• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcıya teklif ettiğim ücret içime dert oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Devlet ilcelerdeki memurun maasini da düsürsün o zaman. Bakiciya ucuz olan ogretmene memura pahali degil ya...
Bu fikre hayretle yaklaştım şahsen. Memurun görevi farklı değil ki maaşı düşsün. Geçinemeyen memur ayrılsın o zaman büyükşehirden

Anlatma o zaman kardeşim. Ben sana fikrini sormadım. İster sırıtırım ister ağlarım sana mı danışacağım
Imı kv gilirkin bını kiydin süt gitirmidi diye ağlayan tipler burda başkasının hakkına girince gulebiliyor 🙄
Gül kardeş saldık biz seni ..
Dedim ya boş iş laf anlatmak ne ugrasicam aklımı boşa harcayamam bye 💃

Nshanahhahah. Hem konu aç buradaki insnaların yorumlarına güven ve fikir al. Fakaaaat hoşuma gitti, aklı başında, hoşuma gitmedi, aklı kı..ında diye cevap yaz. Ne güzel değil mi? Şey sanıyordunuz bence; herkes size vuuuu çok para o, sigorta da yapma asla. Ne yolarsan kardır diyecek. Kocaya zaten laf yok. Çocuğu siz kendiniz yaptınız çünkü. Daha bakıcıya para vermekten bile aciz olan adam bakıcı parasına yorum yapıyor. O zaman aklı başında olmayan kişiler olarak hep beraber gülüyoruz. Gshsbshsbshs
Kocaya laf yok demişsiniz ama bahsetrm yukarıda eşimin maaşı ev kredisine gidiyor

Imı kv gilirkin bını kiydin süt gitirmidi diye ağlayan tipler burda başkasının hakkına girince gulebiliyor 😂😂
Gül kardeş saldık biz seni ..
Dedim ya boş iş laf anlatmak ne ugrasicam aklımı boşa harcayamam bye 💃
Anlatmayın anlamıyorlar.
Ben de çabaladım, en sonunda gelir seviyem on binin üzerinde olduğu için empati yapamadığımdan dolayı böyle düşündüğüm şeklinde konu kapandı.
Gelirin düşükse buna mukabil düşük ücretle sigortasız çalışan alabilirmişsin. Alan razı veren razıymış.
Boşverin sinirlerinizi bozduğunuzla kalıyorsunuz.

ben yatılı zammıyla beraber 3850 veriyorum.
tek çocuk nerdeyse 1.5 yaşında.
ve bende sürekli evdeyim.Bende temizlik yemek istemedim ama kendisi ben bebekle ilgilendiğimde hemen yapıyor.
verdiğiniz az geldi. Asgari ücretten haberinizde var.
Sen beş bin ver bacım

Sizin yasal olarak tek çocuk icin 2.324 tl asgari ücret ödemeniz gerekir yasal olarak bakarsak tabi bunu kimse yapmıyor bu kadar güc yetmiyor çoğu zaman.

Yani yasalı etiği konuşursak sizin 4.650 tl maaş + sigorta ( 412 tl). Yani toplam bakıcı masrafı 5.000 tl olmakta
tabi ki tekrar ediyorum bu yasal kısmı.

Zaten bakıcılarda bu kadar ödeme beklemiyor

2 çocuk 1500 sigortasız , bedava bunu kabul eden birini bulmuşsunuz nimet..

kadın markete çalışmaya girse 2.324 tl artı sigortası yatacak iki çocukla uğrasmak hic kolay değil emanet çocuk

Zengin kesim verir anca bu rakamı düşük ve orta gelir veremez çok zor verirse zorlanir,yüksek verilen kişilerden de beklenti istek fazla olur bi öğretmen gibi anne gibi eğitim vermeleri beklenir,düşük veren bunları isteyemez sadece cocugu yanlız kalmasın memurlugu kaybetmeyeyim diye çırpınır ,bu devirde geçim derdi işte Allah kolaylık versin herkese,Türkiye nin cogundada bakıcı ararken konu komşu bulmaya çalışır guvenmek isterler,ne diyelim herkesin düşüncesi farklı.olan yüksek versin olmayana niye vermiyon baskısı dusuncesizlik elinden o geliyo çünkü.
Sizin yorumlarınızı çok değerli buluyorum çok teşekkür ederim çok güzel açıklamışsınz.. 👍👏

