu ama yine sorun çıkarıyor

Ben Siirt te yaşıyorum ücretsiz izindeyim.eylülde 2 yaşında olacak çocuğum için 1000 lira vereceğim. 2 çocuk 2 kat yorgunluk.evet bakıcınizinda hatalı tarafları var ama sizde çok sütten çıkma ak kaşık değilsiniz köye git gel en az 4 e kadar sizde olacak
Piyasa bu demişsiniz şaşırdım burasi küçük bir şehir yarım gün baktirqnlar bile 700 800 veriyor.
Bunu söylemeden edemiyecegim hayatımda para yönünden gordüğüm en uyanık insanlar dbakirda yasiyor kayserilileri ikiye çarpıp bolerler yani ben inanırım temizlikte yaptırıp aynı parayi verdiklerine.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…