bakımsız anne

Senbirsen

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2016
4.143
5.685
158
40
Kızlar merhaba 13 aydır anneyim, ondan önce de çok bakımlı olduğum söylenemezdi ama aşırı derecede saldım gitti saçlarım salkım saçak işe gidiyorum duş almaya vakit bulduğumda saçımı doğru düzgün yapmadan, kurutmadan öyle bırakıyorum o nedenle bakımlı durmuyor.

Makyaj yapmayı geçtim sabah yüzümü zor yıkıyorum her daim makyajsız saçı bakımsız biri olarak işe gidiyorum. Giyimim güzel çünkü gardrobum zengin yılların birikimi ile. Eskiden uygun takılar takardım şimdi onu bile seçmiyorum bişeyler giyip gidiyorum.

Günlük rutinim şöyle sabah 7.30 da evden çıkış, 6.50 de uyanıyorum kahvaltı hazırlıyorum o arada 7 gibi bebek uyanıyor hem onunla ilgilen giyin eşimle kahvaltı yap o hengamede 7.30 da çıkıyorum (ben çıkmadan bakıcı geliyor devir teslim yapıyoruz). Akşam eve gelişim 7-7.30 arası. Yemek genelde oluyor bakıcımız yapıyor masayı kurup yiyoruz bebekle oyna peşinden koştur 9-10 gibi o uyuduğunda ben de sızıyorum yada tv karşısına geçip yarım saat tembellik yapıyorum. Yani ev işi yemek fln yaptığım yok haftaiçi. Ama bu kadar da bakımsız olmaktan bıktım. Akşamki vakitlerimi bebeğimden çalmak istemiyorum çalıştığım için bütün vaktim onun olmalı ne kadar çok annelik yaparsam o kadar içim rahat, bi gün az ilgilensem eşime emanet edip iş vs yapsam sonra kendimi kötü hissediyrm yani.

süt izni kullanıyorken ev işi fln biraz yapmaya çalışıyordum ama artık onu da iyice bıraktım evde geçirdiğim vakit 2 saat hatfaiçi onda da iş yapamıcam bakıcı olmasa bittim yani ben mi çok rahata alışkınım ki.
Benimle aynı koşullarda olan anneler nasıl organize ediyosunuz vaktinizi?

Bence ev işi vs yapmıyor olman isabet olmuş. Bırak dağınık kalsın. Sen kalan tüm vaktinde bebekle ilgilen.

Bebekten vakit çalmak yerine uykundan çalıp kendine biraz bakım yapabilirsin. Çocuk uyuduktan sonra duş alıp saçlarını yapıp yat mesela, sabaha hazır olsun. Cilt bakımı, manikür vs yap gecenin bi körü :)

Canım hem çalışmak hem anne olmak hem ev ıslerı derken gerçekten çok cok zor. Benım kızım da 17 aylık. Ama ben gene de su kanaatteyim bı yarım saat erken kalkabılırsın. Belkı verimini düşürüyordur bılemem uykusuzluk ama o yarım saatte bı makyaj bı fon cekılebılır. Anne olunca kadın olmaktan vazgecmemelıyız bence. Bende senden cok farklı degılım aslında ama çalışmadığım ıcın gene bı tık ondeyım senden. Lütfen sende ıhmal etme canım kendını

bende cocuk yok
sabah 8 de evden cıkıp
aksam 6 da evde oluyorum
işyerı kendı ıs yerımız ama yanıma çok önemli firmalardan tesilciler gelır
ben de cok bakımsızım kendımden nefret edıyorum
normalde sokaga gezmeye boyle asla cıkmam
ama işe gelırken at beni çöpe gitsin
bi oje sürerim işte
bir de kıyafetlerım kalıtelı ve guzeldır
o kadar

bu arada
kardesımın eşi doğum yaptı 3 ay oldu
o bakımsız kız gitti yerine doğum yapınca acayip bakımlı bır hatun geldı
ben de anlamadım
sacının seklını kesimini değiştirdi
g,y,m tarzını değiştirdi
gelınımızı 10 senedır tanırım
hıc topuklu ayakkabı giydiğini görmemiştim
şimdi deri taytlar full topuk ayakkabılar falan giyiyor
aksesur falan kullanıyor ki bir kere küpe takmıslıgını gormemıstım
bizimkinde ters etkı yaptı bebek