Çok uygunmuş,daha azı teklif bile edilemez bence o derece uygun sigorta da yok...çoğu yerde sigorta + asgari ücret en az olması gereken de bu bence...üstelik bakacak kadın için daha önce teşvik kullanılmamışsa bir yıla yakın devlet ödüyor sigortasını bari onu yapın devlet ödesin en azından yazık kadına da 9 ay 12 ay filan bi sigorta ödensin

ben yatılı zammıyla beraber 3850 veriyorum.
tek çocuk nerdeyse 1.5 yaşında.
ve bende sürekli evdeyim.Bende temizlik yemek istemedim ama kendisi ben bebekle ilgilendiğimde hemen yapıyor.
verdiğiniz az geldi. Asgari ücretten haberinizde var.
O da bişey mi ben tek çocuğa 5800 maaş veriyorum hem bakıcıya hem eşine sigorta ödüyorum artı yol parası da veriyorum

Kızlar ya bilemedim.. Bi bayanla görüşüyorm iki çocuğuma bakacak bebel bir buçuk yaşında ablası 4 ikisi de kız sakin çocuklarım.. Abla öğlenden akşama anaokuluna gidecek.. Bana hiç para demedi sen kendin bilirsin dedi bende bir buçuk teklif ettm kabul etti.. Ama çok mu söyledim diye biraz pişman oldum ama çok içten baksın diye memnun etmek istedim para konusunda.. Yemek temizlik hiç bişey istemedim sadece çocuk bakımı benm evmde bakacak haftaiçi beş gün memurum..

Ben bi kaç yıl önce komşunun çocuğuna bakıyordum. Tek çocuk 5 yaşında anaokuluna gidiyordu o zamanlar, akşam 17.30dan 19.00a kadar benimleydi çocuk. Yani toplasanız 1.5 saat benimleydi. Aylık 200 tl veriyordu ilk zamanlar sonra 350 tlye kadar vermişti. Ayrıca ebeveynler gece dışarı çıktığı zamanda beni çağrıyorlardı, o zaman da ekstra para veriyorlardı. Bazen 25 tl bazen 50 tl. Tabi benim baktığım süre az olduğu ve zaten komşu olduğumuz için aramızda para lafı yapmadık hiç. Ama 1.500 tl bu devirde normal bence ve sizde 2 çocuk varmış ayrıca çocuğunuzun biri daha bebek ekstra bakım gerekir ona. Bence iyi 1.500 tl

Ben seyi anlamıyorm böyle konularda genelde,yasadıgım ilce kücük deniyor.
Kücük yerlerde temel gıda maddeleri un,seker,yag,vs daha mı ucuz?
Elektrik dogalgaz daha mı ucuz?
Belli bir birimden ödemiyor muyuz ülkece?
Memur normal memur maası alırken,calısana neden kücük yer tarifesi?
Kafamda deli sorular🤪

İstanbul’dan güneydoğuya göç ettim. Kira 2500 liradan 600e indi. Üstelik evim daha büyük daha yeni . Su bedava çünkü her binanın kuyusu var. Doğalgaz yeni geldi ama burası sıcak bir şehir faturamız 3/1 oranında geliyor sadece elektrik aynı. Pazar kesinlikle daha ucuz köylüler pazarda kendi yetiştirdikleri sebze meyveleri çok daha uyguna satıyor. Bölge halkı Hayvancılıkla ilgilendiğinden Kırmızı et daha ucuz. 5 kilo gerçek köy tavuğunu 50 tlye aldım bize 5 yemek çıkar. Özel okulların fiyatı bu bölgede daha ucuz ama aynı okulun İstanbul şubesi 2 katı mesela. Memursanız küçük yerlerde Borçsuz harçsız çok rahat yaşarsınız.

