Bakıcıya ne kadar zam yapılır ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
hizmet ve sanat sektöründe, komşum bu kadar veriyor öyleyse piyasa budur denilmez. şöyle düşünün; bir elbiseyi 200 tl'ye diken terzi de var, 5000 tl ye diken de... kumaşınız ne kadar kaliteliyse, hizmet kalitesi de, ücrette katlanarak artar/artmalı.

bakıcılık ücreti, tamamen ucu açık bir piyasadır. ben bakıcı olsam, kendi evimde, 4000 tl den aşağıya bakmam mesela... köpek gezdiriciler 500-1000 tl alıyordur en az...

Bakıcım Kayserili
Sütten çıkma ak kaşık değilim derken hangi dediğim hatalı mesela ?
Kadın geçen yılda bendeydi ve iki çocuk olduğunu biliyordu şuanda 2 çocuk için fiyat az demesi yaptığım zammı beğenmemesi benim hatam mı ? Baştan çalışmasaydı.Azsa verdiğim yine baştan çalışmasaydı,ben piyasaya bakarım.

Evet değildir aynı şeyden bahsediyoruz aslında. Profesyonel bi bakıcı mesela sizinle böyle yüz göz olmaz çocuk bakımından anladığı da camdan baktırmak değildir. Ama sanırım min 3000 civarı ister. Bu tabi pek çok anne babaya çok geldiği için çocuklarını büyütmüş çocuk bakmaktan anladığı sizin şikayetçi olduğunuz durumlar olan kişileri tercih ediyorsunuz. Onlar da üçe beşe bakıyorlar işte. Normalde bu fiyatlara çocuk baktıramazsınız bunun piyasası falan yok yani mahalle piyasası fiyatları o bahsedilen 700 800ler. O nedenle bunun haklı bi tarafı yok. Enflasyon olmuş %11, fiyatlar uçmuş işsizlik var. Hala daha başta anlaşılan fiyata bakmak zorunda diyorsunuz mesela. Haklı mısınız sizce?

Ona bakarsanız çocuk bakmanın maliyeti olmaz dünyaları vermek gerek
Ama işe alıyorsunuz ve almadan piyasayı sorguluyorsunuz,Nasıl sorgulanır başka ?

Bize zam yapılsa biz de yapalım ama ne bana ne eşime zam yapılmıyorken ben ona 200 TL zam yapıyorsam,mırın kırın edeceğine kabul etmiyorum deyip gitsin.Daha erdemli olur.

farklı konuları tartışıyoruz belli oldu. size iyi günler.

Siz geçen yılla aynı maaşı mı alıyorsunuz?

Çocuklarınız büyümüş e büyüdüklerine göre bakımları daha da zorlaşmıştır haliyle. Ya da kadın emeğinin 1200 lira etmediğine karar vermiştir. Baştan çalışmasaydı diye bi savunma olabilir mi ya? Madem bu kadar şikayetçisiniz bulun başka bakıcı baktırın. Tatava yapmanın gereği nedir?

Çetin bir savaş olacak o zaman
Çocuklarınız 3.5 yaşında siz okula gidip geleceksiniz çocukların içindesiniz yakın temas olacak bana kreşe göndermeme düşünceniz doğru gelmeDi. Eşiniz de çalışacak herkes ise gidip gelirken çocuklar evde kalsın koruruz mantığı doğru değil. Tam okul cagindalar bu kadar yüz göz olduktan sonra çocuk bırakılmaz

Tamam da işsizlik bir tek onlara mı var? Herkese var neticede herkesin alım gücü düştü. Başta anlaşılan fiyata evet bir sene bakmak zorunda tabii ki. Bu mahalle arasına özel bir şey değil zaten. Daha bir sene olmadan 6. Ayda zam konuşmak, ya da olamayacak şeyleri teklif etmek garip.

Ayrıca çocuk bakımı piyasası zaten buydu, biraz parası olan şirketle vs anlaşıyordur elbette ama benim annem de çocuk baktı ve baktırdı, bizim evde bakmasına rağmen tv açılmaz ve çorap eşleştirme bile yapardı çocukla. Yapan yapıyor, yapmalı da zaten. Ben 1000e baktırıyordum, sırf istediklerim olmuyor ve eve gelecek diye 1700e anlaştım, baştan konuştuğum halde yine de yapılmadı istediklerim.

Ona bakarsanız çocuk bakmanın maliyeti olmaz dünyaları vermek gerek
Ama işe alıyorsunuz ve almadan piyasayı sorguluyorsunuz,Nasıl sorgulanır başka ?
'dünyaları vermek gerek' deyip, sonrada çocuğu kendinizden mahrum edip bakıcıya vermek, çok çelişkili ve tutarsız ifadeler...

çocuğunuzu bırakıp, ''dünyalardan'' daha büyük ne kazanıyorsunuz mesela? bu sorunun cevabını bana değil, kendinize verin.

Koca parası yiyip sultan hayatı yaşamıyoruz. Çocuk bakımı gayet zor, gün içinde en fazla uyuduğu zaman keyif yapıyoruz. Onun haricinde benimde arkadaşlarım, okadar okudun, 2 dil biliyorsun falan ama ev hanımı oldun, ben çalışıyorum evde boş oturamam diyorlar. Benimde onların suratının ortasına çarpasım geliyor.
Eşimin cebi beni sultan falan yapmıyor mesela. Gayet itici bir bakış açısı. Eşim yönetici Mühendis ama şuan evimiz de arabamız da yok, Almayı da düşünmüyoruz kenara attığımız parayı yardım kuruluşlarına bağışlama amacı ile atıyoruz ve öyle yapıyoruz. Yani hayata bakış açılarımız çok farklı. Eşlerimizi seçerken her açıdan bakarak seçiyoruz, madem sultan gibi yaşamak istiyordunuz, keşke daha çok araştırsaydınız...

Al bir tane daha işsiz.size ne oluyor benim konumu yorumlarımı beğenmiyorsanız çekin gidin.

Tebrikler

Yaşadığım her ne varsa yaşayıp ölün

Yüksek ihtimalle zaten uğraşamam artık kimseyle.yanımda getirir götürürüm

200 arttırdım 100 değil.
Ben zaten zam ne kadar yapılabiliri konuşurken sağolsun bazıları konuları dallandırıp budaklandırdı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…