Sende şu an kendimi gördüm . Benimde hem okul hem iş aynı senin gibiyim ama kendimden bıktım cidden ve daha 28 yaşındayım düşün

İzinli gününüzde erken kalkıp bi kuaföre gidin bakım yaptırın kendinizi daha iyi hissedersiniz, öğleden sonrayıda eşinize ve çocuğunuza harcarsınız, gün içinde 2 saat süt iznine çıkıyormuşsunuz onunda bi 15 dakikasında fön çekebilirsiniz saçınıza, makyaj yapmak zor geliyorsa en azından bir ruj sürün bu da kendinizi iyi hissettirir :)

evet bunu bi ara yapıyordum ama çokkk saldım bide çocuk hareketlendikçe uyutması da zorlaşmaya başladı. uyku eğitimi vs hikaye onu uyuturken ben uyuyorum kendim çoğu zaman :)) veya içim geçiyo hiçbişeye enerjim kalmıyor. ama dediğini en azından haftada 2 gün yapmam lazım iyice saldım yaa

Bende bu konuyu anlamiyorum galiba. Evde bebek var diye yüz yikamamak nasil oluyor?
Yarim saat erken kalsan? Eşin kahvaltiyi hazirlasa? Bence bunlar yapılabilir şeyler. Saçına akşamdan fön çekebilirsin, veya bebisle oynarken yüzüne maske sürebilirsin...
Sizin ruhunuz icin önemli şeyler bunlar... hic olmadi icine sünger koyup iki dakikada bir topuz yapilir yani. Kaliteli inci küpe bir rimel ve ruj... bitdi... kim kardeshian olmaya gerek yok ama bakimsiz gezmekde normal degilki

aynen 6.50 de kalkıyorum o da vaktinde yetişebilmek için son sınır yani:) bebek geceleri çok defa uyanıyor bu aralar eskiden daha rahattı mamasını verir yatırırdım şimdi ağlıyo yanımıza gelmek istiyo, yanıma alınca aşırı hareketli her tarafa dönüyor düşmesin diye tetikte oluyorum, bana çok yaklaşmışsa sinirlenip tekmeleyerek kendine yer açmaya çalışıyo:)))
sabahtan erken kalkmayı deniyim biraz gaza ihtiyacım var aslında çözümü biliyorum ama siz yazın da gaza geleyim diye konu açtım:)

anne olunca kendi değerini anlamış kadıncağız:)

Sa
Bah 20 dk erken kalktin mi tamamdir hemen sacini guzelce topla makyajini yap makyaj 5 dklik iş..bi findoten bi kalem rimel bi ruj tamamdir..

Süt iznim bitti ama öğle aram var. 2 haftada 1 kuaföre gidip kaş bıyık, tırnak operayonu yaptırıyorum Allahtan yoksa onlar da kalacaktıJ benim sorunum boş vakitlerimde bebek dışında hiçbişey yapmamam yani haftaiçi o kadar uzun süre evde yokum ki bunun telafisini sürekli onunla olarak yapmaya çalışıyorum bu da benim tüm enerjimi bitiryio çünkü çok hareketli bi bebek onun sürekli enerjik meraklı olması hoşuma gidiyo ve teşvik ediyorum ama benim azıcık enerjim de onunla uğraşırken bitiyoJ dediğniiz gibi öğle aralarını daha verimli kullanabilirim bugün hiç çıkmadım mesela.