Şeye takıldım 2000 TL düşünmüş, ama 1500 TL teklif etmiş.
Kıza 1500 TL teklif etmiş ki memnun olsun diye.
Bu ne yaman çelişki anneciğim:):):):):)

Ayrıca eşi ve diğer kişiler 2000 TL yi çok görmüş:)
Büyük yer küçük yer ayrımımı var.

Hayat her yerde zor artık.

Doğum yapacağım zaman hastane de bana bakacak kadına günde 250/300 TL vericem.
Tam ne kadar istiyorlar bilmiyorum.
3 ayda evime kadın tutucam asgari ücret+ yol+ artı yemek vericem. Ve çalışma saatlerini de gayet uygun tutucam.
İstanbul da saat 9 akşam 6 arası çalışıyorlar.
Ben 10 yada 11 gibi gelmesini isticem.
Ev işi, çocuk bakımı bu işler kolay mı?

Kızlar ya bilemedim.. Bi bayanla görüşüyorm iki çocuğuma bakacak bebel bir buçuk yaşında ablası 4 ikisi de kız sakin çocuklarım.. Abla öğlenden akşama anaokuluna gidecek.. Bana hiç para demedi sen kendin bilirsin dedi bende bir buçuk teklif ettm kabul etti.. Ama çok mu söyledim diye biraz pişman oldum ama çok içten baksın diye memnun etmek istedim para konusunda.. Yemek temizlik hiç bişey istemedim sadece çocuk bakımı benm evmde bakacak haftaiçi beş gün memurum..
100 lira verseydiniz çok o para

Sen beş bin ver bacım
Fiyatlar maalesef ki bunlar. Hangi şirkete giderseniz gidin size 6 gün çalışan yatılı hanımefendi için daha az bir ücret sunmayacaklar maalesef. Çocuk bakıcı ücretleri özellikle İstanbul’da bu bantlarda seyrediyor. Keşke bilmeden dalga geçmek amaçlı yorum yapmasanız da sonradan utanmak zorunda kalmasanız.
kaldı ki gerçekten siz iki çocuğa ki biri bebek o fiyata bakar mısınız? Bence onu düşünün Siz. cevabınızdan eminim ben. Tabiki bakmazsınız ama vermek konusunda gayet fazla diye düşünüyorsunuz.

Şeye takıldım 2000 TL düşünmüş, ama 1500 TL teklif etmiş.
Kıza 1500 TL teklif etmiş ki memnun olsun diye.
Bu ne yaman çelişki anneciğim:):):):):)

Ayrıca eşi ve diğer kişiler 2000 TL yi çok görmüş:)
Büyük yer küçük yer ayrımımı var.

Hayat her yerde zor artık.

Doğum yapacağım zaman hastane de bana bakacak kadına günde 250/300 TL vericem.
Tam ne kadar istiyorlar bilmiyorum.
3 ayda evime kadın tutucam asgari ücret+ yol+ artı yemek vericem. Ve çalışma saatlerini de gayet uygun tutucam.
İstanbul da saat 9 akşam 6 arası çalışıyorlar.
Ben 10 yada 11 gibi gelmesini isticem.
Ev işi, çocuk bakımı bu işler kolay mı?
Anneniz ya da KV yok mu yanınızda yardım edecek

Yok artık gerçek mi bu
Sizin maaşınız nedir ki
Ama sanırım sizinki biraz fazlaymış. Eşine neden sigorta yaptınız ki özel Bir durum değilse Sormak istedim.
Tabiki gerçek olur mu öyle şey bakıcı başımın tacı hem kendini mutlu etmeliyim hem eşini benim ne kadar kazandigimin bana ne kaldığının ne önemi var bakıcı önemli olan öyle değil mi 😉

O kadar sigortayı soran olmuş konu sahibi hiç oralı olmamış hala vereceği 1500 ün derdinde. Kardeşim madem fazla gelecekti o zaman rakamı sunan siz olmasaydınız artık burdan ne gibi bir yardım bekliyorsunuz gidip bakıyıcla biz mi konuşalım. Birde insanlara laf yetiştiriyorsunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X