Yok tabii ki zaten illa o olacak diye bir derdim yok ama insanların bu çirkinlikleri delirtiyor beni.
İkiz olduğunu geçen yıldan bilen kişi şuan iki çocuk fiyatı bu değil diyor,duygu sömürüsü ile zam almaya çalışıyor ben de buna kızıyorum ve sordum sizler yıllık ne zam yapıyorsunuz dedim
Ben doğurmanıza birşey demedim ki açıklamışsınız sitemkar şekilde. Kendi adıma konuşuyorum.Belki benden pimpirklisi yoktur ama mecburiyet.
Çocuk yapmasaydım...
Haklısınız.
10 yıl çocuk bekleyen biri çocuğu olunca aldırmalıydı
Sınava girdim sınavım iyi geçti o esnada tedavi oldum çocuğum oldu üstüne atamam oldu yani atandım ama gitmiyorum deme lüksüm olmadığı gibi 10 yıl bekledim olmadı ama şimdi olunca da vazgeçtim doğurmayacağım demek gibi bir durumum da yoktu,olamazdı.
Burda da aksine 2000 maksimum isteniyor o da yatılı ve +temizlik isteniyor.Duygu sömürüsü yaptığına, hakkı olan maaşı verdiğinize eminseniz çalışmayın o zaman bu kişiyle. Çünkü normalin 2-3 katını istiyorsa her sene yüksek zam isteyecektir. Yani bakıcı fiyatlarını bilemiyorum, ilden ile değişiyor olabilir fiyatlar. Mesela Ankara için baktım, iki bebeğe bakacak yatılı bebek bakıcısına 3000-3500 tl teklif ediyorlar ve çoğunluk bakıcı olarak yabancı uyruklu istiyor.
Hayır gayet de merkezdeyim piyasa burda budur.Yorumlarıma bakarsanız görürsünüz arkadaşlarım 600-700 veriyor üstüne temizlik yemek yaptırıyor
Ben doğurmanıza birşey demedim ki açıklamışsınız sitemkar şekilde. Kendi adıma konuşuyorum.
Ne alakası var hanımefendi? Çocuklar büyüyor farkındaysanız bakımları da zorlaşıyor haliyle. Bi kere kabul etti diye hep aynı maaşla mı devam etmek zorunda? Emeğini karşılamadığını farketti belki. Bu kadar özveri peşinde koşan anne otursun kendi baksın çocuğuna ayrıca. Çalışıyorum deyip çocuğu bakıcıya üç kuruşa baktır hak hukuk açılınca özverili olsun az maaşa baksın. Oldu ne güzel dünya valla.ben olaya farklı açıdan baktım sadece kadının emeğinden, aldığı maaştan öte bakıcının diyaloğu hoşuma gitmedi fikrimi belirttim. yoksa aldığı maaş tabiki emeğinin karşılığını alsın. ama başta da 1200ü niye kabul etmiş? gerçekten piyasa orda bu civardaydı da ondan mı kabul etti?. bakıcılık işi için çocukla duygusal bağ kurmanın da önemli olduğunu düşünüyorum. şimdi bu kadın 2000 veriyorum sana ayda dese kadın çocuğa daha mı özverili bakacak?
Bebek değiller 3 yaşları martta bitti ve kendi çocuklarım oldukları için demiyorum gayet uyumlu çocuklar1200 tl alıyorsa iki çocuk için sizde kendinize bir fiyat belirleyin.
Mesela atıyorum 1500 den yukarı çıkamam deyin.
Ona göre bir orta yolu bulursunuz.
Sizde durumunuzu anlatın.
Genel olarak piyasa nasıl ona göre bir yol çizin.
Bu arada 2 bebeğe bakmak çok kolay da değildir
Hele şükür buradaki piyasadan haberdar biri çıktıBenim de yengem 2 yıl önce 600 veriyordu .
Gece mutfağını toplamaz gelen kadın toplar cam, kapı ,ütü ,yazlık kışlık , hali bile yikatir.
Ama elbise ve erzak yardımında eli bol.
Diyarbakırda piyasa bu 1000 lira veren duymadım, hele işlere yardımı dokunmuyorsa iyi bile veriyorsunuz.
Hele şükür buradaki piyasadan haberdar biri çıktı❤
Ben de bakıcıyla büyüdüm hala da çok severim arar sorarım. Ve bu konuda oyum bakıcıdan yana.Bakıcıyla çalışmamış olanlsrla çalışmış olanların yorumları da gayet farkedilir
Ben mesela bakıcıdan hiç mi hiç hoşlanmıyorum, başkasını bulamadığım için devam ediyorum. Hala bulamadığım için en azından kreş olsun da bari akrnaları olsun, mutlu olsun modundayım.
Evimizde komple kamera sistemi var. Nadiren bakarım ama ne zaman baksam ya zorla yemek yedirir ya camdan baktırır. Bir şey yaptırırken de oflayıp poflayıp sıkılarak camdan dışarı bakar. En çok canımı sıkan da bu. Kitap oku çok sever derim, alır eline kitabı önüne tutar hanimiş kediii diyip camdan dışarı bakar. Bir keresinde artık inanılmaz sinirlenip konuşmuştum ama umrunda olmadı ve hatta çok aşırı ilgilendiğini, kendi çocuklarından bile çok ilgilendiğini söyledi. Ben kimseye çocuğum mutsuz olsun, ilgi gösterilmediğini hissetsin diye para vermiyorum. Benim bakıcım da sızlanıp duruyordu, pek konuşmamıştık ama bir gün öğrendim ki çocuğunu özel üniversitede okuttuğu içinmiş bunca sızlanma. Her bakıcının ihtyacı olmadığı gibi her çocuğuna baktıran da zengin değil. Fiyat anlaşılup konuşulduktan sonra iki taraf için de yan çizmek saçmalık. Demek ki zam oranlarını da baştan konuşmak lazım.