İnan ben de pek çok şeye zor vakit buluyorum. Oğlum 8 aylık.. Temizlik yemek yapmaya çalışıyorum. Fakat eskisi gibi olmuyor asla.. Annem de, eşim de sağolsunlar destek vermeye çalışıyor. Doğumdan sonra 5 ay işe ara verdim. Hem çok kilo aldım hem de çok pasaklı bir hal aldım. O halimden çok mutsuzdum ve mutsuz oldukça daha pasaklı oldum. Kısır döngü gibi resmen.. İşe yeniden başlayınca, hem 7 kilo verdim, hem de her gün mutlaka makyajımı yapıyor, güzel giyiniyor, saçlarımı da özenle onarıyorum. Eğer yapmazsam; motive olamıyorum.. Benim de kendimi motive etme kaynağım bu yani.. Ama seni çok çok iyi anlıyorum. birileri omuz vermediği takdirde, gerçekten zaman ayırmak güç oluyor.

yüzümü yıkıyorum tabi de bakım ve güzel görünmek adına bişey yapmıyorm saçımı topla gitsin eskiden uğraşır yapardım açık bırakırdım şimdi özenip açık şekil yapsam bebeğim saçıma yapışıp koparıyor o yüzden her daim tepede toplu. tabiki bunlar bahane değil. zaten gaza gelmek için konu açtım

Valla ben çocuklardan sonra özellikle ikinciden sonra acayip bakmaya başladım kendime. Kaş bıyık ağda manikür asla aksatmam makyaj çok sevmiyorum zaten sadelikten yanayım. Ama kremlerimi bakım yağlarımı eksik etmem. Evimin bütün işlerini de kendim yaparım . Çocuğunuz küçükmüş ilerde büyüyünce hiç altından kalkamazsınız. Hem bu dünyada kimse senden değerli değil kendini salarak özgüvenini kaybetme.

Bence 06:30 da kalsanız 10 dk da makyaj 10 dk da düzleştirici masa Yada fön makinası kullansanız . Oje biraz zor ya ben hergün silme ihtiyacı hissediyorum çünkü uçları atıyor atmasa bile evliyiz abdest vs işte duş zor bana göre . Zaten kıyafette sorun yokmuş o iyi bence . Tek sorun saç makyaj. 15 te birde maniküre giderseniz ellerinizde bakımlı olur daha başka ne yapılır bilemedimaaa kaş bıyık meselesi benim nefret ettiğim asla yüzümde o olay olmamalı. Her gün 1 dk kaş alırım çıkanları. Siz eğer yapamıyorsanız haftada 1 gün 30 dk kuaför olayı çözer . Ağda meselesi ya lazer Yada kuaför çalışıyorsunuz maddi olarak sorun olmaz inş

Calismakla alakali bir durum degil sizinki icinizden gelmiyor demek ki. Ben 2 senedir evde oturuyorum esofman giymisligim yok, pantolonu bluzu giyerim,ev ayakkabim var ,terlik bile giymem. Saclarimi masayla duzeltebilirsem duzeltirim. Ojelerim eksik olmaz. Duzenli kuafore giderim agda icin. Kiyafetlerim kaitelidir asla kotu bir sey giymem. Siz calisirken daha da ozenebilirsiniz kendinize. 13 aylik bir cocuk annesiyle oyun oynar,saclarinizi beraber sarabilirsiniz benim oglum saclarimi tarardi 13 aylikken. Oje surerken gelir bakar merak eder hep. Ayni sekilde kaslarimi alirken de merak eder. Bence heves edin ve yapin. Cok eglenirsiniz bebisle beraber

evet ben de işe başlayınca fazla kilolar kendilinden gitti Allahtan vücut yönünden sorunum yok eskiden beri minyon zayıf tipliyim o avantajım.
aslında omuz veren var. geçen gece sabah 4 e kadar bebeğimi uyutmaya çalıştım hasta kendisi. 4 ten sonra eşime verdim biraz sen ilgilen diye o da baktı sağolsun ama niye anneme vermedin ikimiz de işe gidiyoruz onu çok dışlıyosun dedi (annesi çok yakın oturuyor çağırsam gelir bakar gerçekten de) ama annesi ile sorunlar yaşadık çok karıştırmak istemiyorum denge kuramaz bu sefer çok karışacak eskisi gibi, bide gece ona versem aklım kalacak zaten de uyuyamıcam , eşime vemek istiyorum bu durumlarda eşim de hemen gidip annesine veriyor ben de annesine vermesin diye hep ben bakmaya çalışıyorum bu da nası bi saçmalık. psikolojimde bir sorun var heralde bu da ayrı bir başlık konusu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…