Velhasıl bakıcı işi zor, benim 3. Bakıcımdı ve pes ettim şimdi kreş bakıyorum coronaya rağmen, artık nasıl bir yılmak siz düşünün.
Ben de mecburiyet demek istedim,yani ilk yorumunuzda aklımı seveyim demişsiniz ya ondan.
Komşum çok yapar,kocası araştırma görevlisi ve doktora yapıyor bildiğim kadarıyla 7-8 milyar maaş alıyor kadın sürekli “ben en güzel mesleği yapıyorum çocuğuma bakıyorum iyiki atanmadım atansam da gitmezdim” deyip duruyor.Karşıdakinin ne hissettiğini umursamak önemli.
O her öyle dediğinde tabiri caizse bıçak saplanıyor sanki kalbime,ona kırıldığım için değil,çocuklarımı bırakmak zorunda kaldığım için..Biri demiş ya komiser kocasını kıskanıyorsun diyekomedi.kıskançlık değil ama evde oturup koca parası yiyip sultan hayatı yaşayıp bizim gibilere laf edenlerin ağzının ortasına çarpasım var
sizi tenzih ediyorum ama çok var öylesi.ben günlük 200 km yol gidip geliyorum o maaş için maaşım da 4 bile değil.Üstüne evime gelip çocuklarımla dolu dolu vakit geçirmeye evimi temizlemeye yemek yapmaya çalışıyorum,keşke eşim 4bile alsaydı ben de evimde otursaydım,evet.
Yani kimse rahatlıktan çalışmıyor maalesef hayat şartları ve karşınıza çıkan adamın cebi sizi sultan da yapar 100 km uzaktaki köy yolcusu da
Şöyle düşünün, bu ücrete 2 değil 1 çocuk bakarım ya da burada daha fazla yorulacaksam daha fazla kazanmalıyım başka evden diye düşünüyor.Tüm yorumları keşke okusaydınız bu yorumdan önce
Kadın kendisi ilk geldiğinde 1000 den aşağıya çalışmam demişti ben de 1200 dedim zaten ve daha 1 yılı bitmedi ki zam istiyor üstüne üstlük ikiz olduklarını şimdi öğrenmiş gibi davranıyor,beni sinirlendiren bu.
Ben ihtiyaç değil demedim ama belirlenen bir fiyat varken karşındakini zengin görüp ağlanmanın manası yok. Bir gün geliyorum şeker alamıyor bir gün geliyorum hayatı çok zor falan. E ben de aynı durumdayım ama bahsetmiyorum. Karşımdaki benim arkadaşım değil, bana o zaman az alayım bu ay diyecek değil, ben de o zaman al 300 fazla vereyim diyemeyeceğime göre?Ben de bakıcıyla büyüdüm hala da çok severim arar sorarım. Ve bu konuda oyum bakıcıdan yana.
Sizin bakıcınızın da çocuğunu okutuyor olması nasıl ihtiyaç olmuyor anlayamadım onu. Siz neden çalışıyorsunuz benzer şeyler için değil mi. İhtiyacınız yoksa siz de çalışmayın o halde. Verilen sigortasız üç kuruş para. Hiçbir eğitimi olmayan insanlara baktırıyosunuz çocuklarınızı ucuz olsun elimize para kalsın diye. E ihtiyaç çünkü normal. Ama beklenen aşırı . Kitap okusun, etkinlikler yapsın. Komik geliyor bana bu durum fazlasıyla. Tabi bunu haklı bulmuyorum ama mahalle arası bulduğunuz ev hanımı bakıcıların çocuk bakmaktan anladığını hepimiz biliyoruz. Ekstrasını isteyen işinin ehli bakıcı bulsun bakalım 1200 liraya bulabiliyor mu?
Belki omunda kendiBebek değiller 3 yaşları martta bitti ve kendi çocuklarım oldukları için demiyorum gayet uyumlu çocuklaryani okul öncesi öğretmeniyim 5-6 yaşları alıyorum hep,benim çocuklarım hem biliş olarak hem sosyal olarak o yaş grubuna daha daha yatkınlar
Hani bunu o da gördü o da hep derdi buna rağmen şuan böyle fiyat arttırması sinir ediyor
Asgari değil maalesef.biz de piyasaya göre belirledik hatta bana geldiğinde iki çocuğa 1000 den aşağı bakmam demişti ben direkt 1200 verdim
Evet düşündüğünüzde az ama ben de piyasaya bakarım ve bütçeme bakarım
ama tek çocuk fiyatı bu değil ki o konuda anlaşalımŞöyle düşünün, bu ücrete 2 değil 1 çocuk bakarım ya da burada daha fazla yorulacaksam daha fazla kazanmalıyım başka evden diye düşünüyor.
Haksız mı, aslında değil.
Tavrı çirkin ama haksız değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?